VATICAN ORWELLIAN: bratari electronice si carduri cu cip pentru SUPRAVEGHEREA propriilor angajati

2-01-2013 1 minut Sublinieri

“Sfantul” Scaun a introdus un sistem de carduri pentru a sti mai bine ce fac angajatii sai in timp ce se afla la Vatican. Este, insa, o masura menita cresterii eficientei sau un mijloc de a pandi angajatii, in urma scandalului Vatileaks?

Microcipurile ascunse in fiecare card vor permite oficialilor Vaticanului sa urmareasca fiecare persoana aflata in serviciile laice sau clericale, personalul ridicandu-se la aproximativ 3000 de membri. Vizitatorii sunt lasati sa intre doar pe baza de invitatie si prin inregistrarea intr-un registru, dar angajatii pot fi, de obicei, intampinati cu un semn de recunoastere de catre garzile elvetiene costumate in uniformele lor colorate de pe timpul Renasterii. Sistemul avea prea putine asemanari cu unul specific birourilor guvernamentale sau al companiilor private.

Pare, de asemenea, ca Vaticanul a fost lax si in privinta asprimii regimului orelor de munca, facand apel mai degraba la simtul de raspundere al angajatilor. “Cand un jurnalist l-a intrebat pe Papa Ioan al XXVIII-lea despre nr persoanelor care lucreaza la Vatican, acesta a raspuns: cam jumatate din ei [lucreaza efectiv – n.n.]”, scrie Robert Mickens, un corespondent al The Tablet Daily, ce a lucrat, la randul sau, la radio Vatican. “Vaticanul a incercat mult sa verifice daca oamenii isi respecta orarul de munca de-a lungul anilor” , a spus Mickens. “La Radio Vatican au introdus bratari electronice cu ani in urma pentru ca oamenii mergeau in pauza de cafea si se intorceau cateva ore mai tarziu. Asa ca eu cred ca mai degraba Vaticanul incearca sa verifice daca angajatii sai isi fac treaba decat ca ar incerca sa previna scurgerile de informatii”.

Alte surse sugereaza ca despre sistemul de carduri s-a discutat in ultimii ani, insa a fost pus in aplicare dupa scandalul majordomului. In plus, ar fi doar o masura de a imbunatati securitatea in Vatican City.

Majordomul Papei Benedict al XVI-lea are interzis la sarcini de secretariat, cf. Daily Telegraph. Noul Majordom nici macar nu va mai imparti biroul cu secretarii personali ai Papei, Msg.  Georg Gaenswein si Alfred Xuereb.

Toate acestea nu existau inaintea cazului fostului majordom Paolo Gabriele, care a fost condamnat pentru ca a furtat documente private ale pontifului si le-a “scurs” catre surse din mass-media italiana. Gabriele a fost condamnat la 18 luni de inchisoare de o curte a Vaticanului, dar a fost iertat de Papa de Craciun.

O alta caramida la noul bastion de securitate a fost pusa prin numirea expertului anti-spionaj Mitja Leskovar pentru a supraveghea mesajele codate si fotocopiile, iar de acum, oricine vrea o fotocopie trebuie sa adauge numele si ceea ce copiaza intr-un registru special. Registrele sunt, apoi, verificate de Leskovar, ce a fost poreclit “Monsignor 007.”


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “VATICAN ORWELLIAN: bratari electronice si carduri cu cip pentru SUPRAVEGHEREA propriilor angajati

  1. Daca ceea ce ei numesc “lumina”/”sfant” este intuneric/diabolic, va dati seama cat de adanca e viclenia si rautatea lor? Daca nu ma insel, acelasi papa a dat si o enciclica in care promova ideea unei noi ordini mondiale. Marele Inchizitor in actiune…

  2. Doamne ajuta! Bine spune parintele IUSTIN PARVU si multi altii din generatia lui .Niciodata sa nu avem incredere in CATOLICI EI,sant foarte vicleni cu diplomatie si foarte multe metode diavolesti . Mai marii tarii ,sant f. naivi ,slabi ,intunecati la minte , unii f.materialisti si f. caldicei. IN istoria lor A catolicilor de, la ruperea din 1o54 ,toti anii pana in aceste momente au fost si raman contra ortodocsiei,/dusmanul nostru direct/,ca, sant si in spatele lor IUDEO/MASONERIA ,altul nevazut de foarte multi dintre noi . Bunul DUMNEZEU sa ne lumineze mintile la cati mai multi romani,de pretutindeni si sa gandim ca ,acesti ultimii si mai mari duhovnici ai tarii noastre. Nadejdea in DUMNEZEU ,voita cat mai repede ca ,fiecare dintre noi sa/l cunoastem cat mai repede pe bunul DUMNEZEU. SA facem cu totii pasul cat mai repede catre DUMNEZEU ,sa primim HARUL lui DUMNEZEU ,pt. A ne cunoaste pe noi insine si sa lucram cu noi insine fiecare dupa puterea si vointa lui , /pt. indreptarelui si intarirea duhovniceasca cu HRISTOS DOMNUL . Sfintii nostrii spun ca ,fara A veni HARUL lui DUMNEZEU ,omul umbla in intuneric ,are multe piedici, nu gaseste CALEA si este sub stapanirea lui SATANA tot timpul. Amanarea vine numai datorita fiecaruia dintre noi ,alegerea este a noastra libera ,DUMNEZEU nu forteaza pe nimeni ,decat DIAVOLUL ,catre pacate fara numar . CU DUMNEZEU INAINTE !

  3. ex.: perioada inchizitiei

  4. Nu intamplator Dumnezeu arata tocmai aceste lucruri prin biserica Romano Catolica. Aceasta biserica a ajuns sa faca lucrurile cele mai contrare duhului crestin pentru ca biserica chiar este o grava erezie care s-a amplificat de-a lungul timpului, si daca stam sa ne gandim ea este un mare inamic al Adevarului, al Ortodoxiei (mai mult sau mai putin in mod intentionat).

  5. Dar problema care ne framanta pe noi este cum reactioneaza Biserica Ortodoxa la problema cipurilor. Bine, nu in sanul ei, dar fata de credinciosii ei. Are o preocupare in directia aceasta, sa dea un raspuns? Nu doar cu mainile si picioarele, ci cu capul. Grecii au dat raspunsuri; la noi se pune problema sub pres. Oricum tbuie sa avem fiecare o abordare cat mai clara asupra subiectului; bine ar fi ca toti laolalta, cu putere.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare