Foreign Policy: PENTAGONUL ARE PLAN DE REACTIE IN CAZ DE… APOCALIPSA ZOMBI. Care-i explicatia?

14-05-2014 1 minut Sublinieri

zombiesclimbing

[…] Incredibil, dar Departamentul de Aparare are un raspuns pregatit daca zombii ataca si fortele armate trebuie sa eradicheze bantuitorii mancatori de carne ca sa “conserve sanctitatea vietii umane” pentru toti “oamenii non-zombi“.

Adanc ingropat intr-o retea militara secreta se afla un document secretizat, obtinut de FP, numit “CONOP 8888”. Este un plan de supravietuire in caz de pericol zombi, un ghid ce-i de facut destinat decidentilor militari pentru a izola amenintarea pusa de un spectru larg al mortilor umblatori – de la zombies carnivori la cei vegetarieni si pana la “zombies rai magici” – si pentru a o distruge. 

[…] CONOP 8888, altfel cunoscut drept “Combaterea Dominarii Zombi”, datat 30 aprilie 2011, nu este facut in gluma, desi, desigur, e de tot rasul. Asa cum au subliniat autorii lui in disclaimer-ul documentului, “acest plan nu e o gluma”. Strategii militari din Omaha, Nebraska, au cautat in 2009-2010 sa elaboreze, creativ, documente de protectie a cetatenilor in eventualitatea oricarui fel de atac. Ofiterii au folosit zombies pe post de muza inspiratoare in acest caz. “Strategii au realizat ca exemplele de interventie trebuie sa se acomodeze riscurilor politice care pot aparea daca publicul va lua un scenariu fictional cu un plan real”, au notat autorii, adaugand: “Mai degraba decat sa riste folosind locatii cu nume reale, ca Tunisia si Nigeria, am ales un scenariu complet imposibil care nu ar putea fi luat vreodata ca fiind un plan.” […]

CONOP 8888 este destinat “stabilirii si mentinerii unei conditii defensive vigilente care sa protejeze umanitatea de zombies” si care sa contina “operatiuni care sa duca la eradicarea amenintarii pentru siguranta omenirii”. Planul mai prevede si ghiduri pentru “ajutorarea autoritatilor civile in a mentine legea si ordinea si in a restabili servicii de baza in timpul si dupa un atac zombie”. 

Planul prevede, in mod extensiv, faze diferite de salvare a lumii de dominarea zombilor care pot merge de la “forma” la “descurajare”, “preluarea initiativei”, “dominare” si “stabilizare”, iar apoi restaurarea autoritatii civile. Ultima faza include directive de regrupare a fortelor pentru atacarea zonelor de zombies supravietuitori. […]

Nota noastra:

Daca tot s-au chinuit sa-l faca, si inca intr-un mod serios, poate acest plan de lupta contra zombilor isi gaseste vreo utilitate in situatii mult mai …terre-a-terre, cum ar fi conflictele civile? Pana la urma, planul reprezinta un model de actiune, de interventie, aflat la dispozitia complexului militaro-industrial. Care nu are nevoie numaidecat de zombies din filmele americane pentru a-l pune in aplicare… Si insasi ideea de zombie poate fi doar o metafora a imaginarului hollywoodian prin care sa fie identificate tot felul de grupuri sociale sau populatii definite drept o amenintare pentru “sanctitatea vietii umane”.


Categorii

1. DIVERSE, America, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Foreign Policy: PENTAGONUL ARE PLAN DE REACTIE IN CAZ DE… APOCALIPSA ZOMBI. Care-i explicatia?

  1. Zombii vegetarieni ?!? Am ras cu lacrimi. Probabil ca vor manca iarba si copacii din orasele americane, uneltind astfel la incalzirea globala !!!

    In rest, asa este, cum a zis si sdmin: “metafora a imaginarului hollywoodian prin care sa fie identificate tot felul de grupuri sociale sau populatii definite drept o amenintare pentru “sanctitatea vietii umane”.

  2. Nu numai Pentagonul, ci si centrele pentru prevenirea epidemiilor (CDC) au astfel de planuri de mai multi ani.
    Probabil ca esista in laboratoare arme biologice sau chimice neletale care pot transforma oamenii in asa ceva. Russi folosesc de mai multi ani un drog ieftin injectabil numit krokodil care transforma oamenii in zombi:
    Scenarii privind ce se va intampla in astfel de epidemii s-au facut de mult timp.

    Outbreak Movie Trailer (1995)
    http://www.youtube.com/watch?v=Mj9SUJdpJS4

    2013 Zombie Outbreak Promo, “The Panic”
    http://www.youtube.com/watch?v=xjhcYxsnBqY

  3. Chiar asa ..ce avem noi aici?

    la noi apar zombi cand sunt promotii cu tigai in supermarketuri.

    Cam ce efect ar avea un atac cu rachete balistice intercontinentale asupra SUA?
    Presupunem un iron dome ca cel din Israel cu eficienta 80%. 20% de rachete peste noduri electrice, retele cu apa si centre urbane aglomerate din America.

    Revolta din Los Angeles din ’92 in fiecare oras din SUA.

    Si atunci pentru a minimaliza efectele in randul civililor ii educam fara ca ei sa o stie. Cand se duc la mall. Cand vizoneaza filme. Sau documentare pe NG.
    Poti face previziuni privind politica externa a Americii doar vizionand grila de filme a Hollywoodului. Agentia de publicitate a Satanei.

  4. “Dar Domnul Dumnezeu a zis: “Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup”

  5. Apocalipsa zombi este în desfășurare, numai că cei infectați nu mușcă din trupul celor neinfectați, ci din sufletul lor, transmițându-le infecția prin comportamente, cuvinte și idei pătimașe care-i transformă (poate nu din prima mușcătură) apoi în alți agenți ai păcatului și ai morții…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare