Uniforma revine in scoala

4-04-2012 40 secunde Sublinieri

 

Părinţii salută decizia Guvernului de a introduce uniformele în şcoli. Potrivit Executivului, şcolile au libertatea în alegerea formei de identificare vestimentare, iar preşcolarii şi elevii din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru cumpărarea uniformelor.

Guvernul susţine iniţiativa legislativă a mai multor parlamentari de introducere a ţinutei şcolare obligatorii în şcoli. Iniţiativa aparţine însă comitetelor şcolare şi părinţilor, iar preşcolarii şi elevii provenind din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru achiziţionarea uniformelor.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, precizează că iniţiativa legislativă nu are în vedere introducerea unor uniforme “precum cele existente înainte de 1989“.

Proiectul de lege lasă la iniţiativa comitetelor şcolare, în urma consultării cu părinţii, stabilirea identităţii şcolare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unităţi şcolare, în ideea de a avea o identitate şcolară foarte bine clarificată şi un tratament egal faţă de toţi elevii“, explică Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului mai spune că introducerea ţinutei obligatorii are avantaje legate de siguranţa elevilor în şcoli, întrucât pot fi identificate mai uşor persoanele străine. În plus, se elimină apariţia de “concurenţe stranii” între părinţi şi discriminări care apar între elevi, prin ţinuta pe care aceştia o afişează în şcoală.


Categorii

1. DIVERSE, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Uniforma revine in scoala

  1. foarte bine. Era bine daca nu s-ar fi renuntat niciodata la uniforma. Unele scoli chiar le-au mentinut. Iar copiii care le poarta sunt atat de frumosi, pur si simplu arata a copii. La scoala unde am invatat eu au uniforme intr-o combinatie de alb, rosu, bleomarin; iti vine sa iei copiii aia, sa-i pui intr-o lingura si sa-i sorbi dintr-o inghititura. Nu mai spun ca de cate ori vad copii chiar si in uniforme clasice ma apuca asa o jale ca nu mai sunt ca ei…

  2. N-ar fi trebuit niciodata scoasa. Mari pacate si-au mai facut cei ce au scos-o.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare