Timiditatea, deprimarea si dependenta de internet, BOLI PSIHICE?!

15-02-2012 39 secunde Sublinieri

Dependența de jocuri de noroc, dependența de Internet, depresia şi timiditatea ar putea fi clasificate ca fiind boli mintale. Această schimbare ar putea fi inclusă în Manualul de Diagnostic şi Statistică al Tulburărilor Mintale, manual după care se ghidează toţi medicii. Până în 1917 Societatea Americană de Psihiatrie recunoștea 59 de boli, iar în 1980 a ajuns să cuprindă 347.

Această schimbare ar putea fi inclusă în Manualul de Diagnostic şi Statistică al Tulburărilor Mintale, pe lângă depedenţii de jocuri de noroc şi de internet, timiditatea şi depresia ar putea fi considerate tulburări psihice, scrie The Telegraph. Faptul în sine ar afecta pacienții care ar primi un asemenea diagnostic.

Introducerea timidităţii în rândul problemelor psihice nu va afecta practica medicală, dar va avea un impact negativ asupra celor care vor primi acest diagnostic.

Psihiatrii şi psihologii britanici avertizează că primirea unui diagnostic psihiatric va afecta stima de sine a pacientului. Pe lângă timiditate, depresia suferită după pierderea unei persoane dragi va fi şi ea inclusă în rândul bolilor mintale.

Societatea Britanică de Psihologie s-a opus schimbărilor, asemenea psihiatrilor din Statele Unite ale Americii. Pentru a stopa apariţia publicaţiei a fost lansată o petiţie, care a adunat până în prezent 11.000 de semnături ale psihologilor.


Categorii

1. DIVERSE, Bolile generatiei digitale, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Timiditatea, deprimarea si dependenta de internet, BOLI PSIHICE?!

  1. Bine ca langa timiditate nu se introduce si rusinea.

  2. Si bine ca pe langa timiditate nu se introduce ca boala mintala si ajutorarea aproapelui … Poate o vor declara si pe aceasta boala mintala.

  3. In definitiv este un pas catre normalitate. Catre acea normalitate catre care tinde societatea nou construita si care patrunde incet si pe nestiute in viata noastra zi dupa zi. Pentru ca tiparul omului nou este cel lipsit de complexe si prejudecati, eliberat de tot ceea ce inseamna povara constiintei si toate manifestarile ei conexe: timiditate, rusine (asa cum bine spunea Ina mai sus). Pe de alta parte nu cred ca ar trebui sa ne mire aceasta initiativa, pentru ca de mai mult timp timiditatea este privita drept un complex care poate fi inlaturat prin asa-numitele workshopuri psihoterapeutice la care sunt indemnati sa adere cat mai multi oameni.

  4. @Ina: bine zis.

    (nu e “langa”, urmeaza).

  5. Detalii despre aceasta uluitoare industrie a mortii, cat si despre acel Psychiatry’s Diagnostic and Statistical Manual, se gasesc in documentarul
    Making a Killing: The Untold Story of Psychiatric Drugging (2008?)
    http://www.youtube.com/watch?v=UDlH9sV0lHU
    Este o industrie fara aproape nicio baza stiintifica, in valoare de 330 miliarde dolari anual, si se estimeaza ca produce aproximativ 3,000 de sinucideri anual doar in SUA. Victime recente (foarte posibil ca medicatia a fost factor facvorizant al sinuciderii): Madalina Manole, Malina Olinescu, Iulia Plaian… Este o latura forte a industriei genocidului, care cuprinde in ghearele ei intreaga lume. Doamne, ajuta-ne!!!

  6. PS Rusinea cam este deja considerata boala psihica, de fapt afectiune psihica (mental disorder) in acel manual. Poarta denumirea de Social Anxiety Disorder.

  7. astia chiar au de gand sa dea note maxime celor care detin: obraznicia, rasul fara rost (inclusiv hahaiala),lingusirea, nesimtirea, tupeul, lipsa oricarei empatii fata de cei mai necajiti.
    Nici nu vreau sa ma gandesc cat de roz ar putea fi viitorul; o lume sinistra unde toti se calca in picioare razand cu gura pana la urechi pt a nu lasa impresia ca cineva ar suferi de vreo nemultumire sau mai rau, de depresie

  8. Pingback: INCREDIBIL, DAR ADEVARAT: Vegetarianismul si indragostirea – decretate de OMS boli psihice. SE PREGATESTE TERENUL “STIINTIFIC” PENTRU UN REGIM TOTALITAR? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare