Apel al Asociatiei “Noi, Romanii” (Jud. Covasna): ATENTIE LA LEGEA STATUTULUI MINORITATILOR!

20-06-2011 1 minut Sublinieri

Comunicat

(…)

Cunoaştem că luni 20.06.2011 reprezentanţii FCRCHM vor avea întrevederi cu parlamentarii PD-L pentru a le arăta de ce nu trebuie să fie adoptată Legea privind Statutului Minorităţilor propusă de UDMR. Prin această lege promovată, cu obstinenţă, de UDMR uniunea doreşte să se legifereze privilegii speciale pentru maghiari care să statueze drepturi colective, nerecunoscute de Uniunea Europeană, având rolul de a dinamita unitatea statului naţional, unitar şi îndivizibil, România.

Noi solicităm o mare atenţie asupra hotărârii legiferării Statutului Minorităţilor, deoarece deocamdată noua împărţire administrativ teritorială nu este în dezbaterea parlamentului. Ea este doar publică şi nu este încă pe agenda parlamentară. Această fumigenă doreşte a ne abate atenţia de la adevăratul scop al UDMR acela de adoptare a Statutului Minorităţilor în forma propusă de ei.

Asociaţia „Noi Românii” sprijină demersurile Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de oprire a adoptării variantei Statutului Minorităţilor susţinută de UDMR. Solicităm tuturor parlamentarilor să respingă cererea peşedintelui UDMR ca această lege, mult mai nocivă decât legea reîmpărţirii administrativ-teritoriale a ţării, care le-ar acorda drepturi colective indiferent de structura administrativ-teritorială României, să fie adoptată.

Asociaţia „Noi Românii” vede la fel de limpede, alături de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş că aruncarea în dezbaterea publică a modificării împărţirii teritoriale a României, odată cu cererea preşedintelui UDMR ca Statutul Minorităţilor, formulat de ei, să fie adoptat de Parlament ori prin asumarea răspunderii Guvenului, până la 30 iunie 2011 este o capcană de abatere a atenţiei de la esenţialul ce trebuie adoptat spre câştigul Budapestei.

Solicităm insistent întregii prese responsabile să dezbată acum, până la 30 iunie 2011 Legea Statutului Minorităţilor şi să dezvăluie adevăratele ei consecinţe, ce reies cu claritate din conţinutul ei. Această lege, este mult mai important pentru toţi românii, să nu fie adoptată în forma susţinută de UDMR, pentru că altfel deschidem larg bulevardul pe care să meargă, triumfal, deznaţionalizarea zonei, crearea unor instituţii paralele ale ungurilor, cu cele ale Statului Român, cu drept de veto în toate problemele importante ale administraţiei unui teritoriu.

Rugăm asociaţiile civice, creştin-democrate, culturale, naţional-patriotice din România, presa naţională responsabilă, presa locală responsabilă, parlamentari, miniştri, Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, să se alăture efectiv demersului Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de împiedicarea a legiferării Statutului Minorităţilor în forma propusă de UDMR. Am făcut apel şi la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române cu gândul la cele ce spunea Nae Ionescu care, după mulţi autori, a fost gânditorul care a influenţat cel mai profund realitatea românească din perioada interbelică. El comenta că „ Sfântul Sinod sublinia necesitatea Bisericii de a se identifica cu naţia – fie chiar cu riscul de a intra în conflict cu statul”, într-o anumită situaţie de interes naţional.
Sperăm ca apelul nostru să fie bine înţeles de toţi cei cărora ne adresăm!

Sugerăm celor ce sunt de acord cu noi să se exprime public, în orice formă doresc.

Director executiv
Ioan Mugur Topolniţchi
19 iunie 2011

Asociaţia „NOI ROMÂNII”

Autorizaţie nr. 13/25.11.2003;40-2/22848

Adresa de corespondenţă: Str. Unirii, nr. 3, bl.9, sc.G,  ap.10, oraş Covasna, 525200,

Jud. Covasna, tel.0743150500,

e-mail: office@noiromanii.ro

Sursa: ziaristionline.ro



Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Apel al Asociatiei “Noi, Romanii” (Jud. Covasna): ATENTIE LA LEGEA STATUTULUI MINORITATILOR!

  1. Pingback: DREPTUL LA AUTONOMIE ETNICA INTRODUS PRIN USA DIN DOS IN CONSTITUTIA REVIZUITA la cererea UDMR? Minoritatile isi pot folosi public SIMBOLURILE si se pot organiza AUTONOM! Liber la STEAGUL SECUIESC (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare