MAMA-MARTIR sau singura stire adevarata a acestor zile: O tanara gravida bolnava de cancer a ales sa moara pentru a da viata copilului (VIDEO)

12-12-2013 3 minute Sublinieri

Cuvintele “Mi-aş da viaţa pentru tine” nu au fost vorbe goale pentru o tânără mamă din Agigea. Au fost chiar alegerea pe care a făcut-o, fără să stea pe gânduri, pentru copilul ei. Într-o singură zi, medicii i-au spus fetei că este însărcinată, dar şi că are cancer.

O tânără de 24 de ani din Agigea a murit la două zile după ce a născut, medicii afirmând că femeia avea o tumoră la un rinichi despre care a aflat imediat după ce a rămas însărcinată şi, deşi ei i-au recomandat să renunţe la sarcină şi să-i extirpe tumora, femeia a preferat să păstreze copilul.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost îngrijită tânăra, spun că aceasta a aflat despre tumora la rinichi imediat după ce a rămas însărcinată.

O pacientă tânără, de numai 24 de ani, care era însărcinată, a ridicat suspiciunea de chist hidatic hepatic. Şi atunci a fost necesară o laparotomie exploratorie cu scop diagnostic. În momentul intraoperator s-a constatat o formaţie tumorală de suprarenală, din care s-a prelevat pentru biopsie. Acestea în condiţiile în care pacienta era însărcinată în lună mică, fiind în primul trimestru“, a povestit directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medicul Cătălin Grasa.

Medicii i-au recomandat femeii să renunţe la sarcină pentru a-i fi extirpată tumora şi a putea începe tratamentul împotriva cancerului. Mai exact, trebuia să-i fie extirpat rinichiul bolnav, iar şansele de supravieţuire, potrivit medicilor, erau foarte mari.

Tânăra a ales însă să păstreze sarcina, “deşi i-au fost prezentate toate riscurile” acestei decizii, a precizat medicul Cătălin Grasa.

“După ce examenul histopatologic a ieşit pozitiv, arătând o afecţiune malignă la nivelul glandei surprarenale, anunţând cumva un prognostic relativ sumbru, pacientei i s-au prezentat care sunt riscurile de a menţine sarcina în continuare. (…) S-a făcut o comisie medicală, pe care am condus-o, alături de un medic obstetrician, un neonatolog, un urolog – care ar fi trebuit să intervină, dacă ar fi ales să întrerupă sarcina, dar din păcate pacienta nu a dorit să întrerupă sarcina ca să se poată trata, deşi i-au fost prezentate toate riscurile“, a spus Grasa.

Tânăra a vrut să afle şi o a doua opinie în acest caz, astfel că a mers la Bucureşti, medicii din Capitală recomandându-i, de asemenea, să renunţe la sarcină pentru a-i fi extirpată tumoarea. Cu toate acestea, tânăra a fost de neclintit în dorinţa ei de a păstra copilul.

Ea a reuşit să ducă sarcina până la 34 de săptămâni, când starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, iar medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au decis să-i facă cezariană.

“Din păcate, din cauza sarcinii, evoluţia acestei formaţiuni tumorale a fost galopantă, către extensie, către invazie de vecinătate – într-un cuvânt a fost hrănită şi şi-a accelerat dezvoltarea“, a precizat medicul constănţean.

Tânăra a sperat până în ultima clipă că va putea să ducă sarcina până la capăt, apoi se va trata şi va putea să-şi crească pruncul. Ea a născut o fetiţă de aproximativ două kilograme, sănătoasă, pe care a reuşit să o vadă pentru puţin timp. Apoi, femeia a intrat în comă, iar la două zile după naştere a murit.

“Pacienta a adus pe lume o fetiţă, care este bine, dar care a făcut totuşi ca mama, la 48 de ore după ce a născut, să moară. Şansele ca ea să păstreze copilul şi să se poată apoi trata au fost mici încă de la început. S-a urmărit formaţiunea tumorală pe tot parcursul sarcinii şi a avut o evoluaţie galopantă. (…) Este o poveste tragică. Ştia că are o afecţiune grea şi parcă toată energia a pus-o pentru a naşte fetiţa. Pruncul a fost viabil şi este sănătos şi deja a luat în greutate. Născut prematur, dar la o vârstă relativ bună, fără insuficienţe majore”, a mai spus directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

Soţul femeii a spus că fetiţa va purta numele mamei sale, Maia Mihaela.

S-a întâmplat zilele acestea şi m-a împins să scriu din nou, după o pauză de peste doi ani. Este vorba despre o decizie zguduitoare pentru o Românie întreagă.

Nu are legătură cu tâmpeniile din Parlament şi nici cu loviturile via Bombonica – Nana dintre preşedinte şi premier. Deciziile politice par meschine în faţa DECIZIEI pe care a luat-o Mihaela.

Avea 24 de ani. Lacrimile de fericire îi curgeau şiroaie pe obraji când a aflat că e însărcinată în două luni. Dar, în aceeaşi zi, doctorii i-au mai dat o veste, una cumplită. I-au spus că are cancer la rinichi. Întreruperea sarcinii, extirparea rinichiului bolnav şi tratamentul de specialitate au fost recomandările imediate ale medicior. Tânăra mamă s-a opus vehement şi a ales moartea pentru viaţă. Moartea ei pentru viaţa pruncului din pântece.

A dus sarcina până a rămas piele şi os. A sperat până în ultima clipă că va putea să îşi vadă fetiţa crescând, că o va ţine de mână când va face primul pas sau că o va auzi spunând “mama”. A născut prin cezariană, şi-a strâns fetiţa la piept, a sărutat-o, iar apoi a intrat în comă şi s-a dus să-şi vegheze puiul din cer. Fetiţa este perfect sănătoasă, ia în greutate, îi poartă numele mamei, iar tatăl rămas văduv are grijă de ea ca ochii din cap. Inelul şi verigheta soţiei sale le poartă la gât ca să i le dea fetiţei când se va face mare.

Mihaela a dat o lecţie dumnezeiască despre sacrificiu, la care ar trebui să ia aminte toate acele femei marcate de greutăţile vieţii. Numărul avorturilor şi al bebeluşilor abandonați în maternități sau aruncaţi la tomberoane a crescut îngrijorător în ultimii ani de criză. Aceste mame iresponsabile ar trebui să conştientizeze cât de mic e sacrificiul de a creşte un copil în comparaţie cu sacrificiul suprem al Mihaelei.

Această femeie a demonstrat unei lumi dominate de egoism şi dispreţ faţă de semeni că sacrificiul înseamnă viaţă. Iar viaţa poate fi altfel chiar şi fără un sacrificiu suprem. Dacă fiecare dintre noi şi-ar sacrifica cel puţin un minut pentru semeni, cu siguranţă lumea ar fi mai bună.

Mihaela, mama martira


Categorii

Articolele saptamanii, Avort, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

47 Commentarii la “MAMA-MARTIR sau singura stire adevarata a acestor zile: O tanara gravida bolnava de cancer a ales sa moara pentru a da viata copilului (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. -Quid prodest?

  2. Cearta de cuvinte-i nebunie.

  3. @all:

    Haideti sa pornim de la prezumtia ca toti am avut intentii bune (lucru de care, de altfel, suntem convinsi cu privire la participantii de la aceasta discutie), dar ca toti avem anumite sensibilitati, experiente, dureri, si ca nu are niciun rost sa cautam dreptatea aici, sau sa ajungem la caracterizari cam prea dure. Va cerem tuturor iertare si ne-am bucura daca am incheia aceasta discutie aici, cu gandul mai mult la ce putem face noi insine, decat la ce pot face altii.

  4. Ma bucur “admin”, ca in afara de minte, ai si inima(dreapta socotinta).DOAMNE AJUTA.

  5. Pingback: OMS avertizeaza asupra unui TSUNAMI DE CANCER. Printre cauze: amanarea deciziei de a face copii si lipsa alaptarii - Recomandari
  6. Pingback: “CANCERUL, DRAGOSTEA MEA”. Povestea impresionanta de credinta, dragoste si lupta pentru viata a unei familii ortodoxe, cu 5 copii minunati: MIOARA si VIOREL GRIGORE din Tartasesti (video). Cum putem ajuta? - Recomandari
  7. Pingback: LECTIA DE VIATA a MIOAREI GRIGORE: “Dragostea poate invinge cancerul, poate invinge deznadejdea, poate amana si invinge chiar moartea. Stiti cat sunteti de fericiti ca puteti respira?“ - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare