Uniunea Europeana a obligat ANDORRA sa SCOATA chipul MANTUITORULUI de pe monede

21-08-2013 29 secunde Sublinieri

andorra1

Andorra a fost de acord să nu folosească chipul lui Iisus Hristos pe viitoarele monede din principat, la cererea expresă a Uniunii Europene, scrie ruvr.ru.

UE a dispus această măsură pentru a respecta principiul de neutralitate în sfera religioasă, au explicat oficialii Uniunii.

Guvernul din Andorra a considerat cererea UE “raţională şi întemeiatăşi a înlocuit chipul lui Hristos, de pe monedele de 10, 20 şi 50 de cenţi, cu imaginea unei clopotniţe.

Deşi nu face parte din UE, Andorra a trecut la moneda euro şi va pune în circulaţie primele monede la 1 ianuarie 2014.

În 2012, Comisia Europeană a cerut Slovaciei să renunţe la simbolistica religioasă de pe monede şi bancnote, însă Guvernului i-a fost permis să păstreze monedele de doi euro, pe care sunt înfăţişaţi Sfinţii Chiril şi Metodie, părinţii alfabetului chirilic.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Uniunea Europeana a obligat ANDORRA sa SCOATA chipul MANTUITORULUI de pe monede

  1. Zilele au venit, in care toti prostii, complexatii si lipsitii de sentimente dicteaza ce sa se faca.

  2. Aberant si absurd.
    In orice stat conceptia si felul cum arata moneda nationala este expresia vointei populatiei si reprezentantilor din acea tara.

    In mafia americana la un moment dat aparuse Comisia,care lua toate deciziile importante si nimeni nu i se opunea.

    In prezent Comisia Europeana da ordine si toti i se supun.
    Vointa nationala si suveranitatea nationala nu mai exista,sunt concepte depasite,chipurile anacronice,Comisia Europeana hotaraste pentru toti ce e bine,ce e rau,ce ne place,ce nu ne place,ce trebuie sa gandim ,ce nu.

  3. Cine nu-i cu Mine e impotriva Mea.
    E ciudat ca s-au gandit sa-I puna chipul pe moneda, iar apoi l-au scos fara cracneala. Mai e de mirare ca nu-i deranjeaza clopotnita, dar chipul Mantuitorului – da. Parca nu tot insemn crestinesc este si incalca principiul de neutralitate.

  4. In primul rand eu nu inteleg de ce pusesera chipul Mantuitorului pe moneda din Andorra. Ca cei de acolo s-au conformat unei decizii de acest fel este cu totul altceva. Ganditi-va ce ar fi facut Mantuitorul Insusi la pilda cu chipul cezarului de pe moneda in cazul Andorrei.
    Deci eu cred ca problema este nu ca au schimbat design-ul monedei ci ca l-au schimbat ca urmare a unei presiuni vadit anti-religie.

  5. @exegeticus

    Clopotnita cred ca acceptabila pentru ca duce cu gandul la “spiritualitate”, la varza de New Age si ecumenism.

  6. Vazand ce se intampla la greci, acum in Andorra, noi inca o ducem bine! Ma intreb de ce si pana cand?

  7. Faptul ca acesti indivizi care au ajuns sa ne conduca si dau ordine dupa mintea lor bolnava, dovedeste ca sunt mai rai decat imparatii pagani persecutori ai crestinilor. Acestia sunt premergatori ai omului faradelegii, ai imparatiei raului pe pamant cand crestinii vor fi iarasi maltratati, agresati, obligati sa pacatuiasca, iar replica lor nu poate fi decat aceea de a se opune la raul la care sunt indemnati tot mai mult.
    Sa ne dam seama ce oameni sunt acestia, pe care ii deranjeaza chipul Mantuitorului pe o moneda, care impun unei tari sa distruga ceva ce face parte din constiinta acelor locuitori.
    Cu adevarat traim faradelegea ce arata venirea Apocalipsei, ce se face printr-o mana de dusmani ai crestinismului.

  8. @ Mircea
    “In primul rand eu nu inteleg de ce pusesera chipul Mantuitorului pe moneda din Andorra.”

    Nici eu nu inteleg, mai ales pentru ca crestinii spun ca “banul e ochiul dracului”…Cum sa pui Chipul Lui Hristos pe un ban ?
    Probabil ca UE a cerut asta motivand laicitatea, dar chiar si fara asta, nu pricep cum sa pui Chipul Lui Dumnezeu pe un ban…
    Ipocrizia e mare…chiar si la ortodocsi…
    Am uitat de : “Dati Cezarului, ce-i al Cezarului, si Lui Dumnezeu, ce-i Al Lui Dumnezeu…
    Pana la urma orice nimic e bun si pentru UE si pentru opozantii “de profesie”, ca sa creeze o controversa !
    Uite asa, in prostia mea, chiar cred ca Lui Hristos nu I-ar place sa fie o efigie pe un ban lumesc….

  9. @Hrisanti:

    Sa nu fim mai catolici decat papa…

    Pe moneda andorreza nu era chipul Mantuitorului, ci al unui sfant local, Sfantul Bricius, cum arata pr. Eugen: http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/comisiei-europene-nu-i-place-fata-lui-hristos-de-frica-lui-mahomed

    Insa pe Comisie a deranjat-o faptul ca semana chipul Sf. Bricius prea mult cu cel al Mantuitorului… Deci e si mai rau, deranjeaza simpla asemanare!

  10. @ admin

    Da, e normal sa deranjeze, nu ?… 🙂

  11. PS : Hristos a deranjat intotdeauna, de aceea a si venit, ca sa deranjeze… 🙂

  12. @Hrisanti:

    E previzibil, insa nu e normal.

  13. @ admin

    Cred ca nu e normal sa pui imaginea unui sfant sau a Domnului pe un ban ! Cine au facut asta ? Catolicii… Adica aceia care vor sa aduca sfintenia la nivelul lumescului. In lumea ortodoxa exista asa ceva ? Eu nu am auzit, dar daca gresesc accept sa-mi dati exemple de un sfant pus pe ban, intr-o tara ortodoxa.
    Ca UE cauta altceva cu interdictia asta e una, si ca in mod normal banul nu are nimic de-aface cu sfintenia e alta… 🙂

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare