Exemplul Bulgariei: MINISTRUL AGRICULTURII A CONVINS SUPERMARKETURILE SA SE APROVIZIONEZE CU PRODUSE LOCALE

13-08-2013 47 secunde Sublinieri

legume-fructe-import

Ministrul bulgar al Agriculturii, Dimitar Grekov, a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii marilor lanţuri comerciale să se aprovizioneze pe tot parcursul anului cu fructe şi cu legume produse la nivel local, informează Novinite.

Grekov a explicat luni, în cadrul unui interviu, că punerea în vigoare a acestei propuneri a fost îngreunată de faptul că fermierii au avut nevoie de mult timp pentru a-şi nominaliza liderii care să participe la negocierile legate de termenii contractelor de aprovizionare.

El a spus, de asemenea, că retailerii au cerut documente financiare, certificate de calitate şi modalităţi adecvate de ambalare din partea producătorilor agricoli, adăugând că o parte din producţie va fi exportată către alte state membre ale Uniunii Europene.

Ministrul bulgar a anunţat şi că următoarea rectificare bugetară va aduce circa 7,6 milioane de euro sectorului agricol, dintre care 5,6 milioane de euro vor fi alocaţi pentru cultivarea tutunului, iar restul pentru producţia de legume.

O altă măsură pe care oficialii bulgari vor să o ia pentru a sprijini producătorii locali de fructe şi de legume este şi introducerea “stelelor verzi” pentru clasificarea hotelurilor şi a restaurantelor.

Această propunere a venit din partea ministrului adjunct al Economiei, iar în cazul în care va fi pusă în vigoare, facilităţile turistice care servesc mâncare produsă la nivel local, de la lapte şi iaurt, la legume şi fructe, vor fi semnalizate cu ajutorul stelelor colorate în verde.


Categorii

1. DIVERSE, Agricultura/ Satul romanesc, Bulgaria

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Exemplul Bulgariei: MINISTRUL AGRICULTURII A CONVINS SUPERMARKETURILE SA SE APROVIZIONEZE CU PRODUSE LOCALE

  1. Felicitari bulgarilor,in ultimii ani ne dau lectii la toate capitolele.

    Sunt preocupate autoritatile romane de exemplele pozitive pe care ni le dau bulgarii?
    Nu vad nici un semn.

  2. Într-adevăr, de cel puţin 1 an încoace, lucrurile au început ca să meargă spre bine în Bulgaria, spre deosebire de România, unde căderea aproape liberă este evidentă. Nu este ceva minunat şi extraordinar, dar bulgarul de rând a început să simtă o îmbunătăţire cât de cât.
    Acum după ce avem pofticioşi de Rusia şi alţii de Ungaria chiar şi printre comentatorii acestui sait, abia aştept ca să văd comentând şi pofticioşi de Bulgaria; asta aşa că să fie tacâmul complet şi să arătăm câţi anti-români sunt pe-aici prin România. Ei, care se înscrie primul?

  3. Carduri electronice,certificate de acces pentru vanzarea de legume,cote obligatorii,aprobari,standarde….importuri masive………Europa…….Romania…….. colonie!!!!!!!

  4. pai dar la noi nu este nici un interes din partea statului intrucat se iau comisioane babane din aceste importuri, insa vina cea mai mare o purtam noipopulatia acestei tari ca le cumparam toate rebuturile si otravurile in acelas timp

  5. Pingback: POLITICA AGRICOLA SAU EUTANASIEREA GOSPODARIILOR TARANESTI? - Recomandari
  6. Pingback: Ambasadorul Frantei: “România este un paradis agricol care se poate transforma intr-un infern” - Recomandari
  7. Pingback: Bulgaria risca FALIMENTUL BANCAR - Recomandari
  8. Pingback: OBIECTIV: LICHIDAREA CAPITALULUI ROMÂNESC. Studiu de caz: PRODUCATORII AUTOHTONI DE LAPTE SI LACTATE. Declaratiile iresponsabile si balbaielile incredibile ale MINISTRULUI AGRICULTURII. Pentru cine lucreaza si care e misiunea tehnocratilor lui Cioloş? (
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare