Cel mai bun joc al anului 2009

17-01-2010 1 minut Sublinieri

ac8513e759cfa102ee6c3e39954a4ff6

Sursa: http://www.quibono.net/

Precis ca ati auzit, si v-ati si intrebat, ce o fi aia „Pandemie“?

Ei bine, este cel mai nou si mai de succes joc al anului 2009, produs de firma „Pandemic & Co.“

Este un joc de societate interactiv. Desi a aparut abia în 2009, il joaca toata lumea.

Scopul jocului este de a combate cat mai eficace posibil o boala contagioasa, care se raspandeste in toata lumea. Puteti alege diferite figuri de joc: medici, politicieni sau oameni de stiinta. Sau chair sef de marketing la un concern farma, care doreste sa-si tripleze castigul. Pentru un astfel de rol primiti din start 2 miliarde de Euro bonus in jetoane.

thumb_446_x_0_5257-102776-18_29_sante1Tabla de joc este o harta a lumii. Pe ea se pot pune stegulete colorate pentru raspandirea epidemiei sau pentru rata de vaccinare. Pe deasupra mai există si cartonase cu rezultate şi statistici. Pe ele poate figura, de exemplu, care tara va fi urmatoarea invadata de epidemie, sau care va primi bonus pentru crearea vaccinului.

Oamenii de stiinta, care stau pe lista de plati a concernelor bine situate in joc, si care de asemenea sunt situati in pozitii bune de joc (ca de exemplu consilieri pe langa guverne, specialisti in epidemiologie, etc.) primesc extra-bonusuri. De asemenea primesc bonusuri si politicienii care ajung sa se cocoate pe scaunul de Ministru al Sanatatii sau chiar pe cel de Prim-Ministru. De fapt din acest moment ati si castigat (jocul? jetoanele fraierilor? egal, ati castigat oricum!).

Exista mai multe trepte de dificultate a jocului. Deocamdata Romania se afla la gradul de dificultate „Strain incepator cu cercel“. Dar invata repede si in curand va primi un belciug in rat, precum porcul (strainul, nu Romania!)

Jocul incepe la Geneva, la OMS. Apoi intra in joc figurile de politicieni. Aici este nevoie de indeminare si de strategie in manipularea steguletelor si a cifrelor statistice de pe cartonase, pentru a castiga capital politic (implicit jetoane) si a avansa in combaterea epidemiei, conform regulilor jocului. Asta inseamnă ca cel mai bine este sa jucati in doi, pereche, pentru a avea randament mai bun.

De exemplu, daca un medic incepe sa joace pe cont propriu, si face o mutare gresita, afirmand ca nu exista pandemie, sau ca vaccinul este mai daunator decat virusul insusi, atunci se aplica penalizari, puncte minus, iar la urmatoarea reforma a sanatatii se pierd jetoane. Multe jetoane! De fapt, in acest joc, medicii nu ar trebui sa faca nimic altceva decat sa intepe fraierii cu vaccinuri si harta cu stegulete. Si totusi ei se baga cu placere in joc si participa, atata timp cat nu le ia vreunu jetoanele, cabinetele si licenta.

vaccslowkill_dees2Apoi in joc mai apar oamenii de stiinta, care cu o indemanare si rapiditate suspecta (cum am vazut eu la targ ca faceau aia cu Alba-Neagra) creaza vaccinuri. Acuma, nu are importanta ce anume vaccinuri. Pentru jocul nostru este egal ce fel de vaccin creati. Se zgaltaie bine impreuna ceva nanoparticule cu putin mai mult mercur si cu o priza de squalen intr-un vas de aluminiu. Si gata vaccinul. Important este doar ca mai tarziu să primiti Premiul Nobel pentru salvarea omenirii de la pierzanie. Pentru asa ceva se dau multe jetoane, frumos colorate!

Nu trebuie sa va faceti ganduri asupra responsabilitatii pe care o sa o aveti pentru efectele nedorite sau ulterioarele boli provocate de vaccin. Nu va priveste chestia asta, caci intotdeauna mortul e de vina (fraierul care a ramas fara jetoane si a iesit din joc!)

Pentru a face jocul mai atractiv, puteti sa faceti pariuri pe jetoane, ca de exemplu: Ce este mai mortal, vaccinul sau epidemia? Aveti grija sa nu pariati prea mult, ca sa nu ramaneti de fazan.

Apropos, o data cu echinoctiul de primavara (21 Martie) va aparea o nouă varianta a jocului, versiunea de primavara gripata 2010, mai evoluata. In aceasta veti putea alege intre o noua tulpina virala virtuala, desigur complet imprevizibila si invizibila, total mutanta şi transmisibila de la guvizi la oameni, sau un atac bioterorist cu virusuri mutate dintr-o parte in alta (principiul Alba-Neagra) , pana va apuca ameteala si panica.

Intrati in joc! E palpitant!

Soarta omenirii se afla in mainile Dumneavoastra!

gripa_porcina


Categorii

Opinii, analize, Pagini laice, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Cel mai bun joc al anului 2009

  1. A început săptămâna de rugăciune ecumenistă!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare