Patriarhul Ilia al Georgiei, stigmatizat de Comisia Europeana Impotriva Rasismului si Intolerantei pentru atitudinea sa fata de homosexualitate/ UPDATE: Raspunsul patriarhului: “DACA TACEAM, ACEASTA AR FI FOST DE MIRARE. TREBUIE SA VORBESC DESPRE ASTA”

31-03-2016 1 minut Sublinieri

ilia

Comisia Europeana Impotriva Rasismului si Intolerantei, organism ce tine de Consiliul Europei, a afirmat, in raportul de tara asupra “discriminarii” fata de persoanele LGBT pe Georgia, ca Patriarhul Ilia ar fi comis un act de “discurs al urii” atunci cand a caracterizat paradele gay o “insulta impotriva natiunii” si homosexualitatea o “boala” (vezi aici raportul, paragraful despre Patriarhul Ilia e la p. 17).

Mitropolitul Serafim de Bortzomi si Bakourianis a reactionat, aratand ca a fost surprins sa vada acest atac la adresa patriarhului Ilia. “Faptul ca homosexualitatea este un pacat e specificat in Biblie si Biserica trebuie sa indemne pe cei care patimesc de acest pacat la abtinere”, a afirmat acesta. “Patriarhul Ilia nu a facut altceva decat sa reafirme mesajul biblic“, a adaugat mitropolitul, care a incheiat aratand ca “homosexualitatea este contrara valorilor mult-patimitorului nostru popor. Biserica si fiecare preot in parte este obligata sa iubeasca oameni, indemnandu-i, totodata, sa se abtina de la pacat”.

De asemenea, stareta manastirii Sfanta Varvara din Tibilisi, maica Serafima, si-a exprimat “indignarea”, considerand ca raportul este o “insulta” atat la adresa patriarhului Ilia, cat si la adresa poporului georgian. Maica a spus: “cum se poate vorbi despre rasism in Georgia, cand aici sunt peste 300 de moschei? In opinia mea, este clar ca avem de-a face cu un atac impotriva ortodoxiei si a poporului georgian”.

“Desi multi dusmani au cautat sa distruga aceasta tara si credinta ortodoxa, nu au reusit nimic! Cati martiri au fost, cati au fost ucisi in ultimul secol, cati si-au dat sangele pentru credinta…”, a mai adaugat maica Serafima, care a incheiat astfel: Nu avem nevoie de asa ceva de la Europa, casatorii homosexuale. Aceasta Europa il ofenseaza pe Hristos”.

In predica sa, după slujba din Catedrala Svetitskhoveli din Mtskheta, vechea capitală a Georgiei, Patriarhul Ilia al II-lea a vorbit despre legea anti-discriminare adoptată în Georgia în 2014, și despre “căsătoriile” între persoanele de același sex, răspunzând în același timp la acuzațiile împotriva sa făcute de “Comisia Europeană împotriva rasismului și intoleranței” (ECRI).

El a spus, în special:

“Astăzi, trebuie încă să ne gândim și să aprofundam aceste probleme și chestiuni cu care se confruntă țara noastră și Biserica noastră. Astăzi omul considera ca fenomene naturale, ceea ce sunt păcate. Este surprinzător faptul că astăzi, anumite persoane vor să legalizeze un păcat precum “căsătoriile” de același sex. Este un păcat atât de mare încât nu ar trebui să se vorbească despre asta în biserică. Nu trebuie nici chiar să pronunțăm numele acestui mare păcat. Mulțumesc Doamne ca poporul nostru resimte aceasta și nu-l susține.

Procesul de globalizare care are loc în lumea întreaga este inevitabil și nu-l putem opri. Cu toate acestea, trebuie să alegem, în acest proces, ceea ce este de folos sufletului și necesar pentru poporul nostru. Acele lucruri care se opun Ortodoxiei, poporul georgian nu va putea niciodată să le accepte. Și nu le va accepta”,

a spus Patriarhul Ilia.

“Aș vrea să spun câteva cuvinte despre legea anti-discriminare. Georgia este o țară care nu a asuprit pe nimeni. Georgia este o țară în care fiecare s-a simțit întotdeauna liber, dar sunt lucruri pe care nu le putem permite. Cum putem să legalizăm fărădelegea? Acesta este un mare păcat. Aceasta este exact ceea ce am menționat mai devreme. Am spus ceea ce am avut de spus și, dacă tăceam, aceasta ar fi fost de mirare. Trebuie să vorbesc despre asta. Niciun credincios nu poate accepta legea așa-zisă anti-discriminare. Vreau să spun, de asemenea, că timpul va trece și ne vom întreba cum am putut permite să treacă o astfel de lege. “


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Patriarhul Ilia al Georgiei, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Patriarhul Ilia al Georgiei, stigmatizat de Comisia Europeana Impotriva Rasismului si Intolerantei pentru atitudinea sa fata de homosexualitate/ UPDATE: Raspunsul patriarhului: “DACA TACEAM, ACEASTA AR FI FOST DE MIRARE. TREBUIE SA VORBESC DESPRE ASTA”

  1. Fericiți veți fi când vă vor ocărî pe voi și vor spune tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind, pentru mine.

  2. @Florin:

    E problema cu imigrantii in Grecia, mare, in insule si la granita cu Macedonia, insa nu am aflat sa fie probleme in acel sens din linkul postat de tine. Ba, un mitropolit grec a indemnat crestinii sa se identifice cu soarta celor de la granita cu Macedonia, care stau intr-un fel de lagar in conditii foarte precare.

  3. admin, Florin M
    Am primit si eu prin e-mail zilele trecute un link catre aceasta stire, de la niste prieteni. Am luat-o in serios intr-o prima faza. Stirea era pe un site ortodox (?) – md. dar sursa era aceeasi. Se face atmosfera? Cineva vrea panica?

  4. Biserica Ortodoxa a Georgiei s-a lepadat si de erezia ecumenista numita “Consiliul Mondial al Bisericilor”. Iar patriarhul Ilia a fost cel care a facut acest demers.
    De aceea il urasc mai marii UE.

  5. @Florin M., admin, etc

    Imi pare bine ca au observat si altii precaritatea acestori informatii.

    M-am dus si eu pe site-ul respectiv si am citit stirea. Nu cred ca este adevarata din urmatoarele motive: este f. vaga – nu se se specifica locul – unde? in ce oras? Nu se specifica de unde ar fi putut lua refugiatii icoane sa le arda doar daca nu ar fi vandalizat vre-o biserica -nu se pomeneste biserica. Chestie care daca s-ar fi intimplat ar fi fost foarte grava iar grecii nu sint dintre cei care tac din gura – ar fi fost pe toate site-urile ba chiar si pe la stirile unor canale grecesti non-mainstream (la ei gasesti si asa ceva spre deosebire de noi. Nimic din toate astea insa.

    Tot asa cum nu cred ca un ierarh grec si-ar fi scos crucea??!! ca sa nu -i ofenseze pe musulmani. In primul rind exista un cod f.strict al preotilor apropo de cum sa se imbrace in public. Iar pentru ierarhi este inca si mai strict. Daca ar fi facut asa ceva ar fi fost pasibil de scoaterea din cinul preotesc si arhieresc – adica de raspopire.

    Ori ierarhii greci au avut un comportament exact pe invers, pina acum.

    Deci,da, cred ca astea-s baliverne. Se incearca radicalizarea zonei ortodoxe. Se vor conflicte!!!! De ce credeti ca prapaditii astia de mulsulmani au fost trimisi in Europa?! Dintr-un singur si unic motiv: sa creeze panica, conflicte, haos! Terorsimul il practica fartatzii lor deja existenti in UE, crescuti si educati aici si spalati pe creier de propria religie, de imamii lor si mai ales de serviciile secrete ale tarilor gazda.

    SI atunci, hai sa mai pompam probleme. Se pare ca musulmanii noi veniti nu se misca prea repede ca sa le creeze. Pe principiul “hai sa mai turnam si noi gaz pe foc” ca sa arda hardughia mai repede si mai bine.

  6. Cred ca se incearca radicalizarea intregii ortodoxii, in vederea unui potential conflict (razboi) cu musulmanii.

    http://www.mediafax.ro/social/doua-tinere-musulmane-batute-in-bucuresti-le-au-fost-smulse-valurile-si-au-fost-ranite-la-cap-15183582

  7. @ petra: articolul cu pricina apartine pr. Ambrosie si a fost preluat de Romfea:
    http://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/7156-ambrosios-jupneiste-i-ellada-mas-xanetai

  8. In ultimul link e vorba de reactia Arhiep. Ieronim

    On the occasion of playing mostly online of supposedly news that the Archbishop of Athens and All Greece. Jerome “chose not carry the cross and medallion” in the context of love visit and distribution of food and relief items to refugees recently held in Piraeus, so as “not to affect the religious feelings of Muslims”, specifying the following:

    – It is regrettable and sad at the same time to move with such ease as news dangerous and morbid fantasies and speculations decadent and dark brain, which have nothing to do with Christianity and the Church.

    – In such tragic indeed for every emperistato and cheimazomeno our fellowman circumstances, the Archbishop himself firmly believes that the presence of the simple cassock Orthodox cleric enough to give clear testimony of Christ and the Church.

    The pastoral, moreover, the Orthodox priest in humans tested, requires simplicity and distinction, and not by the demonstration sites misery of distinguishing his office.

    – Furthermore, as the Archbishop stated, in its address to the Synod of Bishops, the according to the mission of the Church and the teachings of Christ assistance to our emperistato refugee fellow man, neither removes or moves to a minimum ” red line “that is the defense of our country’s ethnic, religious and cultural identity.

  9. Ramin la parerea mea apropo de chestia cu arderea icoanelor si clopotele. Mai ales ca nu exista contra-argumente.

    Partea a doua, cu scosul crucii ca sa nu se ofenseze musulmanii….am vazut si eu pozele. M-a mirat f. tare afacerea. Mi se pare f. ciudat!!!
    Trebuie cumva sa ne si inchinam la ei si sa ne scoatem si noi crucile de la git de cite ori le vorbim sau ajungem printre ei?! Ce-i timpenia asta?!

  10. Se pare ca vremurile de prigoana despre care vorbea parintele Elpidie nu sunt prea departe:
    “Nu va puteti imagina ce au pregatit acesti conducatori satanici: isi vor bate joc de steagul nostru care va ramane fara cruce, isi vor bate joc de bisericile noastre, vor spune sa nu mai bata clopotele ca sa nu mai deranjeze lumea, sa nu mai trezeasca lumea… Toate acestea se vor desfasura in interiorul bisericii; dar nu le va pasa cand ceilalti, musulmanii vor crea probleme mari, conflicte in toata lumea ortodoxa. Cum vor reusi sa faca toate aceste lucruri? Ne vor santaja cu cele necesare supravieturirii.”
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/04/26/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

  11. Pingback: PARADA GAY in Bucuresti CU SUSTINEREA DESCHISA A GUVERNULUI CIOLOȘ! Parada – asumata drept metoda eficienta de SCHIMBARE A MENTALITATILOR. Mesajul de anul acesta impinge provocarea la maximum: ”PRIDE IN… FAMILIE!”/ Radicalizarea militanti
  12. admin, in presa greaca am citit despre tentativa de asasinat asupra Patriarhului Ilia; stiti despre ce poate fi vorba?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare