FRONTUL NATIONAL obtine un scor electoral “ISTORIC” la alegerile regionale din FRANTA

7-12-2015 2 minute Sublinieri

marine-pen-lidera-frontului-national

  • Hotnews: 

Franta: Partidul extremist Frontul National obtine o victorie istorica in alegerile regionale, intr-o tara inca bulversata de atentatele din 13 noiembrie (sondaje)

Partidul extremist Frontul National a castigat detasat primul tur al alegerilor regionale desfasurate duminica in Franta si considerate un ultimul test inaintea prezidentialelor din 2017, intr-o tara inca bulversata de atentatele teroriste comise pe 13 noiembrie la Paris.

Potrivit institutelor care au realizat sondaje, Frontul National conduce cu un scor record, cuprins intre 27,2% si 30,8% din voturi, anunta AFP. Liderul Frontului National, Marine Le Pen, a salutat “rezultatul minunat” obtinut in alegeri, declarandu-se capabila sa realizeze “uniunea nationala de care tara are nevoie”.

Frontul National a devansat duminica opozitia de dreapta si socialistii presedintelui Francois Hollande in cel putin 6 din 13 regiuni, dintre care trei sunt regiuni-cheie: in nord (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), in sud-est (Provence-Alpi-Coasta de Azur), si in est (Alsacia-Champagne-Ardennes-Lorena).

Frontul National conduce de asemenea in centru (Centre-Val de Loire), centru-est (Bourgogne-Franche-Comté) si sud (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées) si este la egalitate cu dreapta in Normandia (nord-vest).

Cotat ca favorit inaintea alegerilor, alaturi de extrema drepta, Partidul Republican (dreapta) al fostului presedinte Nicolas Sarkozy ar fi obtinut duminica intre 27% si 27,4% din voturi, potrivit sondajelor. Sarkozy a exclus o eventuala alianta cu stanga, pentru a contracara extrema dreapta in turul doi al alegerilor, imediat dupa aflarea rezultatelor neoficiale.

Partidul Socialist (al presedintelui Francois Hollande), aflat la putere, a obtinut intre 22,7% si 24% din voturi.

Ascensiunea extremistilor de la Frontul National a inceput la alegerile municipale si europarlamentare din 2014, cand acestia au castigat o duzina de orase si 20 de locuri de eurodeputati.

Frontul National a atras apoi sustinatori din toate clasele sociale, oameni care au respins clasa politica “clasica” de stanga sau de dreapta, intr-o tara in care somajul afecteaza aproape 3,6 milioane de persoane.

Circa 44,6 milioane de alegatori francezi au fost chemati la urme pentru a-si alege noile consilii regionale, in primul tur al alegerilor. Cel de-al doilea tur de scrutin este programat pe 13 decembrie.

La trei saptamani de la cele mai grave atacuri comise vreodata in Franta  – soldate cu 130 de morti si sute de raniti – scrutinul s-a derulat sub “stare de urgenta”, cu masuri de securitate sporite in jurul birourilor de vot, in special in capitala Paris.

Votul s-a derulat pentru prima oara in cadrul celor 13 mari regiuni metropolitane create in urma reformei teritoriale si in patru regiuni si teritorii de peste mari – Guadelupa, Reunion, Guyana si Martinica.

Franta: Partidul Socialist al presedintelui Hollande isi anunta retragerea din turul II al alegerilor in cel putin doua regiuni-cheie, pentru a “bloca” o victorie a Frontului National

Partidul Socialist al presedintelui francez Francois Hollande, aflat la putere, si-a anuntat duminica seara retragerea din turul al doilea al alegerilor regionale (programat pe 13 decembrie) in cel putin doua regiuni-cheie – in nordul si in sudul-estul tarii – pentru a “bloca” o victorie a partidului extremist Frontul National, pe care sondajele il dau ca invingator dupa primul tur, anunta AFP.

Regiunile Nord-Pas-de-Calais-Picardie si sud-est Provence-Alpi-Coasta de Azur sunt cele in care Frontul National a obtinut cea mai clara victorie in primul tur al alegerilor, iar socialistii au explicat ca au ales aceasta solutie pentru regiunile-cheie unde exista riscul ca Frontul National sa nu poata fi devansat in turul II nici de stanga, nici de dreapta (Partidul Republican al fostului presedinte Nicolas Sarkozy).

Anuntul a fost facut duminica seara de Jean-Christophe Cambadélis, numarul unu in Partidul Socialist, care a precizat ca se refera la regiunile Nord-Pas-de-Calais si Provence-Alpi-Coasta de Azur.

Partidul extremist Frontul National a castigat detasat primul tur al alegerilor regionale desfasurate duminica in Franta si considerate un ultimul test inaintea prezidentialelor din 2017, intr-o tara inca bulversata de atentatele teroriste comise pe 13 noiembrie la Paris. Potrivit institutelor care au realizat sondaje, Frontul National conduce cu un scor record, cuprins intre 27,2% si 30,8% din voturi, anunta AFP. Liderul Frontului National, Marine Le Pen, a salutat “rezultatul minunat” obtinut in alegeri, declarandu-se capabila sa realizeze “uniunea nationala de care tara are nevoie”.

[…]


Categorii

1. DIVERSE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “FRONTUL NATIONAL obtine un scor electoral “ISTORIC” la alegerile regionale din FRANTA

  1. ei trec drept extremisti, dar discursul Merinei Le Pen, la o auditie atenta, este cat se poate de rezonabil: in esenta, revenirea la traditii si protectia statului francez impotriva presiunilor globalizarii (multinationale, imigranti, directive comunitare etc.) De-aia a si inceput sa castige atata teren, pentru ca e singurul politician pe care pare sa il procupe soarta natiunii si nu propaganda ocultei mondiale.

  2. @Doroteea:

    FN e necesar pentru rolul de ”cadavru din debara” cu care sa fie speriati francezii, dar care si ”exorcizeaza”, defuleaza frustarile lor, a.i. sa voteze mereu cu partidele dominante si uniformizate (socialistii si republicanii). In momentul in care arata propensiuni de depasire a acestui rol, se produce rumoare in sistemul francez, insa nu as crede ca si panica. Altfel, FN zice cu glas tare ce gandesc multi, insa agita, deseori, false amenintari, folosind o mitologie simplista.

  3. @admin:

    probabil ca asa e, n-am urmarit fenomenul. Am auzit-o insa de cateva ori pe Marine Le Pen in niste interviuri si mi-a placut de ea! Eram de acord cam cu tot ce spunea.,..

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare