Rusia: autoritatile ar putea considera unii jurnalisti drept AGENTI STRAINI

16-07-2012 1 minut Sublinieri

Unii membri ai presei ar putea fi consideraţi drept “agenţi străni” în Rusia, ca şi organizaţiile nonguvernamentale ce intră sub incidenţa unei legi adoptate vineri, potrivit ediţiei de luni a cotidianului Izvestia, care citează parlamentari ai partidului Rusia Unită.

Potrivit publicaţiei apropiate puterii, amendamentele legii privind presa vor fi prezentate la reluarea sesiunii parlamentare în Dumă (Camera inferioară), unde Rusia Unită, partid prezidat până la întoarcerea la Kremlin, de Vladimir Putin, dispune de majoritate absolută.

Este vorba despre introducerea în lege a noţiunii de “presă care acţionează în interesul unui stat străin”, potrivit aceleiaşi surse, care precizează că presa vizată este cea care beneficiază de finanţare venind din străinătate.

“Societatea are dreptul de a şti cine finanţează aceşti reprezentanţi ai celei de a patra puteri şi cât de independenţi sunt”, a declarat deputatul Ilia Kostunov. “Cred că povestea agenţilor străini nu s-a încheiat încă”, a adăugat acesta.

“Ştim că în ţară acţionează diferite site-uri de informare, ziare, reviste a căror finanţare este opacă”, a declarat un alt parlamentar al partidului Rusia Unită, Vladimir Burmatov.

Duma a adoptat vineri o propunere de lege foarte controversată, calificând drept “agenţi străini” şi supunând unui control suplimentar organizaţiile nonguvernamentale care beneficiază de finanţare din străinătate şi care au o activitate considerată “politică” în Rusia.

Această nouă lege se adaugă unui set de amendamente adoptate în ultimele săptămâni, printre care şi cele care încadrează penal calomnia, care instaurează un control sporit asupra Internetului sau înăspresc legislaţiei ce reglementează manifestaţiile publice.

Opoziţia rusă şi apărătorii drepturilor omului au criticat aceste măsuri drept represive, în urma anchetelor judiciare, a percheziţiilor şi interogatoriilor care au vizat opoziţia de la întoarcerea la Kremlin a lui Vladimir Putin, în mai.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Rusia: autoritatile ar putea considera unii jurnalisti drept AGENTI STRAINI

  1. …si mihai Pacepa a fugit la americani,care au invadat Irakul pe baza unui motiv inventat ( arme de distrugere in masa ),si au omorit direct sau indirect 1 milion de irakieni,si au distrus o tara,si l-au asasinat pe dictatorul saddam pe care tot ei il instalasera ( vezi mubarak astazi,dar si Arabia Saudita,Qatar,Bahrein,etc nenumarati dictatori sustinuti la putere de aceleasi elite “americane” cind le servesc interesele)

    Si boris eltsin care daduse tara si bogatiile ei oligarhiei evreiesti pe nimica,si care era in proces accelerat de dezmembrare a armatei,a serviciilor secrete,a mass-mediei…similar Romaniei de astazi (ar fi avut aceeasi soarta).In loc de 600 miliarde dolari surplus,cu o economie care se ridica,cu o armata care se modernizeaza,cu o putere crescinda in arena politica internationala,cu o Biserica care incearca sa redevina la valori traditionale,actualmente singura tara in lume care ii mai apara pe crestini si valorile lor la nivel oficial…ar fi devenit o colonie,o batjocura in miinile celor care il urasc pe Hristos si Biserica Sa.

    Ca este condusa si de KGB,cine ar mai putea sta astazi cu putere in fata cancerului generalizat si a ideologiei de tip antihristic care domina lumea, occidentala cel putin ? Cine stie cite celule teroriste au lasat ” americanii” in Rusia pe timpul lui Eltin,care stau in asteptare pentru activare si declansare de atentate de tot felul ? Sau oameni corupti ? Sau ziaristi platiti de ei,sau oameni de afaceri,sau din partide,din guvern ? Sau computere infectate,sau uzine,centrale nucleare ?

    Va rog sa nu mai cititi (orice) ziare romanesti,situl acesta ar putea fi de ajuns,ar salva si mult timp pentru lucruri de folos sufletului.

    antihristul nu apare din senin,el este chiar chipul lumii si civilizatiei de astazi,el este chipul oamenilor politici,este chipul mass-mediei,este chipul religiei,al culturii,al justitiei omenesti,al relatiilor intre state,al stiintei politizate…pentru ca acestea sint antihristice ( rau mult,otrava si minciuna invelite in poleieli ademenitoare si sclipitoare ) pentru aceea si seful lumii va fi tot antihrist,cireasa de pe tort.

    Exemplu de manifestare antihristica ( pe linga ecumenism,care este cel mai evident ):
    Elitele “americane ” isi insceneaza atentatele din 9/11 si pentru aceasta au plecat la distrugerea si incarcerarea omenirii,marind haosul si exarcebind terorismul in lume ( rudele milioanelor de asasinati pot nutri ginduri de razbunare ),genereaza atentate teroriste in multe tari si locuri si ii aduc in justitie la Haga pe cei nevinovati(cita obraznicie si tupeu)anuleaza drepturile oamenilor,cele adevarate,in numele carora, chipurile ar lupta,construiesc inchisori in care incarcereaza si tortureaza oameni nevinovati …

    PS.Daca intr-un sat traiesc numai hoti,primarul va fura sau nu ? Voi ce ziceti ?

  2. Cate minciuni si in “Adevarul” asta ! Care minciuni sunt preluate, binenteles, de la sursa minciunilor. In primul rand, este cat se poate de indoielnic faptul ca respectivele comentarii ii apartin lui Pacepa. Numele lui a fost vehiculat la concurenta cu cel al lui Osama bin Laden. Oare cand il vor inmormanta si pe asta ? Oficial, desigur. Sau, mai stii cat mai este nevoie de el, ca intoxicare ! Apoi, multe ineptii, eufemistic vorbind: debarcarea lui Eltin de catre Putin, pericolele guvernarii lui Putin. Nu le mai pomenesc si pe celelalte, ca pierd timpul. Si asa am pierdut timp sa citesc (sa spicuiesc) asa zisul articol.
    Din pacate, asa se spala creierele, cu asemenea lecturi.

    In legatura cu subiectul propriu-zis, ar fi interesant de stiut cat la suta din corpul ziaristilor, de aici si de pretutindeni, sunt inregimentati in serviciile secrete. Estimez ca peste 50%. In ceea ce-i priveste pe ziaristii fara frontiere si corespondentii, as avansa un procent 100%. Cum s-o numi, la americani, legea care ii apara de ziaristii spioni sau, ma rog, de agentii straini ?

  3. @sherlock_holmes

    Totusi, incercati: Jurnal rusesc, scris de ziarista Anna Politkovskaia.
    http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-7049923-jurnal-rusesc-anna-politkovskaia-tradus-limba-romana-editura-meteor-press.htm

    Ps: vremea rea din Regat v-a indispus asa?

  4. draga Carmen,

    Tu deja esti intre falcile rechinului alb ( urmind eu ),si de acolo ma avertizezi ca undeva in munti este o vulpe care maninca cam multe gaini,si sa am grija.Ca asa scrie intr-un articol semnat de rechin ( wesley clark ) in Romania,tara aflata sub ocupatia lui et co.
    Cit despre vremea in regat,sint imun la ea,noi am primit de la scotland yard niste costume speciale…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare