Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a ordonat SCOATEREA ICOANELOR din birourile guvernului? PRIMUL-MINISTRU DEZMINTE. Care o fi adevarul, care ar fi strategia?

15-02-2012 1 minut Sublinieri

ungureanu_mihai-razvanM-R Ungureanu depunand juramantul cu mana pe Biblie…

Mihai Răzvan Ungureanu face curăţenie în birourile Palatului Victoria. Premierul le-a cerut subordonaţilor săi ca toate icoanele, tablourile, diplomele sau calendarele să fie înlăturate de pe pereţii cabinetelor.

Dispoziţia lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost dată la începutul acestei săptămâni iar unii angajaţi s-au conformat deja. Premierul le-a mai transmis angajaţilor Palatului Victoria că va verifica personal dacă cerinţa sa a fost îndeplinită.

Măsura lui Mihai Răzvan Ungureanu de a fi înlăturate iconele de pe pereţi încalcă articolul 9 din Convenţia Europeană pentru apărarea drepturilor omului.

Mai exact, “libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerile constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru siguranţa publică, protecţia ordinii, a sănătăţii sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor altora.”

Premirerul Mihai Răzvan Ungureanu a reacționat după ce în presă a apărut zvonul că ar fi cerut ca icoanele, tablourile, diplomele sau calendarele să fie înlăturate de pe pereţii birourilor din Palatul Victoria.

”Relația cu presa ar trebui să se bazeze pe o elementară deontologie. Înțeleg ca orice om politic să fie criticat pentru ceea ce face (…) totul până la minciunile ordinare. Îmi pare foarte rău să vă spun că, din păcate, asta se întâmplă” a spus Ungureanu.

”Să fim serioși!” a exclamat premierul, întrebat direct dacă are ceva împotriva icoanelor din birouri.

Nota noastra:

Pe de o parte, aceasta stire pare de genul mingii ridicate la fileu. Adica, se arunca pe piata o afirmatie care, ulterior, este dezmintita pe un ton moralizator si, astfel, incriminant pentru cei care au transmis-o.

Pe de alta parte, in ciuda lectiei de morala tinute de premier presei, acesta a “uitat” sa dezminta categoric lucrul respectiv.

In fine, ar mai fi de remarcat stilul pre-fabricat al stirii conform careia s-ar fi dispus scoaterea icoanelor din birourile guvernului. Nu este o stire de jurnalist, ci este una compusa si data mai departe. E greu de crezut ca a inventat-o careva din presa sau, mai ales ca exista si citatul din Conventia Europeana, lucru care sare in ochi (de cand stiu jurnalistii ce zice Conventia Europeana despre astfel de subiecte?).

E o capcana, insa nu e clar, deocamdata, care a fost scopul…

O ipoteza a incercat-o fratele utzu:

Domnul Ungureanu infirmă acest zvon şi acuză implicit o tentativă de dezinformare. Trebuie să facem însă deosebire între dezinformare, chiar accidentală şi manevră/manipulare. La acest moment nu putem aprecia despre ce anume vorbim. Trebuie urmărit acest subiect şi modul în care el se va dezvolta. Mai mult ca sigur sunt suficiente interese ca acest subiect să fie exploatat, fie ca acuză politică adusă viitorului preşedinte al României, fie la nivel de discurs public secularist (cu tot ceea ce implică el). Având în vedere că domnul Ungureanu a negat deja informaţia, mă aştept ca acest subiect să fie preluat de umanişti&comp, bucuroşi că acest “incident” a dat ocazia unei dezbateri “serioase” şi “neresentimentare” despre funcţia icoanelor.. vechea placă.

Este important de reţinut că indiferent că o astfel de iniţiativă a existat ori nu, că a provenit de la MRU şi ai lui sau de la adversarii săi, este clar că cineva a dorit propagarea acestei ştiri şi prelucrarea ei ulterioară. Cred că dorinţa de speculare politică a incidentului este cel mai inofensiv scenariu, înscriindu-se benign în linia mizeriilor politicianiste în care am început să fim îngropaţi ca în omăt.

Unele surse mediatice insista sa relateze ca stirea despre scoaterea icoanelor ar fi venit chiar de la angajati de la Guvern iar cineva a explicat faptul ca in companiile multinationale asa se procedeaza. Ca tot avem guvern corporate…


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a ordonat SCOATEREA ICOANELOR din birourile guvernului? PRIMUL-MINISTRU DEZMINTE. Care o fi adevarul, care ar fi strategia?

  1. Hopa.. se dă arama pe față?

  2. @Ciprian:

    Da… daca se confirma, e chiar mai rau. Nici macar nu se mai ostenesc sa o ascunda, sunt pe fata, sfidatori, obraznici…

  3. asta e mai rau decat cuvintele spuse pana acum. Sper totusi ca mai avem politicieni credinciosi si sa se opuna vehement

  4. Si Patriarhia ce face?

    Sa ne ajute Domnul Nostru Iisus Hristos sa stam drepti si sa luam aminte.
    Doamne ajuta!

  5. Foarte potrivita fotografia si comentariul vostru.

  6. Domnul Ungureanu infirmă acest zvon şi acuză implicit o tentativă de dezinformare. Trebuie să facem însă deosebire între dezinformare, chiar accidentală şi manevră/manipulare. La acest moment nu putem aprecia despre ce anume vorbim. Trebuie urmărit acest subiect şi modul în care el se va dezvolta. Mai mult ca sigur sunt suficiente interese ca acest subiect să fie exploatat, fie ca acuză politică adusă viitorului preşedinte al României, fie la nivel de discurs public secularist (cu tot ceea ce implică el). Având în vedere că domnul Ungureanu a negat deja informaţia, mă aştept ca acest subiect să fie preluat de umanişti&comp, bucuroşi că acest “incident” a dat ocazia unei dezbateri “serioase” şi “neresentimentare” despre funcţia icoanelor.. vechea placă.

    Este important de reţinut că indiferent că o astfel de iniţiativă a existat ori nu, că a provenit de la MRU şi ai lui sau de la adversarii săi, este clar că cineva a dorit propagarea acestei ştiri şi prelucrarea ei ulterioară. Cred că dorinţa de speculare politică a incidentului este cel mai inofensiv scenariu, înscriindu-se benign în linia mizeriilor politicianiste în care am început să fim îngropaţi ca în omăt.

  7. ar trebui angajatii de la guvern nu cel incriminat. cand a fost intrebat direct daca are ceva impotriva icoanelor n-a negat categoric si a lansat doar un evaziv “sa fim seriosi”.

  8. Nu se comenteaza in plus, ci ni se spune sa fim seriosi. Normal pentru linistirea opiniei publice intr-o tara crestin ortododoxa ar fi trebuit sa spuna clar: nu am cerut, si nici nu voi cere scoaterea icoanelor. E o stire gresita.

    Premierul insa scuza stirea falsa cu cuvantul: sa fim seriosi. Om cu studii inalte nu-i asa? Si noi trebuie sa intelegem printre picaturi ca “sa fim seriosi” inseamna “nu este adevarata stirea”.

    Lupul la stana. Sa fim seriosi, e vegetarian.

  9. Si totusi ceva a fost….poate ca s-a speriat de reactia presei si a mass media… iar B1 TV totusi ramane postul de televiziune aservit puterii actuale…si daca observam bine, MRU raspunde la intrebari ori cu alte intrebari, ori foarte evaziv. Oricum NU E BINE ce se petrece in tara, iar din Deal nici o reactie…

  10. Aveti dreptate. Raspunsul e evaziv, in mod normal dezminti categoric. Ca si cu acuzatia adusa de fostul purtator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru, de altfel. Nici acolo nu a existat o dezmintire categorica.

  11. Eu zic sa ne rugam sa-l ia Dumnezeu de pe capul nostru si sa-l trimita in lumea lui, care oricum nu-i in Romania !

  12. Am impresia ca in ultimul timp din ce in ce mai multe zvonuri se lanseaza, care se infirma cumva ulterior, dar intre timp sunt preluate de oameni de buna credinta. Acest lucru cu siguranta face parte din razboiul informational, urmarindu-se subminarea celor care mai au un strop de demnitate si care prin preluarea unei stiri, infirmata ulterior, devin oameni, sau institutii, in care nu mai poti avea incredere, caci ei sunt cei ce propaga o minciuna, sau un act de rea vointa. Asadar cine pica de prost? Cel ce face caz de anumite afirmatii. Credeti ca acum mai e nevoie sa se preagateasca oamenii intr-un fel sau altul? Daca vor sa faca ceva anume, care nu convine populatiei, nici nu ma au nevoie sa o atentioneze sau sa o intrebe. Actioneaza direct. A se vedea ACTA.

  13. Mai mult k sigur k il arde prezenta icoanelor in birourile guvernului.

  14. Mai fratzilor admini vedetzi pe dnul Mihai Ungureanu la o conferinta aci cu niste domni sionisti:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXpqBwNaavs#t=26m40s
    Iata si ce zice un domn sionist pe acolo,la minutul 12 si ceva,ca in Romania au fost omoratzi in WW2 la ordinele autoritzatilor romane intre 280.000 si 380.000 de evrei:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXpqBwNaavs#t=12m40s
    Eu nu sunt zelotist,dar cred ca se pot face demonstratii pasnice pentru a protesta vis-a-vis de acest prim ministru.
    Daca cineva stie un avocat curajos,sa fie dat in judecata dnul care apare in filmuletul respectiv (numele se ia de acolo) pentru afirmatii mincinoase,referitoare la proportiile acelui genocid.
    Acum ca sa revenim la adevarul istoric Dumnezeu Iisus Hristos era crezut de neam galilean,in acea vreme Israelul era impartit in Galilea de era Israelul de nord,unde a si petrecut mult Dumnezeu Iisus Hristos,Samaria si Iudeea.
    Iata ca niste Sfinti Apostoli,la Inaltarea Domnului sunt numitzi de neam galileeni,iar nu de neam iudei:
    “9.Şi acestea zicând, pe când ei priveau, S-a înălţat şi un nor L-a luat de la ochii lor.
    10.Şi privind ei, pe când El mergea la cer, iată doi bărbaţi au stat lângă ei, îmbrăcaţi în haine albe,
    11.Care au şi zis: Bărbaţi galileieni, de ce staţi privind la cer? Acest Iisus care S-a înălţat de la voi la cer, astfel va şi veni, precum L-aţi văzut mergând la cer. ”
    Deci nu sunt numiti de neam iudeu,apropos de ce zic unii ca ar fi fost iudei.
    Din ce zic unii palestieni de azi sunt urmasi ai fostilor galileni,care s-au mai amestecat un pic cu arabii si au fost decrestinati multi din ei,dar sunt si palestinieni crestini.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Christians
    Nu zice nicaieri neamul Maicii Domnului,Maica Domnului putea sa fie foarte bine si israelita galileanca si din neamul iudeilor sau poate chiar din alt neam,de venisera si se asezase in Israel parintii Maicii Domnului,sau stramosii parintilor Maicii Domnului si trecusera la religia pre-crestina de atunci,ca judaismul de acum nu prea mai are treaba cu acea religie.
    Eu nu am nimic cu faptul de a sta iudeii in Israel,dar sa lase si pe palestinieni sa traiasca si sa inceteze sa ii forteze sa plece de acolo.
    Majoritatea sionistilor banuiesc ca sunt de neam iudei si continua cu rasismul iudeilor de se vede in Sfintele Scripturi,precum vedem afirmatii de desconsiderare a lui Dumnezeu Iisus Hristos,pentru ca era din Nazaret,care era in Galilea,iar nu in Iudeea:
    “Şi i-a zis Natanael: Din Nazaret poate fi ceva bun? Filip i-a zis: Vino şi vezi.”
    Dar eu cred ca Maica Domnului era de neam din Galilea iar “vina” mare a palestinienilor e ca sunt urmasi (mai mult sau mai putin) ai vechilor galileni de la care a venit Maica Domnului si multi Sfinti Apostoli.

    Poporul roman are foarte mari traditii crestine si pre-crestine,pentru ca dacii si tracii sunt popoare indo-iraniene si multzi avea religia zoroastriana,ca religie pre-crestina.Ca magii de au venit la Dumnezeu Iisus Hristos,cand s-a nascut,erau de religie zoroastriana,zic unii.
    Exista icoane foarte vechi cu Nasterea lui Dumnezeu Iisus Hristos in care magii sunt pictati in chip de daci,purtand imbracaminte specifica dacilor.
    Deci dnul acesta prim-ministru nu e normal ce face,sustzinand sionistii fanatici,cu politica lor de genocid impotriva populatiei palestieniene.
    Vedeti ca se gaseste pe youtube un film numit “tears of gaza” (facut de ceva europeni) vis-a-vis de genocidul care il fac unii din armata Israelului contra palestinienilor civili.

  15. Stirea se confirma. Revenim.

  16. Probabil manipulare cu tenta de discreditare a presei. Nu stiu de ce, dar gandul ma duce la scandalul recent cu poza dlui Boc si mesajul ultim al anonimilor.

    Daca se confirma, probabil ca dl.Ungureanu a considerat necesar ca guvernul domniei sale sa fie corect si sa nu induca pe nimeni in eroare: aceea ca sunt destul de departe de Dumnezeu si nici sanse sa miscoreze distanta nu sunt la orizont.

    Dl.Isarescu avea bunul obicei ca, atunci cand trecea prin birourile subalternilor si vedea un teac mare de hartii, le arunca pe jos spunand ca asta inseamna probleme nerezolvate.

  17. Poate gresesc, dar pare a fi, la prima vedere, o incercare de abatere a atentiei de la gafele recente, de la abordarea ticaloasa si criminala a situatiei sinistratilor, printr-o tactica de dezinformare/manipulare destul de banala practicata dupa ’89 sistematic. Ceva ce stie si bunica. Daca vrea ca gainile sa se mute intr-o anumita parte a curtii le arunca acolo un pumn de boabe… Cred ca este, in primul rand, o incercare de reparare a imaginii premierului. Daca stirea se va dovedi falsa atunci si cele anterioare vor fi puse sub semnul intrebarii, nu-i asa?
    Cam in acelasi fel s-a mutat tirul de pe presedinte pe noul prim ministru, iar acum urmeaza dezamorsarea la premier, prin mutarea pisicii moarte in curtea presei mincinoase. Si tot asa…
    Pe de alta parte, Nu este exclus sa fie un test/gest pregatitor pentru masuri ulterioare. Vom vedea.

  18. @carmen, daniela:

    Cum am spus mai sus, totusi stirea de confirma. Vom reveni cu detalii, insa ordinul premierului (nu unul oficial, adica scris, evident) a vizat in mod clar pozele si icoanele.

  19. Antena 3 insista cu stirea aceasta, spunand ca angajatii Palatului Victoria confirma stirea initiala in ciuda ‘dezmintirii”.

  20. Cred că toţi care am intrat pe această ştire am presupus că avem de-a face cu o dezinformare, cu o manevră sau cu orice altceva decât Ordinul Primului Ministru al României de a fi scoase icoanele din clădirea Guvernului României!

    Cred sincer că e momentul ca un ierarh să iasă în faţă. Oare ar fi îndrăznit neîncuiaţii ăştia asemenea ticăloşii, asemenea declaraţii insultătoare şi înjositoare la adresa noastră, dacă mai trăia Înaltul? Personal, mi se pare că de când a plecat ÎPS Bartolomeu la ceruri.. am rămas ai nimănui…

  21. Care ierarh? poate unul din Grecia….

  22. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/24/ps-sebastian-asta-nu-e-democratie-nepasarea-aceasta-reactia-unui-lider-pdl-olt-sa-mai-taca-din-gura-video/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/12/22/o-noua-pastorala-marturisitoare-a-ps-sebastian-pascanu-care-denunta-demonocratia-si-fanatismul-anticrestin-din-u-e/

    “Pe cine, oare, deranjeaza sfintele icoane si crucifixele? (…) Nu vi se pare decizia autoritatilor Uniunii Europene, cu privire la interzicerea crucifixelor in scoli, ridicola? Sau este, de fapt, aceeasi obsesie a Revolutiei Franceze care tocmai a dezbracat uniforma stalinista pentru a-si pune, de data aceasta, papionul european?”

  23. “””Să fim serioși!” a exclamat premierul, întrebat direct dacă are ceva împotriva icoanelor din birouri.””
    Adica cum e? Laie sau balaie? DA sau NU, trebuia sa raspunda! deci… nu sunt gratuite zvonurile….

  24. din doua una: opozitia il ataca parsiv (posibil avand in vedere ca nu au scrupule si filmarea cu Boc este doar un exemplu); doi: Razvanel face si tace, adica este un dracusor care insa nu are curajul inca sa isi arate coarnele si cum stie de la servicii, dezminte, dezmite, dezminte ca lumea o sa creada; spun dracusor pentru ca chiar daca e uns cu miresme spurcate, nu il duce capul ca nu se poate lua tocmai de icoane, pana si antihristul Iliescu stia mai bine ca deocamdata nu merge sa dea cu calcaiul in tzeapa, nu merge inca sa atace crestinismul frontal; daca insa am ajuns vremurile alea, adica se inchide cercul, e nasol, nu mai e mult si o sa inceapa astia sa alerge dupa noi;

    admin, asteptam sa reveniti;

  25. @Gigel Chiazna:

    Ne-am interesat la cineva care lucreaza la guvern si ne-a spus ca informatia legata de faptul ca deranjeaza icoanele si pozele de pe birouri si ca trebuie scoase circula printre functionari intens insa nu ca dispozitie scrisa. Exact la fel, ca informatie verbala transmisa de la unul la altul, a circulat si masura cu programul de munca intre 8 si 16, dar care s-a aplicat la modul concret. Ulterior, in privinta masurii programului, a fost obtinuta si confirmarea unei dispozitii scrise.

    Abia ulterior a ajuns si in presa chestiunea cu icoanele si pozele, rapid infirmata de premier. Dar, de aceasta data, nu a aparut nicio dispozitie scrisa, asa ca prinde orbul scoate-i ochii. Nu ne-am lamurit inca daca este dispozitie a premierului pe care nu a mai vrut sa o recunoasca public (desi putea, la o adica, sa invoce ca nu vrea sa permita elemente personale de decor, sa zicem) sau se practica, de catre servicii, pe care le-a condus (oficial) pana acum cateva zile, tot felul de capcane si dezinformari pentru a il scoate apoi, chipurile, basma curata, cum se chinuia Gigi Becali sa o faca, ridicandu-i ode ca e ortodox practicant…

    Cert este ca functionarii stiau ca trebuie sa debaraseze icoanele si pozele si asta nu din presa, care a fost sesizata, de altfe, tocmai de astfel de angajati ai guvernului.

    A se vedea si:

    Funcţionari ai Palatului Victoria au confirmat zvonul conform cărora premierul ar fi cerut într-adevăr înlăturarea icoanelor şi tablourilor din birouri.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/mihai_razvan_ungureanu-icoane-palatul_victoria-a_interzis_icoanele-sediul_guvernului_0_646735660.html

    Extras din emisiunea “Esential” cu Alina Petrescu, de miercuri, 15 februarie 2012

  26. mihailt@

    “Nu zice nicaieri neamul Maicii Domnului,Maica Domnului putea sa fie foarte bine si israelita galileanca si din neamul iudeilor sau poate chiar din alt neam,de venisera si se asezase in Israel parintii Maicii Domnului,sau stramosii parintilor Maicii Domnului si trecusera la religia pre-crestina de atunci,ca judaismul de acum nu prea mai are treaba cu acea religie.”

    Din Sfanta Traditie stim ca Maica Domnului este din
    neamul lui Aaron dupa mama si din neamul lui David dupa tata. Sfintii parinti Ioachim si Ana traiau in Nazaretul Galileii.

  27. Pingback: Mai multi angajati ai guvernului sustin ca PRIMUL MINISTRU UNGUREANU A ORDONAT VERBAL SCOATEREA ICOANELOR. Guvernul corporatist, neo-bolsevic si iconoclast? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Inca un pas spre Antihtist. Eu ma asteptam. ma astept la multe si mai rele. Si asta ca tocmai spunea dl. ungureanu ca nu vine apocalipsa. Mai face si domnia sa un pas spre ea. Sigur ca spunem noi crestinii baliverne. Cu ce ne mai ocupam si noi. Toti sfintii recenti o prevestesc, dar pentru unii sunt simple vorbe babesti.

  29. Nu cred ca trebuie sa ni se permita, sau nu punerea icoanelor in incaperi, etc. Ele fac parte efectiv din existenta noastra. Ca alte tari nu practica crestinismul, asta nu ne intereseaza, noi nu trebuie sa facem ca ele. Ce atata interes la d-l Ungureanu pentru a place in afara? Lasa-ne domnule sa fim romani !!! Si iubitori de Dumnezeu!!

  30. Eu cred ca scopul acestei stiri a fost altul !Totul este ascuns in modul in care stirea a fost formulata, si anume:
    ” Mihai Răzvan Ungureanu face curăţenie în birourile Palatului Victoria. Premierul le-a cerut subordonaţilor săi ca toate icoanele, tablourile, diplomele sau calendarele să fie înlăturate de pe pereţii cabinetelor.” Aceste cuvinte transmit in realitate 2 mesaje, unul usor de depistat si anume – premierul a cerut scoaterea Icoanelor ( mesaj adresat constientului ) iar al doilea adresat subconstientului si mult mai greu de observat.Pentru intelegerea celui de-al doilea mesaj cheia este cuvantul “curatenie” care implica o actiune considerata in general buna si care e determinata de prezenta unei murdarii sau de mizerie.Prin urmare premierul a facut curatenie pentru ca era ceva murdar …tinind cont de ce s-a inlaturat de pe pereti (Icoanele) este usor de descifrat ce mesaj ajunge in subconstientul nostru. Acest mesaj facut in mod direct era imposibil de digerat de cititorul Ortodox de aceea a fost necesar sa fie acoperit prin cuvinte special alese, stirea putand sa nu contina propozitia “Mihai Răzvan Ungureanu face curăţenie în birourile Palatului Victoria”.Aceasta metoda face parte din NLP Neuro-Linguistic Programming ( programare neuro lingvistica) care pe scurt incearca prin itermediul cuvintelor sa introduca in subconstientul nostru anumite mesaje,idei ( sa planteze “seminte”) care nu sunt acceptate in conditii normale. Un mesaj facut in mod direct este trecut prin filtrul ratiunii iar daca sistemul nostru de valori il accepta el este considerat adevarat dar, prin aceste metode nu se mai da posibilitatea de a analiza mesajul el nefiind observat de ratiune.Nu sunt un expert dar acest “limbaj” este folosit des in politica ( diplomatie) astfel ca o persoana neavizata intelege ceva iar cei care vorbesc acelasi “limbaj” inteleg ce trebuie. Apoi stirea a fost dezmintita deci practic primul mesaj a fost anulat si lumea s-a linistit insa al doilea a ramas ascuns si in timp, “samanta” o sa fie udata apoi o sa iasa planta si in final “roadele” ( Doamne fereste! ).
    Ma iertati daca am exagerat cu ceva !

  31. din ce secta face parte premierul?La cine slujeste?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare