“MAREA INSCENARE” DIN EGIPT: BETIA REVOLUTIEI SI SEMINTELE MESIANISMULUI ANTIHRISTIC

12-02-2011 11 minute Sublinieri

Reactii internationale fata de demisia lui Mubarack: de la “democratia originala” (sic!), “Egiptul nu va mai fi niciodata acelasi” si “Egiptul – pivot in istoria lumii“(!!) (Obama) la revolutia islamista anti-SUA si anti-Israel (Ahmadinejad)

ALGERIA, PE URMELE EGIPTULUI




Nota noastra:

Previzibilul s-a intamplat: Hosni Mubarak si-a dat demisia, dupa ce a fost “ajutat” de mega-inscenarea din zilele precedente in care mass-media anunta o lume intreaga ca presedintele Egiptului isi va anunta singur, televizat, demisia. O astfel de manevra a fost declicul final  – deoarece, dupa mai bine de doua saptamani de revolte, exista riscul desumflarii valului protestatar – si Egiptul nu ar mai fi fost “pivotul” de care pomenea Obama (vezi mai jos). Asadar, era nevoie de inca un gest care sa intarate la maximum protestatarii... Si gestul a fost servit. Aici e vorba totusi de expertii cei mai diabolici in psihologie sociala…

Reactia “euforica” a egiptenilor e un simptom al “betiei” revolutionare dupa capitalizarea maniei si a urii, urmeaza defularea ei (protestele) incitata de pretextele si “fitilele” aprinse si alimentate cu stiinta (astazi mai ales prin internet), ca apoi sa se ajunga la stadiul “eliberarii”, in care – la fel ca in Romania lui decembrie 89 – dictatorul a fugit, a demisionat sau a fost rapus, “sistemul” a fost invins!… si orice alte stereotipuri revolutionare se mai pot vehicula. Ce crunta amagire!

Euforia eliberarii este, de fapt, scopul incitarii la revolutie. Punctual, in contextul in care ne aflam, euforia provocata in Egipt serveste ca revoltele din tarile arabe sa primeasca un nou impuls – probabil decisiv, existand mari sanse ca acelasi deznodamant – debarcarea vechilor dictaturi, sa se intample peste tot (unde este necesar). Intr-o perspectiva mai larga, generica, dupa descarcarea de violenta si ura, oamenii vor sa viseze frumos, cu ochii deschisi. Dupa ce s-au… integrat in absolutul urii, acum vor sa se dezintegreze in… fagaduinta raiului pe pamant.

Dar dupa crima, urmeaza… pedeapsa, dupa cum ne invata Dostoievski. Nu si in marea inscenare, marele film care este prezentat omenirii in ceea ce priveste Revolutia din Egipt. In acest sens, discursul presedintelui american Obama ne readuce aminte de potentialul sau simbolic de inainte-mergator (unul dintre`…) al antihristului care i-a fost atribuit: discursul sau este fermecator (la modul propriu, adica magico-hipnotic), mesianic, vorbeste despre momentul privilegiat in care istoria se face in fata ochilor nostri, despre inspiratia si tipul de democratie pe care Egiptul il propune lumii (asa care va sa zica: democratie inseamna revolte!) si, evident, nu se putea rata… evocarea unitatii intre crestini si musulmani, “revolutia ecumenismului”!

La fel de “mesianic” este si liderul care, prin discurs, este la capatul diametral opus lui Obama – Mahmoud Ahmadinejad, presedintele Iranului. Mesianismul iranian asteapta pe Mahdi, cel care va pune la respect dusmanii islamului si va face ca dreptatea (islamica, evident) sa fie instaurata pe pamant – deci tot raiul pe pamant (al lor) il vor si revolutionarii mistici musulmani.

Pe fundalul acestor mesianisme politice care lasa putin loc de …speranta privitor la instaurarea unui ultim totalitarism, gasim o a treia categorie de asteptare mesianica – cea iudaica. Evreii – in special cei care, ca actualul premier Netanyahu – fac parte din aripa dura iudaica, inteleg profetiile din Vechiul Testament in cheie proprie: se asteapta la un conflict major in care crestinii si musulmanii ataca Israelul, ca apoi sa apara propriul lor “mesia”, care sa restaureze imparatia lui Israel. Deh, ca daca pe Cel adevarat nu L-au primit, acum trebuie sa mai vina inca unul… Care nu va fi altul decat Antihristul.

Asadar, trei tipuri de mesianisme revolutionare – cel socialist-progresist, cel islamist si cel iudaiccare genereaza o asteptare antihristica a unui deznodamant capital al evolutiilor recente ale istoriei – si care isi seamana semintele in fierberea in care e aruncata omenirea acum. Exista si alte tipuri de fals mesianism din aceeasi familie cu cele de mai sus: de pilda, cel identificat in discursul fostului premier laburist Gordon Brown, sau cel tipic pentru devierile catolicismului de astazi reprezentat de enciclica Papei Benedict in care cerea instaurarea unei autoritati mondiale cu putere de coercitie. Nu sunt de neglijat nici utopismul euro-masonic al Bruxelles-ului si nici cealalta turnura a mesianismului protestant neoconservator – intruchipat de ideologia agresiva si razboinica a fostului presedinte Bush. Toate acestea urmand, in final, oricat de antagonice ar parea unele dintre ele acum, a se reuni si a sluji construirii unicei “Imparatii” pamantesti.

Evident ca ne aflam insa, inca, intr-un alt episod al Marelui Film, unul doar premergator. In acest val al revolutiilor din tarile arabe nu exista lideri revolutionari de forta. Exista doar figuri emblematice, eventual, care provin din lumea internetului si a blogurilor, insa nu pentru ele se pregateste terenul – ele sunt doar parte a pregatirii. Nu exista nici macar niste forte revolutionare inchegate sau organizate. De aceea, deznodamantul final al revolutiilor arabe va fi, previzibil, haosul si, probabil, razboiul, asa cum ziceam anterior, un haos periculos si letal pentru Orientul Mijlociu. Reactiile starnite de demisia lui Mubarak in Tunisia si discursul lui Ahmadinejad sunt extrem de sugestive in acest sens.

Asadar, dupa euforie va urma o crunta mahmureala, ca dupa orice betie. Insa, prea dependenta de “drogul” revolutiei, lumea nu se va multumi sa boleasca pana ce ii va trece, ci… va mai lua o gura de tarie revolutionara ca sa se imbete si mai tare. Pana cand va aparea pe scena cel care va capitaliza cel mai bine atat ura oamenilor, cat si capacitatea lor de amagire, atat violenta descarcata cat si inclinatia putreda de a se inchina noului idol, vitelului de aur, cel care a fost ales drept zeitate dupa iesirea din Egipt. Doar ca, de aceasta data, in acest episod, nu va fi vorba de un vitel de aur, ci de o spurcaciune care se va aseza pe locul ce sfant. Pana atunci insa va trebui sa fie razboiul…


*

  • Hotnews:

VIDEO Mii de egipteni euforici in Piata Tahrir, in prima zi fara Mubarak; armata ridica baricadele

UPDATE Hosni Mubarak si familia sa se afla la Sharm el-Sheikh; informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al partidului

Guvernul elvetian va ingheta toate activele financiare care ii apartin lui Hosni Mubarak

Cine este Mohamed Hussein Tantawi, seful Consiliului Suprem al Fortelor Armate egiptene

Mohamed Hussein Tantawi este Ministrul Apararii si seful Consiliului Suprem al Fortelor Armate, organism care a preluat acum controlul asupra Egiptului, dupa demisia lui Hosni Mubarak, relateaza Reuters.

– In fine, dar (inca o data) nu in cele din urma, Mubarak pica pentru ca nu poti dezamagi mass media. O poveste atat de frumoasa nu se poate sfarsi in coada de peste. Or lumea de asta are nevoie acum, mai mult decat niciodata – de povesti.

(…) UPDATE 20.32 Mohamed ElBaradei declară că “viaţa reîncepe” pentru egipteni

“Viaţa reîncepe pentru noi”, a declarat vineri personalitatea cea mai cunoscută a opoziţiei egiptene, Mohamed ElBaradei, la postul de televiziune al-Jazeera, în urma demisiei preşedintelui Hosni Mubarak, sub presiunea protestatarilor, relatează AFP. “Viaţa reîncepe pentru noi”, a afirmat ElBaradei, care se exprima în limba engleză la postul de televiziune prin satelit cu sediul în Qatar. “Mesajul meu către poporul egiptean este că aţi câştigat libertatea (…). Să o folosim cât mai bine şi fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a adăugat el. (…)

UPDATE 19.40 Cancelarul german Angela Merkel priveşte plecarea lui Mubarak de la putere ca o “schimbare istorică”, informează AFP.

Corespondentul BBC Paul Danahar din Cairo transmite: “Atmosfera în Piaţa Tahrir este extraordinară. Un om mi-a spus că nu-i vine să creadă că au câştigat. Dar marea întrebare este, cum va arăta victoria când se vor trezi mâine dimineaţă?Importanţa acestui eveniment nu poate fi redusă, însă nici posibilul său impact asupra Orientului Mijlociu”. (…)

UPDATE 19.00 Wael Ghonim, figură puternică a revoluţiei din Egipt, a scris pe Twitter: “Adevăraţii eroi sunt tinerii egipteni din piaţa Tahrir şi restul Egiptului”.

Mohamed ElBaradei, imaginea opoziţiei egiptene, a declarat pentru Associated Press: “Este cea frumoasă zi din viaţa mea”.

***

Egiptenii au spus clar că nu se mulţumesc cu altceva decât cu democraţia”, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, într-o intervenţie televizată de şase minute, în care a salutat plecarea lui Hosni Mubarak. Sunt puţine momente în viaţa noastră când avem privilegiul să asistăm la facerea istoriei. Asistăm, acum în Egipt, la un astfel de moment “, a spus Obama. La aproape 24 de ore de când a cerut o tranziţie “imediată”, apel ce nu avea să fie ascultat de liderul egiptean, situaţia s-a schimbat radical. Mubarak a plecat şi a lăsat frâiele puterii în mâinile armatei, astfel că liderul de la Casa Albă a apreciat gestul fostului său “aliat” din cel mai populat stat arab (79 milioane de locuitori).

“Prin renunţarea la putere, preşedintele Mubarak a ascultat vocea egiptenilor”, a spus Obama. Cuvintele de apreciere ale preşedintelui american aveau să se refere, apoi la forţele armate ale Egiptului – care primesc anual un ajutor militar de 1,3 miliarde USD din partea SUA. “Armata a răspuns patriotic şi responsabil şi acum se va ocupa de tranziţie”, a precizat preşedintele american.

Pentru a face această schimbare ireversibilă, Obama a spus că aramta va trebui să asigure alegeri libere, dar că SUA vor oferi “orice tip de asistenţă pentru o tranziţie reală la democraţie”. Preşedintele a spus că America vrea să rămână un prieten şi partener al naţiunii egiptene.

Liderul SUA a evocat puterea morală a nonviolenţei

“Pentru Egipt, puterea morală a nonviolenţei, nu terorismul, a îndoit arcul istoriei încă o dată “, a declarat Obama, lăudând “noua generaţie” de egipteni care a protestat 18 zile, pentru a-şi cere drepturile. “Mulţi oameni au observat că valorează ceva, iar acest lucru nu mai poate fi luat de la ei. Aceasta este puterea demnităţii umane”, a apreciat liderul american.

“Egiptul a jucat un rol de pivot în istoria lumii, iar în ultimele săptămâni, egiptenii şi-au cerut drepturile universale. Am văzut egipteni spunând, pentru prima oară în viaţă «vocea mea contează». Aşa funcţionează democraţia. Am văzut o armată care nu va trage în cei pe care a jurat să-i protejeze. Am văzut musulmani şi creştini cântând «suntem una»

– a descris Obama protestele care au atras atenţia lumii întregi de trei săptămâni.

“Demisionand, presedintele Mubarak a raspuns cererii poporului egipteam de schimbare (…) Pentru egipteni a devenit evident ca ceea ce ii asteapta este o democratie originala, construita de ei insisi. Armata trebuie sa asigure o tranzitie credibila. Va trebui sa asigure cadrul legal necesar astfel incat aceste schimbari sa fie ireversibile”, a declarat presedintele american intr-un discurs tinut la mai putin de patru ore de la demisia presedintelui egiptean.

(nota: titlul si continutul articolului de pe Realitatea.net au fost modificate substantial de azi-noapte pana azi, inlocuind titlul “Egiptul nu va mai fi niciodata acelasi!” si eliminandu-se referirea lui Obama la “democratia originala”, care aminteste de declaratiile lui Ion Iliescu – FSN -, adica exact cele din decembrie 1989!)

Preşedintele american, în prima sa declaraţie după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, a subliniat meritele armatei egiptene, dar i-a cerut să respecte drepturile cetăţenilor ridicând starea de urgenţă şi deschizând calea către alegeri libere şi corecte. Nu în ultimul rând, Obama a sugerat că puterea trebuie să dea posibilitatea de a se manifesta tuturor forţelor din ţară, deci inclusiv Fraţilor musulmani, mişcare de inspiraţie islamistă în prezent scoasă în afara legii.

Demisionând, preşedintele Mubarak a răspuns apetitului poporului egiptean pentru schimbare, a comentat Obama, care în cele 18 zile de proteste anti-Mubarak din Egipt a evitat să ceară explicit demisia liderului de la Cairo, un aliat-cheie al SUA într-o regiune volatilă. El a subliniat că demisia lui Mubarak înseamnă doar începutul tranziţiei către democraţie.Nu este însă sfârşitul tranziţiei din Egipt. Este doar începutul. Sunt sigur că vor veni zile dificile şi multe întrebări vor rămâne fără răspuns”, a atras atenţia şeful Casei Albe. “Am însă încredere că poporul Egiptului poate găsi răspunsurile şi o poate face paşnic, constructiv şi în spiritul unităţii care au definit aceste ultime săptămâni”, a adăugat Obama.

“Poporul Egiptului a vorbit, vocile au fost auzite şi Egiptul nu va mai fi niciodată acelaşi“, a prezis preşedintele american, alunecând uşor spre un limbaj poetic: “Egiptenii ne-au inspirat. Au făcut asta demonstrând că este o minciună ideea că dreptatea se obţine cel mai uşor prin violenţă. Pentru că în Egipt, forţa morală a non-violenţei, nu terorismul, nu uciderea iraţională, ci non-violenţa, forţa morală a fost cea care, încă o dată, a îndoit arcul istoriei către dreptate”, a spus Obama.

Preşedintele democrat a lăudat armata egipteană pentru că nu a răspuns la proteste cu violenţă şi i-a cerut să rescrie legile, pentru a face ireversibil drumul către democraţie. “Armata a servit cu patriotism şi în mod responsabil, ca un garant al statului, şi va trebui acum să asigure o tranziţie care să fie credibilă în ochii egiptenilor. Asta înseamnă protejarea drepturilor cetăţenilor egipteni, anularea legii pentru starea de urgenţă, revizuirea Constituţiei şi a altor legi, pentru a face această schimbare ireversibilă şi pentru a deschide un drum clar către alegeri libere şi corecte. Mai presus de toate, această tranziţie trebuie să aducă toate vocile Egiptului la masa” discuţiilor, a spus Obama, într-o aparentă aluzie la Fraţii musulmani.

Şeful Casei Albe a dat asigurări că SUA vor continua să rămână “un prieten şi un partener al Egiptului. Vom fi gata să furnizăm orice fel de asistenţă va fi necesară şi solicitată, pentru a continua o tranziţie credibilă către democraţie“, a afirmat preşedintele american.

Orientul Apropiat “va fi in curand debarasat de Statele Unite si de Israel”, a declarat vineri presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, referindu-se la revoltele din Egipt si Tunisia, intr-un discurs care celebreaza a 32-a aniversare a revolutiei islamice din 1979, potrivit AFP.
“Vom vedea in curand un nou Orient Apropiat fara americani si fara regimul sionist, in care opresorii nu isi vor gasi locul”, a spus el, inainte de anuntarea demisiei lui Mubarak.

“Le spun popoarelor si tinerilor din tarile islamice si arabe, in special celor din Egipt: fiti vigilenti. Este dreptul vostru de a fi liberi, de a va alege guvernului, conducatorii”, a spus el. “Opresorii au ajuns la capatul drumului”, a continuat Ahmadinejad. Dupa care s-a adresat direct americanilor si occidentalilor: “Daca vreti ca popoarele sa aiba incredere in voi, incetati sa interveniti in afacerile lor, in special in Egipt si in Tunisia. Dupa care debarasati regiunea de regimul sionist”.

Ahmadinejad si-a pronuntat discursul in fata unei multimi imense adunate in marea piata Azadi (Libertate) din centrul Teheranului, care scanda slogane de sustinere a protestatarilor din Egipt si din Tunisia alaturi de traditionalele “Moarte Americii” si “Moarte Israelului”.

  • Realitatea.net:

Algeria, pe urmele Egiptului. Capitala Alger, sub stare de asediu VEZI VIDEO

Se înteţeşte flacăra revoluţiei şi în Algeria. Capitala Alger este, de vineri, în stare de asediu. Opozanţii regimului vor să organizeze azi un marş de protest de amploare. Aproape 30 de mii de poliţişti patrulează în prezent în Alger, unde în ultimele zile au fost înregistrate tot mai multe încercări de demonstraţie, care au fost însă rapid şi, adesea, violent înăbuşite de poliţie. Vineri seară, scutierii au reprimat rapid o încercare a câtorva zeci de oameni de a sărbători plecarea preşedintelui Hosni Mubarak în faţa ambasadei egiptene din Alger. De la începutul anului, 12 oameni şi-au dat foc în faţa unor clădiri ale guvernului algerian, iar patru dintre aceştia au murit. Agenţiile de presă transmit că numeroase trenuri către Alger au fost anulate şi că se încearcă intimidarea celor care încearcă să participe la protest. Preşedintele Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, aflat la putere de 11 ani, a promis recent unele concesii algerienilor, considerate însă insuficiente.

Val de entuziasm în lumea arabă, după demisia lui Mubarak. VEZI VIDEO

Din Maroc până în Golful Persic, mii de oameni au sărbătorit în stradă victoria revoltei populare egiptene. Mesajul şi atmosfera au fost aproape aceleaşi peste tot: Egipt este începutul sfârşitului pentru orice regim autoritar din lumea arabă. Mai ales pentru cele care sprijină Israelul.

În Tunisia, ţara de unde a pornit vântul schimbării în toată lumea arabă, mii de oameni au lansat un amestec de mesaje pro-democratice şi anti-israeliene. “O, evrei! O, evrei! Armata Profetului se va întoarce! Poporul doreşte căderea Israelului!”, au fost scandările preferate la Tunis.

Atmosferă de sărbătoare a fost şi la Amman, capitala Iordaniei, ţară în care regele a înlocuit recent, sub presiunea demonstraţiilor, un guvern corupt. Revolta este a tinerilor şi vizează, fără drept de apel, dictatura.

Manifestări de bucurie după anunţul privind plecarea lui Mubarak au avut loc şi în teritoriile palestiniene, la Beirut, în Liban, ori la Bagdad. Pe de altă parte însă, mii de poliţişti sunt în stare de alertă în Algeria, alt regim autoritar şi puternic militarizat, unde azi sunt aşteptate demonstraţii pro-democraţie şi de solidaritate cu Egiptul.

SUA arata spre Iran, dupa ce presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a decis vineri sa demisioneze in urma protestelor a milioane de manifestanti. Valul democratiei din Orientul Mijlociu ar putea matura si Iranul, a declarat vineri seara purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, subliniind ca exista informatii recente referitoare la o intensificare a represiunii din partea Guvernului iranian, transmite NewsIn. “Ceea ce ati vazut in regiune este Guvernul iranian, foarte speriat de vointa poporului sau”, a comentat Gibbs in conferinta de presa sustinuta dupa demisia presedintelui egiptean Hosni Mubarak, facand aluzie la faptul ca acoperirea mediatica in Iran a evenimentelor din Egipt a fost cenzurata. BBC sustine ca Iranul a bruiat transmisiile din Egipt ale canalului in limba persana.

“Guvernul iranian ar trebui sa permita poporului sa-si exercite in acelasi fel dreptul la reuniuni pasnice si la capacitatea de a-si comunica dorintele”, a mai spus Gibbs in ultima conferinta sustinuta inainte de a pleca de la Casa Alba. Intrebat daca Casa Alba ar dori sa vada si la Teheran o tranzitie ca in Egipt, Gibbs a spus ca lucrul important este ca autoritatile iraniene sa respecte libertatea de exprimare. “Administratia ar dori sa vada ca poporul iranian poate sa spuna ce ar vrea din partea guvernului sau”, a spus Gibbs. BBC comenteaza ca pare sa fie o strategie deliberata a Casei Albe de a atrage atentia catre Iran, in conditiile in care multi observatori se intreaba ce tara din Orientul Mijlociu va urma acum procesul de democratizare. Nu este o coincidenta ca si vicepresedintele Joe Biden a mentionat Iranul vineri, intr-o aparitie publica, a remarcat corespondentul BBC. Vicepresedintele Joe Biden a fost vineri prima persoana din administratia americana care a comentat demisia lui Hosni Mubarak, vorbind despe “un moment pivotal in istorie”. Cu ocazia unei interventii la Universitatea Louisville din Kentucky, Biden a adresat un avertisment deschis Iranului, accentuand importanta de a trage invataminte de pe urma momentului pe care il traieste Egiptul. “Iranienii care incearca sa profite de pe urma situatiei din Egipt nu fac decat sa arate falimentul sistemului lor. Le-as spune prietenilor nostri iranieni: lasati-va poporul sa manifesteze, lasati-va poporul sa vorbeasca, eliberati oamenii din inchisoare, lasati-i sa aiba o voce”, a spus Biden in aplauzele audientei. Vineri, ziua cand Hosni Mubarak a demisionat, coincide cu marcarea a 32 de ani de la revolutia islamica din Iran. Zeci de mii de oameni s-au adunat in principala piata a capitalei pentru a sarbatori.

Iranul a urmarit evenimentele din Egipt cu deosebit interes. Poporul egiptean a obtinut o “mare victorie”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe in prima reactie dupa demisia lui Mubarak. Potrivit Teheranului, atat demonstratiile din Tunisia, cat si cele din Egipt au fost inspirate de revolutia islamica iraniana din 1979. Intr-un discurs rostit mai devreme de presedintele Mahmoud Ahmadinejad, acesta le ceruse protestatarilor din Egipt sa continue si a spus ca ceea ce se intampla in Egipt si Tunisia este o “desteptare islamica”.

EGIPT, DUPĂ DEMISIA LUI MUBARAK: LIBERI, SUB DICTATURĂ MILITARĂ – COMENTARIU LIVE de Lelia MUNTEANU

Mii de egipteni euforici se află în piaţa Tahrir, în prima zi fără Hosni Mubarak

Câteva mii de egipteni euforici se aflau în continuare, sâmbătă dimineaţă, în piaţa Tahrir din Cairo, la o zi după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, înlăturat de la putere de protestatari, relatează AFP. Pe podul care duce spre una dintre intrările în piaţa Tahrir, simbolul contestării populare care l-a înlăturat pe Mubarak după aproape 30 de ani la putere, un grup de tineri dansau, arborând drapele egiptene şi oprind maşinile pentru a-i felicita pe şoferi.

În piaţă, câţiva încă dormeau, dar mulţi au petrecut toată noaptea sărbătorind. Unii dintre ei erau răguşiţi după cât au strigat de bucurie la anunţul potrivit căruia Mubarak demisionează şi transferă puterea armatei. Tancuri erau în continuare postate la unele intrări în piaţă, aşa cum au rămas în cele peste două săptămâni de revoltă.

Mai multe grupuri de tineri se încălzeau lângă un foc improvizat, în timp ce alţii aplaudau militanţii care cereau, de la tribună, continuarea “luptei” pentru un Egipt “democratic”. “Este sărbătoare, ne-am născut din nou”, afirmă Ussama Tufic Saadallah, un inginer agronom de 40 de ani. “Este sfârşitul nedreptăţii! Am fost în întârziere în raport cu alte ţări, acum avem o valoare în ochii lumii străine, ai lumii arabe”, adaugă el.

“Vrem ca toţi deţinuţii politici să fie eliberaţi”, adaugă acest bărbat, care susţine că a fost deţinut, săptămâna trecută, timp de patru zile de poliţia militară. Anunţul demisiei lui Mubarak, în vârstă de 82 de ani, a intervenit în cea de-a 18-a zi a revoltei populare, în timp ce peste un milion de persoane manifestau împotriva lui în tot Egiptul.

Puternica armată egipteană, de acum aflată la conducerea celei mai populate ţări din lumea arabă, a dat asigurări că nu intenţionează să se substituie “legitimităţii dorite de popor”. Mohamed Rida, în vârstă de 26 de ani, aşteaptă formarea rapidă a unui “Guvern civil”. “Aşteptăm un nou comunicat al armatei. Nu vrem să fim guvernaţi de militari. Noi aspirăm la un Guvern de coaliţie cu oameni experimentaţi“, a precizat el.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Ecumenism, Egipt, Inscenari, facaturi, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Presa, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la ““MAREA INSCENARE” DIN EGIPT: BETIA REVOLUTIEI SI SEMINTELE MESIANISMULUI ANTIHRISTIC

  1. Duhul care îi mână pe ei acum, ne-a mânat şi pe noi mult mai devreme. O fi bine… o fi rău…

  2. “Poporul Egiptului a vorbit, vocea sa a fost ascultată, iar Egiptul nu va mai fi niciodată acelaşi“, a afirmat Obama.

    http://www.ziuaveche.ro/international/externe/sfaturile-lui-obama-pentru-egipteni-20213.html

    Prin 2001 dupa atentalele din 11 sept se spunea la fel: “Nimic nu va mai fi cum a fost”. Nici o deosebire intre presdintii republicani si cei democrati.

  3. Daca imi este permis un banc :

    EGIPT … acum vreo 5-6 zile …

    Presedintele MUBARAK se afla intr-o incapere , la etaj impreuna

    cu seful serviciului de securitate care priveste pe geam, afara …

    Privind mai atent , citeste pe o pancarda si ii spune presedintelui :

    – Afara, pe o pancarda oamenii au scris :

    “ POPORUL EGIPTEAN II SPUNE ADIO PRESEDINTELUI MUBARAK ! “

    Presedintele, stand ganditor il intreaba :

    – Dar …. …. … UNDE PLEACA POPORUL EGIPTEAN ?

  4. Pingback: Război întru Cuvânt » DUHUL NIHILIST SI “MISTICA” REVOLUTIEI – marile ispite ale crestinului de azi
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PROVOCARI INGRIJORATOARE INTRE IRAN SI ISRAEL/ Haosul revolutiilor se extinde in intreaga lume araba: Iran, Bahrain, Libia, Yemen… Din “intamplare”, fostii dictatori egiptean si tunisian sunt in coma/ RUSIA
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Revolutiile arabe iau o turnura grava. Genocid in Libia: zeci de manifestanti ucisi din elicoptere
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLECTIE ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII (3): Filiere revolutionare sau cum au fost scoliti bloggerii lideri ai miscarii egiptente si pe banii cui?
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Daca Israelul va ataca Gaza, Egiptul va declara razboi regimului sionist sau cum vrea ELBaradei sa castige alegerile prezidentiale din Egipt
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Google manipuleaza energiile umane. Oficial rus despre revolutia din Egipt
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad il asteapta cu fervoare patologica pe MAHDI (MESIA MUSULMANILOR). AHMADINEJAD A INTRAT IN CONFLICT PANA SI CU AYATOLLAHUL KAMENEI PENTRU ASTEPTAREA SA ”DEVIATIONISTA”
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: Daca mai era nevoie de o confirmare… REVOLUTIILE ARABE NU SUNT DECAT LOVITURI DE STAT MILITARE MASCARE. Sau era cand conspiratiile devin si ele tot mai oficiale
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (UPDATE) Ca si inteles cu U.D.M.R., Traian Basescu dicteaza: REGIONALIZAREA SE VA FACE! “Tinutul secuiesc” pe cale de a fi infiintat sub forma mascata
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se intampla in Texas: oficiali ai administratiei Obama ar fi incercat sa interzica folosirea cuvintelor Dumnezeu si Iisus la serviciile funerare. CARE ESTE TALCUL PROVOCARII SI CARE E LEGATURA DINTRE BILDERBERG SI MISTICA ANT
  16. Pingback: "LONDON IST UBERALL": Hamburg (Germania), marcat de violente anarhice. A SOSIT TIMPUL RECOLTEI FRUCTELOR MANIEI?
  17. Pingback: REVOLUTIA GLOBALA? Protestele de pe Wall Street au luat amploare. PE RETELELE SOCIALE SE FACE APEL LA MISCARI STRADALE GLOBALE PE 15 OCTOMBRIE 2011
  18. Pingback: Lumea araba fierbe: PROTESTE VIOLENTE IN EGIPT, SIRIA IN VRIA RAZBOIULUI CIVIL
  19. Pingback: “Revolutia” din Piata Universitatii: ULTRASII PROVOCATORI, VIOLENTELE, TEHNOCRATII SI DETURNAREA PROTESTELOR - Razboi întru Cuvânt
  20. Pingback: “IN ROMANIA NU E REVOLUTIE. SUNT DOAR OAMENI SI RABDAREA LOR”/ PLUS: cum descriu TROMPETELE PREZIDENTIALE fenomenul protestelor PASNICE: VIERMI, MAHALA VIOLENTA, SPASM GREGAR, PEGRA - Razboi întru Cuvânt
  21. Pingback: PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 - video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: ROADELE “DEMOCRATIEI A L`AMERICAINE”: Egiptul iarasi in haos, la 2 ani dupa “eliberarea” de sub Mubarak/ Protestele din Turcia: KURZII ISI FAC APARITIA/ SUA spioneaza Uniunea Europeana: E CA-N RAZBOIUL RECE/ Zombie Apocalypse? EPID
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare