CULMEA SMOGULUI LA BEIJING: chinezii difuzeaza pe monitoare rasaritul si apusul soarelui devenite INVIZIBILE din cauza POLUARII

20-01-2014 1 minut Sublinieri

Air-pollution-in-Beijing-China-3034455

Ceaţa şi atmosfera poluată le-a făcut pe autorităţile din Beijing să ia o decizie inedită: au instalat ecrane de dimensiuni foarte mari pe care sunt difuzate imagini cu răsăritul şi apusul, special pentru cei care nu le pot vedea în realitate, relatează cotidianul Mirror.

De obicei, respectivele ecrane erau folosite pentru a difuza reclame turistice, dar lipsa de vizibilitate a devenit atât de mare încât autorităţile chineze au reprofilat monitoarele amplasate în mai multe puncte din Beijing.

Chinezii se confruntă cu un nivel ridicat de poluare, iar cetăţenii au fost sfătuiţi să nu părăsească locuinţele. Cu toate acestea, cei nevoiţi să meargă la serviciu au purtat măşti speciale pe faţă pentru a nu inhala aerul poluat.

Shanghai, cel mai populat oraş din China, mai este recunoscut şi pentru calitatea foarte proastă a aerului, iar situaţia scăpat de sub controlul autorităţilor. Ultima evaluare a agenţiei oficiale de monitorizare a poluării aerului arată că prezenţa particulelor periculoase pentru om a ajuns la nivelul 477, în timp ce limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de cel mult 20. Reziduurile producţiei industriale, gazele de eşapament şi particulele apărute în urma arderii cărbunilor formează un strat gros de smog ce a fost lăsat să acapareze suprafeţe tot mai mari.

Oraşul a devenit un loc periculos pentru oameni, fiecare gură de aer fiind încărcată cu substanţe nocive. Aerul „extrem de poluat”, după cum se arată pe site-ul oficial al guvernului chinez, supune rezidenţii oraşului la un risc crescut de boli cardiopulmonare. Astfel, chinezilor care locuiesc în zonele afectate de smog le-a fost recomandat să evite pe cât de mult posibil activităţile în aer liber. În plus, autorităţile din Shanghai au ordonat închiderea şcolilor şi sistarea activităţilor de construcţie, vineri, deoarece oraşul este afectat de unul dintre cele mai grave fenomene de poluare. Vizibilitatea a fost redusă la doar câţiva metri, ceea ce a dus la întârzieri ale curselor aeriene.

shanghai1 shanghai2 shanghai3 shanghai4


Categorii

1. DIVERSE, China, Dezastre, calamitati

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “CULMEA SMOGULUI LA BEIJING: chinezii difuzeaza pe monitoare rasaritul si apusul soarelui devenite INVIZIBILE din cauza POLUARII

  1. Cat de mult se aseamana acest „fapt relatat” cu urmatorul pasaj din Sfanta Scritptura:
    „ 3.Iar dacă Evanghelia noastră este încă acoperită, este pentru cei pierduţi,
    4.În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile necredincioşilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu. ” (cf. 2 Corinteni, cap.4, vers.4).
    Asa cum “smogul”, fie ca este prezent in Beijingul Chinei sau in Londra Angliei, face ca sa nu se vada soarele de pe cer, tot asa si “smogul” si ceata pacloasa a “INSELARII DE OBSTE” a falselor conceptii si filosofii si doctrine religioase care sunt ACUM in voga pe mapamond, face ca SOARELE ADEVARULUI Evangheliei lui Hristos sa nu se mai vada in lume, decat numai de catre cei care au ochii inimii lor deosebit de curati si patrunzatori!
    Dar oricat ar fi norii cetosi ai ereziilor de multi si de tenebrosi, nu pot sa “anuleze” LUMINA Soarelui, ci numai sa o intunece…temporar.
    Ferice de cei care in vremurile de acum (care se asemana tot mai mult cu un “AMURG” istoric dinaintea LASARII peste omenire a “NOPTII” grele a apostaziei generale de la Crestinism si de la Evanghelia lui Hristos), ISI PASTREAZA nealterata si APRINSA “candela CREDINTEI” in Dumnezeu.
    Pe mapamond exista MARI DIFERENTE de fus orar intre natiuni, in functie de miscarea de rotatie a pamantului care determina mari diferente intre modul cum arata “cerul” deasupra tarilor din diferite zone ale Globului. Astfel unele natiuni “intra” in noapte mai devreme decat altele, iar altele SUNT INCA in “plina zi”.
    Alegoric vorbind putem spune ca unele tari care pana nu demult au fost “luminate” de SOARELE Evangheliei Lui Hristos au INTRAT deja sau sunt ope cale sa intre cat mai curand, in “noaptea grea” a LEPADARII de Crestinism, iar alte tari, precum este Romania noastra scumpa SUNT INCA in plina ZI si sunt INCA LUMINATE de Evanghelia lui Hristos!
    Noi, romanii care suntem crestini ortodocsi practicanti SA LUCRAM inca lucrul cel duhovnicesc al mantuirii noastre si al neamului nostru (cf. Filipeni, cap.2, vers.2) CAT INCA AVEM LUMINA Adevarului lui Hristos (Ev. IOAN, cap.12, vers.35) si cat INCA ESTE ZIUA LIBERTATII de Credinta, ca déjà ESTE SPRE SEARA si sa-L rugam si noi staruitor pe Domnul Hristos-LUMINA CEA INTRUPATA in trup DE OM (cf.E. IOAN, cap.12, vers.46), ca si Sfintii Apostoli LUCA si CLEOPA, ca SA RAMANA cum noi, spunand si noi ca si ei: Doamne “rămâi cu noi că este spre seară şi s-a plecat ziua…” (Ev. Dupa LUCA, cap.24, vers.29), si ajuta-ne ca pana la sfarsitul vietii noastre SA UMBLAM IN LUMINA Adevarului Tau, ca FII AI LUMINII si ca PURTATORI DE LUMINA (cf. Efeseni, cap. 5, vers.8) ca sa vedem pe unde mergem in lumea asta si incotro ne indreptam, ca vazand oamenii LUMINA care este in noi SA VADA LUMINA LUI TA- Hristoase, Domnul Luminii care ai venit in intunericul lumii.., si astfel sa poata sa-si mantuiasca si ei sufletul CREZAND si ei in Tine-Hristoase asa cum am crezut si noi! AMIN!

  2. hmmm….vor/vom merge prin intuneric!

    Nu stiu care sfant rus spunea ca vor lumina felinarele, in plina zi!

    Probabil ca la asta se referea…

    Apoi, Cuvioasa Macaria nu spunea ca soarele nu-si va mai da lumina sa?

    De la INTUNERICUL spiritual pana la CEL FIZIC, PALPABIL…

  3. Pingback: ABOMINABIL: Bebelusi avortati incinerati impreuna cu deseurile si folositi la incalzirea spitalelor. MACAR ASA PRESA RECUNOASTE CA E VORBA DE COPII ADEVARATI/ Poluarea dauneaza tot mai grav vietii… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare