BANCA CENTRALA A SUA (FED) vrea sa MONITORIZEZE criticile de pe Twitter si Facebook

29-09-2011 44 secunde Sublinieri

Rezerva Federală a statului New York, cea mai mare din băncile regionale care compun Rezerva Federală a SUA (Fed), a lansat o ofertă pentru realizarea unui program software care să monitorizeze ce se discută despre instituţie în reţelele de socializare, precum Facebook şi Twitter. Decizia ilustrează cât de sensibilă este Rezerva Federală în privinţa percepţiei publice, potrivit cotidianului Los Angeles Times.

Vestea propunerii lansate companiilor producătoare de software a explodat pe bloguri, notează publicaţia, iar dacă Fed ar monitoriza în prezent reţelele de socializare ar afla comentarii deloc măgulitoare. Cea mai mare parte face referire la comportamentul de tip “Big Brother”, de supraveghere foarte strictă, al instituţiei.

“Ceea ce vor să facă este să strângă informaţii despre toţi cei care au opinii negative despre Rezerva Federală. Este neclar cum vor să foloseacă această informaţie odată ce o au”, potrivit blogului Economic Collapse. Rezerva Federală, banca centrală a SUA, este puternic criticată pentru că ar fi permis băncilor să acumuleze foarte multe riscuri, care au cauzat criza creditelor şi problemele economiei mondiale.

 

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “BANCA CENTRALA A SUA (FED) vrea sa MONITORIZEZE criticile de pe Twitter si Facebook

  1. Mi se pare cel putin infantil un asemenea comportament – afara numai de cazul in care ar veni din partea unui regim dictatorial. Insa cum se impaca aceasta din urma ipoteza cu fetisul de garant al democratiei universale, atasat cu incapatanare Statelor Unite (ale Americii 🙂 )?

  2. “Rezerva Federală a statului New York, cea mai mare din băncile regionale care compun Rezerva Federală a SUA (Fed)” …

    Desi denumirea acestei banci private (FED – Federal Reserve) este inselatoare, este totusi arhi-cunoscut faptul ca banca nu are nici in clin nici in maneca, cu guvernul federal al SUA, adica e privata si nu e banca de stat … Daca e o legatura de subordonare, in nici un caz nu e al Fed-ului fata de guvern, ci invers … Denumirea corecta ar trebuie sa fie: “Rezerva Federala DIN statul NY” (cu precizarea ca Rezerva e “Federala” in ghilimele, adica doar in denumire). “Rezerva Federală a SUA (Fed)” e o traducere eronata: Fed-ul nu e deloc “al SUA”, e al patronilor care detin banca.

    Detaliile istorice sunt explicate f.clar de Aaron Russo:

    AMERICA – De la Libertate La Fascism (documentar de Aaron Russo (prieten al lui Nick Rockefeller))
    https://sites.google.com/site/dimensiuniparalele/zeitgeist-DOCUMENTARE-TRADUSE-CU-TITRAJ-TITRARE/america-freedom-to-fascism-DOCUMENTAR-TRADUS

    http://www.archive.org/details/freedom_to_fascism

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare