HOLLANDE criticat aspru de popularii germani pentru timidele remarci de independenta fata de COMISIA EUROPEANA

31-05-2013 1 minut Sublinieri

Hollande-Merkel

Comisia Europeană nu poate dicta Franţei ce trebuie să facă, a declarat miercuri preşedintele Francois Hollande, după ce Bruxellesul a îndemnat Parisul să iniţieze reforma pensiilor anul acesta, relatează AFP.

“Comisia Europeană nu ne poate dicta ce trebuie să facem. A comunicat pur şi simplu că Franţa trebuie să îşi stabilizeze situaţia bugetară”, a declarat şeful statului francez.

“În privinţa reformelor structurale, în special a reformei pensiilor, doar noi putem stabili care va fi calea cea bună pentru atingerea obiectivului”, a insistat el.

Comisia Europeană a îndemnat miercuri Franţa să iniţieze reforma sistemului de pensii şi a pieţei muncii, în schimbul acordării unui termen de doi ani pentru aducerea deficitului public sub nivelul de 3%.

Un oficial de rang înalt din cadrul partidului conservator al cancelarului Angela Merkel l-a criticat joi pe preşedintele francez François Hollande, catalogând ca “nepotrivite” criticile pe care şeful statului francez le-a formulat la adresa Comisiei Europene (CE).

“Critica lui Hollande este nepotrivită”, a declarat Andreas Schockenhoff, un vicepreşedinte al grupului parlamentar conservator (CDU-CSU), într-un comunicat, cu câteva ore înainte de o întâlnire, la Paris, între preşedintele francez şi cancelarul german.

“Reacţia lui Hollande arată disperarea considerabilă a Guvernului său care, după un an de la venirea la putere, nu a găsit încă răspunsuri eficiente unor probleme economice şi financiare ale ţării”, a adăugat Schockenhoff, preşedintele Grupului de prietenie franco-german din cadrul Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului.

Preşedintele francez François Hollande a declarat miercuri că “Comisia (Europeană) nu are (dreptul) să dicteze” Franţei ce “are de făcut”, după ce Bruxelles-ul a îndemnat Parisul să înceapă o reformare a sistemului pensiilor încă din acest an.

“Critica violentă a preşedintelui francez contrazice spiritul şi textele acordurilor şi tratatelor europene (…). Cineva care vorbeşte în acest fel afectează fundamentele UE”, a apreciat Schockenhoff, citat într-un comunicat. 

Critica sa “este cu atât mai de neînţeles cu cât Comisia Europeană acordă o atenţie deosebită situaţiei franceze şi vrea să acţioneze astfel încât să fie întreprinse în profunzime reforme structurale necesare” în această ţară.

Într-un interviu pentru site-ul săptămânalului german Der Spiegel, bavarezul Manfred Weber (CSU), unul dintre reprezentanţii conservatorilor în Parlamentul European (PE), a apreciat că “Hollande încă nu a înţeles că nu este singur pe pământ. De el depinde să îşi facă datoria şi să înfrunte problemele structurale ale Franţei, în loc să caute vinovaţi la Berlin sau la Bruxelles “.

Într-un interviu pentru ediţia de joi a cotidianului german Rheinische Post, preşedintele grupului parlamentar liberal (FDP, un mic partener în cadrul coaliţiei guvernamentale a lui Merkel), Rainer Brüderle a calificat primul an de putere al preşedinţiei socialiste drept un “an pierdut” şi a apreciat că Europa “nu poate să mai aştepte mult timp Franţa”.

Insistând asupra importanţei implementării unor reforme structurale, Brüderle s-a declarat “sigur că Merkel va aborda subiectul în interior, cum se face între prieteni”.

Comisia Europeană a cerut miercuri Franţei reforme în domeniul pensiilor şi pieţei muncii, în schimbul unei prelungiri cu doi ani a unui acord pentru diminuarea deficitului sub 3%.

Angela Merkel se întâlneşte joi la Paris cu François Hollande, pentru adoptarea unei moţiuni privind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, prima contribuţie oficială a celor două capitale la un summit european după alegerea preşedintelui francez în urmă cu un an.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “HOLLANDE criticat aspru de popularii germani pentru timidele remarci de independenta fata de COMISIA EUROPEANA

  1. Pingback: UNIUNEA EUROPEANA ANTI-EUROPA/ Sfatul unui economist laureat cu Nobel catre Romania: IESITI DIN UE!/ "Euro-iobagii" GERMANIEI/ Propaganda austeritatii: CEA MAI MARE MISTIFICARE DIN ISTORIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare