Guvernul spaniol incearca sa restrictioneze considerabil conditiile de AVORT/ Timisoara: MEDICII GINECOLOGI refuza sa mai faca AVORTURI (doar) in preajma Craciunului si a marilor sarbatori

21-12-2013 1 minut Sublinieri

romania-locul-3-in-topul-tarilor-cu-cele-mai-multe-avorturi-1_size1

Din momentul adoptării acestei legi în Parlament, femeile din Spania nu vor mai putea avorta decât în cazul în care au fost violate sau viața le este pusă în pericol de sarcină. Un avans istoric, consideră guvernanții, în timp ce mișcările care apără drepturile femeii anunță proteste ample, spunând că prin această lege Spania revine de fapt la vremurile dictaturii lui Franco.

Conform proiectului de lege adoptat de guvern, vor fi eliminate posibilitățile ca o femeie să avorteze până la împlinirea a 14 săptămâni de sarcină sau chiar până la 22 de săptămâni, dacă medicii constată că fătul are malformații grave. Guvernanții spun că astfel se respectă dreptul la viață al copilului nenăscut, chiar dacă acesta ar avea malformații. În plus, pentru a avorta o femeie din Spania va avea nevoie de aprobarea a doi medici de specialitate, alții decât acela care intervine chirurgical pentru a întrerupe sarcina, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

În cazul unui făt cu malformații grave, tot câte doi medici independenți trebuie să pregătească un raport, prin care să spună dacă viitoarea mamă ar putea fi afectată după naștere sau să constate că fătul are malformații extrem de grave. Singura variantă în care este permis avortul este în cazul în care fătul apare în urma unui viol. În rest chiar și minorele trebuie să aibă acceptul scris al părinților, ceea ce din 2010 nu mai era necesar.

Această modificare a fost de fapt o promisiune a popularilor în campania electorală, atunci când pledau pentru o și mai mare apropiere de perceptele Bisericii Catolice. În schimb, asociațiile de apărare a drepturilor femeilor sunt indignate, spunând că Spania se întoarce în anii dictaturii și femeile vor muri pe capete încercând să avorteze.

În Spania, în timpul dictaturii lui Franco avortul era interzis și abia din 1985 femeile au putut să decidă pentru ele dacă doresc sau nu să aducă pe lume un copil. Deja se anunță manifestații de amploare până când aceasta lege va ajunge în Parlament, unde există toate șansele să fie adoptată, în condițiile în care partidul de guvernamânt are o majoritate de 70%

Medicii ginecologici din vestul țării refuză să scape femeile de sarcinile nedorite. Chiar dacă sunt obligați de lege să facă avorturi, specialiștii de la maternități au decis să pună în aplicare o lege nescrisă, prin care, spun ei, evită comiterea de păcate.

În repetate rânduri, medicii ginecologi au fost acuzați de creștini că prin avorturi comit crime duble. Cu puțin timp înainte de Crăciun, medicii din Timişoara au decis să pună capăt intervențiilor de acest gen. Practic, timp de trei săptămâni, toate gravidele vor merge degeaba la spitale, pentru că medicii nu vor omorî feții, scrie exclusivtm.ro.

Chiar și conducerea spitalelor aprobă decizia angajaților. Situația s-a repetat și de Paște. La Lugoj, directorul medical al Spitalului “Teodor Andrei” Lugoj, doctorul Mircea Șerpe, susținea atunci că intervențiile ginecologilor se vor face doar în cazurile extrem de  deosebite. Practic, chiuretajele vor fi puse în aplicare doar în condițiile în care viața pacientei este pusă în pericol.

Pauza de la avorturi s-a repetat și cu ocazia Paștelui Ortodox, precum și în zilele cu cruce roșie în calendar.


Categorii

1. DIVERSE, Avort

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Guvernul spaniol incearca sa restrictioneze considerabil conditiile de AVORT/ Timisoara: MEDICII GINECOLOGI refuza sa mai faca AVORTURI (doar) in preajma Craciunului si a marilor sarbatori

  1. Cat cinism si ipocrizie!Si cata durere!
    Nu zic ca nu e bine ,slava Domnului, ca nu se fac avorturi in aceasta perioada, se mai salveaza niste suflete,dar in rest?!!
    Cunosc f bine situatia de la o prietena din copilarie care e medic ginecolog si care e oripilata daca cineva ii cere sa-i faca avort in saptamana mare,de ex.,dar in rest,n-are nici o jena…si 30 pe zi,in cabinetul particular!
    Bineinteles ca nu are o viata in Biserica,dar se duce la slujba de Craciun si de Pasti ca “sa-i mearga bine” si mai ales ca e de bon-ton!In rest-nu are timp,pt ca lucreza in vre-o 3-4 locuri…
    Iar daca vrei sa abordezi,prieteneste,problema (avorturilor) cu ea,e ca un zid opac prin care nu trece nimic;are argumente medicale/stiintifice la orice…risc,cel mult sa o supar si sa o indepartez cu totul…si-asa,dupa o intalnire cu ea,ma doare capul cumplit,cateva ore bune…
    Elena-Gabriela o cheama-daca cineva,care citeste aici,vre sa o pomeneasca la o rugaciune.

    Craciun binecuvantat si sfant ,admininilor si tuturor celor ce citesc aici!

  2. @Magda
    Cand o mai intalnesti, spune-i ca este o emisiune interesanta, despre medici, in fiecare sambata, la ora 11, pe Radio Trinitas (verifica tu inainte). Evita sa-i spui ca este despre medici credinciosi, oameni duhovnicesti, membrii AMFOR, etc. Prezinta-i doar partea stiintifica, profesionala, a emisiunii. Mai spune-i si sa urmareasca documentarul:

    http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24

    Cine stie? (sa sti ca de trei ori am scris mesajul si ultima data am ales sa-l scriu in Word.)

  3. Chiar si pentru atat eu cred ca Dumnezeu poate sa se pogoare asupra lor (medicilor) si sa-i conduca spre mai mult. Este un inceput.

  4. Si eu zic ca e un inceput sau macar un obstacol in calea raului care ne asalteaza concentric. FFind si medici, deci intelectuali, poate le mai da de gandit celor de formatie carteziana!

  5. Calendarul e plin de cruci roșii. Pe când o zi închinată copiilor uciși din pântecele mamelor?

  6. Sa nu ne imbatam cu apa rece…Pe vremea comunistilor avorturile erau interzise de lege, dar tot se faceau…
    Aici problema este de constiinta…Si constiinta nu poti sa ai numai in post…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare