Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenica) se lasa “binecuvantat cu agheasma” de un CARDINAL

18-05-2012 38 secunde Sublinieri

Am primit pe mail:

http://www.romfea.gr/neokoros/12587-yparxoyn-kai-oria

UPDATE: Poza cu Mitropolitul Germaniei este facuta la serbarea zilei Ecumenismului ce a avut loc pe 5 mai a.c. si la care Mitropolitul Augustin a fost reprezentantul Bisericii Ortodoxe.

Titlu: Exista si limite

Tulburare a provocat pe internet si ingrijorare in cercurile Patriarhiei Ecumenice o fotografie ce circula pe e-mail care arata cum ca anumiti arhierei in numele… bunelor relatiii cu alte Biserici nu ezita sa incalce orice inteles al credintei Ortodoxe.

In poza, Mitropolitul Germaniei Augustinos (Patriarhia Ecumenica) primeste ” binecuvantare cu aghiasma ’’ de la un cardinal romano-catolic.

Ziceam ca e bine sa fim in relatii bune, dar unii au depasit orice limita! Cineva de la Patriarhia ecumenica trebuie sa rezolve imediat situatia” a spus reporterului un Mitropolit al Bisericii Greciei care a ramas socat la vederea fotografiei…

Articolul este publicat la sectia Paraclisierul unde adeseori sunt publicate informatii ce nu apar in presa si sunt obtinute de site pe ale cai.


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Mitropolitul Augustin al Germaniei (Patriarhia Ecumenica) se lasa “binecuvantat cu agheasma” de un CARDINAL

  1. parca-i hipnotizat..dac-ar fi numai unul

  2. Ce inseamna “Patriarhia Ecumenica” ?

  3. Deci “asa ceva”… cum e posibil?

  4. @admin
    Nu stiam ca Patriarhia Constantinopolului se mai numeste si Patriarhia Ecumenica….

    Trist, caci suntem in comuniune…
    Dar or fi avand si ei “Cornenii” lor….

    Domnul sa-i ierte si sa ne ierte pe toti !

  5. O fi o binecuvantare ca inte “frati” din “Biserici surori”, caci, asa cum vedem aici:
    http://www.orthodoxie.com/actualites/8-9-mai-2012-premiere-rencontre-au-sommet-des-eveques-catholiques-et-orthodoxes-en-suisse/ se spune:
    Les Eglises catholique et orthodoxe se reconnaissent mutuellement comme Eglises sœurs, mais cependant elles sont en désaccord sur la compréhension du ministère pétrinien de l’évêque de Rome.

    Adica mai pe intelesul nostru:
    Bisericile Catolcie si Ortodoxe se recunosc mutual ca Biserici surori, dar, totusi ele sunt in dezacord in ceea ce priveste intelegerea ministerului petrinian al episcopului Romei. [Episcopul Romei, adica Papa, este cel care asigura, in aceasta conceptie, posibilitatea ca toate Bisericile sa fie in deplina si vizibila comuniune]

  6. @”moi”

    Ma bucur de link-ul pe care l-ai dat, chiar nu stiam ca si in Elvetia exista Biserica Ortodoxa.
    Am fost in Elvetia de cateva ori, pentru ca am un var din partea tatalui meu, care este viololonist in orchestra din Berna, si mi s-a parut o tara foarte laica, daca nu chiar atee.

    Dar link-ul pe care l-ai dat imi intareste credinta ca Dumnezeu lucreaza…:-) Poate ca noi nu intelegem intotdeauna lucrarile Lui…

  7. Errata :”..care este violonist in orchestra simfonica din Berna”.

    Imi cer iertare pentru graba…

  8. @ Hrisanti

    Mai mult chiar, in Elevetia si Biserica Ortodoxa Romana are parohii:
    http://www.mitropolia.eu/ro/site/172/

  9. Mai putin important este exemplul acestui cardinal in sine. Important este daca se vor lua masurile cuvenite, si va fi marturisit adevaratul crez al Bisericii in legatura cu ecumenismul (aici se va vedea adevarata buba).

  10. Un alt jalnic exemplu de balaceala in compromis…

  11. … pe frunte sau pe mana dreapta. Conform imaginii, mitropolitul il are de acum pe frunte.

  12. Culmea este ca acest gest contravine inclusiv principiilor ecumeniste, intrucat este un gest de SUPUNERE fatza de “seful” catolic, nu de manifestare a comuniunii sau egalitatii.

  13. Nu stiu ce ne tulburam atit. Este doar o fotografie cu doi eretici. Nici unul, nici altul nu mai este in Biserica conform canoanelor. Important este sa-i stim si sa nu-i urmam.

  14. Urata fotografie, necugetat gest, etc… Cam acestea au fost reactiile mele la inceput. Am sfarsit prin a-mi da seama ca nu este in mine nici un strop de dorinta/dragoste de a ma ruga pentru ca acest ierarh sa fie luminat de Duhul Sfant sa-si cunoasca greseala si sa se pocaiasca. Ce fel de madular sunt eu in Trupul lui Hristos?
    Doamne, miluieste!

  15. @ioana: necugetat gest? Dar cum sa nu-si cunoasca greseala mitropolitul? Degeaba a ajuns el mitropolit? Nu despre el s-a spus “vrednic este”? Daca a stiut atunci, a stiut si acum. Sa crezi ca stii tu mai bine decat el fapta ce a facut, e cale spre mandrie. Eu as zice ca noi nici jumatate din ceea ce stie el ca a facut nu intelegem, ce sa se mai si pocaiasca…?!

  16. Se pare ca in Germania s-a mers mult prea departe la aceasta sarbatore ecumenista, fiecare participant boteznand “in mod simbolic” pe un altul. Asadar ceea ce vedem in poza este chiar acest botez….

    Mai multe detalii aici:
    http://www.johnsanidopoulos.com/2012/05/rotten-fruit-of-ecumenism-metropolitan.html
    sau in franceza, aici:
    http://orthodoxologie.blogspot.fr/2012/05/les-fruits-corrompus-de-lcumenisme.html

  17. Pingback: Sinaxa clericilor si monahilor din Grecia acuza MENTALITATEA PAPISTA a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu. EXPUNERE PATRISTICA EXHAUSTIVA A DEVIERILOR ECUMENISTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare