OMS avertizeaza asupra unui TSUNAMI DE CANCER. Printre cauze: amanarea nasterii copiilor si lipsa alaptarii. ROMÂNIA: 80.000 DE NOI CAZURI DE CANCER PE AN!

4-02-2014 3 minute Sublinieri

bolnav cancer

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că lumea se va confrunta în viitorul apropiat cu un „tsunami de cancer”. De aceea, oamenii de ştiinţă susţin că ar trebui impuse restricţii privind consumul de alcool, tutun şi dulciuri.

Potrivit celui mai recent raportul privind cancerul la nivel mondial, numărul de persoane diagnosticate anual cu această boală va atinge 24 de milioane până în 2035.

Jumătate dintre aceste cazuri ar putea fi prevenite, susţin medicii.

În prezent, 14 milioane de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer.

Conform raportului prezentat de BBC, acestea sunt cele mai întâlnite cauze ale cancerului:

– Fumatul

– Infecţiile

– Alcoolul

– Obezitatea şi lipsa de activitate fizică

– Radiaţiile

– Poluarea

– Amânarea deciziei de a face copii şi lipsa alăptării

Numărul de cazuri de cancer la nivel mondial va crește cu 70% în următoarele două decenii, de la 14 milioane în 2012 la 25 de milioane de noi cazuri de cancer pe an, avertizează Organizația Mondială a Sănătății, potrivit guardian.com.

Cel mai recent raport al OMS privind cancerul susține că nu este plauzibil să credem că putem vindeca boala și că oamenii trebuie să se axeze în schimb pe prevenirea unor noi cazuri. Chiar și cele mai bogate țări vor avea probleme în a se descurca cu costurile în creștere ale tratamentele, iar țările mai sărace, unde se vor înregistra cele mai multe cazuri, nu sunt deloc pregătite pentru povara care urmează. 

Incidența cazurilor de cancer la nivel global s-a mărit foarte mult în perioada 2008-20012, de la 12,7 milioane de noi cazuri pe an la 14,1 milioane de noi cazuri. În următorii 20 de ani, se va ajunge la 25 de milioane de noi cancer pe an, ceea ce reprezintă o creștere cu 70 de procente. 

În rândul bărbaților, cel mai răspândit tip de cancer este cel la plămâni (16,7% dintre cazuri), iar la femei, cancerul la sân este cel mai întâlnit (25,2%). Cancerul la colon, la prostată și la stomac sunt următoarele timpuri de cancer ca număr de cazuri. 

Numărul cazurilor noi de cancer înregistrate an de an în ţara noastră a crescut cu 4.000 faţă de 2008, arată cel mai recent raport al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN 2012. „În România apar anual 78.800 de cazuri noi de cancer. Cancerul de plămâni este cel mai frecvent tip de cancer în ţara noastră, urmat de cancerul colorectal, de sân, de prostată şi de col uterin“, a subliniat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în cadrul unui eveniment care a marcat Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului (4 februarie).

În plus, raportul GLOBOCAN 2012 (valabil inclusiv pentru anul 2012 şi făcut public la finalul anului trecut) a arătat că riscul de a face cancer înaintea vârstei de 75 de ani este de 28% în rândul bărbaţilor români şi de 19,1% în rândul femeilor. Nici numărul deceselor din cauza cancerului nu ne face cinste: 48.300 pe an.

Actualizarea listei de medicamente compensate, o urgenţă

Deşi în ultimele luni s-au făcut progrese în România privind eliminarea listelor de aşteptare în oncologie, „la acest moment, listele s-au refăcut, pacienţii cu cancer aşteptând să intre pe tratament în medie între câteva săptămâni şi câteva luni“, potrivit lui Irimia. „În luna octombrie a anului trecut, când am eliminat listele de aşteptare pentru tratament, numărul persoanelor aflate în tratament era de 7.500. Încercăm să menţinem constant acest număr. Dar, din păcate, numărul bolnavilor este în creştere“, a precizat dr. Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. O prioritate majoră în oncologia românească este şi actualizarea listei de medicamente compensate, potrivit preşedintelui FABC. „În prezent, pacienţii din România aşteaptă noile terapii de aproape şase ani! Or, această listă ar trebui actualizată periodic – trimestrial – astfel încât să nu se mai înregistreze sincope. 130 de molecule noi sau indicaţii terapeutice noi aşteaptă să intre pe aceste liste. Cele mai multe dintre molecule sunt destinate bolnavilor de cancer – 16%, urmate de moleculele pentru diabet, boli reumatice, hepatite virale, insuficienţă cardiacă cronică, boli rare, Parkinson, epilepsie, osteoporoză ori transplant“, a explicat Irimia. „Operaţia de reconstrucţie mamară şi protezele mamare vor fi decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anul acesta“, a precizat Cristian Buşoi.

Radioterapia, marea carenţă a oncologiei româneşti

Tratamentul pacienţilor bolnavilor de cancer nu suferă doar din lipsa medicamentelor noi, ci şi din cauza lipsei acute a echipamentelor de radioterapie. „Radioterapia asigură tratamentul pacienţilor care au nevoie doar în proporţie de 12%“, subliniază Cezar Irimia. Deocamdată, situaţia rămâne fără o soluţie imediată, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, propunând fie aplicarea aceleiaşi soluţii ca în cazul dializei, în care statul acoperă întreaga cheltuială a pacienţilor în sistemul privat unde se asigură o radioterapie performantă, fie investiţii importante în spitalele publice. „La 1 august se regândesc toate programele şi atunci trebuie ca şi Subprogramul de radioterapie să se regleze“, a subliniat Buşoi. De altfel, în prezent, Ministerul Sănătăţii este pe punctul de a contracta un împrumut de la Banca Mondială, pe care-l va direcţiona parţial către radioterapie, dar şi către paliaţie, atât în secţii de spital, în ambulator, cât şi la domiciliu, potrivit Cristinei Vladu, consilier în Ministerul Sănătăţii. Negocierile pentru acest împrumut se vor încheia la sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie, a mai spus ea.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “OMS avertizeaza asupra unui TSUNAMI DE CANCER. Printre cauze: amanarea nasterii copiilor si lipsa alaptarii. ROMÂNIA: 80.000 DE NOI CAZURI DE CANCER PE AN!

  1. Amanarea nasterii copiilor si nealaptarea lor sunt posibile cauze de imbolnaviri. Dar OMS-ul foloseste acest pretext pentru a justifica ceea ce se intampla de multi ani, si anume otravirea populatiei pe toate caile posibile: prin mancare, prin apa, prin aer, prin vaccinuri …

    O alta afirmatie mincinoasa a OMS-ului, este aceea ca: “Un “tsunami” de CANCER va lovi populaţia globului în viitorul apropiat”.
    Acest tsunami de cancer a lovit deja si este in plina desfasurare. Si nu numai cancer. A crescut foarte mult si incidenta altor boli. Si toate acestea se manifesta la persoane din ce in ce mai tinere.
    Anul trecut parca, un spital de renume din Romania, a anuntat ca incidenta cancerului a crescut de peste 10 ori.

    OMS-ul vrea sa se spele pe maini si sa arunce “pisica moarta” in curtea celor pe care i-a otravit si ii otraveste in continuare.

  2. Un sf. parinte spunea ca”Dumnezeu va ingadui boli,pt. cei de la urma, cu firea mai slaba,pt.a nu-i pierde”-de fii ai Lui.Iata ca proorocirea se implineste.Vor ramane cei tari in credinta(cati or fi) si” ceilalti”.DOAMNE AJUTA.

  3. Domnul Isus spunea sa-L iubim si sa-L cinstim pe Dumnezeu, apoi sa iubim aproapele ca pe noi insine. Nu a spus sa ne temem de El, si apoi care parinte isi vrea copiii bolnavi? Chiar Isus a spus ca leacul care vindeca orice boala este credinta (cu alte cuvinte, dar asta este esenta). Eu spun, desi este evident, ca e vorba de credinta adevarata, credinta care reuseste sa transforme pe om intr-o fiinta care a ales sa nu faca rau nimanui, nici cu vorba, nici cu gandul si nici cu fapta. Aceasta presupune o stare de veghe permanenta, pentru ca Satana lucreaza impotriva oamenilor, incercand sa ne departeze de Dumnezeul iubirii si sa ne lege de el cu lanturile patimilor noastre cele rele.
    Doamne ajuta-ne sa invingem ispitele!

  4. Pingback: ABOMINABIL: Bebelusi avortati incinerati impreuna cu deseurile si folositi la incalzirea spitalelor. MACAR ASA PRESA RECUNOASTE CA E VORBA DE COPII ADEVARATI/ Poluarea dauneaza tot mai grav vietii… - Recomandari
  5. Pingback: VERDICT OFICIAL al OMS: CARNEA PROCESATA (mezelurile, carnea tocata etc.) si CARNEA ROSIE sunt CANCERIGENE! Centrul International de Cercetari asupra Cancerului recomanda “LIMITAREA CONSUMULUI DE CARNE”. “Fiecare portie de 50 de grame de
  6. Pingback: TRAFIC CU MEDICAMENTE DECONTATE IN BENEFICIUL MARILOR CORPORATII/ Bolnavii de cancer, loviti de o noua CRIZA A CITOSTATICELOR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare