Gigantul bancar JP MORGAN cere instituirea de REGIMURI AUTORITARE in tarile din periferia Uniunii Europene. NOI SUNTEM DEJA APROAPE…
fondatorul bancii JP Morgan
Intr-un raport intitulat The Euro Area Adjustment: About Halfway There din mai 2013 puternica banca JP Morgan face o recomandare socanta: instituirea de regimuri autoritare – mai ales in zonele periferice ale Uniunii Europene – pentru depasirea dificultatilor crizei din zona euro.
Raportul reclama necesitatea “reformelor politice” prin care sa se elimine opozitia fata de masurile de austeritate ce sunt aplicate pentru protejarea operatiunilor bancare. In acest sens, JP Morgan lauda masurile luate de Uniunea Europeana, pe care le considera insa ajunse doar la jumatate din drum. Cealalta jumatate ar trebui parcursa de Banca Centrala Europeana printr-o mai mare implicare din partea sa.
[Apropo de recomandarile JP Morgan legate de criza euro, este util sa ne reamintim ca moneda euro a fost in mod intentionat introdusa – de aceeasi bancheri care astazi fac recomandari – tocmai pentru a se ajunge la astfel de crize structurale care pot antrena, apoi, schimbari structurale:
Insa raportul mai indica o directie de actiune pe plan european: combaterea incetinelii cu care guvernele nationale pun in aplicare masurile de austeritate.
Nu este adevarat, spun autorii, ca problemele zonei euro sunt doar de natura economica. Pentru ca Uniunea Monetara Europeana sa intre in vigoare e necesara si o actiune politica deoarece exista si o problema de ordin politic-structural. Sa nu credeti insa ca analistii bancii americane se gandesc la cunoscuta problema a “deficitului democratic“ al institutiilor europene. Dimpotriva.
Grija JP Morgan este ca in periferia Europei ar fi prea multa democratie si prea putin disziplin. Astfel, in tarile din periferia Uniunii Europene, ca Spania, Portugalia, Italia, Grecia, regimurile instituite dupa al doilea razboi mondial au fost puternic influentate de experienta autoritarista fascista anterioara si, ca atare, constitutiile lor au fost gandire special pentru a limita puterile guvernului central:
“Sistemele politice din periferie au urmatoatele trasaturi tipice: conducatori slabi; state slabe fata de regiuni; o protectie a drepturilor angajatilor la nivel constitutional; sisteme ce necesita consensul si incurajeaza clientelismul politic; dreptul de a protesta si de a contesta modificarile ce ar schimba status quo-ul. Lacunele acestei mosteniri politice sunt puse in evidenta de criza.”
[Pentru o istorie a legaturii dintre corporatismul neoliberal si fascism, inainte si dupa al doilea razboi mondial, vezi documentarul:
Raportul mai contine si o enumerare a principalelor riscuri care, in opinia JP Morgan, pot afecta procesul de “reforma” a UE:
“1) caderea guvernelor din Europa meridionala ce sunt favorabile reformelor ; 2) caderea sustinerii euro sau UE; 3) o victorie electorala de necontestat a partidelor anti-europene radicale in regiune; 4) neguvernabilitatea de facto a anumitor state membre cand costurile sociale (mai ales somajul) vor depasi un anumit prag”.
Fara sa se suprapuna perfect, observam, totusi, o serie de coincidente intre raportul JP Morgan si unele evolutii de la noi, inclusiv legate de… modificarea Constitutiei. Ne aducem aminte ca una din explicatiile pentru care regimul Basescu a fost sustinut in ciuda referendumului zdrobitor din vara lui 2012 a fost si aceea a reactiei eurocratilor pentru ca nu cumva sa se stabileasca vreun precedent anti-austeritate in periferia euro. Tragedia este ca actorii politici care au profitat cel mai mult de trendul popular de atunci sunt cei care, astazi, garanteaza aplicarea fara cracnet si autoritara a aceleasi agende a austeritatii anti-sociale si anti-democratice.
O alta coincidenta consta in faptul ca trecem in plin proces de revizuire a Constitutiei, motivele acestei urgente fiind inca invaluite in ceata. Desi unele modificari merg in sensul european insa intr-o directie contrara celei sugerate de JP Morgan (vezi chestiunea regionalizarii, care, in realitate, ajuta si provine din agenda eurocratilor), altele sunt parca dictate direct din birourile de pe Wall-Street via Bruxelles:
Din aceeasi tendinta autoritarista sprijinita agresiv de UE dar si de SUA, deghizata sub numele populist de “lupta impotriva coruptiei” sau cel pretentios de “independenta justitiei”, fac parte componentele politienesco-procuroristice de represiune si supraveghere, dezvoltate exponential in anii din urma la noi:
Iar presedintele Traian Basescu o spusese verde-n fata acum ceva vreme:
Asteptam ca ideea sa fie reluata de urmasul sau, premierul Victor Ponta, care promite sa duca la indeplinirile mai vechile cosmaruri fasciste ale coabitantului sau.
Asadar, sa retinem concluzia: regimuri dictatoriale pentru salvarea bancilor – si nu numai…
In plus, trebuie sa avem in vedere si scenariul de raspuns pregatit de puternicii lumii opozitiei sociale, deoarece, deja, tulburarile sociale au transformat unele societati in tari aproape imposibil de guvernat – vezi cazul Bulgariei. In plus, analisti ca cei apropiati de CIA (agentie cu un rol cheie in originea UE) au deja in vedere aceasta varianta (vezi analizele lui G. Friedman), deci e absurd sa nu prezumam ca exista, pe langa aceste scenarii de criza, si scenarii de reactie.
E, de asemenea, posibil ca si la noi sa se dezvolte astfel de framantari, avand in vedere agenda USL, lucru despre care am scris inca de la primele zile ale “victoriei” lor in alegeri:
Trei ganduri post-electorale: NEOLIBERALISMUL USL, JELANIA ”EUROPENISTILOR” SI ORIZONTUL ANTISISTEM
O dictatura nu se poate instaura, insa, fara un debuseu, fara sa preintampine buboiul copt al nemultumirii sociale, si asta prin manipularea unor eventuale miscari opozitioniste, prin infiltrarea provocatorilor, deturnarea eventualelor protestelor intr-o directie violenta si, astfel, deschiderea caii catre o represiune brutala si o manipulare pe scara larga. Experienta au deja…:
Revenind la fenomenul general, astfel de corporatii gigantice nu sustin doar un autoritarism ce frizeaza fascismul, ci sunt, totodata, in spatele puternicului lobby de promovare a homosexualitatii:
Asta pentru ca, asa cum spunea A. Huxley, „pe măsură ce libertatea economică şi politică se diminuează, libertatea sexuală creşte în compensare”. Asupra acestui aspect nadajduim insa sa revenim cu o analiza mai ampla, de va vrea Dumnezeu.
Un comentariu razbointrucuvant
- Cristian Parvulescu, presedintele Forumului Constitutional, despre MODIFICAREA ARTICOLULUI 1: Romania va fi nevoita sa-si MODIFICE CONSTITUTIA pentru o cedare mai clara de SUVERANITATE catre Bruxelles!
- Ilie Serbanescu: DE CE ROMANIA ESTE DEJA COLONIE? (video)
- Ilie Serbanescu despre Romania si Bulgaria: SCLAVELE IMPERIULUI EUROPEAN. Despre primele revolte ANTICOLONIALISTE din UE si despre …handicapul urias de a avea RESURSE MINERALE!
- Alegerile din Italia: fenomenul BEPE GRILLO sau votul impotriva AUSTERITATII EUROPENE, a DIKTATULUI MERKELIAN si a GLOBALIZARII FINANCIAR-BANCARE
- Mircea Cosea despre semnificatia tradarilor lui Ponta pe tema procurorilor si a gazelor de sist: DE ACUM INAINTE NE PUTEM ASTEPTA LA ORICE. SUNTEM SI COLONIE POLITICA, NU DOAR ECONOMICA!
- NIGEL FARAGE in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR (video)
- ROMANIA – COBAI pentru o DICTATURA sustinuta de UE sub numele de… “democratie”!/ Ce sunt romanii pentru Europa si pentru propagandistii fascistiai regimului Basescu? OAMENI INFERIORI (video)
- In pragul dictaturii? Proiect de lege care RESTRANGE DRASTIC DREPTUL LA PROTESTE
- NAŞUL BASESCU SI GAŞCA MERKEL: Mai multă Europă, mai putina democratie, mai multa spionare a cetatenilor… (editorialele saptamanii)
- DOMNIA KNUTULUI PE SPINAREA ROMANULUI sau STALINISMUL SE INTOARCE. Comisia Europeana cere RESTRANGEREA LIBERTATII DE EXPRIMARE, iar agentii propagandisti ai regimului Basescu vor “SANCTIONAREA” POPORULUI
- DICTATURI MALTHUSIENE? SE CONTUREAZA INCA O TENDINTA: lovituri de stat, dictaturi de forta majora, guverne autoritare pentru aplicarea politicilor dure asupra populatiei. SCURT INVENTAR AL SCENARIILOR DE CRIZA
- “SFARSITUL DEMOCRATIEI, AL EUROPEI SI AL SUA?” Suntem pregatiti tot mai intens cu mesaje despre sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboiul mondial
*
- Tratatul european, “OPTIUNEA SEVERA” a lui Traian Basescu: o “bataie de joc”.UE = SPATIUL VITAL pentru Germania + SFARSITUL DEMOCRATIEI SI AL STATULUI NATIONAL
- Bine ati venit in inchisoarea economica UE! ARBEIT MACHT FREI
*
- ERA DICTATURII COMISARILOR EUROPENI?
- STAT EUROPEAN TOTALITAR (DE TIP URSS) SI APOI GUVERN MONDIAL: obiectivul crizei generate artificial – considera un economist leton
- IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (II). Ultimul totalitarism
- Noua ordine mondiala, elite, crize artificiale, institutii supra-nationale: o alternativa academica la “teoria conspiratiei”
*
Păi cea mai bună soluţie ar fi ca să facă din BCE, ministerul de finanţe de facto al Uniunii, şi sau mai ales ministerul de interne al UE. Şi ca să nu piardă prea mult timp pe criza aceasta, ar tb să comaseze acolo şi ministerul de război, adicătelea NATO. Iar cum NATO nu este numai UE, ci şi SUA, se mai adaugă şi FED-ul. În rest pot să elimine şi FMI-ul, şi Comisia UE sau Guvernul SUA, BM, ş.a.asemenea, căci nu şi-ar mai avea locul şi rostul. Astfel ar scăpa şi de multe cheltuieli de stat(e), şi de numeroasele scrutine de alegeri şi referendumuri, costisitoare, de bună seamă.
Iar peste câţiva anişori ar putea înlocui pe toţi funcţionarii din superministerul acesta cu unul singur dar bine antrenat. Scăpăm atunci şi de corupţie şi putem bine vedea aurul din epoca de-atâţia vizionari promisă nouă mâncătorilor de rând.
In afara de Ordonanta aia 50 care oricum a fost ca o stea cazatoare adica de f scurta durata eu nu vad unde am mai fost in ‘opozitie’ cum zice nea Morgan asta?
@cga:
Oricum nu noi suntem mentionati si nu asta era ideea, ca nici Spania, Italia sau Grecia nu se remarca prin vreun spirit al rezistentei la nivel politic… ci mai vechea obsesie a societatilor care “nu sunt guvernabile”, expresie pe care a folosit-o, de curand, si Oettinger la adresa noastra. De fapt, ce vrea sa zica acest raport este ca in societatile sus numite statul nu controleaza inca totul, oamenii duc o viata relativ paralela in multe sfere ale vietii sociale, si asta trebuie urgent remediat. Nu democratie, da fascism, mai pe scurt.
Eu cred ca ar fi ilegal si sa fi inchis la spitalul de psihiatrie pentru sprijinirea regimurilor autoritare. Chiar nu am invatat nimic din istorie?
Regimuri cu autoritatea de jigodii și escroci!