UE ne-ar putea INCHIDE SPITALELE care nu indeplinesc “standardele europene”, incepand cu 2015

24-05-2013 1 minut Sublinieri

Europa ne închide spitalele mizere. Peste 90% din unităţile medicale româneşti nu îndeplinesc standardele UE. România are 360 de spitale din care doar 33 au primit acreditare până acum.

Începând cu 2015, cele neacreditate nu vor mai primi bani de la stat şi riscă să fie închise. Dacă vor să primească acreditare şi finanţare, spitalele vor trebui să aibă aparatură de ultimă generaţie, personal medical amabil, iar pacienţii să nu mai stea câte doi în pat.

Planul anual de acreditare arată că 134 de spitale vor fi evaluate în decursul acestui an.

Totodată, evaluatorii CNAS vor merge în alte 100 de unităţi spitaliceşti anul viitor, în timp ce 39 de instituţii au lăsat acreditarea pentru ultimul an de graţie – 2015.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “UE ne-ar putea INCHIDE SPITALELE care nu indeplinesc “standardele europene”, incepand cu 2015

  1. Sptale inchise..medicii pleaca in alte tari…atunci de ce mai platin cas?

  2. Din pacate,observ ca in absolut tot ce se intampla in Romania,trebuie sa respectam standardele europene.

    Salariile se maresc daca FMI aproba,resursele naturale trebuie privatizate si date cat mai ieftin investitorilor straini,pamanturile trebuie vandute la liber cetatenilor europeni,halal independenta si suveranitate!!!!!!!!!!!!!

    Macar pe vremea dictatorului Ceausescu,Romania chiar era un stat independent si suveran si fara DATORII!!!!!

    Acum,este doar o colonie UE,in curs de regionalizare,in plin proces de coabitare.
    Sau asa cum spune specimenul de la Cotroceni,Romania trebuie treptat sa cedeze cat mai multa suveranitate UE,ca de,e la moda.

  3. Adevarul este ca, astia de dupa ’90 n-au facut NIMIC in sensul asta – si spitalele astea – au o perioada de ‘valabilitate’ – cat le-ai spoii/vopsii gardul, inlauntrul (microbii infiltrati in pereti, pardoseala) sunt leopardul si pentru personalul medical, si pentru pacienti…nu poti sa plimbi cioara vopsita (stafilococul auriu – spre exemplu) dintr-un salon in altul, sau de la un pacient la altul, eventual – ducandu-l acasa, complicandu-i-se diagnosticul ‘de iesire’ din spital si cu ALTCEVA…

    In tari civilizate, in timp ce un spital vechi sta/da sa ‘moara’, se construieste altul (intre timp) – mai util, mai performant…la noi – nici ce avem nu stim sa pretuim/conservam…managerii de spitale stiu de ce!

    Oricum! Concluzia este ca trebuiesc inlocuite cu altele (mai bune si mai trainice)nu inchise, daramate si ‘bune’ de pus cruce la capul lor, cantandu-li-se prohodul!
    Ce se intampla cu personalul medical lasat ‘pe dinafara’?! Simplu- migreaza prin alte tari, nu? Iar pentru pacienti – o trecere mai repede dar suficient de dureroasa in loc luminat, in loc de verdeata….

  4. regret ca dezamagesc, nu sunt fan Basescu, dar a pune in spinarea unuisingur om toate mizeriile sistemului de sanatate din Ro mi se pare o eroare. Or, o solutie foarte la indemina..
    Presedintele (or primul ministru), care ar fi, nu e parte din sistem, nefiind medic; ia ce i se serveste de catre specialisti. Care specialisti pot fi dublati de diverse grupuri, cu diverse interese. Medicii insisi nu au idee ce ar fi o reforma autentica a sistemului si mai ales, cum s-ar face asta, majoritatea nu sunt de acord cu vreo schimbare, cat de mica, pentru ca le convine de minune starea actuala, a lor, in primul rand. Sa mai explic ??
    In fine, ideea e ca raul incepe inca din scoala medicala, indiferent de nivelul la care ne-am referi, medicina Ro continua sa se ocupe de boli, uitand ca astea sunt suferite de oameni, care sunt individualitati, fiecare se imbolnaveste si isi traieste boala in propriul stil, nu-s doi pacienti la fel, samd, samd – deja e prea subtil, as cere prea mult. Prea multi s-au transformat in niste functionari, manati in lupte doar de nevoia de recunoastere si succes mai ales social or de nevoia de bani, sau si/si. In fine, mai bine ma opresc. Iertati.

  5. Doamne ajuta!
    Pana acum am citit articole, m-am enervat, dar n-am zis nimic, dar acum cum spune vorba romaneasca, mi-a ajuns cutitul la os.
    Stefan cel Mare si Sfant, Mircea cel Batran etc cu o mana de oameni au tinut turcii la Dunare si noi primim lupul in haine de oaie cu aplauze!!!
    Tara e vanduta, atat datorita imprumuturilor externe cat si datorita vanzarii firmelor catre straini.Locuiesc intr-un oras care pe vremuri era foarte bine industrializat, de care s-a ales praful.Pardon, avem supermarketuri si hypermarketuri!Avem mare branza.
    Deci ni s-au luat locurile de munca, bancile ne iau banii si casa, acum vor sa ne ia si ultima bruma de sanatate???Doamne unde s-a ajuns!Sa nu mai vorbim de prigoana impotriva Bisericii!
    Azi am realizat un lucru….singura,deci singura Biserica care mai protejeaza omul,familia(ma refer aici strict din punct de vedere social)este Biserica ORTODOXA.
    Intradevar se apropie sfarsitul.Lucrurile sunt mult mult mai grave decat se prezinta.
    Doamne, daca ne-am uni toti romanii in rugaciune sa ne mai rabde Dumnezeu si sa ne ajute!
    Fratilor,simt ca generatiile dupa noi nu mai au nici o iesire.

  6. Inca o lovitura de gratie aplicata poporului roman care nu se incadreaza in “Patul lui Procust!!”
    Sa dea Domnul sa nu ajungem in acea zi!

  7. UE si alte institutii sub tutela carora ne aflam… dupa ce ne-au inrobit cu atatea datorii (cu concursul “alesilor” nostri), dupa ce au inchis buna parte din spitale pe motiv ca “nu e domn’le bani pentru ele”, acum, pentru cele ramase, nu se investeste nimic si iata ca ajungem in situatia in care, fiind controlate/auditate se constata ca NU CORESPUND standardelor ioropene! Pai zi si matale daca sa nu te apuce boalele, dar mai bine Doamne fereste de asa ceva in ziua de azi!
    Pai cum sa corespunda, natangilor, cand nu se investeste nimic in serviciile “neproductive”, cum e si sanatatea?
    Oare retelele private de sanatate sa moara de foame, nu trebuie sa mananca si gura lor o paine?
    Statul roman “sta” si atat, nu face nimic, ca de-aia e stat. Sumele alocate pt sanatate sunt de rasul curcilor, la fel si pentru educatie!

  8. @Teriiiii
    Cine hotaraste cati bani sa (nu) aloce sanatatii, doctorelu X si asistenta Y?
    Primul ministru, ministrul sanatatii, comisiile pentru sanatate etc. etc. etc., ce pazesc, oare sunt plecati cu vacile pe camp?
    Treziti-va, oameni buni!
    Pe lumea asta exista si… POLITICA…”serviciile”…
    Iar unii care ajung sus sunt santajabili, astfel incat sunt pur si simplu obligati (asta daca, prin absurd, n-ar fi de acord din prima) sa sprijine ceva sau pe cineva impus din alta parte…. Pe ce lume traiti? 🙁

  9. @Florin M

    Daca n-ar fi de plans, mai sa rad de enervarea, indignarea ta – foaarte justificata, de altfel!

    Mi-a placut formularea ta:

    “Primul ministru, ministrul sanatatii, comisiile pentru sanatate etc. etc. etc., ce pazesc, oare sunt plecati cu vacile pe camp?” – daca ar pleca TOTI cu vaca la pascut – n-ar mai fi decat niste bieti tarani VETERINARI, si asta ar arata PE BUNE ca au luat-o ”pe campii”!

    Cum sa lase ei fotoliile ergonomice ministeriale, pentru cele din lemn (chiar si tapitate): primele iti inlesnesc jocul de glezne si invaritrea in jurul cozii (cu ridicare – pana la tavan – sau coborare – pana in podea – a acestora, in functie de interlocutorul venit/a in birou), celelalte – te obliga sa stai teapan, drept, cu spatele lipit de spatar, cu picioarele stranse cuviincios si cu mainile asezate in poala ”cuminte”. Ei, vedeti voi?! “calitatea” face diferenta!

  10. La inceput spui: “Cine hotaraste cati bani sa (nu) aloce sanatatii, doctorelu X si asistenta Y?” – stand STRAMB si JUDECAND DREPT – ce sa faca si doctorelu X sau asistenta Y?!
    Sunt si ei oameni – cu frici, lasitati, slabiciuni si…. unii, cu interese (particulare ce tin de intretinerea propriei familii, pana la cele de grup care te ”obliga” sa te adaptezi daca vrei sa fi/ramai asimilat)!

    Crezi ca pe ei nu-i enerveaza mersul/trendul asta in spitale, in virtutea inertiei?! Crezi ca nu se vede cu ochiul liber (si din ”afara”)ca TOTUL merge pe regim DE AVARIE, in loc de mers CA PE ROATE?

    Cu mijloace/investitii din ce in ce mai mici si mai proaste, n-are cum sa mearga altfel!
    Nu-i prima oara dupa ”90 incoa’ cand personalul medical roaga sau spun PE FATA tutorilor/intretinatorilor pacientilor internati, sa achizitioneze pe banii lor, din buzunarul propriu…. medicamentele sau orice altceva din cele trebuincioase in actul medical de vindecare pentru membrii familiilor lor internati daca ii vor vindecati si acasa!

    Este O VINA COLECTIVA si din partea lor (a medicilor) si din partea noastra (fosti/viitori pacienti): preferam sa strangem din dinti (si unii si altii), unii strangand SI cureaua, altii – imprumutandu-ne…numai sa scapam mai repede de PROBLEMA SANATATII – uite-asa, scapam ei de noi, si noi de ei…intr-o scarba comuna – rar/greu disimulata!

    Daca ar fi unire cand TREBUIE si oamenii ar reactiona (prin corectie si corectitudine) pornind de jos in sus mai ales cand, ceea ce se hotareste SUS este/devine in detrimentul celor DE JOS, s-ar rezolva pornind de la MICRO spre MACRO! Sau mai bine-zis de la opinca spre vladica ori, de la COADA pestelui spre CAPUL sau! Dar noi – romanii – tocmai la asta suntem DEFICITARI!

    Avem noi, romanii o VORBA: MERGE SI-ASA…ca-n gara, ca-n tren! Spunea bine Petre Tutea ca asta e un MARE DEFECT la romani – alfavita/ilfovita – cretinismul national la romani – aflarea in treaba prin tratarea cu superficialitatea ACOLO unde NU TREBUIE si, CAND NU E CAZUL!

  11. dar nu mai este nevoie ca ssa se oboseasca ue sa inchida spitale pt. ca deja au facuto alesi nostrii, au fost ”harnici” ca niste albinute

  12. “Stefan cel Mare si Sfant, Mircea cel Batran etc cu o mana de oameni au tinut turcii la Dunare”…apoi de la Dimitrie Cantemir pana la Cuza Voda tara a fost condusa de fanarioti.Si apoi a urmat un sotron de 20-30 ani intre politici nationaliste (inclusiv Unirea) si “internationaliste” (inclusiv destramarea Romaniei Mari).

    Iudeii erau urmasii celor care i_au ucis pe prooroci. Noi urmasii cui suntem ?

  13. Intrarea in UE, acceptarea cedarii de suveranitate, abandonarea oricarei politice de protejare a economiei autohtone fata de corporatiile transnationale (si nu numai) a dus la dezastrul economic de azi.

    Majoritatea spitalelelor “private” cu investitori “strategici” din afara Romaniei si di Orientul Mijlociu NU SUNT RENTABILE ECONOMIC !

    Am intrat la centre priovate de analize, si erau doale dimineata, la ora 12.00, la ora 16, la ora 18.00. Putini oameni isi permit sa plateasca preturile, si de aceea recurg tot la stat: calitate “sub standartele UE”, dar preturi care pot fi platite de marea majoritate romani.

    Rentabilizarea unitatilor private, (CARE AU DECLARAT EXPLICIT CA NU SUNT INTERESATE DECAT DE PROFIT) nu se poate face decat cu bani de la bugetul de stat, si prin urmare trebuie inlaturata concutenta facuta de sistemul de spitale/policlinici din reteaua sanitara publica.

    MONOPOLUL PRIVATILOR CORPORATITSI DIN MEDICINA, MONOPOL CARE URMASRESTE SA ZDROBEASCA CONCURENTA DIN PARTEA SECTORULUI PUBLIC, SE VA FACE PRIN “ALINIEREA LA STANDARTE EUROPENE”.

  14. Antena 1 despre vanzatori de neam si tara:

    http://observator.tv/campanii/ajutai-sa-zambeasca-o-intreaga-echipa-medicala-a-plecat-din-spitalul-de-oncologie-de-la-brasov-96120.html

    27 MARTIE 2013 • 19:42

    O intreaga echipa medicala, de care atarna viata a mii de bolnavi de cancer, a plecat din Spitalul de Oncologie de la Brasov, spital de stat. Specialistii s-au mutat la privat, iar bolnavii care au nevoie de radioterapie au ramas fara ei si fara tratament.

    NU salariile mai mari i-au ademenit, ci spaima. Aparatura pe care o foloseau in spitalul de stat nu va mai putea fi folosita. Culmea e ca statul n-a miscat un deget sa gaseasca o solutie.

    Praf si o liniste care te patrunde de la primul pas. O sectie intreaga abandonata inainte de termen, un loc in care trei sute de bolnavi si-ar fi putut gasi vindecarea, sau macar alinarea in ultimele luni.

    Printre ei, si Mosu, asa cum il stiu prietenii. In toamna anului trecut, Toader Chiticaru a fost diagnosticat cu cancer in gat. Operat la Bucuresti, barbatul are nevoie urgenta de radioterapie. Sarac si bolnav, Mosu a batut la usa sectiei de stat. Dar ea a ramas inchisa.

    La fel ca Mosu sunt cateva sute, doar din judet. Lor li se adauga miile de pacienti din zonele care inainte isi trimiteau bolnavii la raze in Brasov.

    1 iulie 2012, ziua in care ultimul angajat din sectia de radioterapie a Spitalului Judetean si-a strans lucrurile si a plecat. La fel ca un capitan care paraseste ultimul nava. Asa a facut intreaga echipa, care s-a evaporat in cateva luni. Un gest pe care multi l-au condamnat si pe care putini l-au inteles.

  15. Antena 1 despre vanzatori de neam si tara (continuare):

    http://observator.tv/campanii/ajutai-sa-zambeasca-o-intreaga-echipa-medicala-a-plecat-din-spitalul-de-oncologie-de-la-brasov-96120.html

    Dupa experienta centrului de la Bacau inchis in 2010 din cauza aparaturii invechite, echipa s-a speriat. Montat in anii 2000, cobaltul din Brasov are autorizatie de functionare pana in iunie si nimeni nu a vorbit pana acum despre schimbarea lui. Asa ca intreaga echipa de radioterapeuti a migrat la un centru privat deschis in oras. Trei medici, patru fizicieni, noua tehnicieni si o investitie de peste 20 de milioane de euro asigura acolo servicii medicale la fel ca in vestul Europei.

    O gura de oxigen pentru medici si o condamnare pentru pacienti, multi dintre ei prea batrani si ingenunchiati de un sistem pentru care sunt doar niste cifre intr-un tabel. Cine are, plateste. Cine nu, nu. Rand pe rand, bolnavii saraci intra in clinica privata. Tot asa si ies. Pentru Mosu, pretul a cazut ca un trasnet. 7.200 de lei. Cu asa o factura, sansa mai vine doar de la stat, iar aici a ramas doar amintirea a ceea ce a fost candva sectia de radioterapie.

    De cateva luni, spitalul sta cu solutiile pe masa. Nu si in conturi. Numai dezafectarea aparatului costa 250.000 de euro. Schimbarea si modernizarea pluseaza la 600.000.

    Cu scop mai degraba informativ pentru ca la o asa cerere nu se poate primi decat un raspuns: nu sunt fonduri. Asa se face ca toti saracii Brasovului, sute de oameni bat disperati la usile centrelor din Sibiu, Targu Mures, Cluj si Bucuresti, acolo unde listele de asteptare se intind pe cateva luni.

  16. Spitalele din Romania, construite in ani 70 pe vremea lui Ceausescu nu au nevoie dect de niste var.
    Daca |UE vrea spitale dotate si conforme, atunci ar putea sa le finanteze, dar nu vrea.
    Proiectul UE este sa ramana doar cateva spitale mari regionale, unde se vor face doar transplanturi, recoltari pentru transpalanturi, inseminari artificiale, experimente cu celule stem, eutanasii, vaccinari, cezariene
    si cam atat.

  17. MirceaB,

    Radioterapie…,sa fim seriosi! Poate doar la Fukushima.
    Asta nu e tratament, ci condamnare la moarte sigura.

    Nu e nici o tragedia daca ramanem fara radioterapie. La fel cum nici crizele mincinoase de vaccinuri nu mai sperie pe nimeni.
    In media se amesteca problemele serioase si adevarate cu propaganda inginereasca pentru vaccinuri si chimio-radioterapie.

    Problema e ca nu te mai poti trata ieftin si accesibil de boli normale, un ulcer, o hernie, un apendice, o luxatie, o fractura, o tija, un implant ceva.
    Numai, gata, vom ramane ciungi si cu peritonita dupa proiectul lor.

  18. Nu-mi aduc aminte sa fi facut vreun medic sau asistenta care lucreaza la stat, vreo manifestatie in acest sens. NU le mai plangeti de mila acestor “oameni”. Majoritatea medicilor si asistentelor de la stat, nici nu se uita la tine daca nu le dai -dreptul-. Si se plimba nevoie mare in toata lumea, pe banii saracilor si bolnavilor din Romania.Isi fac vile care mai de care mai somptuase si-si cumpara masini scumpe. Exemplul cel mai graitor in acest sens este Sp. de Ortopedie din Bucuresti- Foisorul de Foc.

    Acesti medici si asistente de la stat, cu exceptia catorva, nici nu-si merita salariile astea de mizerie, in felul cum ii trateaza pe bolnavi.

  19. @ Connexa:

    Ne plangem noua de mila, in primul rand, celor care mai traim in aceasta tara si nu vom mai avea acces decat daca avem bani de privat. Dar si generalizarile la adresa medicilor ii nedreptatesc pe cei cinstiti si buni, ei insisi chinuiti de sistem.

  20. hmmm…Connexa!

    Este o vina comuna si complexa – se ”razbuna” si ei pe tarele sistemului facandu-se regi peste saloanele lor, formand un fel de ”stat in stat” cu legi, norme proprii…transmise din generatie in generatie – de la asistenta sefa la una incepatoare, de la medic primar la medic specialist si de la medic specialist la medic rezident;
    -nu mai vorbim de soferii, medicii de pe Salvare, ori despre brancardieri, infirmiere sau femei de serviciu – nu esti considerat animal intelegator chiar daca pe doua picioare (cu inima, vointa si afecte) fara a contribuii cu CEVA la salariile lor de mizerie si la intreg sistemul sanitar – deficitar din toate punctele de vedere!

    Nu tin partea lor, dar II INTELEG!
    Medicina nu este usoara …consider ca trebuie sa fii geniu ca sa retii denumirile alea complicate, sa ai memorie excelenta, sa ai stomac si fiere TARI – ca sa suporti ceea ce diseci in salile alea insalubre, morga, etc, ect.samd, samd…apoi – cand deja ai ajuns medic sa fii destul de inimos si rabdator mai intai cu seniorii, cu orele neplatite (sau foarte prost platite), pe urma cu pacientii (unii – uraciosi, urat mirositori, greu de vindecat, rai – datorita bolii sau a caracterului propriu);

    Singurul lucru pe care li-l reprosez (personalului medical) este:
    1. lipsa de rabdare in a arata pacientului, toate fatetele posibile prin care ar putea sa impiedice o operatie (costisitoare) si cu un factor de risc ridicat, alaturi de propunerea unui alt gen/fel de tratament (chimic sau naturist);

    2. lipsa de empatie pana la nesimtire, cu cei amarati care n-au pe nimeni, sau daca au- sunt foarte saraci.

    3. ”boala” indiferentei, indolentei si a neluarii taurului de coarne in privinta situatiilor cand, trebuie sa te implici, sa ceri explicatii, motivatii, daune….sefilor ierarhici superiori!

    P.S. DAR cum…o mana spala una pe alta si amandoua fata toata….

  21. de acord cu ce zice doamna\domnisoara conexa, ducetiva in oricare spital din tara asta si veti vedea ca, curtile acestora gem de automobile luxoase apartinand doctorilor si asistentelor, si te intrebi pa ce?! can salariile medicilor si personalului medical\ansamblu sunt varza la pamant, acum nu vreau sa generalizez si sa bag pe toata lumea in aceeas oala dar majoritatea dintre ei pa ce leau facut pe toate acestea?! si atunci cum samai iasa acestia in strada?! ca doar nor fi prosti sa renunte la privilegiile mai sus mentionate

  22. “România trebuie să plătească, joi (23 mai 2013), 165,6 de milioane de euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI). Aceasta este cea mai mare tranşă de plăţi dintr-un total de 1164 milioane euro către FMI, Uniunea Europeană şi BIRD, pe care România o va face în acest an. În primele patru luni din 2013, din suma totală datorată au fost achitate 227,1 milioane euro. Eşalonarea următoarelor tranşe este: iunie 2013 = 122,1 milioane euro; august 2013 = 164,4 milioane euro; septembrie 2013 = 157,3 milioane euro; octombrie 2013 = 4,7 milioane euro; noiembrie 2013 = 164,9 milioane euro; decembrie 2013 = 122,3 milioane euro.
    Mai multe spitale ar putea rămâne fără bani din luna august 2013, iar managerii de spitale au început deja să taie din salariile angajaţilor.”

    (stire din 23 mai, sursa: AIM – Active Information Media)

  23. Las’Mihai ca nu sunt singurii care au masini frumoase…arunca o privire la toti functionarii publici si…mai vorbim!

    Iar, ca sa iesim de sub umbrela ministerelor, hai sa ne uitam SI la particulari, la multi-nationale….chiar daca au un sistem de salarizare net superior celor de ”la stat”, totusi – si la ei, se ridica semne de intrabare in privinta unor achizitii – mai are rost sa vorbim de parlamentarii nostri?!

    – in privinta medicilor – au si ei dreptul si pretentia – macar caii putere din dotare sa fie puternici, multi si frumosi (chiar luxosi) – de ce nu?! Cine stie cati ani si-au bagat pielea in saramura pentru o ”frumusete” 4×4 sau altceva, LA MODA…

    -incearca sa arunci o privire spre cartierele marginase, la garsonierele confort 3 unde-s adunati din toata tara, intr-o multi-culturalitate (pestrita rau) care duce pana la pesti, prostituate si alte neamuri conlocuitoare – n-au decat apa rece (cea calda este taiata, prin neplata), acolo mananca, acolo dorm, acolo fac 2-3 copii – DAR masina din fata blocului RUPE GURA TARGULUI!

    O pazeste ca pe ochii din cap, i se inchina ca la sfintele moaste, o lustruieste zi/lumina, o pupa, si-i aduce osanale prin berea de la picior, alaturi de o bomboana americana (semintele) in ritm asurzitor de manele, date din masina proprie si personala – de care, sunt MANDRII nevoie mare!

  24. da asa este si parca pe zi ce trece ne afundam tot mai mult in aceasta mocirla, iar in ceea ce priveste spitalele noastre si nunumai, ne ducem cu o boala si ne intoarcem cu 7, indiferenta, delasarea, si multe alte nenorociri au pus stapinire pe acestea

  25. Mor bebelusi la usile spitalelor supraaglomerate si lasate fara bani – Interviu cu dr. Catalin Carstoveanu

    Sectiile de terapie intensiva pentru bebelusi au ramas fara bani de la Ministerul Sanatatii fara ca macar sa fi fost anuntate. Ele depind acum de banii de la CNAS, foarte putini, si de ceea ce cumpara medicii, asistentele si parintii.

    Este situatia dramatica pe care o prezinta intr-un interviu pentru Ziare.com seful sectiei terapie intensiva neonatala din cadrul Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti, medicul primar Catalin Carstoveanu.

    Situatia este foarte grava pentru ca, pe langa materiale de baza si medicamente esentiale lipsesc medicii, trei dintre ei voluntari fara salariu, si asistentele. Cei care sunt lucreaza in conditii foarte riscante, din cauza suprasolicitarii, iar altii nu pot fi angajati pentru ca nu exista buget.

    Zilnic sectia refuza copii in stare grava si unii dintre ei mor. “Intr-o zi am refuzat sase si doi au murit”, povesteste medicul Catalin Carstoveanu. Daca bani nu primeste, in schimb la sectia ATI de la neonatologie de la Marie Curie suna mai mereu telefonul pentru interventii, pentru ca unii copii sa aiba prioritate.

    http://www.ziare.com/social/spital/mor-bebelusi-la-usile-spitalelor-supraaglomerate-si-lasate-fara-bani-interviu-cu-dr-catalin-carstoveanu-1236620

  26. @ Alin 7

    Ceea ce spui tu aici, face parte din GENOCIDUL IN MASA la care asistam prosti(ti) cum i-a proportii din an in an, din zi in zi…iar acum – asistam neputinciosi cum nu sunt íertati/miluiti nici macar copiii…este infiorator, DAR vina este TOT colectiva (cu riscul de a ma repeta);

    -au inceput cu batranii, apoi cu cei bolnavi de cancer, cu diabeticii, au lasat sa fie otravita apa, mancarea, aerul…ca fraierul nu se ”prinde” oricum! (poate pentru ca n-a mai baut demult lapte natural, cine stie?!)

    -nu vezi ca, indiferent cat ar ATACA presa vizuala sau scrisa, asemenea aberatii si ticalosii, nici ca le pasa…nici alora din trecut (de pe la MIn.Sanatatii) nici astora de-acum (care a mai si fost…).

    P.S. Eu am spus ca in Romania o sa se planga mult…si asta e DOAR inceputul! Ma uit in jur (ca, n-am incotro) si am observat cum, nimeni (sau aproape) nu mai are liniste – problemele personale (in special legate de sanatate) au luat proportii si au reusit DEJA sa incovoieze spinari si vointe!
    Stau si ma intreb: daca ACUM e asa, cand vor venii lucruri si mai urate (invazie de trupe straine, cutremur, epidemie), cum o vom scoate la capat?! Razboiul dintre noi este in toi! Cu ceilalti cand va fi sa-l ducem (daca va fi cazul), vom mai avea vigoare in noi?!

  27. Pingback: PRIVATIZAREA SPITALELOR DE STAT, VARIANTA LIBERALA. Ministrul Nicolaescu aplica un PROGRAM CONTROVERSAT care va INGREUNA ACCESUL LA SERVICII MEDICALE pentru cei saraci - Recomandari
  28. Pingback: Desi “AVEM CEA MAI BOLNAVA NATIUNE DIN EUROPA”, guvernarea continua “programul” genocidal al FMI al LIMITARII INTERNARILOR - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare