Atentie la focul grecesc! GRECIA – INGROPATA DE VIE DE ORGANISMELE INTERNATIONALE – a ajuns cea mai slab cotata tara din intreaga lume, sub tarile lumii a treia!

14-06-2011 4 minute Sublinieri

MAINE GREVA GENERALA IN GRECIA.

UNELE SURSE SPUN CA GUVERNUL ELEN AR FI PREGATIT UN TUNEL PENTRU A SCAPA DE MANIA PROTESTATARILOR, IAR BLOGGERII GRECI AR CONSIDERA CA SITUATIA SCAPA DE SUB CONTROL

Intrarea iminenta in faliment a Greciei nu va afecta zona euro, ci va lovi doar... Romania si Bulgaria

Focul grecesc, altadata o arma redutabila a armatei bizantine, acum o metafora plastica pentru a desemna plaga falimentului – inevitabila pentru Grecia si … zonele limitrofe, cum am fi noi si bulgarii, intamplator toate 3… tari ortodoxe. Dupa scrisoarea “secreta” a min. de finante german, decizia Standard and Poor’s este al doilea semnal ca Grecia trebuie sa intre in faliment.

(…) Standard and Poor’s a degradat ratingul Greciei la CCC, semn ca agentia de rating considera ca va fi fortata sa coboare ratingul Atenei la default (D) – de vreme ce este posibil ca creditori privati sa fie implicati in urmatorul pachet de ajutor. Grecia este acum cea mai slab cotata din lume, sub Ecuador, Jamaica, Pakistan sau Grenada. Agentia a declarat: In viziunea noastra, Grecia este pe cale sa isi restructureze datoria intr-o maniera care, in conditiile oricarui pachet aditional de finantare furnizat de creditorii oficiali ai Greciei, ar rezulta, conform criteriilor noastre, intr-unul sau mai multe defaulturi.

În evul mediu  focul grecesc era un element de bază al supremaţiei maritime a Bizanţului. Făcut după o reţetă rămasă secretă până în prezent, focul grecesc era capabil să ardă aproape în orice condiţii şi nu putea fi stins decât cu nisip sau cu urină. În cazul în care erai atins de substanţa blestemată erai o victimă sigură deoarece nici măcar aruncatul în mare nu te salva deoarece aceasta era capabilă să ardă chiar şi sub apă.

(…) Cu alte cuvinte, agenţia (Standard and Poor’s – n.n.) se aşteaptă ca oricum situaţia să explodeze acolo şi, probabil, să coboare rating-ul la D. Dacă ar fi fost vorba doar de opinia unei agenţii de peste Ocean, probabil am fi avut motive de îndoială, cunoscut fiind că americanii sunt experţi în a vedea paiul din ochiul celuilalt. Ei bine, lucrurile încep să capete o altă nuanţă în condiţiile în care atacuri similare vin dinspre Europa, mai precis  din partea noului preşedinte al Bundesbank, Jens Weidmann. În spatele opiniei acestuia că “euro poate depăşi fără nicio problemă eventualul faliment al Greciei” nu se ascunde decât o recomandare transparentă adresată factorilor decizionali din UE de a nu mai amesteca BCE în planul de salvare. (…)

Un eventual default al Greciei ar fi, fără doar şi poate, un element jenant pentru Europa, dar, aşa cum a spus şi Weidmann nu ar afecta zona ca atare. Ceea ce nu a spus neamţul a fost că efectele se vor vedea preponderent doar în România şi Bulgaria, ţări în care băncile greceşti deţin cote importante de piaţă. Într-un scenariu extrem, dar nu imposibil, consecinţa unei penurii de lichiditate ar obliga băncile greceşti să apeleze la subsidiare pentru a-şi calma setea de acasă. Disperarea ar putea conduce la ruinarea efectivă a subsidiarelor transferând spinoasa problemă a stabilizării acestora către statele în care activează. Dar oare au respectivele state capacitatea de a naţionaliza nişte bănci decapitalizate? Desigur, răspunsul este nu, dar, ar putea spune cinic bunii noştri parteneri într-ale convieţuirii europene, nimeni n-a spus că viaţa e dreaptă!

Cele două explozii de la periferia UE n-ar face altceva decât să limiteze problemele generate de criza grecească fără a afecta în niciun fel euro (teoretic, desigur, deoarece expunerile băncilor occidentale pe Grecia nu e de neluat în sine). (…)

Scenariul prezentat e unul extrem, dar, aşa cum am mai spus, nu e imposibil ca în următoarea perioadă să vedem cum începe să prindă contur. Un proverb cunoscut spune să te fereşti de greci chiar şi atunci când îţi fac daruri. De data aceasta există pericolul ca darul primit din partea grecilor să fie o amforă plină cu blestematul lichid medieval pe care, Dumnzeu ştie cum îl vom stinge. Sau îl vor stinge fraţii noştri occidentali folosind ca antidot cunoscutul lichid gălbui?

Fuga! Aceasta pare sa fie solutia parlamentarilor greci, daca spiritele se incing din nou in randul populatiei. Guvernul ar fi angajat muncitori straini care sa curete si sa reabiliteze tunenul ce face legatura dintre Parlament si Portul Piraeus. Zvonurile au fost lansate de televiziunea de stiri greceasca Kontra. Miercuri, parlamentari greci urmeza sa voteze un memorandum pe austeritate, iar politicienii se tem ca protestatarii ar putea sa ia cu asalt caldirea Parlamentului.

Precaut, guvernul a angajat muncitori care sa curete tunelul subteran ce face legatura dintre Parlament din portul Piraeus, pentru ca diplomatii sa aiba pe unde fugi de mania populatiei satula de masurile de austeritate. Situatia in Grecia scapa de sub control, scriu bloggerii. Starea de spirit in Atena este de deziluzie totala fata de un guvern care pare tot mai detasat de dorintele poporului.

Mii de greci au manifestat pentru a treia duminică succesiv în faţa Parlamentului din Atena pentru a protesta contra noului plan de austeritate pregătit de guvern şi în sprijinul unui apel la grevă generală lansat pentru miercurea viitoare. Cel puţin 15.000 de persoane, potrivit poliţiei, citată de AFP, s-au adunat în piaţa Syntagma /Constituţiei/, cea mai mare a capitalei. Cu toate acestea, ca urmare a unui weekend de trei zile în Grecia, participarea a fost semnificativ mai redusă comparativ cu cifra de 100.000 de manifestanţi anunţată de presă duminica trecută.

Participanţii şi-au anunţat intenţia de a forma un lanţ uman în jurul Parlamentului miercurea viitoare, în ziua grevei generale şi începutului examinării parlamentare a planului de austeritate prezentat de guvern. Primul ministru grec Georgios Papandreou şi partidul său nu mai beneficiază de încrederea decât a unui sfert din populaţie, potrivit unui sondaj publicat duminică. Doar 26% dintre respondenţi au încă încredere în Papandreou, potrivit sondajului Public Issue publicat de cotidianul Kathimerini. Acelaşi sondaj arăta în urmă cu o lună că 34% dintre persoane îi acordau încrederea.

Guvernul vrea să fie aprobată de Parlament o nouă serie de măsuri de austeritate destinate să economisească 28 de miliarde de euro până în 2015, ca răspuns la cererile creditorilor Greciei, care speră să obţină astfel un nou ajutor financiar. Mii de manifestanţi protestează de o lună contra acestor măsuri de austeritate suplimentare, văzute ca impuse din străinătate pentru a răspunde unei crize provocate de ani de management defectuos.

Timp de 24 de ore, Grecia va fi în grevă generală, potrivit Ministerului Român de Externe. Protestul de miercuri, 15 iunie, este organizat de Sindicatul General al Angajaţilor din Sectorul Privat şi Sindicatul Angajaţilor din Sectorul Public şi va afecta transportul aerian, rutier, naval şi feroviar pe întreg teritoriul Greciei.

Legaturi:


Categorii

Criza datoriilor suverane, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Atentie la focul grecesc! GRECIA – INGROPATA DE VIE DE ORGANISMELE INTERNATIONALE – a ajuns cea mai slab cotata tara din intreaga lume, sub tarile lumii a treia!

  1. Este posibil sa fie si o conspiratie, dar grecii cred ca si-au facut- o si cu mana lor. Nu prea muncesc si nu prea platesc impozite. Este usor sa ceri mereu statului, fara sa si oferi. Grecii au profitat si de pozitia lor strategica pentru a cere/ a lua mereu bani de la tarile dezvoltate. Au mintit si in legatura cu deficitul tarii. Sa speram ca nu vom avea si noi situatia asta.

  2. Nu prea muncesc si nu prea platesc impozite. Este usor sa ceri mereu statului, fara sa si oferi. Grecii au profitat si de pozitia lor strategica pentru a cere/ a lua mereu bani de la tarile dezvoltate. Au mintit si in legatura cu deficitul tarii. Sa speram ca nu vom avea si noi situatia asta.

    Totusi s-a demonstrat ca a fost o simpla minciuna propagandistica problema nemuncii grecilor: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/07/valul-%E2%80%9Dindignatilor%E2%80%9D-matura-grecia-zeci-de-mii-de-demonstranti-in-atena-mii-in-orasele-de-provinvicie-o-tara-de-vanzare-transa-de-imprumut-pentru-grecia-pretext-pentru-alte-decizi/

    Daca e sa o luam contabiliceste, SUA se afla intr-o situatie mai proasta decat Grecia: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/14/inca-o-virala-economica-portugalia-ar-intra-in-default-maine-tiriac-ne-prevesteste-apocalipsa-economica-si-sua-sta-mai-prost-decat-grecia-la-datorii-obama-se-teme-de-o-noua-criza-financiara/

    Evident insa ca nu se reduce problema doar la “eficienta” si “datorie publica”….

  3. Totuşi nu ar fi bine cu revolta asta? Că poate dacă rămân grecii de jos la putere se vor pune pe picioare până la urmă cu ajutorul lui Dumnezeu şi fără “ajutor” extern. Nu spun că la început nu va fi greu dar aşa se oferă şansa unui nou început.

  4. @sfappetrupavelandrei:

    Hmmm… Atat amar de materiale si analize care arata ca nu doar ca nu e nicio sansa ca revoltele sa fie tocmai in interesul “ajutorului extern”, ci chiar sunt alimentate de ei si sa venim cu idei de acest gen? Sau cu “noi inceputuri”? Bine ca nu ai spus o noua ordine mondiala… 🙂

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/13/video-bilderbergii-se-distreaza-pe-seama-activistilor-anti-sistem-intaratandu-i-cu-batul-prin-gard-s-a-dat-liber-atacurilor-impotriva-celor-puternici/

    A se citi si comentariile din linkul de mai sus, referitor la revolte.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/07/articolele-saptamanii-daca-mai-era-nevoie-de-o-confirmare-revolutiile-arabe-nu-sunt-decat-lovituri-de-stat-militare-mascare-sau-era-cand-conspiratiile-devin-si-ele-tot-mai-oficiale/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/28/analistul-gerald-celente-crede-ca-revoltele-din-tarile-arabe-si-din-spania-deschid-calea-razboiului-mondial-de-ce-romania-ar-putea-fi-unul-din-primii-pioni-sacrificati/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/03/04/articolele-saptamanii-3-filiere-revolutionare-sau-cum-au-fost-scoliti-bloggerii-lideri-ai-miscarii-egiptente-si-pe-banii-cui/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/02/12/marea-inscenare-din-egipt-betia-revolutiei-si-semintele-mesianismului-antihristic/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/02/02/semnificatiile-exploziilor-revolutionare-din-tarile-arabe-cum-ajuta-foametea-si-google-la-forjarea-unei-conflagratii-mondiale-rolul-cheie-al-egiptului-in-destabilizarea-decisiva-a-orientului/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/19/prognoze-2011-criza-sociala-si-alimentara-revolutiile-foamei-impozitarea-pamantului-nelucrat-o-forma-ascunsa-de-expropriere-cardurile-bancare-cu-cip-devin-obligatorii-in-ue-iminenta-directiva-e/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/31/cand-secretul-e-doar-discret-agenda-de-modelare-sociala-si-centralizare-globala-este-acum-la-vedere/

  5. opinie:
    asistam la expansiunea spatiului germanic, principal pe 2 directii
    a) spre est–vezi noul acord cu Rusia,privind chiar R Moldova si problema Transnistreana
    b) spre sud, unde avem intrarea Croatiei in UE, poate si taraboiul mogyor (Ungaria fiind si ea dependenta de puterea economica a Germaniei).

    poate ar trebui citit Mein Kampf. Autorul, desi cu probleme psihice evidente, ramane un exponent al politicii germane in Europa . 2 Imperii Romane, unul in occident, Sfantul Imperiu Romano-German,gandit ca al 3-lea Reich, iar la polul oriental al Europei, a 3-a Roma (Moscova).Ca o coincidenta vorbim de al 3-lea Imperiu Romana..urmeaza al 4-lea ? (cavaler al descoperirii)

    Sigur, e simplist, si lipseste marele al 3-lea jucator (care a tinut in echilibru balanta), alternativ Imperiul Otoman sau Franta Napoleoniana….dar astazi avem USA, flamanda dar puternica, disperata dar armata. De urmarit

  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Inca o virala economica: PORTUGALIA AR INTRA IN DEFAULT MAINE. Tiriac ne prevesteste apocalipsa economica. SUA STA MAI PROST DECAT GRECIA LA DATORII
  7. @C

    Dacă tot am intrat în vria comentariilor, o opinie similară ca formă dar total opusă pe fond ar fi cea conform căreia germania reprezintă astăzi pentru noi, calul troian al Rusiei. Un articol ceva mai diluat, dar elaborat chirurgical este şi: http://mirceaplaton.com/html/articole_la_loc_telecomanda.htm
    Astăzi thinktankurile reprezintă arme deosebit de puternice şi pentru că nu prea a prins Dughin, ne sunt importate câteva fundaţii precum cele amintite de M.Platon, dar şi precum cea care sponsorizează platforma criticatac, o platformă dubios de influentă, apărută din senin. Întrebarea pe care mi-o pun şi eu ca neştiutorul este: De ce ar investi atât de mult Germania în viitorul politic al României atât timp cât în afară de şantierul naval militar mangalia, nu prea au cu ce se lăuda prin românia (nici de grija Nabuco sau agri nu se prăpădesc), spre deosebire de ruşi care încă au resurse f valoroase la noi, inclusiv umane!? Mi-e că asistăm la un nou pact ribentrop/molotv? Bine nici domnul Platon nu pare complet dezinteresat, dar asta e o cu totul altă discuţie.

    Nu mai găsesc pdf-ul dar, abstractul e destul de relevant: Merkel described the relationship with Washington as a “friendship” but called German relations with Russia a “strategic partnership.” http://www.cfr.org/energy-security/energys-impact-eu-russian-relations/p9535 . Daţi un search for German-Russian relaions .org, .pdf şi observaţi ponderea intereselor pentru românia. Mein kampf a fost rodul geostrategiei teoretice de moment: http://en.wikipedia.org/wiki/Geostrategy#General_Karl_Haushofer , astăzi considerată de unii depăşită.

    Asta pentru exemplificarea dorinţei de a domina, din secţiunea principală..

  8. @Utzu:

    Vrie a comentariilor nu prea este, ca nu sunt chiar asa de multe. Insa la astfel de subiecte chiar ajuta sa se vina cu completari, idei, trimiteri, de catre cititori, pentru ca singuri fiind, iar noutatile venind din ce in ce mai avalansa peste noi, nu facem fata si prelucrarii si interpretarii si surprinderii tuturor aspectelor ce ar fi relevante. Asa ca astfel de contributii, ca cele de aici, sau ca cea adusa de comentatorul Alin-7, sunt chiar necesare pentru a incerca sa intelegi ceva mai mult din ghemotocul care se rostogoleste, zdrobind si incalcind totul in calea sa, peste noi.

  9. există pericolul să alunecăm de pe pagina principală a sitului, pe cea de ştiri, ca să fim la curent cu toate noutăţile. Poate n-ar strica să faceţi şi vreo două gafe la această secţiune, să beţi laptele în vinerea mare..
    Comentariile care nu sunt chiar aşa de multe în 2 zile, sunt mai multe cred decât cele postate din 2009 şi până acum. Nu ştiu dacă aveţi statistici automate ca pe wordpress.. Poate că ar trebui să iau exemplu pe pustnicul digital :).
    Mai în glumă mai în serios, e clar că suntem pe muchia hăului (cred eu) şi mi se pare că am intrat într-o fibrilaţie şi într-o atmosferă descrisă de cei care au intrat în camera 4 Spital acum mult timp în urmă. Parcă tot un fel de entuziasm tâmp mă mână şi pe mine.
    Pentru rugăciunile şi lacrimile sfinţilor părinţilor noştri, miluieşte-mă Doamne pe mine păcătosul!

  10. @Utzu:

    Exista da, insa …uneori pur si simplu e vorba despre a da o mana de ajutor. Fie pe principal, fie pe aceasta pagina. In rest, total de acord cu observatia. Asa simtim si noi…

  11. Na ca si trebuia sa le spuna de tunel, acuma ce credeti ca au in minte grecii protestatari?. Am impresia ca faza cu tunelul a fost facuta intentionat, asa s-a ii intarate si mai tare pe indignatii. Nu mai ramane decat sa vedem hoarde de greci cu tarnacoape si lopeti, toti pusi pe demolarea tunelului si prinderea politicienilor fugari.

  12. WAKE UP: Greek Stocks And Bonds Are Imploding Right Now

    Read more: http://www.businessinsider.com/greek-markets-are-imploding-2011-6?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+businessinsider+%28Business+Insider%29#ixzz1PKsOEGWV

    Bursa din Grecia scade brusc, mai ales dupa ce min. de finante luxemburghez a dat de inteles ca nu s-a ajuns inca la un acord.

  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) Greva generala din Grecia. Protestele din fata Parlamentului (Atenta) au devenit violente
  14. Pingback: “Standard & Poor’s a retrogradat 4 bănci greceşti”. Impactul în România « N-am cuvinte…
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ce deznodamant ar avea scenariul Armaghedon in cazul Greciei?
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Money.ro crede ca ECONOMIA GLOBALA E IN PRAGUL UNUI NOI DEZASTRU
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) Proteste violente in Atena si greva generala impotriva austeritatii
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » J-C Junker, seful EUROGRUP: SUVERANITATEA GRECIEI VA FI MASIV LIMITATA/ Standard and Poor’s preseaza pentru declararea falimentului Greciei/ DOSARUL FALIMENTELOR NATIONALE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare