Presedintele Traian Basescu, sef de stat national care asuma “cedarea masiva de suveranitate”: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!

18-08-2011 5 minute Sublinieri

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand canumai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax. Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

El a sustinut necesitatea realizarii “Statelor Unite ale Europei”. Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare.

UE pierde constant, in ultimii zece ani, in competitivitate in raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Si cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta. Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale. Si repet teza prin care am trecut deja: trebuie sa decidem repede, in urmatorii doi-trei ani, daca vom crea ‘Statele Unite ale Europei’ sau nu. Si subiectul este extrem de delicat si dificil pentru ca trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care sa convinga cele 27 de natiuni – 28, ca intra si Croatia de indata – ca numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura, capabila sa asigure securitatea cetatenilor ei”, a declarat presedintele Basescu, potrivit Agerpres, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora.

Nota noastra:

Nu, nu este nicidecum vorba despre o o viziune… personala (ca si cum ar putea avea asa ceva), ci pur si simplu de o aliniere slugarnica si zeloasa la agenda eurocratilor de realizare a guvernului federal european. Semnalul, la nivel de sefi de stat, a fost dat de anuntul recent al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, si de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, care au pus oficial problema crearii unui guvern in zona euro si a unei taxe pe tranzactii financiare (ideea taxei fiind sustinuta imediat de consilierul BNR Adrian Vasilescu). Reactia dezamagita a burselor nu trebuie sa pacaleasca. Nu din cauza faptului ca s-a anuntat guvernul zonei euro au scazut bursele, ci pentru ca anuntul nu contine, inca elemente mai concrete.Cu alte cuvinte, jocul burselor forteaza ideea unui guvern puternic european, nu doar a unei declaratii de intentii sau a unei structuri formale.

Anterior, JM Barroso afirmase clar ca UE se indreapta catre un sistem federal, iar ministrul de finante al Germaniei, W.S., reluase ideea cedarii de suveranitate a statelor membre cu “probleme”. J-Cl. Trichet, de asemenea, a avut mai multe iesiri in care a pus problema intaririi autoritatilor centrale economice europene si avansa ideea unui Minister de Finante european. Asta doar la nivelul celor mai inalte figuri. Insa in mass-media mainstream s-a batut moneda suficient pe ideea ca singura solutie la criza zonei euro este realizarea guvernarii economice europene, idee sustinuta de diverse personalitati din lumea birocratilor plenipotentiari, ca J. Attali, sau din lumea rechinilor financiari de top, ca George Soros.

Asadar… de unde atata viziune personala? Nu, ci e vorba de un simplu serviciu de basbuzuc care s-a vazut stapan pe o tara si care, lipsit complet de orice fel de viziune personala sau de vreo intelegere a interesului national si colectiv, executa (deseori cu sadism) ordinele superiorilor sai. In termeni mai tehnici, este vorba despre preluarea mesajului transmis de… Merkozy (cum este porecla cuplului franco-german) de unul din sefii de stat din linia a treia sau a patra a statelor membre UE, adica de un “purtator de mesaj” si decident din nivelurile inferioare. Ne amintim, de asemenea, ca si presedintele Greciei, insa intr-un mod mult mai soft, propovaduia spirala integrarii europene. Asta in timp ce Vaclav Klaus, presedintele Cehiei, a ramas acelasi critic sceptic fata de UE, pe care o considera o Uniune Sovietica, concluzie la care a ajuns si presedintele Parlamentului Slovaciei, Richard Sulik.

Asadar, avem de-a face cu rostogolirea propunerii instituirii unui guvern european, prin mass-media, analisti economici si, iata, si prin presedinti de tara. Propunerea a fost, in mod premeditat, lansata de liderii celor doua puteri nationale din Europa, Germania si Franta, tocmai pentru a nu da de gandit ca eurocratii de la Comisia Europeana si-ar urmari o agenda proprie. Bursele reactioneaza negativ tocmai pentru a arata ca, obiectiv vorbind, pentru a ocoli criza, este nevoie de un proiect mult mai solid de guvernare europeana. Si rolul unor Traian Basesti este sa vina cu varianta cea mai radicala a planului, cea pe care nu o vom auzi de la Merkel sau de la Sarkozy, de la Barroso sau Trichet, caci ideea, filmul, este ca “toata lumea” sa ajunga la concluzia necesitatii istorice instituirii puterii federale, liderilor din linia intai ramanandu-le doar optiunea inclinarii in fata istoriei, vointei poporului si conditiilor economice. Nu-i asa ca-i ‘bine’ gandit?

Si o alta declaratie (=hotarare!) ticaloasa facuta acum, din aceeasi sfera a TRADARII DE TARA:  ROSIA MONTANA: Proiectul trebuie facut! dicteaza acelasi Traian Basescu. VANZAREA TARII PANA LA CAPAT

Legaturi:

Din cadrul linkului despre Uniunea Europeana (“dosarul” incomplet), redam urmatoarele legaturi:

1. Cum a fost adoptat Tratatul de la Lisabona si principalele sale implicatii pentru intarirea Uniunii Europene si slabirea statelor nationale dpdv institutional-politic:

2. Primul presedinte al Uniunii Europene (institutie introdusa de Tratatul de la Lisabona) este Herman Von Rompuy, ”ales” de Grupul Bilderberg:

3. Criza economica a dus la intarirea accelerata a puterii institutiilor supranationale ale UE, instaurandu-se un mecanism de guvernanta economica pan-europeana. Statele membre au inceput sa cedeze unul dupa altul, sub povara datoriilor suverane:

4. Uniunea Europeana are veleitati de stat politienesc:

5. Uniunea Europeana sustine culturile OMG (Organisme modificate genetic) si vrea sa controleze strict piata produselor naturiste:

6. Rol de ”arbitru” al masurii in care un stat are voie sa isi respecte traditia, umbrela ecumenista si focar de anticrestinism manifest:


Categorii

Adoptarea Euro, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

55 Commentarii la “Presedintele Traian Basescu, sef de stat national care asuma “cedarea masiva de suveranitate”: ESTE NECESARA CREAREA STATELOR UNITE ALE EUROPEI!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Traian Basescu ne arata CAT DE BUNA ESTE CRIZA pentru… formarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI. Cedarea de suveranitate este INSUFICIENTA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: DISTRUGATORUL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. NU UITAȚI!…
    În Ţara mea mă simt străin
    Şi-un cetățean fără destin,
    Ce n-are dreptul de-a muncii
    Și-n libertate de-a gândii

    Nici un război ce s-a purtat
    Pe-acest pământ nu ne-a lăsat
    Atâtea ruine. Această dramă,
    La luptă,domnilor, ne cheamă.

    Voi,lăsați prejudecați trecute
    Şi vorbe spuse pe șoptite…
    Prea mult sperarăm în tăcere
    Când Ei furau, făceau avere.

    Dă-ți jos cumplita tiranie,
    Căci fierb Românii în mânie…
    Nu uitați! Noi vrem dreptate
    Şi cu Băsescu, nu se poate

  6. N-AI SĂ ȘTI…

    N-ai să ști nepoate,tu,de-acum
    Chiar de ți-oi spune astăzi cum
    Ne jefuiește-o lume rea, incultă,
    Cum aleșii zilnic ne insultă.

    Cu zâmbet calm tirani-ți fură,
    Fără regret şi pâinea de la gură…
    Cară zilnic,Domnii, știu ce fac…
    Au semnat cu diavolul un pact

    Să fure tot:păduri,livezi, castele
    Pământ, uzine,ape,grâu,șosele,
    Petrol,cărbune,sinele din gară…
    Iar tu? Taci. Şi hoții liber cară.

    N-avem azi ce ne dorirăm ieri
    Dar în Băsescu în zadar mai speri
    C-acest pirat viclean ca o pisică
    Ne-ntoarce Ţara iarăși la opincă.

    Nu-l mai crede fiule! Te minte.
    Ești Otrăvit de dulcile-i cuvinte
    Ţipate-n târg.Privește la ce face.
    E viclean şi doar puterea-i place.

    Lovește dur şi numai pa la spate
    De nu i-ai dat matrozului dreptate,
    Iar procurori temuți din DNA
    Te-or aduce,sigur, la gândirea Sa.

    Vei înțelege fiule poate mai bine
    Când slugări-vei cruda boierime
    Bolnav, căzut, trându-te în brânci…
    Deschide ochii astăzi, nu atunci!..

    Aruncă-n lada de gunoi despoții
    Şi-n lanțuri pune criminalii, hoții,
    Urcă pe tronul Ţări demnitatea
    Şi-n Tribunale adu-ne Dreptatea,

  7. Pingback: CE (MAI) ESTE DRAGOSTEA DE TARA ASTAZI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Din cuvintele,,cedare masivă de suveranitate ,se înţelege ca D-l Basescu a cedat din suveranitate , de vreme ce se va face regionalizarea.

  9. Pingback: Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Basescu ar vrea SA CEDAM SI MAI MULTA SUVERANITATE Europei. IPOCRIZIA COMISIEI DE LA VENETIA: acum cere coborarea CVORUMULUI (pragului) pentru REFERENDUM, pentru a trece mai usor noua Constitutie (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: 9 mai, ZIUA INDEPENDENTEI VS ZIUA NOULUI IMPERIU. „Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?” In plus: filmul INDEPENDENTA ROMANIEI [1912] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Ce mai urmeaza domnule presedinte dupa lacurile de cianuri care se evapora la 27 de grade si intra prin piele direct in sange,regiuni aberante pregatite pentru dezmembrarea tarii,gaze de sist scoase prin fracturare,otravirea romanilor prin panza freatica cu 557 de substante toxice si radioactive, nava Flaminia adusa in tara iar substantele chimice toxice disparute [ingropate in Prahova de Ghita s ri ] , taxe cumplite, f-16 ruginite luate pe bani grei , avioane de lux pentru bastanii politici…Ce mai urmeaza domnule Basescu [acum guvermator al perciunatilor la fel ca si sluga plagiatoare Tonta ca Antonescu doarme pe el ] baroni locali tip regi si dimastii, impartirea coloniei , certicate de legare de glie pentru romanii saraci ,[pentru a platii datoriile coloniei Romanistan la FMI, bani disparuti ca si O MARE PARTE parte din aurul de la BNR [vedeti mutarea aurului de marasalul Antonescul si cat mai e acum la BNR].Duminica se va vedea in strada daca mai exista speranta pentru Romania Daca sunteti romani raspanditi acest manifest impotriva tuturor politicienilor.

  13. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Recomandari
  14. Pingback: Traian Basescu, un presedinte STRAIN DE ROMANIA care MANIPULEAZA ca la carte - Recomandari
  15. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare