GOOGLE, FACEBOOK SI SFARSITUL INTIMITATII (Conferintele TED – Video)

3-01-2017 1 minut Sublinieri

Cum te-ai simți dacă cineva s-ar uita la tine printr-o pereche de ochelari Google și ar ști totul despre preferințele și comportamentul tău, fără ca măcar să te cunoască? Cum ar putea arăta viitorul fără secrete, fără intimitate?

În mediul online, oamenii au un comportament paradoxal: pun mare preț pe intimitate, dar în diverse contexte dezvăluie fără ezitare informații personale. Bineînțeles, aceste informații sunt colectate de organizații și companii, care le folosesc în scopuri de marketing, dar nu numai.

Tendința de renunțare la viața privată este mai evidentă decât oricând. Spre exemplu, la nivel global, în anul 2000, utilizatorii de Internet din întreaga lume au postat online doar 100 de miliarde de fotografii, în timp ce în 2010, într-o singură lună au fost postate doar pe Facebook 2,5 miliarde de fotografii. Toate acestea se petrec în timp ce, în paralel, tehnologiile de recunoaștere facială au cunoscut o dezvoltare fără precedent.

Un studiu surprinzător realizat de cercetătorul Alessandro Acquisti a demonstrat că un program de recunoaștere facială poate face legătura între un portret anonim și numele unei persoane de pe Internet – iar apoi chiar și contul de Facebook al respectivei persoane – în doar 3 secunde. Experimentele realizate de Acquisti ne arată cât de periculos este să renunțăm la intimitate pentru confort și cum tehnologiile moderne ne pun în pericol libertatea.


Categorii

1. DIVERSE, Facebook, Google, Panopticon

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “GOOGLE, FACEBOOK SI SFARSITUL INTIMITATII (Conferintele TED – Video)

  1. http://adevarul.ro/locale/iasi/mitropolitul-moldovei-razboi-schismatic-staretul-pamvo-amenintat-caterisirea-nepomenirea-Ips-teofan-se-vinovat-schisma-1_586b7b795ab6550cb8092d81/index.html

    Decizia mitropoliei ieşene vine la o zi după ce Patriarhia Română a emis un comunicat de presă prin care anunţa că preoţii implicaţi în acţiuni de răzvrătire şi denigrare a Sinodului din Creta „vor fi chemaţi la îndreptare prin dialog paşnic şi lămurire canonică privind gravitatea dezbinării şi a tulburării păcii şi unităţii Bisericii”. În acelaşi comunicat, Patriarhia Română anunţa că preoţii care vor persita în atitudinea ostilă faţă de Sinodul din Creta şi vor continua să tulbure pacea şi unitatea Bisericii vor primi sancţiuni administrative şi canonice disciplinare. „Sancţiunile administrative şi canonice disciplinare se vor aplica spre îndreptarea clericilor, monahilor şi mirenilor care persistă în starea lor de răzvrătire şi dezbinare, tulburând pacea şi unitatea Bisericii”, se nuanţa în informarea BOR.

    Si la mireni ce o sa le mai faca? Cineva tot o sale arate obrazul.

  2. @Ileana:

    Cui sa le arate obrazul?

  3. Am vrut sa spun sa le bata obrazul la cei care nu revizuiesc actele semnate la sinodul din Creta. M-am rugat pentru IPS Teofan sa faca macar un gest cat de mic de recunoastere ca a gresit asta vara semnand acele acte problematice, mai ales ca a stat de vorba cu IPS Ierotheos Vlachos si ceilalti si probabil e si la curent cu ce spun ierarhii greci care arata unde s-a deviat in mod vizibil de la traditia ortodoxa. Asa mi se pare ca pe undeva el ar face asta, insa sunt mii de chingi care il tin sa n-o faca. S-ar fi putut ridica un sfant din randul ierarhilor, iar dupa traditie Inaltul Moldovei ajunge Patriarh, deci cu atat mai mult ar fi fost o mangaiere sa vad ca e de alta alta esenta IPS Teofan, decat ceilalti. Doi dintre fostii mei duhovnici au spus ca sub nicio forma nu vor cununa un ortodox cu un neortodox. Despre actele sinodului sunt insa foarte putin preoti informati, iar pe unii ii depasesc putin problemele dogmatice, deci speranta era la cei care stiu ce implica semnarea acelor documente si cam ce prejudiciu aduc Ortodoxiei la noi. Noi aici avem si Biserica Ucraineana si Sarba, dar eu am mers mereu la cele romanesti pentru ca acolo ma simt acasa, stiind chiar ca au fost cununati ortodocsi cu catolici, reformati sau musulmani. Am considerat ca e greseala preotului si nu ma implica pe mine. Insa daca acest lucru se va face oficial, cu impunere de sus, inseamna ca numai este reprezentat Hristos, ci Iuda, oficial si la vedere. Saptamanile trecute am aflat ca un alt mare duhovnic de aici, la care ne-am spovedit multe dintr-un cerc de prietene, a cununat cel putin o data un catolic italian nebotezat cu o ortodoxa, pentru ca, vezi Doamne, nu mai suporta sa-i vada necununati. Daca nu ar fi fost contextul cu acest sinod si faptul ca e perceput ca o legalizare a acestei practici neortodoxe, nu as fi aflat, dar prietena mea si a acestei femei “cununate” cu iatalianul a martyurisit asta acum ca sa scoata in evidenta cat de luminat era parintele. Parintele arhimandrit e trecut la Domnul, lumea merge si se inchina la mormantul lui, iar eu si inca o prietena am avut cateva suspiciuni la un moment dat, ca ceva nu e in regula cu felul cum vede el lucrurile, care acum s-au confirmat. Mie una imi va parea foarte rau daca vom ajunge la asa ceva.

  4. Tin minte cat ne-am bucurat cand Dumnezeu a lucrat ca IPS Teofan sa ajunga mitropolitul Moldovei. Si tin si minte ce bucurie a fost cand a adus spre inchinare mana Sfantului Maxim Marturisitorul. Fie ca Sfantul Maxim Marturisitorul sa ne destepte constiintele.

  5. @Ileana
    Nu cunosc in detaliu cazul Pr Pamvo, dar am urmarit cu interes discutiile legate de Sinodul din Creta si acuzele aduse IPS Teofan (uneori de catre mireni fara pic de respect!), precum si raspunsurile acestuia din urma, cu diverse prilejuri. Nu-i gasesc vina IPS Teofan. A spus ce era de spus. Inainte de ne-pomenirea ierarhului de catre acei parinti, s-a purtat o discutie cu IPS sa, fata-n fata, pentru a se clarifica nemultumirile, pentru a se confirma daca, intr-adevar, sunt probleme? Asta, daca intr-adevar, era vorba de o reala ingrijorare si o dreapta socoteala, nu ravna fara judecata. Asadar, la cei care insista cu agitatia si se fac schismatici in Biserica – la ei este problema.
    Spuneti ca o sa-i bata mirenii obrazul? CUI sa bata, doamna, obrazul? Unuia dintre cei mai buni / rugatori ierarhi ai nostri? Mirenii aia cine sunt, in ce calitate ii bat ei obrazul MITROPOLITULUI? Va dati seama de ridicolul si de tragicul situatiei, in ce-i priveste? Cine-i absolva pe aceia, daca se face schisma in Biserica?
    V-ati bucurat atunci “cand Dumnezeu a lucrat ca IPS Teofan sa ajunga mitropolitul Moldovei”? Pai daca Dumnezeu a lucrat, de ce-l defaimati acum? Oare nu-L maniati pe Dumnezeu?

  6. Pingback: GIGANTII INTERNETULUI: NOILE PUTERI COLONIALISTE/ Cum am devenit IOBAGII NOILOR TEHNOLOGII/ Retelele sociale si razboiul pentru controlul mintii umane/ TOTALITARISMUL DIGITAL si CARCERA VIRTUALA/ ROMÂNII: FRUNTASI LA FOLOSIREA FACEBOOK-ului
  7. “The future of humanity is the struggle between humans that control machines and machines that control humans” – Julian Assange

    Assange warned of how “digital super states” like Facebook and Google have been working to “re-establish discourse control”, giving authority over how ideas and information are shared back to those in power.

    Assange went on to say that the manipulative attempts of world power structures to regain control of discourse in the information age has been “operating at a scale, speed, and increasingly at a subtlety, that appears likely to eclipse human counter-measures.”
    https://www.zerohedge.com/news/2018-01-21/assange-keeps-warning-ai-censorship-and-its-time-we-started-listening

    Julian Assange says Google and Facebook have become an ‘existential threat to humanity’
    “Burgeoning digital superstates such as Google, Facebook and their Chinese equivalents, who are integrated with the existing order, have moved to re-establish discourse control”
    “Undetectable mass social influence powered by artificial intelligence is an existential threat to humanity.”
    http://www.ibtimes.co.uk/julian-assange-says-google-facebook-have-become-existential-threat-humanity-1655515

  8. Google si sfarsitul adevarului

    Vedeti ce fel de copii apar predomionant in cautarile de mai jos, pe imagini!
    http://www.google.ro/search?q=romanian+photography+children
    http://www.google.ro/search?q=american+photography+children

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare