UN FOC CUPRINDE LUMEA, PĂDURE DUPĂ PĂDURE. „Împotriva firii lucrăm, împotriva noastră se întoarce firea”

9-08-2021 5 minute Sublinieri

A man stands in front of a wild fire in Skinos, south of Athens, on May 19, 2021. Scores of Greek villagers were evacuated early on May 20, 2021 as a forest fire raged overnight around the protected wildlife habitat of Mount Geraneia, the fire department said, with no injuries immediately reported.,Image: 611697535, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

„Foc am venit să arunc pe pământ!” (Luca 12, 49)

Mă duc să o iau pe fiică-mea de la filmul „Croazieră în junglă”. Nu apucă bine să intre în mașină că-mi zice: „Oh, my God, acum am aflat că X e gay!”, unde X e în clasă cu ea. Prima mea reacție: „Nu e gay, așa zice doar!” Nu era numai o reacție a sistemului meu imunitar, ci chiar credeam asta. Și încă o cred. Aș vrea să spun că a fost un șoc ceea ce am auzit, dar n-a fost. N-a fost pentru că șocul l-am trăit cu vreo doi ani în urmă când am auzit același lucru de la cealaltă fiică, și de atunci încolo tot aflu ba că X, ba că Y sunt gay sau lesby sau bi sau trans. Unii din părinții acestor copii au aflat de năzbâtia ce-a ieșit pe gura odraslelor, au luat lucrurile foarte în serios și au discutat cu copiii, iar aceștia și-au revenit. Alții sunt sigur că n-au aflat, iar alții, chiar dacă ar afla n-ar avea nicio problemă. Îndrăznesc să cred că aceștia din urmă sunt, cel puțin în momentul de față, o minoritate nesemnificativă. Ce va fi însă peste zece ani?

Când a venit referendumul pentru familie toată spuma progresistă a spumegat. De asta ne arde nouă? Vrem spitale și autostrăzi! Se propune o lege pentru protecția copiilor față de propaganda curcubee? Aceeași spumă spumegă iară. Mai ales spuma cea fără de copii, dar care știe mai bine decât părinții ce e bine pentru ei. Iată ce se întâmplă, însă, la firul ierbii. Toată propaganda curcubee începe să prindă din ce în ce mai mult la bieții copii care, bombardați de aceleași clișee pe foc automat, încep să le creadă. Nu pentru că ar fi adevărate, ci pentru că se spun peste tot. Și încep să-și pună întrebarea: „oare nu și eu?”, mai ales dacă au o frustrare, o neîmplinire, un refuz, un complex, un bullying, cum de regulă trăiesc la vârsta adolescenței și așa cum am trăit și noi. „Nu e adevărat”, vor spune progresiștii, „lucrurile astea nu se educă, ești așa sau nu ești așa.” Serios? Să iau cazul meu. În liceu, am început să citesc tot felul de reviste care apăreau ca ciupercile după ploaie, la cei câțiva ani de la lovitura de stat din ’89. Și citind, aflu de o anumită boală care apare la băieți. Azi așa, mâine așa, mi se părea mie că oi fi având boala. Am încercat să mă duc la un medic fără ca să afle ai mei, dar tatăl meu a mirosit repede cum stătea treaba și a venit cu mine. Medicul m-a consultat și mi-a zis: „De unde știi tu că ai ceva?” „Păi, să vedeți, am citit…” „N-ai nimic, mai lasă cititul aiurea.”

Nu mai există film comercial care să nu facă propagandă pentru LGBT. Chiar și la cel pe care l-a văzut fiică-mea și pe care îl văzusem și eu cu câteva zile înainte. Deja mi-am făcut un obicei să vânez scenele care fac „educație”. În cel de acum mai că-ți trebuia batistă să-ți ștergi lacrimile pentru nefericirea gay-ului neînțeles și care era pe punctul de a fi dezmoștenit. Touching. Doar că e un fals. Așa cum e falsă toată această asumare a unor tineri de a fi gay. E falsă pentru că îi cunosc personal. Nici măcar nu au o problemă psihologică, e o deviație de la cursul firesc prin nefireasca educație a Netflix-ului, a Tik Tok-ului, a Facebook-ului și a celorlalte boli de internet. O simplă discuție sinceră a spulberat la unii toată această imagine distorsionată despre sine. Dar acum, astfel de discuții tind să devină penale. La noi încă nu. Încă.

N-a fost șoc să aflu de asumarea lui X de a fi gay, a fost revoltă. Revoltă împotriva unui tăvălug potențat de niște demenți, niște demonizați care se văd stăpâni ai lumii, chiar salvatori ai ei (ce ridicol!). Proorocul David are pentru ei următoarele cuvinte insuflate de Duhul lui Dumnezeu:

Ce te făleşti întru răutate, puternice? Fărădelege toată ziua, nedreptate a vorbit limba ta; ca un brici ascuţit a făcut vicleşug.

Iubit-ai răutatea mai mult decât bunătatea, nedreptatea mai mult decât a grăi dreptatea. Iubit-ai toate cuvintele pierzării, limbă vicleană!

Pentru aceasta Dumnezeu te va doborî până în sfârşit, te va smulge şi te va muta din locaşul tău şi rădăcina ta din pământul celor vii.

(Psalm 51, 1-5)

Blestemați sunt aceștia, cei vicleni, pentru că pun pietre de poticnire pentru cei slabi și atentează până și la inocența copiilor! Lupi cumpliți sub chip de mielușei! Să nu ne mirăm că Sfânta Scriptură conține blesteme, chiar în unii dintre psalmi, pentru că prin acestea vine să ne arate starea celor care calcă peste cadavre pentru scopuri deșarte. Nu Dumnezeu blestemă, ci ei înșiși se blestemă, după vorba psalmistului: „Și a iubit blestemul și va veni asupra lui; și n-a voit binecuvântarea și se va îndepărta de la el” (Psalm 108, 16). Hristos însuși avertizează dur: „cine va sminti pe unul din aceștia mici, care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui dacă și-ar lega de gât o piatră de moară și să fie aruncat în mare” (Marcu 9, 42).

Nu e cutremurător? Mai bine ar muri careva decât să pervertească curăția copiilor, cei care încă mai au resurse de credință și de ascultare. Și apostolul trăiește durerea păstorului care vede cum viclenii sucesc adevărul și dezbină: „O, tăia-s-ar cu totu-n bucățele cei ce vă destramă pe voi!” (Galateni 5, 12). Iar nouă ni se spune astăzi că trebuie să fim toleranți. Toleranți față de ce? Față de răul pe care-l vedem că se insinuează între noi? Acum să fim sinceri, ce om poate fi încântat de practicile LGBT-ului? Gândiți-vă la latura tehnică. O infimă minoritate, iar mulți se fac că nu văd, argumentând că nu se bagă în patul nimănui. Dar atunci de ce permitem ca alții să se bage în patul copiilor noștri? De ce nu protestăm când Disney, Netflix, Facebook, Google ne bagă pe gât „educație” curcubee? Iată, inclusiv Uniunea Europeană o face, impunându-ne legi și ore de educație sexuală care nu rezolvă nicio problemă, dar creează multe altele, grave. Și noi? Ne facem că plouă, ba mai mult, celor care încearcă să se țină treji le trântim etichete de homofob, rusofil, putinist, medieval și câte și mai câte. Dacă te ferești atunci și Domnul te ferește, dar cei care acceptă toate deviațiile acestea, atât de naiv, nu se știu feri și vor fi primii care le vor încasa din plin. Dacă ar citi lumea Capra cu trei iezi a lui Creangă poate că ar înțelege cum majoritatea naivă deschide ușa lupului. Urmarea? Credulii au sfârșit în burta lui.

Martin Niemöller, un pastor luteran german a lăsat moștenire un citat celebru: „Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.” Ne facem că nu vedem răul din jurul nostru. De ce să pierd comoditatea fotoliului, doar nu mă afectează pe mine? Acum poate nu, dar mâine? Dar pe copilul meu? Ce-ar fi dacă țăranul ar lăsa buruienile în țarină, după motto-ul: „Asta nu-i prioritar, și-așa sunt mici și puține”? Care ar trebui să fie limita durerii ca să facem ceva? Să așteptăm până când nimeni nu va mai fi lângă noi? De ce nu vedem cum se naște un neo-comunismo-fascism plin de smiley-uri și care nu ne va ierta? Ne vom dori lagărele de concentrare și Gulagul dar nu le vom avea. Numai mila lui Dumnezeu va mai apăra pe cei care îi cred Lui și se lasă pe deplin în mâna Lui.

Nu știu cum am putea să îi protejăm mai bine pe copiii noștri. În orice caz, să fim cu ei și lângă ei, ascultându-i și nejudecându-i, jertfindu-ne și iubindu-i cu o dragoste creștină. Avem tot mai puține pârghii, tot mai mult ni se smulg din mâini și se oferă plocon… cui? Statului? Statul e o himeră prin care cei potenți își desfășoară agenda. Așadar li se oferă celor potenți copiii noștri. Iar cei potenți sunt tot mai demonizați. Prin urmare, copiii ajung pradă diavolului. Sună clișeic și bisericos, dar este un adevăr. Așa cum și cei care fac fapte contra firii au o doză de posedare prin care cel rău le sucește însăși natura lor intimă. De ce ajung mulți dintre ei să se sinucidă? Nici gând că din cauza oprobiului public, ci din cauza răului care i-a cuprins atât de tare încât îi împinge la astfel de gesturi cumplite. Știu, prin toată media ni se prezintă altfel lucrurile, dar oare are satana un interes în a-și face publice strategiile? În a se vulnerabiliza? Discutând cu un părinte de la Athos problema bolilor psihice, acesta mi-a spus, confirmându-mi o bănuială mai veche, că și acestea sunt un soi de posedare. Cu o cauză identificabilă în timp. În ce măsură diavolul atinge și trupul, nu numai sufletul, și în ce măsură unele medicamente mai pot repara ceva din cele ale trupului, în cazul în care nu strică mai mult, asta numai bunul Dumnezeu o știe. Dar sufletul? Pe el cine îl repară? Ce medicament poate ajuta la refacerea sa? Medicina este neputincioasă aici, iar tratamentele Bisericii: rugăciunea, spovedania, împărtășania, milostenia sunt tot mai puțin folosite. Și sunt pe gratis! Iar dintre toate, împărtășania cu Sfântul Trup și Sânge este cel mai reparator medicament. De ce oare tocmai el este o țintă atât de directă? Pe cine deranjează? Pe cel pe care ea îl arde. Ecuația e simplă, trebuie doar să fim puțin atenți, să nu ne fure peisajul.

Foc a venit Hristos să arunce pe pământ, focul dragostei cel dumnezeiesc. Pe cei care sunt și ei foc îi va face să strălucească mai mult decât soarele, pe cei care sunt pământ îi va mistui. Dumnezeu nu are două măsuri, doar una. Prin păcatele împotriva firii nu vom face decât să stingem și cea din urmă pâlpâire de foc dumnezeiesc din noi, rămânând doar un trup, o materie fără sens în sine. Care inevitabil va sfârși în moarte. Să ne trezim chiar și în al doisprezecelea ceas, dacă nu pentru noi, măcar pentru copiii noștri.

„Putinistul”

P.S.: Și mai este un foc care a cuprins lumea, pădure după pădure. Care urmează legile duhovnicești. Împotriva firii lucrăm, împotriva noastră se întoarce firea.


Categorii

Cuvantul cititorului, Dezastre, calamitati, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sexualizarea copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “UN FOC CUPRINDE LUMEA, PĂDURE DUPĂ PĂDURE. „Împotriva firii lucrăm, împotriva noastră se întoarce firea”

 1. OK, TOTAL DE ACORD !!!

  Dar

  Nu este suficient să strigăm fiecare în colțul lui! Avem nevoie de unitate, de coeziune în numele lui Hristos Dumnezeu, avem nevoie de Biserica cea Una și de slujitorii altarelor ei, în jurul cărora să ne strângem și să protestăm împotriva predării vieții noastre și a copiilor noștri, politicilor distrugătoare ale Guvernului mondial. PASIVITATEA echivalează cu ÎNCUVIINȚAREA!

  Marșul “mândriei” a fost autorizat pentru ziua de 14 August !!!! când în biserici o vom prohodi pe Sfânta Maică Născătoare de Dumnezeu !!!!
  Oare Patriarhia a făcut vreun demers cât de mic pentru a împiedica o manifestare publică și exhibitivă a unui păcat strigător la cer, programat strategic de organizatorii lui?!?!
  Oare sunt ei, adepții lgbtq mai mulți decât noi, credincioșii creștini?!?! Și dacă NU, de ce ai noștri sinodali nu ies la protest?!
  Acum nu mai iese Bănescu-vopsățel să emane un comunicat d-ăla să stea mâța-n coadă de nepricepută ce e în a dibui sensul cuvintelor bănescu-lui?
  Chiar nimic-nimic?!?!
  Există ceva ce ne-ar mai putea trezi ?!

  Iartă-ne , Doamne ! Iartă-ne , Sfântă Maică a Bunului Împărat !
  Suntem anesteziați !
  Treziți-ne voi , înainte de-a pieri îngropați în păcatele noastre !

 2. @Cosma: In principiu, ar trebui ca Biserica sa predice nebagarea acestora in seama, altfel se presupune ca le acorda importanta. Nu asa se consuma timpul si energiile Bisericii, ar insemna sa merga dupa fenta. A doua zi, pe 15 august, chiar de ziua Adormirii Maicii Domnului ar trebui sa se traga cu putere clopotele in toata tara ca sa alunge duhurile starnite de gomoristi, iar Adormirea Maicii Domnului sa devina trezirea noastra.
  Dar stati cu incredere, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Cu rabdare, veti vedea.

 3. @Titus L,

  ” In principiu, ar trebui ca Biserica sa predice nebagarea acestora in seama…”. !!!!!!!!!!!!!!!!!

  “…altfel se presupune ca le acorda importanta. “–ah, ai dreptate, e ok ca biserica să ignore o manifestare a diavolului care cangrenează din ce în ce mai mult comportamentul tinerilor, transformându-le radical modul de viețuire dar avem grijă să reacționăm invers decât normal în cazul vaccinării, un subiect cam în afara sferei bisericii. Bun așa!

  Dacă doar trasul clopotelor ar alungă duhurile alea, mi-aș lega lanțul clopotului în jurul brâului și l-aș trage-ncontinuu!

  Deci lăsăm să se agite în stradă doar ceva mireni, 2-3 sute, să ne încadrăm și la lege (<500) , dar cler nema , nici fizic (că salarii și buget de la stat?!?!) , nici declarativ (să nu se interpreteze că le-am da importanță lgbilor). Din nou, Bun așa!

  Bre, e ceva putred rău , da' nu-n Danemarca!
  E cam pe sistemul " te ferește, te ferește, pân' te nimerește!" . Și să vezi pălălaia cum va zburda și pe la noi, că prea ne-am CORECTAT POLITIC mai dihai decât bruxellezii.

  "Pică pară mălăiață…!"

 4. Frate Titus L, conform celor spuse de tine, Patriarhul, clerul si mirenii georgieni au mers dupa fenta si sunt la degetul mic duhovnicesc, al celor ce propovaduim o oarecare…cumintenie. Am cerut binecuvantare IPS Teodosie pentru o manifestare ortodoxa in fata acestei intinari a postului Adormirii Maicii Domnului. Am primit aceasta binecuvantare imediat, insotita de incurajari. Sigur, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Vedem acest lucru in Grecia. Prin tacerea si paruta noastra smerenie fata de marsul spurcaciunii, e posibil sa traim pe propria piele experienta fratilor greci. Sa nu fie!

 5. @Cosma, Ciprian: voi vreti sa dati lupta acolo unde o veti pierde. Nu voi vreti sa iesiti in strada, ci ei va cheama sa veniti. Dar nu va dati seama pentru ca v-au tulburat pacea, deci ei au si castigat.

  Nu am vorbit de cumintenie, ci de clopotele care trezesc. Este totodata verificat in secole ca sunetul clopotelor alunga molima si – mai ales – misca oamenii. Ar fi si un semn ca cine trebuie le trage. Fratii georgieni au alta realitate, La ei e probabil drumul mai scurt de la vorba la fapta, altfel nu se explica de ce lor li se potriveste mult mai bine imnul romanesc: preoti cu crucea in frunte, caci oastea e crestina…
  Si mai mult inca, acolo fratii georgieni crestini ortodocsi si-au spus si au pus in fapta: statul suntem noi.

 6. „O sa va spun, ca sa înțeleagă toată lumea. Sa nu mai existe contradicții. Oamenii ăștia fac ce vor, sunt liberi, e păcatul lor. Fac ostentativ, e păcatul lor, treaba lor. Noi ii lăsam, ca așa e democratic, fac conform legii.

  Ce trebuie sa facem noi, acuma, și sa înțeleagă și părintele Guia. Si toată ortodoxia si toți care sunt împotriva manifestației sa înțeleagă ce trebuie sa facem. Iiisus când a băgat pe diavol in porci, a aruncat porcii in mare si s-au înecat porci si au murit dracii. Atunci Iisus a sfințit apa in care erau dracii si demonii. Noi ce sa facem: acolo pe unde trec ei, acolo duhuri necurate vor fi si demoni. Atunci Biserica, cu icoane si Sfânta Cruce, cu agheasmă și cântece de biruință, sa luam exact marșul lor si tot sa sfințim, milimetru cu milimetru.

  Asa cum a sfințit Iisus apa marii, sa alunge demonii din apa. Dacă nu vom face asta, nenorociri mari se vor întâmpla pe tot parcursul lor. Si noi vom face si dacă nu face Patriarhia, voi face eu, cu preoți si cu heruvimi si serafimi, ca nici un centimetru călcat de ei sa nu rămână nesfințit cu agheasma.

  Trebuie după 5 minute in urma lor sa facem si trebuie sa fim dublu ca ei, sa nu lăsam centimetru pătrat călcat de ei. Vom sfinți locurile toate prin care trec ei si vom alunga demonii!”, Gheorghe Becali

  https://r3media.ro/becali-anunta-ca-va-organiza-o-slujba-religioasa-mamut-prin-care-va-sfinti-milimetru-cu-milimetru-traseul-pe-unde-a-trecut-marsul-lgbt/

 7. @Titus L,
  Nu cumva avem un îndemn clar de a nu pune lumina sub oboroc?
  Nu cumva și prin aceasta suntem chemați să-L mărturisim?
  Nu cumva prin manifestarea exhibiționistă, ei testează nivelul de acceptare al monstruozități lor de către popor?
  Neopunându-le nimic, cam ce semnal transmiți către cei ai căror pași sunt încă nesiguri?
  Ce model oferim noi tinerilor?
  Consider că vremea ignorării acestor manifestări a trecut , pentru că , iată , ne intră obligat-forțat , în casă , calcă , cu bocancii lor , viața noastră și a copiilor noștri. Ei nu au nimic de pierdut , dimpotrivă. Dar noi , prin inacțiune, dăm dovadă de trădare, de vindere fără de arginți!
  Hai să fim și în această privință, la fel de vehemenți precum în privința vaccinurilor, cel puțin…
  N-a zis nimeni să ieșim ca să dăm cu pietre, asta chiar nu se cade să facem. Dar opoziție, avem datorie să facem !

 8. @Cosma:
  Ba da, avem.
  Dar uite despre ce este vorba: romanii – cel putin, desi nu doar noi – s-au obisnuit intr-atat de mult cu manipularea incat nu mai fac nimic daca nu sunt manipulati. Cand tot ce faci este sa reactionezi, inseamna ca esti manipulat. Cand spui ca trebuie sa faci ceva, ca nu se mai poate, esti manipulat. Cand te retragi zicand ca nu e treaba ta si vrei sa iti vezi de ale tale, esti manipulat. Cand orice ai face sau nu ai face, altcineva iti face agenda lucrurilor pe care le faci sau le ocolesti, inseamna ca esti manipulat, ca nu mai esti stapan pe viata ta.
  Eu despre asta spun, ca toti cei care fac marsuri acum se duc dupa fenta. Mai, si daca te duci, atunci fii sigur ca te duci ca fratii georgieni, ca tot mi i-a dat exemplu fratele Ciprian, adica copleseste-i sa le iasa fenta pe nas.
  Dar ca sa facem asta, trebuie sa avem noi agenda noastra, nu sa ne miscam dupa agenda lor. Asta ne lipseste cu desavarsire, am ajuns spectatorii vietii noastre si ca orice spectator din cand in cand ne mai emotionam de spectacol.
  De asta spun, nu-i mai bagati in seama, pentru ca asta si vor. Hai sa ne cheltuim energiile fixandu-ne teluri clare si concrete. Cum ar fi sa ne redobandim independenta. Cum ar fi sa ne redobandim tara furata de venetici. Cum ar fi sa ne recuperam istoria si demnitatea. Si vei vedea si vom vedea ca acesti spurcati vor disparea de la sine, pentru ca vor fi pentru noi doar o mizerie pe are o vom strange si curata a doua zi si nici prozeliti nu vor mai putea sa-si faca pentru ca tinerii vor avea din nou idealuri si nu pofte.

 9. PĂRINTELE ELPIDIE!! https://youtu.be/HAYAkDp2sUY POATE REUȘIȚI SĂ TRADUCET DIN ULTIMELE PREDICI ALE PĂRINTELUI MITROPOLIT NEOFIT DE MORPHOU. VA ROG FOARTE MULT!

 10. @Titus L,
  “Hai sa ne cheltuim energiile fixandu-ne teluri clare si concrete. Cum ar fi sa ne redobandim independenta. Cum ar fi sa ne redobandim tara furata de venetici. Cum ar fi sa ne recuperam istoria si demnitatea.”

  🙁 Frate drag, știi foarte bine că toate astea sunt obiective imposibil de atins. Nici acum, nici în viitor. Nu mai este la îndemâna noastră, de fapt, după trădarea de la lovi-luție, nimic din ceea ce se întâmplă pe scena românească nu mai are decizia aici ci … oriunde afară. Și atunci, pentru ce vrei să te lupți cu mori de vânt, să-ți fixezi obiective imposibile față de ceea ce poți să faci cu efort minim dar cu efecte puternice dacă, numeric, ăia ar fi copleșiți? Dar , uite că nu sunt pentru că diavolul i-a învățat trucuri iar biserica a preferat jocul-de-glezne de la referendum.

  Îmi cer iertare, în această sfântă zi pentru cei pe care îi voi supăra cu ceea ce voi spune dar după non-combatul la care clerul s-a făcut părtaș acum (dar nu numai) îmi doresc un singur lucru: să văd clerul tăiat complet de la “tainul” bugetului de stat!!!! Trezise-vor , au ba?!

 11. @fane, cosma
  Titus are dreptate. Și voi știți bine faptul că ortodocșii români nu au o agendă proprie. Și aici nu e vorba de implicarea preoților ci de mișcarea firească a credincioșilor pe care preoții doar să o conducă sau, mai bine zis, să îi ia pe sus pe preoți. Cât timp se tot așteaptă să facă preoții sau episcopii nu au cum să fie rezultate!
  Agenda proprie nu exclude ținte îndepărtate în timp ca recuperarea independenței economice ci dimpotrivă își propune ținte îndepărtate în timp dar lucrează de acum și constant la ele. Nu ne împiedică, până acum, nimic să promovăm limba română, istoria poporului nostru, geografia țării, turismul intern, meșteșugurile, comerțul cu producătorii interni, ca piloni de rezistență pentru acum și pentru țintele viitoare.

 12. Cred ca acum traim Sodoma si Gomora din Vechiul Testamant. Cum sa nu ne arda Domnul cand oamenii fac lucruri strigatoare la cer. Tot pamantul arde , este inecat cu apa , cicloanele isi fac de cap.Nu sunt de acord cu sexul intre persoane de acelasi sex si intre copii. Eu sunt de 10 ani pe acest site ,,Cuvantul ortodox” Am spus ca homosexualitatea este uraciune in fata lui Dumnezeu. Eu am facut copil cu greu si am nascut prin cezariana tranzversala.Noroc cu un vis ce mi-a aparut in noaptea de sfantu Andrei de am decis sa fac cezariana ca altfel eram moarta.
  Multumesc adminilor de pe acest site ca m-au ingaduit si sper sa fiu si eu de folos cu cateva comentarii.Vremurile nu sunt bune.Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut asa cum spune Hristos ca vremurile sfarsitului sunt iminente.

 13. Deci, fratilor, cum ne organizam, cum vom putea avea acces la produsele de baza, la locuri de munca, la tot ce inseamna un nivel minimal de viata. Sa dam mesaje cu “nu stiti pe cineva” nu ajuta. Asta arata cat de imprastiati suntem si dezorganizati si fara nici o idee despre ce e de facut. Deci, planuri si organizare, strategie si tactici de atingere a obiectivelor. Pe cand se vor vedea?

 14. TitusL,
  eu cred ca acest “nivel minimal” nu este unul si acelasi pentru fiecare. Cineva poate manca din doua in doua zile, in vreme ce altul are nevoie sa manance de doua ori pe zi. Unuia ii sunt de ajuns 16gr. Celsius in casa, altul stranuta si la 21gr.
  Nu cred ca este posibila o solutie comuna.
  Apoi, daca ne apucam sa povestim (pe internet) in ce fel ne vom organiza credeti ca este bine?
  Despre astfel de chestiuni ne sfatuim cu duhovnicii si de la caz la caz, ei ne vor sfatui.
  Eu cred cu tarie ca Dumnezeu va da har mult celor care vor avea curajul sa nu se lepede de Fiul Sau si cei puternici vor supravietui, iar pe cei mai slabanogi (ca mine) ii va lua la El.
  In Apocalipsa spune ceva in genul acesta: cand raul se va inmulti, ridicati capetele voastre ca mantuirea este aproape.
  Domnul sa ne miluiasca!

 15. Subscriu la ce a spus @cititor, fiecare sa ia decizia dupa ce are pace cu sotia si binecuvantarea duhovnicului. O posibila solutie cat mai rapid de pus in practica:

  https://m.ok.ru/video/2681400658627

  Iurie Rosca, fost vice-presedinte, fost vice-prim-ministru in Moldova noastra.

 16. @cititor si robert: imi pare tare rau ca nu ati inteles ce am spus. “sa se vada” nu inseamna sa le scriem la sectiunea comment. Nici despicarea “nivelului minimal” in patru nu ajuta la nimic. Dar e bine ca mai discutam…

 17. TitusL,
  Mie imi pare esentiala chestiunea “minimala”. Nu-i totuna sa fii sanatos sau bolnavior, sa ai copii mici sau parinti batrani care depind de tine ori sa fii singur.
  Eu nadajduiesc ca vom fi acoperiti de harul lui Dumnezeu dar si ca El
  va lucra prin anumiti oameni.
  In ultimul timp tot mai des imi vine in minte rugaciunea Sf. Ioanichie cel Mare: Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant.

 18. @Titus L
  Pana la urma, ai aflat raspuns la “cum ne organizam?” si la celelalte? Ne impartasesti si noua din cele ce ai aflat fratia ta?
  Multumesc!

 19. @Florin M:
  Nu am aflat. Tocmai asta ma sperie. Ca sa zic asa. Si ar trebui sa te ingrijoreze si pe fratia ta, pentru ca nu de la sectiunea comment a unui site ar trebui sa afli, ci din lumea in care te invarti.

  @cititor: uite d-aia a cazut si Constantinopolul, nu cadeau inteleptii de acord asupra unor chestiuni foarte importante, care de obicei se rezolva prin bunul simt.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare