Cum ne pot imbolnavi bauturile chimicalizate din comert?

18-02-2011 51 secunde Sublinieri

Medicii nutriţionişti afirmă că sucurile cumpărate din comerţ afectează sistemul imunitar, ficatul şi pot duce la apariţia diabetului, informează site-ul yahoo.com.

  • Băuturile din comerţ demineralizează şi devitaminizează organismul. Nutriţioniştii precizează că persoanele care beau sucuri carbogazoase pot suferi de un deficit de vitamina A, calciu şi magneziu. Acest tip de băuturi conţin acid fosforic, responsabil cu slăbirea asimilării calciului şi a magneziului de către organism. Nutriţioniştii spun că cei doi nutrienţi au rolul de a întări sistemul imunitar. În cazul deficitului de calciul şi magneziu, organismul este secat de energie şi predispus bolilor.
  • Sucurile care au un conţinut ridicat de fructoză conţin niveluri ridicate de radicali liberi, responsabili cu apariţia leziunilor la nivelul ţesuturilor. Experţii subliniază că acest tip de băuturi influenţează dezvoltarea diabetului, iar în cazul persoanelor care suferă de această boală băuturile bogate în fructoză agravează starea.
  • Din cauza faptului că sunt îmbuteliate în sticle de plastic, băuturile cumpărate din comerţ pot duce la apariţia diferitelor tipuri de cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament şi afecţiuni cerebrale. Experţii menţionează că sticlele de plastic în care sunt vândute sucurile conţin o substanţă chimică toxică, denumită bisphenol A (BPA), ce poate ajunge în suc şi implicit în organism.
  • Deşi unele au menţiunea de light, sucurile pot duce la apariţia obezităţii . Mai multe studii de specialitate au demonstrat faptul că băuturile light, cu mai puţine calorii, contribuie la acumularea kilogramelor în plus pentru că declanşează senzaţia de foame.

Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Cum ne pot imbolnavi bauturile chimicalizate din comert?

  1. Pingback: MANCAREA CU HORMONI SI EFECTELE EI DEZASTRUOASE: pubertate precoce, obezitate, cancere… – reportaj “Romania te iubesc”? [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare