Cine are acces deschis la datele de identitate ale cetatenilor ROMANI stocate in bazele de date ale POLITIEI ROMANE?

21-09-2011 56 secunde Sublinieri

Raspuns: BANCILE…

Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia Romana a Bancilor au incheiat marti un protocol de colaborare prin care bancherii pot accesa baza de date a Politiei pentru a verifica daca datele de identitate oferite de clienti sunt reale. Tehnic, comunicatul ARB mentioneaza ca scop imbunatatirea cooperarii intre Politia Romana si bancile comerciale pentru prevenirea si descurajarea infractionalitatii indreptate impotriva institutiilor financiar bancare din Romania“. Proiectul exista de mult timp pe agenda celor doua institutii, dar fusese blocat din cauza avizului negativ dat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Partile semnatare, Inspectoratul General al Politiei Romane, reprezentat prin chestor de politie dr.Liviu Popa si Asociatia Romana a Bancilor, reprezentata prin domnul Radu Gratian Ghetea, presedinte, si-au propus sa colaboreze, in conditiile legii si conform atributiilor fiecareia, in domeniul asigurarii si cresterii nivelului de securitate la nivelul sistemului financiar bancar prin actiuni specifice de prevenire si combatere a infractionalitatii.“, se mai arata in comunicat. La eveniment, pe langa partile semnatare, au mai participat reprezentanti ai conducerii Bancii Nationale a Romaniei si membri ai Comisiei de securitate bancara din cadrul ARB.

Un proiect care se refera la consultarea de catre banci a bazei de date a Politiei pentru a identifica acele carti de identitate false este blocat. Avem surprinderea ca un asemenea proiect este pur si simplu refuzat de Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pe motiv ca daca vine o persoana la ghiseu cu buletin fals si nu este clientul nostru nu am avea dreptul sa facem acest lucru. Noi vom continua sa solicitam“, declara in iarna Radu Ghetea. El mai preciza atunci ca ARB negociase deja cu furnizorul solutiei informatice si ajunsese la o solutie cu Ministerul Administratiei si Internelor pentru consultarea bazei de date. Ghetea a precizat ca solutia informatica ar fi permis darea unui raspuns doar de tipul “este autentic” sau “este fals”.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Cine are acces deschis la datele de identitate ale cetatenilor ROMANI stocate in bazele de date ale POLITIEI ROMANE?

  1. Deabia acum s-a semnat protocolul? Ciudat; eu mi-am facut un cont la BCR in 2002, iar in ziua in care l-am deschis am fost instiintat de un functionar al bancii ca CNP-ul este gresit. Intr-adevar era gresit in buletin, chiar si in certificatul de nastere. M-am tot intrebam de unde stiu ei.

  2. @vlad: ultima cifra din CNP este suma de control a celorlalte cifre, deci de acolo si-ar fi putut da seama de greseala.

  3. Fara o legatura aparenta cu subiectul, as vrea sa supun atentiei inca un fenomen cel putin bizar. La scurta vreme dupa ce o cunostinta s-a mutat intr-un orasel din strainatate, familia lui si inca o familie ORTODOXA de pe strada lor, de origine romana dar cetateni straini, au fost abordati de martorii lui iehova. Doar aceste doua familii de pe o strada plina de case, intr-un oras mic de provincie dintr-un stat vestic, fara biserica ortodoxa in comunitate. Intrebarea mea este: de unde au stiut iehovistii sa mearga EXACT si EXCLUSIV la cele doua familii?

  4. Pingback: “EFICIENTA” BAZELOR DE DATE BIOMETRICE: sistemele informatice ale POLITIEI nu mai functioneaza, amprentele sunt verificate MANUAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare