Ce am mai citit, ce se mai anunta… (15 aprilie)

15-04-2008 3 minute Sublinieri

***

  • Theologhia: No comment – ce semn fac George si Laura Bush, dar nu numai ei?
  • CotidianulHomosexualii, incotro? – Ne temem ca acestor dezbateri le lipseste responsabilitatea si onestitatea, ca au un final “telefonat” si ca, din pacate, mai degraba compromit unele tinere referinte ale spatiului ortodox…
  • Ziua Biserica de vanzare: Parohia ortodoxa Rusi-Ciutea ofera candidatilor la postul de primar, consilieri locali si judeteni SUSTINERE ELECTORALA indiferent de culoarea politica a candidatilor. Asteptam oferte in vederea sustinerii si colaborarii din partea celor interesati. Eventualele colaborari se vor consfinti printr-un protocol de sustinere si colaborare”.

  • Cotidianul Inteligenta copiilor, afectata de E-uri: “Într-adevăr, studiile arată că, în fiecare an, tot mai mulţi copii sînt diagnosticaţi cu tulburări emoţionale şi de comportament. Se estimează că în următoarea perioadă mult mai mulţi copii vor fi diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autismului decît vor fi diagnosticaţi cu cancer sau SIDA. O altă tulburare care tinde să fie chiar supradiagnosticată este ADHD – tulburare prin hiperactivitate şi deficit de atenţie“, explică psihologul Anda Păcurar. În psihoterapie, obiceiurile alimentare ale copilului sînt foarte importante. „La un moment dat lucram cu un copil diagnosticat cu ADHD şi tulburare opoziţională şi am remarcat că avea în permanenţă o sticlă de Cola cu el. Iar o adolescentă care acuza stare de agitaţie, nelinişte, atacuri de panică bea cel puţin un litru de Pepsi pe zi (…) Pe lîngă efectele psihice, primele vizibile sînt consecinţele fizice. Cele mai periculoase produse pe care copiii le consumă cu plăcere sînt dulciurile sau produsele semipreparate. De exemplu, E102 sau tartrazina ar avea efect cancerigen. Acest colorant galben se găseşte în îngheţată, muştar, în sucuri şi în dulciuri. Colorantul roşu, E128, poate produce mutaţii genetice şi se găseşte în carnea de hamburgeri. Glutamatul monosodic sau E621 are efect cancerigen şi se află în compoziţia supelor instant, condimentelor şi mezelurilor. Aspartamul (E951) şi zaharina (E954) se găsesc în guma de mestecat“.
  • GandulMila corcita: “…cei care susţin dreptul la viaţă al maidanezilor, indiferent de consecinţe, ar trebui să fie gata să facă un lucru simplu: să-i privească în ochi pe părinţii viitoarei Veronica şi să le explice de ce ea n-a avut dreptul la viaţă”.
  • Gandul – Cât mai costă o injecţie letală:O asistentă era să mă omoare, aşa, din plictiseală; pur şi simplu, mi-a băgat otravă în venă. Ultimele cuvinte pe care era să le aud în viaţa mea: „Lăsaţi, că prea sunteţi sensibilă!”
  • Cotidianul Denis Deletant: „Occidentul ar fi deranjat de mai mult «adevăr» din dosare“: “Occidentul nu a venit ca să urle că trebuie făcută neapărat o lustraţie în acest sens. Occidentul nu a cerut expres introducerea unei transparenţe mai mari în domeniul afacerilor. Sînt la mijloc legături, relaţii care s-au stabilit din anii ’80 între serviciile de informaţii din Vest cu cele din Est care s-au păstrat pînă astăzi. (…) Ar fi cu siguranţă incomod pentru Occident dacă ar ieşi la lumină mai mult „adevăr“ din dosare. Îmi aduc aminte că atunci cînd Elţîn a vrut să deschidă mai multe arhive ale KBG ca să dea în vileag legăturile pe care le aveau anumiţi politicieni din Vest cu KGB-ul, Occidentul a reacţionat foarte prompt în sensul unui refuz ferm”.

  • JurnalulPuterea – afrodisiac si paranoia – un interviu bun cu Adriana Saftoiu (pentru cei interesati si de politica): “Puterea este un afrodiziac. Trebuie să ai un echilibru interior foarte puternic, foarte stabil ca să nu aluneci în această zonă – îmi pare rău că trebuie s-o spun – a paranoiei.(…) Mi-e teamă că nimeni nu e pregătit să suporte adevărurile. În momentul de faţă avem nevoie să credem în nişte mituri, să credem că Traian Băsescu e cel mai rău şi că de la el vine tot răul pămîntului sau să credem că este cel mai bun şi este o victimă a răului universal. Lucrurile nu stau aşa. Sunt nuanţe, e o cale de mijloc. (…) Gândeşte-te că, după 18 ani, noi alegem aceiaşi oameni care au avut 18 ani la dispoziţie ca să ne arate ce pot face. Iar ce pot face ei cel mai mult e această veşnică gargară, veşnică motivare a neputinţei prin faptul că au adversari politici. (…) Emil Constantinescu spunea “M-a învins sistemul” şi a înţeles să fie în defensivă. Alţii poate nu vor recunoaşte că i-a învins sistemul şi sunt în ofensivă”.

***

  • Apropo de ziaristi care scriu la comanda, cum acuza vigilentii scribi ai institutiei numite Biroul de Presa al Patriarhiei Romane (a nu se confunda institutia administrativa a Patriarhiei cu intreaga Biserica 🙂 ):

Evenimentul zilei: FLORIAN BICHIR: Hai să facem mişto de suferinţa Patriarhului!

  • Lumina – Drept la replică: Datoria de a priveghea pentru adevăr (la un asemenea patetism ridicol, mai ca-ti vine sa te intrebi ca Pilat “Ce este adevarul?”… Oare chiar dand replici zilnice ziaristilor critici (de buna sau de rea credinta) priveghem pentru… Hristos-Adevarul, pentru adevarul de credinta sau mai curand pentru propria “dreptate” personala sau – si mai aproape de realitate – pentru propria … imagine?! Haideti sa mai lasam ipocrizia acasa… Cu asemenea strategie de relationare cu presa, Patriarhia are toate sansele sa faca institutia Bisericii din cea mai credibila in cea mai urata…; efectele de imagine (si nu numai) nu pot fi decat exact opuse celor scontate).

Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare