Eufemismele MORTII/ Noua frontiera a ingineriei genetice: AL TREILEA PARINTE/ Groparul vietnamez: SADISMUL AVORTULUI (Razboiul impotriva familiei)

23-09-2012 13 minute Sublinieri

  • Pr. Valentin Istrati/ Doxologia:

Aberaţiile morale şi moartea unei naţiuni

Până la sfârşitul lunii, va fi legal pentru copiii din California, Statele Unite, să aibă trei părinţi. Până acum era legal ca o familie să fie formată din doi părinţi, aşa cum este standardul istoric şi cum spune bunul simţ. Copiii care sunt crescuţi de două lesbiene au două „mame” însă este imposibil pentru un copil să fie conceput fără un tată. Acelaşi lucru este valabil şi pentru homosexuali: orice copil este născut de o mamă.

Copiii după ce vor creşte, va dori să ştie de amândoi părinţii naturali aşa că durerea şi confuzia lor va fi şi mai mare când vor realiza că au de fapt trei părinţi. Recunoaşterea de către stat a mariajelor homosexuale va duce şi la aberaţii juridice, atunci când o mamă adevărată a unui copil nu va avea niciun drept de a-şi vedea copilul, iar doi inşi complet străini de copil vor avea tupeul de a-l creşte în anomalie şi minciună, pretinzând că sunt părinţii lui.

O copilă din California a devenit vestită în toată lumea după ce, având două „mame” a rămas într-o singură zi fără niciuna dintre ele, una mergând la închisoare, iar cealaltă fiind spitalizată. În acelaşi timp adevăratul ei tată nu are nici măcar dreptul să se apropie de fetiţă.

De fapt, strategia duhului viclean pentru desfiinţarea spirituală a unor naţiuni este de a oferi copiilor inflaţie de părinţi (naturali, vitregi, de împrumut etc.), pentru ca de fapt să creeze generaţii întregi de orfani spirituali, în derivă interioară, care se aruncă în abisul păcatului şi al morţii veşnice. În acelaşi timp, opoziţia fermă a Bisericilor creştine împotriva „căsătoriilor homosexuale” înseamnă automat că familiile mutilate de firesc vor creşte înafara Bisericii, străine de valorile Evangheliei şi în adversitate cu religia iubirii şi a învierii.

Aceste aberaţii ale imixtiunii brutale a statului în firescul relaţiilor umane au stârnit consternarea, uimirea, perplexitatea şi criticile familiilor creştine din Statele Unite. Astfel, dacă totul este permis, perversităţile şi anomaliile sexuale – de care ruşine este a şi grăi – care se întâmplă în lumea înstrăinată de Dumnezeu vor deveni instituţionalizate, sprijinite de către stat. Ele sunt de fapt izvoare ale morţii spirituale ale persoanelor dar şi a naţiuni întregi.

În istorie, orice naţiune sau imperiu a căzut după ce declinul a însemnat decadenţă morală, perversitate, subminare a familiei, intrigă, ucidere. Să ne amintim de istoria imperiului roman pentru a vedea cum intrarea deviaţiei morale într-o religiozitate bolnavă, sincretistă şi orgiastică a însemnat o succesiune de generaţii de oameni sclavi ai păcatului, deşi unii erau născuţi în purpură imperială, ceea ce a dus la dispariţia împărăţiilor respective.

Măştile de pe faţa morţii

Asistăm năuciţi în lumea noastră la o avalanşă de întuneric cu pretexte onorabile. Lumea asta geme de război, crime, avorturi, hoţie, eutanasie, infidelitate, violenţă, corupţie, răutate, anomalie, păcat, însă aproape nimeni nu admite că este vehicol şi vector al iadului pe pământ (înafară de câţiva satanişti sinceri). Inegalitatea uriaşă dintre cei bogaţi şi cei săraci, foametea cumplită din Africa şi Asia, aberaţiile politice care omoară sute de milioane de oameni, experimentele ucigaşe pe nevinovaţi de dragul market-ului medical, drogurile cu tot impactul lor devastator, toate acestea stau ascunse sub o mască bine făcută de temperaţie, bun simţ, libertate, drepturile omului, ce mai, umanitate în toată regula.

Nu aud nicăieri sintagme de genul: Suntem răi, ucigaşi, ahtiaţi după avere, intoleranţi, violenţi, hoţi, ci mai degrabă se vorbeşte de libertate, justiţie, competiţie, selecţie naturală, valoare de piaţă, adevăr unilateral. Peste tot, scuze, pretexte, eufemisme alese ale morţii, cosmetizare a răului absolut. Lumea aceasta a devenit un chip monstruos, însă bine fardat de intenţii nobile.

Drumul către iad este pavat cu intenţii bune, spunea cu înţelepciune Dante. Nu mai vorbeşte nimeni de crimă monstruoasă, ci de causalities necesare, avortul este ascuns îndărătul sintagmei „libertatea corpului feminin”, eutanasia şi-a găsit paravan în libertatea şi „calitatea vieţii”, infidelitatea se numeşte diversitate de orientări, homosexualitatea înseamnă toleranţă (?!), sărăcia lucie a devenit după operaţie estetică defavorizare. Obama are tupeul să susţină crima intrauterină de dragul „libertăţii de iubi. Mai grav este că şi conceptele veşnice de sorginte creştină sunt parazitate de microbi ai celui viclean. Acelaşi preşedinte de tristă figură susţine „căsătoria homosexuală” de dragul iubirii poruncite de Dumnezeu (la Sodoma şi Gomora probabil).

Personajele cu rictus binevoitor permanent, chiar şi atunci când condamnă naţiuni la austeritate (a propos, un alt cuvânt cosmetic pentru foame, frig, ignoranţă şi sărăcie) de la UE vorbesc deschis despre o Europă a tuturor religiilor (ar trebui să declare asta în suburbia Griny a Parisului), a discriminării pozitive şi a armoniei utopice. Modernitatea a devenit pretext pentru păcate, trendul este mai necesar decât aerul, comparaţia cu cei păcătoşi devine prin progresie geometrică generatoare de abuz şi de patimă. Pentru a da un singur exemplu, postul creştin sfânt este atacat din toate părţile de nutriţionişti ai burţii, care vorbesc despre aportul necesar de calorii zilnice.

Una dintre aberaţiile morţii, ascunse sub vălul gros al eufemismelor este avortul. Am citit recent câteva articole ale unor societăţi care promovează măcelăriile umane, în care milioane de prunci sunt tăiaţi în bucăţi. În aceste articole, am rămas perplex. Autorii lor, cu o nonşalanţă care te lasă mut, folosesc argumente biblice, teologice şi religioase pentru crimă. Se vorbeşte despre iubirea deschisă şi totală dintre parteneri, fundamantată religios, despre libertatea absolută a oamenilor asupra corpului lor, tot un „dat” creştin, despre hotărârea de a avea copil când vrei, despre responsabilitatea unui copil, care trebuie hrănit, îmbrăcat, educat etc., deci dacă „survine” înainte de vreme, trebuie omorât.

Sfânta Scriptură este absolut clară în această privinţă. Ea – fiind  Cuvântul lui Dumnezeu, Dătătorul de Viaţă – condamnă crima, uciderea, moartea cu toate măştile lor. Omorârea unui copil în pântece este o abominaţie în faţa lui Dumnezeu, o crimă dublă, a trupului şi a sufletului. Toţi profeţii, sfinţii, apostolii, au fost chemaţi din pântecele mamei lor, nu ca determinism, ci ca pregătire, menire, afierosire, vocaţie a veşniciei, educaţie şi ereditate sfântă. „Domnul m-a chemat de la naşterea mea, din pântecele mamei mele mi-a spus pe nume” (Isaia 49, 1).

De asemenea, Dumnezeul Om, aflat în pântecele feciorelnic al Maicii Sale şi Cel mai mare om născut din femeie, Sfântul Ioan Botezătorul, fiind foetus în pântecele Sfintei Elisabeta, s-au simţit dumnezeieşte unul pe altul, iar proorocul care toată viaţa şi moartea sa L-a căutat pe Mesia, a săltat de bucurie în pântecele mamei sale. Orice preluare tezistă a textelor scripturii pentru a justifica moartea bebeluşilor nenăscuţi este o viclenie a umanităţii slujitoare de demoni.

Aşa că atenţie la terminologia care, ca o faţadă luminoasă a post-modernităţii şi a trendului, ascunde aceleaşi strategii de ucidere a trupului şi a sufletului, elaborate în tenebrele iadului de cel care de la început a fost ucigător de oameni.

O prolegomena la iad

Cu toţii am citit sau auzit despre politica supremaţiei ariene, promovată de Hitler, şi dezvoltată sincretic pe un schelet filosofic cu elemente mitologice de Walhala trecând prin profetismul anti-creştin al lui Nietzsche şi prin gloria pan-germanică romantică a lui Wagner. În manifestul său ideologic, „Mein Kampf”, călăul Europei (unul dintre ei) grefa pe viitorul continentului o pseudo-revoluţie anti-semită, în care rasa ariană trebuie protejată, iar evreii, ţiganii şi homosexualii trebuie ucişi. Dacă printr-o tragedie a istoriei, Hitler ar fi câştigat războiul, acest deziderat s-ar fi împlinit într-un mod mult mai devastator decât s-a realizat deja în lagăre de concentrare, exoduri masive, foamete şi ucidere în masă.

Viitorul imaginat de nazişti, de care s-a ales praful, prevedea o societate aşa zis perfectă, în care cei mai slabi, bolnavi, cu handicap, erau eliminaţi încă de la naştere sau înainte de ea. O societate de roboţi blonzi, înalţi, fără bine şi rău, fără majore diferenţe de inteligenţă. Însă motivaţia infernală din spatele acesteia este evidentă pentru omul duhovnicesc. Această societate este realizată prin crimă, moarte, ucidere, selecţie genetică, adică transformă umanitatea într-o grupare de victime şi călăi, cale sigură spre iadul cel veşnic. Nu există frumuseţe fără urâţenie, nu există inteligenţă fără ignoranţă etc.

Recent, artizanul tuturor uciderilor din univers a născocit alte falii în structura de nemurire a lumii. Acum a devenit pasionat de tehnologie avansată, de gadget-uri curioase, magistru al imaginii care omoară sau convertorul naturii în plăceri de tip animalic: a mâncării, reproducerii şi stăpânirii. Una dintre metodele folosite de el pentru a suprima vieţi umane iubite în mod infinit de Dumnezeu şi a cufunda în bezna uciderii alte vieţi, la fel de iubite, este testarea prenatală a AND-ului unui bebeluş nenăscut. În ultimul an s-a înregistrat un progres considerabil al acestor metode, care nu sunt desigur teste de diagnostic, ci doar raportează o anume probabilitate.

Există peste ocean câteva companii care fac miliarde de dolari cu testările acestea, prin care spun dacă este posibil sau probabil ca un copil să se nască cu Sindromul Down. Astfel, „copiii defectivi” după cum sunt numiţi la măcelăriile medicale menţionate sunt cel mai probabil ucişi prin avort, deoarece părinţii nu doresc să aibă un copil cu acest sindrom.

Sindromul Down este de fapt prezenţa trisomiei cromozomului 21, care determină o anume întârziere în activitatea mentală plus o sumă de caracteristici fizice specifice. Însă ceea ce este important, este că aceşti oameni, născuţi cu Down, trăiesc în rai, printr-o nevinovăţie şi bucurie pură specifică pruncilor. De asemenea, cu o educaţie sănătoasă, se pot integra în societate şi pot urma şcoli, chiar şi universitate.

Oare un copil cu sindrom Down trebuie pur şi simplu ucis, chiar dacă se naşte aşa fără nicio vină? Oare în locul Crucii de a purta şi educa un copil cu nevoi speciale trebuie să îţi asumi o crimă cumplită ale cărei efecte nu se vor şterge în veac? Ceea ce este şi mai grav este numărul mare de copii ucişi care de fapt nu au acest sindrom, iar testele îi condamnă la moarte.

În lumea animalelor cei slabi pot fi lăsaţi să moară de foame sau se privează singuri de hrană sau adăpost. Însă tocmai ceea ce defineşte umanitatea în mod fundamental este iubirea responsabilă de semeni, ajutorul pe care-l oferi celui neputincios, compasiunea pentru sufletul celuilalt, intuiţia salvatoare şi proiectul pe termen lung care vizează veşnicia. Omul nu este (sau mai bine zis nu trebuie să fie) o creatură imediată, stupidă, obsedată de hrană şi reproducere, ahtiată de a fi şef de cârd, haită, stol, turmă, cireadă.

Testele de scanare a ADN-ului arată doar câteva condiţii genetice favorizante. De aici până la milioanele de crime care condamnă umanitatea la iad este drum lung. Nimic bun pe lumea asta nu s-a făcut fără stăruinţă, nevoinţă şi suferinţă. Orice copil este nemuritor şi dă seamă de viaţa lui şi a semenilor la judecată.

Odată mă aflam în Egipt, într-un pelerinaj pe la marile mănăstiri copte (…). Acolo mulţi dintre călugări sunt viitori martiri, vizaţi deja de maşinăria infernală a islamiştilor salafiţi. Într-un dialog cu un profesor musulman egiptean, din vorbă în vorbă, am întrebat care este procentul de infidelitate a femeilor căsătorite în Egipt. Profesorul a început o tiradă pseudo-anglofonă despre corupţia occidentului, despre valorile distructive ale civilităţii europene etc. Apoi a adăugat: la noi procentul de femei care îşi înşeală soţii este de 0,0001%. M-am crucit. Şi apoi, după câteva guri de aer, am spus: Aici trebuie să fie raiul pe pământ.  În Europa procentul sare de 25% într-o viaţă.

Mai peste câteva zile am aflat că pedeapsa pentru infidelitate, chiar vizuală sau intenţională, este uciderea, pe care o face soţul gelos, iar dacă nu el, familia femeii vine şi ucide. Poliţia inventează motivaţii absurde: una dintre ele era că o femeie s-a lovit de tocul uşii, deşi ea era înjunghiată în gât. Totul se muşamalizează şi „viaţa” merge mai departe. Apoi, un procent covârşitor (peste 80%) de femei egiptene sunt circumcise, adică mutilate în copilărie, ceea ce distruge orice plăcere sau motivaţie a ei. Femeile, socotite nişte sclave, sunt mutilate, estropiate, distruse interior, impregnate de ideologii de supunere, cumpărate pe bani grei, sau pe cămile, şi sunt socotite mărfuri de larg consum. De aceea procentul de infidelitate este infim. Atunci am exclamat: Aici trebuie să fie iadul pe pământ.

Virtutea obţinută prin schilodire este inutilă. Cumpătarea datorită mutilării este absurdă. Abstinenţa origenistă nu este originală, este păcat. Valoarea practicată sub ameninţarea armei este barbarie. O familie având ca premisă crima selectivă este condamnată la moarte. O societate clădită pe desfigurare, robie, ideologie, frică, pedeapsă şi moarte este o prolegomena la iad. Adevărata sfinţenie vine atunci când poţi să faci păcatul şi spui NU, când libertatea ta se umple de har şi urmează cu dor pe Cel care te-a iubit.

O dezbatere publica despre o noua tehnica care vizeaza eliminarea, prin intermediul fecundarii in vitro, a transmisiei unor boli genetice grave cu ajutorul ADN-ului unei a treia persoane, alaturi de cel al parintilor, a fost lansata luni in Marea Britanie, scrie AFP.

Aceasta consultare a fost lansata de Autoritatea britanica in materie de embriologie si fertilitate umana (HFEA) pentru a analiza opiniile legate de “impactul social si etic” al acestei tehnici care face apel la un al treilea “parinte” genetic pentru concepere. Ea ar trebui sa ajute guvernul sa decida daca va legaliza sau nu aceasta tehnica de manipulare care este pentru moment realizata doar laboratoare si care, daca intra in vigoare, va face din Marea Britanie un pionier in acest domeniu, potrivit cotidianului Daily Telegraph.

Aceasta manipulare genetica vizeaza eliminarea riscului unor boli mitocondriale grave, mostenite genetic de la mama, precum anumite forme rare de distrofii, inlocuind o parte a ADN-ului mitocondrial cu un ADN sanatos provenit de la un al “treilea parinte”, o donatoare. In formele severe, maladiile mitocondriale genereaza tulburari musculare sau probleme cardiace.

“Intram in teritorii necunoscute, unde trebuie sa decidem intre dorinta de a ajuta familiile sa aiba copii sanatosi si impactul asupra copiilor si asupra societatii”, a declarat presedintele HFEA. Copiii care vor urma acest tratament “vor imparti ADN-ul cu trei persoane, chiar daca nu e vorba decat de o mica parte in cazul donatoarei”, a adaugat ea, precizand ca acest ADN va trece si la generatiile viitoare. Consultarea publica se va incheia in 7 decembrie.

  • Vocea Rusiei:

Estonia vrea să legalizeze căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

Reprezentanţii estonieni de orientare netradiţională au găsit sprijin în persoana preşedintelui republicii. Toomas Hendrik Ilves a luat apărarea pe pagina sa de Facebook minorităţilor sexuale şi a făcut apel la toleranţă şi umanism. Ministerul Justiţiei a finalizat deja concepţia legii care permite înregistrarea cuplurilor de acelaşi sex. Ne oferă detalii observatorul nostru în Estonia, Vladimir Barseghian.

Comunitatea de gay se bucură. Până acum, politicienii locali au evitat să vorbească despre problemele minorităţilor sexuale. Şi deodată un sprijin atât de puternic. Preşedintele republicii a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu părinţii lui Matthew Shepard, american ucis cu bestialitate din cauza orientării sale sexuale. De problema căsătoriile între persoane de acelaşi sex se ocupă în mod serios Ministerul estonian al Justiţiei. Iată ce declară în acest sens Raul, un reprezentant al comunităţii de gay.

„Cred că este foarte bine. Şi astăzi au apărut informaţii că şi preşedintele nostru este de acord. Acest lucru rezolvă multe probleme. Face ca situaţia să devină mai clară. Deja faptul însuşi este pozitiv: de această problemă se ocupă şi despre această temă se vorbeşte”.

Până pe 1 octombrie 2012, Ministerul estonian al Justiţiei a propus să se dezbată public legea, care permite înregistrarea convieţuirii cuplurilor de acelaşi sex. Şi-au expus deja părerea organizaţii şi partide politice estoniene şi Consiliul Bisericilor. În cea mai mare parte a cazurilor părerea lor este negativă. Între altele, mitropolitul întregii Estonii, Corneliu, a menţionat: căsătoria este o comuniune între bărbat şi femeie stabilită de Dumnezeu. Mitropolitul estonian a fost sprijinit şi de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din cadrul Patriarhiei de la Moscova. Iată ce a declarat în acest sens Serghei Miannik, membru al Sinodului.

„Căsătoria este o uniune între bărbat şi femeie, iar nu între persoane de acelaşi sex. Iar biserica are o poziţie negativă faţă de astfel de lucruri. Ştiu că există un grup de iniţiativă în Estonia care se pronunţă categoric împotriva acestor căsătorii într-o formă sau alta, chiar dacă spun că nu vor înfia copii. Să spunem că ei pur şi simplu vor deţine bunuri, ceea ce este incorect”.

De menţionat că în Estonia au existat deja tentative de a legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. În 2006, această problemă s-a examinat de către Parlamentul republicii. Atunci deputaţii au votat împotrivă. Şi iată o nouă încercare. Potrivit experţilor, nici de această dată legea nu are prea multe şanse de a fi adoptată. Până în prezent, cea mai mare parte a societăţii estoniene are o atitudine negativă faţă de ideea căsătoriilor de acest gen.

Parlamentul australian s-a pronunţat împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

Parlamentul australian a respins cu majoritate de voturi proiectul de lege cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Premierul Australiei, Julia Gillard, care conduce Partidul Laburist, a votat tot împotriva proiectului de lege. Însă deputaţii din partea partidului ei au putut să-şi spună propria părere în mod liber. Votul a fost rezultatul unor dezbateri îndelungate în cadrul cărora unul dintre senatori, Cory Bernardi, a fost criticat din cauză că a comparat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex cu zoofilia.

  • Doxologia:

De ce este copilul violent?

În ciuda faptului că nu există încă o perspectivă clară asupra cauzelor violenţei copilului, cercetările arată că sunt totuşi anumiţi factori de risc care indică potenţialul de comportament violent.

Cei mai mulţi specialişti spun că violenţa copilului porneşte de la o combinaţie de influenţe, cum ar fi cele ereditare, trăsături de personalitate, temperament, dar şi factori economici şi sociali (divorţul părinţilor, şomajul ori sărăcia). De asemenea, abuzul fizic sau sexual poate duce la un comportament violent sau agresiv. În plus faţă de aceşti factori, violenţa poate fi potenţată de prezenţa unor leziuni ale creierului.

Deşi este normal pentru copil să se poarte urât ocazional, totuşi comportamentul perturbator sau ostil care durează mai mult de şase luni poate fi un indicator pentru o tulburare gravă de comportament şi în această situaţie este indicat un consult de specialitate.

Studiile au arătat că un comportament violent poate fi ameliorat prin efectuarea de activitate fizică suficientă, care să consume excesul de energie. De asemenea, e extrem de importantă învăţarea identificării corecte şi a exprimării eficiente a sentimentelor. Aceasta se învaţă cel mai uşor prin oferirea de către părinţi a modelului de comportament pe care-l aşteaptă de la copil. Este important pentru părinţi să ştie ei înşişi că frica, furia şi tristeţea sunt emoţii naturale care comunică ceva despre om şi duc la anumite frustrări şi la manifestări nepotrivite dacă nu sunt luate în considerare şi respectate ca atare, ci se încearcă doar negarea (n-are de ce să-ţi fie frică) ori anihilarea lor (nu-i voie să fii furios).

***

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti

Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

   *

GROPARUL VIETNAMEZ

Vietnamul nu este o tara crestina. Este una budista, ateista si animista, in care crestinii sunt minoritari. Comunismul a eliminat in mare parte influenta religiei in cultura vietnameza si vietnamezii aspira sa fie si ei la fel ca occidentalii, „moderni” in valori si perspectiva vietii. Una din practicile moderne la care vreme de multi ani Vietnamul a fost pe primul loc in lume, raportat la numarul de locuitori, a fost avortul. Si vreme de mai multi ani Romania a fost pe locul doi, in urma Vietnamului. Ani la rind ONU a facut presiune asupra Vietnamului sa-si reduca populatia, afirmind ca numarul mare de copii care se nasc o face saraca. Autoritatile vietnameze au imbratisat argumentul acesta si au lansat o campanie, asemenea Chinei si Indiei anilor 1970, de reducere a populatiei prin avort si sterilizare. Natalitatea a scazut iar recent ONU a felicitat Vietnamul pentru ca a resuit sa aduca sub „control” cresterea ei demografica. Spre deosebire de Romania, insa, vietnamezii practica avortul cu o cruzime deosebita. Fara a le da o lacrima in ochi. Copii nou nascuti sunt abandonati pe marginea drumului unde sunt mincati de animale, infestati de gindaci si insecte si mor. Fara ca trecatorilor sa le pese ori sa se opreasca din drum. Cruzimea avortului in Vietnam ne-a atras recent atentia dind peste articolul de mai jos. Citindu-l, ne-a zguduit constiinta si am socotit ca ar fi de folos sa fie cunoscut si in Romania. Materialul a fost pregatit pentru dtra de Cristina Visovan, voluntar AFR din Sighet si studenta la facultatea de limbi straine din Cluj. Ii multumim. Versiunea engleza poate fi citita aici: www.thanhniennews.com/index/pages/20120823-little-deaths.aspx

 Femeie in varsta aduce pacea copiilor avortati si parasiti din Vietnam

Provincia Nam Dinh nu tine o evidenta privind avorturile sau numarul de bebelusi abandonati, dar in decursul ultimului deceniu o femeie in varsta a gasit si a ingropat peste 4.000 de bebelusi nedoriti. Pham Thi Cuong, in varsta de 74 de ani, carunta si suferind de probleme de respiratie, pedaleaza pe bicicleta zilnic in jur de 10 km, in cautare de embrioni aruncati in urma procedeelor de avort si, in unele cazuri, chiar a bebelusilor morti care au fost nascuti si abandonati.

Multi dintre ei sunt pusi in pungi de plastic si aruncati pe strada, unde devin prada insectelor si a altor animale, ceea ce ii face mai greu de identificat, a declarat website-ului de stiri VnExpress intr-un reportaj de joi. [Nota AFR: August 2012]

Cuong ii spala si ii tine in mainile ei ca sa le fie cald. Apoi ii acopera cu haine si ii pune in mici borcanase, recitand rugaciuni inainte de a-i ingropa intr-un cimitir public local. Femeia spune dupa 10 ani ca inca e bantuita de prima experienta de genul acesta, care a determinat-o sa transforme aceasta sarcina grea intr-o parte a vietii sale.

”Corpul sau era negru cu albastru si plin de furnici. O priveliste atat de dureroasa”, a declarat ea pentru VnExpress. Cuong a spus ca era in drum spre piata sa vinda niste legume, cand a vazut pe jos o punga de plastic inconjurata de muste si gandaci, la vederea careia a apucat-o  greata. ”Ceva se misca in interior  si m-am gandit ca vreo familie si-a abandonat animalul mort, asa ca mi-am continuat drumul. Dar dupa aceea nu m-am simtit bine si am simtit ca trebuie sa ma intorc. Am fost speriata sa gasesc un bebelus nou-nascut respirand cu greu cand am desfacut punga.”

Cuong a dus bebelusul prin vecini in cautarea unei noi mame care sa il hraneasca cu lapte de la san, dar bebelusul a murit inainte ca ea sa gaseasca pe cineva. Dupa ce a varsat multe lacrimi si a rememorat experienta timp de cateva zile, Cuong a decis ca trebuie sa mai existe bebelusi care au murit in circumstante asemanatoare, care au nevoie de asemenea de o inmormantare decenta, ”pentru ca sufletele lor sa-si gaseasca pacea”, a explicat ea.

In fiecare zi, Cuong isi lasa legumele unui vanzator din vecini si calatoreste prin districtul  Nghia Hung, fiind atenta la pungile de plastic pe care le vede pe strada. A spus ca e un lucru de speriat sa vezi bebelusi deformati care au fost abandonati de ceva vreme, pe care ea ii gaseste in timp ce sunt consumati de animale.

”Imi provoaca frisoane ”, a spus ea. ”Dar dupa aceea m-am gandit la viata lor scurta de dupa ce au fost abandonati, fara nici macar un loc de odihna cand au murit, si am incercat sa-i aduc acasa.” Cand gaseste un bebelus, ii face o inmormantare cum se cuvine inainte sa se intoarca la piata, la legumele sale. Cuong a spus ca a trebuit sa ignore multe critici, cum ca ar trebui sa uite de acesti bebelusi nedoriti, si sa se concentreze asupra propriei sale saracii. Dar a fost si laudata, multi oameni ajungand sa o considere un arhanghel al noilor-nascuti abandonati si al copiilor avortati. Ei o informeaza de fiecare data cand afla sau vad astfel de bebelusi. Recent, un domn batran din localitate, Vu Van Bao, s-a alaturat cauzei lui Cuong si cauta, alaturi de ea, bebelusi care au nevoie de cineva sa-i ingroape.

*

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 205, 18 sep 2012

Exodus crestinilor din Orientul Mijlociu. Dupa ce primavara araba – revolutiile din unele tari arabe – a devenit tot mai mult o iarna araba, in care gruparile islamiste au acaparat puterea, crestinii din regiune se tem pentru viata lor. In aceste tari se afla o pleiada de denominatiuni crestine care continua sa se reduca numeric, in mare parte din cauza opresiunii musulmane, dar si a razboaielor civile (Siria). Daca acum 100 de ani, unul din 5 locuitori era crestin in regiune, acum ponderea abia atinge unu din 20. Siria, Irak si Egipt sunt doar trei cazuri in care crestinii se confrunta cu pericole mai mari acum decat inainte de revolutiile locale. Articolul alaturat prezinta situatia crestinilor din aceste tari (Link).

Coreea de Sud – Avort. De mai bine de 50 de ani, avortul este ilegal in Coreea. Insa legea nu este implementata si numerosi doctori fac avorturi pentru ca nimeni nu ii trage la raspundere. Recent s-a constituit in aceasta tara o asociatie pro-life care lucreaza la constientizarea implicatiilor avortului. Datorita actiunii asociatiei, autoritatile au inceput sa implementeze legea, fiind ingrijorate in acelasi timp de sporul negativ al populatiei tarii (Link).

Islamisti din Tunisia cer legalizarea poligamiei. Una dintre urmarile primaverii devenite iarna araba este solicitarea diferitelor grupari islamiste de a modifica legile tarii dupa un islam fundamentalist. Poligamia este una dintre cerintele acestor grupuri. In Tunisia, un politician din partidul islamist aflat la putere din toamna anului trecut a cerut anularea interdictiei de casatorii multiple. Tunisia are una dintre cele mai puternice legislatii in favoarea femeilor, datand in anii 1950, insa acum organizatiile pentru drepturile femeilor se tem ca unele drepturi ar putea fi anulate (Link).

Feministe americane sarbatoresc Ziua Topless. Topless este termenul englez pentru bust dezgolit. Una dintre preocuparile feministelor, din SUA cel putin, este obtinerea dreptului de a putea circula cu bustul descoperit. Barbatii au acest drept, insa femeile nu. In acest sens, o mana de feministe s-au expus intr-un parc din New York, cerand anularea interdictiei. Evident, curiosii s-au strans repede, dornici sa le fotografieze si sa le filmeze cu telefoanele mobile. Grupul s-a declarat a apartine „miscarii raeliene”, care promoveaza, pe langa asemenea drepturi bizare, si o religie in care fac parte extraterestri si OZN-uri (Link).

Criza familiei si a populatiei in Asia. Saptamana trecuta, mai multi specialisti in demografie s-au adunat la Bangkok, Thailanda, pentru a discuta situatia demografica din Asia. Ca si in alte tari, atitudinea specialistilor si autoritatilor este contradictorie. Pe de-o parte sunt ingrijorati de tendintele de reducere si imbatranirea a populatiei, pe de alta parte reafirma asa-zisele „drepturi reproductive” – un termen care mascheaza avortul si alte practici criminale (Link).

Legatura intre numarul avorturilor si nasterile premature. Un studiu recent, bazat pe un esantion de peste 300.000 de mame din Finlanda, indica spre o concluzie interesanta. Cu cat o femeie are la activ mai multe avorturi inainte de prima nastere, cu atat are mai multe sanse sa nasca inainte de termen. Detalii in articolul atasat (Link).


Categorii

Articolele saptamanii, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Eufemismele MORTII/ Noua frontiera a ingineriei genetice: AL TREILEA PARINTE/ Groparul vietnamez: SADISMUL AVORTULUI (Razboiul impotriva familiei)

  1. Foarte buna selectie de stiri. Stiri contrastante prin continut dar al caror mesaj este la fel de negativ: de la sarbatorirea Topless in occident,la fundamentalismul islamic poligamic.

    De fapt se arata foarte bine o radicalizare a doua extreme: cea a “libertatii” sau a libertinajului dus la extrem si cea a fundamentalismului in expansiune.

    Lumea si-a pierdut aproape orice echilibru.

    Insa mi s-a parut excelenta apropo de virtutea obtinuta cu forta, cu siluirea, cu schilodirea, chiar cu moartea. Si asta apropo de comunitatile islamice din Europa din ce in ce mai numeroase, din ce in ce mai fundamentaliste si din ce in ce mai obraznice, arogante si dispretuitoare la adresa gazdelor lor. Fara sa realizeze ca de fapt ei stau chiar mai prost decit gazdele, la sectorul umanitate.

  2. de mare trezvie duhovniceasca este eseul parintelui Valentin Istrati publicat mai sus.
    Traim intr-o lume in descompunere care isi ascunde uraciunile sub masti mincinoase, in numele progresului si modernitatii. Daca am vedea cat e de hada realitatea in care traim nu am mai fi dispusi sa ne lasam amagiti de aceste masti. Problema este ca nu vedem pentru ca nu avem discernamant si nu avem discernamant pentru ca refuzam sa vedem.

    Totusi, cutremuratoare cuvintele de mai jos, mai ales daca le aplicam asupra propriei persoane:

    “Nu aud nicăieri sintagme de genul: Suntem răi, ucigaşi, ahtiaţi după avere, intoleranţi, violenţi, hoţi, ci mai degrabă se vorbeşte de libertate, justiţie, competiţie, selecţie naturală, valoare de piaţă, adevăr unilateral.”

  3. Dar chiar si in aceasta lume in descompunere mai sunt si oameni ai lui Dumnezeu, ca groparul vietnamez. Impresionanta realitate. Tine mintea in iad si nu dispera, altfel nici nu se poate sa-i facem fata.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare