PARTENERIATUL ”PRIVILEGIAT” CU ISRAEL: premierul Benjamin Netanyahu a acceptat invitatia ministrului de externe Theodor Baconschi de a veni in Romania

1-03-2011 38 secunde Sublinieri

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a acceptat invitatia premierului Emil Boc si va vizita Romania, anul acesta, a anuntat luni ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi. “Premierul Benjamin Netanyahu a acceptat cu multa deschidere invitatia omologului sau roman, premierul Emil Boc, de a vizita Romania anul acesta si s-a aratat totodata deschis fata de ideea unei sesiuni comune a celor doua Guverne”, a mai spus Baconschi. De asemenea, tot in 2011, sesiunea interguvernamentala romano-israeliana va avea loc, in Israel, anunta Antena 3. Teodor Baconschi a mai spus ca data acestei sesiuni comune va fi stabilita pe canale diplomatice, deocamdata fiind “oarecum stabilite domeniile de interes si implicit ministrii care ar trebui sa participe la aceasta sesiune comuna”. Baconschi a apreciat ca aceasta forma de cooperare dovedeste soliditatea relatiilor celor doua state in conditiile in care Romania mai are astfel de consult interguvernamentale doar cu Ungaria, cu Italia si cu Republica Moldova.

Nota noastra:

Cu astfel de demersuri diplomatice, intr-adevar, Teodor Baconschi poate nazui la postura de viitor presedinte al tarii. Evident, nu este vorba aici de stricta si necesara diplomatie, ci de modul concret in care se repercuteaza asupra tarii noastre relatia privilegiata cu tandemul Israel-SUA, atat pe plan intern (programul ”austeritatii”) cat si pe plan extren (aliatii neconditionati ai ideilor americano-israelite).

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PARTENERIATUL ”PRIVILEGIAT” CU ISRAEL: premierul Benjamin Netanyahu a acceptat invitatia ministrului de externe Theodor Baconschi de a veni in Romania

  1. Si sub conducerea lui Ceausescu Romania a avut relatii “speciale” cu Israel, dar atunci cind nu a executat intocmai ce i se cerea Ceausescu a sfirsit cum a vrut Silviu Brucan: ucis in ziua de Craciun. Oare “asociatii lui Brucan” care conduc azi Romania vor reusi sa execute intocmai ce li se cere? Daca nu, atunci sa se gindeasca cum vor parasi aceasta lume.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare