Cutremurul din Japonia NU ARE LEGATURA cu apropierea Lunii

14-03-2011 59 secunde Sublinieri

Cutremurul devastator care a lovit Japonia vineri şi a fost urmat de un tsunami nu are nicio legătură cu faptul că, peste doar o săptămână, luna se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Pământ, scrie MSNBC.

“Superluna” se va produce pe 19 martie, când satelitul natural al Pământului se va afla în cel mai apropiat punct de Pământ. De asemenea, va fi şi lună plină.

Citeşte şi: LUNA se va apropia la cea MAI MICĂ distanţă de PĂMÂNT. Ce EFECTE ar putea avea.

Cea mai bună dovadă că seismul din Japonia nu are legătură cu Luna este că acesta s-a produs între cele două faze ale Lunii care exercită cea mai mare atracţie gravitaţională asupra Pământului: Luna nouă (care s-a produs acum o săptămână) şi Luna plină (care se va produce săptămâna viitoare, concomitent cu “superluna”).

Speculaţii referitoare la corelaţia dintre Lună şi cutremure există pentru că, în momentul de Lună nouă sau Lună plină (când Soarele şi Luna sunt aliniate), mareele sunt mai puternice şi apasă mai tare pe plăcile tectonice.

Dar cutremurul a avut loc când Soarele şi Luna nu erau aliniate. MSNBC susţine că, dacă am considera că Luna a avut vreun efect asupra seismului din Japonia, este ca şi cum, în cazul unei incendieri, am da vina pe un piroman care nu se află în oraş.

Ipoteza că Luna ar putea cauza dezastre naturale a fost avansată de un astrolog, iar MSNBC susţine că astrologia nu este o ştiinţă. Publicaţia spune că este o simplă coincidenţă faptul că acest seism a avut loc la doar câteva zile după ce foarte multe articole de presă anunţau “superluna”.

“Majoritatea covârşitoare a cutremurelor, tsunami-urilor, erupţiilor vulcanice şi dezastrelor naturale nu urmează ciclurile lunare sau mareele, ci sunt urmări ale unor acumulări de sute de ani”, explică geofizicianul John Bellini. (Mihai Schiau)


Categorii

1. DIVERSE, Presa

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare