Ponta, serviciile & consiglierii: “EXTREMISMUL STRAZII” – responsabil pentru neadoptarea LEGII MINELOR. Premierul mangaie pe crestet JANDARMERIA pentru interventia de la PUNGESTI

11-12-2013 2 minute Sublinieri

5482084-mediafax-foto-silviu-matei

  • Mediafax: 

Blănculescu: “Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament

“Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament şi sunt unele “voci ale străzii” care spun că ar trebui triplate redevenţele la petrol si gaze, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, consilier al premierului.

“Extremismul străzii este foarte periculos pentru România. Este nevoie de un răspuns la această formă de radicalism”, a afirmat Blănculescu la conferinţa anuală Reindustrializare şi Infrastructură, organizată de producătorul de pompe Aversa, în parteneriat cu Mediafax.

El a adăugat că anul 2014 va fi o probă pentru România în privinţa redevenţelor la petrol şi gaze şi va fi o luptă “a radicalismului cu logica investiţională”.

“Sunt voci ale străzii care spun că ar trebui triplate redevenţele, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor”, a arătat Blănculescu.

Prezent la conferinţă, fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a spus că respingerea Legii minelor a fost “o mare lovitură”.

“Nu pot spune că mi-a venit să plâng, dar am trăit o mare amărăciune. Respingerea Legii Minelor fost o mare lovitură, dar am văzut că o ţară întreagă se bucura”, a spus Vosganian.

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia. Legea minelor nu a întrunit nici la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă.

Romania se confrunta in prezent cu un “nou soi de activism” care are si “reflexe radicale, extremiste“, in sustinerea unor cauze “legitime” de natura economica, ecologica sau sociala, a afirmat marti directorul SRI, George Maior, care a avertizat ca, in cazul unei “derive” in anarhism, poate provoca mari prejudicii securitatii nationale.

In ceea ce priveste apararea Constitutiei, “o misiune esentiala a SRI, ne-confruntat cu cresteri pe zona extremismului, nu foarte accentuate in primii ani dupa 2006”, dar “mai accentuate azi, intr-un nou soi de activism care are si asemenea reflexe radicale, extremiste, in sustinerea unor cauza economice, ecologice, sociale sau de alta natura altfel legitime”, a spus Maior, care a prezentat in fata celor doua camere raportul de activitate al Serviciului Roman de Informatii.

In cazul in care acest “activism” “deriva intr-un fel de anarhism, poate provoca mari prejudicii securitatii nationale a Romaniei”, a sustinut acesta.

In ceea ce priveste amenintarea terorista, daca in 2006 s-a pornit de la un “nivel scazut”, in 2012 “aceasta amnintare a crescut constant pana la ideea ca am devenit o amenintare explicita datorita unor declaratii ale unor clerici radicali din Orientul Mijlociu plus un set de factori strategici politico-militar – Primavara Araba, cu fluxul de migratie din sudul Europei, participarea continua cu trupe in Afganistan, ne fac o tinta destul de semnificativa pentru forte ostile acestei participari“, a afirmat acesta.

“In ciuda acestor evolutii, facem eforturi sustinute pentru a tine aceasta amenintare departe de teritoriul Romaniei”, a precizat Maior.

SRI a predat 99,99% din arhiva catre CNSAS

Acesta a afirmat, in discursul sustinut in fata camerelor reunite ale Parlamentului, ca SRI a predat “99,99%” din arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, astfel incat “serviciul se poate considera desprins complet de anumite tare ale trecutului”. Procentul de arhive care se afla in continuare la SRI “e studiat in continuare si in functie de relevanta in planul unor relatii strategice externe se va lua decizia daca se vor transmite si aceste ultime arhive catre acest Consiliu”, a mai spus el.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne să transmită jandarmilor şi poliţiştilor că au susţinerea sa pentru aplicarea legii, referindu-se la protestele împotriva companiei americane Chevron, arătând că statul trebuie să intervină dacă sunt distruse proprietăţi publice sau private.

“Vă rog să comunicaţi din partea mea şi jandarmilor, şi Poliţiei că au susţinerea mea pentru aplicarea legii şi că nimeni care distruge proprietăţi publice sau private – am auzit această prostie pe care credeam că nu o mai aud în secolul XXI, că noi nu trebuie să apărăm proprietatea privată, deci dacă intră şi dărîmă gardul de la ziarul care a zis chestia asta, atunci ar trebui să nu ne băgăm. Trebuie să ne băgăm”, a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, în şedinţa de guvern.

El a cerut Poliţiei să fie pregătită pentru orice situaţii legate de încălcarea gravă a legii şi a precizat că Guvernul va aloca 75 milioane lei pentru acoperirea datoriilor legate de asigurarea uniformelor.

Aproape 400 de persoane au protestat, sâmbătă, pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia companiei americane Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. […]


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, PUNGESTI, ROSIA MONTANA, Servicii secrete, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Ponta, serviciile & consiglierii: “EXTREMISMUL STRAZII” – responsabil pentru neadoptarea LEGII MINELOR. Premierul mangaie pe crestet JANDARMERIA pentru interventia de la PUNGESTI

  1. ,,Strada” este buna,numai sa-i voteze,pe baza programului lor mincinos;,si apoi sa-i suporte…MIZERABILii!

  2. “Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament şi sunt unele “voci ale străzii” care spun că ar trebui triplate redevenţele la petrol si gaze, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, consilier al premierului.

    …si noi care credeam ca votul negativ al senatorilor si al deputatilor a dus la caderea legii si la aproape plinsul lui Vosganian.

    “Extremismul străzii este foarte periculos pentru România. Este nevoie de un răspuns la această formă de radicalism”, a afirmat Blănculescu …

    De acord.Singurul raspuns ar fi infiintarea unui partid romanesc pentru romani ( in premiera in viata politica romaneasca )

    Primul punct al programului lor politic sa fie acesta:

    Daca promitem ceva in campania electorala,iar apoi ne dezicem de el sau nu-l infaptuim,renuntam la putere si impreuna cu opozitia asiguram alegeri anticipate.

  3. Pe mine ma depaseste complet o dilema: care e proprietatea privata luata in discutie: gardul sau terenul concesionat?
    Gardul inteleg ca e proprietatea Chevron. Dar terenul e concesionat sau nu? Dupa ceea ce se scrie aici (http://www.vrn.ro/chevron-are-aprobare-dar-nu-are-teren), nu este in proprietatea Chevron. Atunci care proprietate privata apara domnul prim-ministru??

  4. Acum un an de zile faceati propaganda de dimineata pana seara mincinosului Ponta si USLului.

    Vedeti acum ce inseamna fiul minciunii si care sunt roadele sale, TOTALITARISMUL SI DICTATURA POLITIENEASCA ?

    Hristos ne-a invatat sa-i si mai ascultam pe altii…. pacat ca nu ati ascultat de ce v-am spus atunci.

  5. @ D:

    Sa ne arati o singura dovada de propaganda uselista si pro-Ponta aici, basistule mincinos! Basismul viclean, obraznic si ticalos pe care il slujesti si al carui propagandist nerusinat si agresiv esti, oare al cui fiu este?

  6. Pingback: Experimentul Pungesti/ DESANT DE JANDARMI IN SAT – se pregateste montarea sondei? / Parohiile din Vaslui – FARA FINANTARE DE LA BUGET PE 2014/ 37 invinuiti (…and counting) pentru gardul CHEVRON/ Profesorii pungesteni – timorati pen
  7. Pingback: Experimentul Pungesti/ DESANT DE JANDARMI IN SAT – se pregateste montarea sondei? / Parohiile din Vaslui – FARA FINANTARE DE LA BUGET PE 2014/ 37 invinuiti (…and counting) pentru gardul CHEVRON/ Profesorii pungesteni – timorati pen
  8. Pingback: Statele europene vor sa impuna EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST FARA CONSULTAREA POPULATIEI SI CU STUDII DE IMPACT “BLANDE” PENTRU COMPANII/ Guvernul pregateste o noua LEGE A MINELOR care sa dea verde proiectului RMGC - Recomandari
  9. Pingback: EXCLUSIV: ORDINUL DE INSTITUIRE A “ZONEI SPECIALE DE SIGURANTA” DE LA PUNGESTI. Ce sta la baza celei mai importante restrangeri a drepturilor fundamentale din istoria recenta a Romaniei? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare