Legalizarea vrajitoriei (sub pretextul combaterii ei) – respinsa de Parlament

1-03-2011 31 secunde Sublinieri

Camera Deputatilor a respins, marţi, proiectul de lege care viza protecţia persoanelor înşelate prin ghicit sau alte practici oculte. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, actul normativ fiind adoptat tacit, anterior, de către Senat.

Propunerea de respingere a proiectului, înaintată plenului de Comisia de muncă, a întrunit 249 voturi pentru, 10 “împotrivă” şi şase abţineri.

25 de deputaţi au iniţiat, în aprilie 2010, propunerea legislativă privind protecţia persoanelor înşelate prin practici oculte, în scopul contracarării “efectelor devastatoare ale vrăjitoriei”. Potrivit proiectului, ghicitorii ar fi fost obligaţi să posede autorizaţie de liberă practică şi să adere la organizaţii.

Proiectul avea ca scop “reglementarea activităţilor şi practicilor oculte, dar mai ales protejarea persoanelor înşelate prin ghicit sau alte practici oculte care induc şi menţin în eroare sau amăgire, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, sau ca minciună a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine un folos patrimonial injust, sau dacă s-a pricinuit o pagubă”.


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Legalizarea vrajitoriei (sub pretextul combaterii ei) – respinsa de Parlament

  1. Pingback: Elevii apeleaza tot mai des la VRAJITOARE pentru a lua examenele - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare