BISERICA NAȘTERII MÂNTUITORULUI – ÎNCHISĂ PE MOTIV DE CORONAVIRUS! Ce va fi cu Sfântul Mormânt în NOAPTEA DE ÎNVIERE?/ Care sunt „MĂSURILE SPECIALE” intenționate de Statul român pentru perioada de PAȘTI? Semne îngrijorătoare ale PRESIUNII și ȘANTAJULUI exercitate asupra BOR pentru INTERZICEREA SLUJBELOR BISERICEȘTI, sub amenințarea dosarelor penale!

6-03-2020 8 minute Sublinieri

Digi 24:

Moscheile și bisericile din Betleem, închise din cauza coronavirusului. Autocarelor cu turiști li s-a interzis intrarea în oraș

Moscheile şi bisericile din Betleem vor fi închise din cauza epidemiei de Covid-19, a declarat Ministerul palestinian al sănătăţii. Măsurile vizează şi Biserica Naşterii Domnului, locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, scrie Agerpres. De asemenea, în Palestina a fost declarată stare de urgență din cauza coronavirusului. 

Închiderea pe o perioadă de 14 zile vine cu doar câteva săptămâni înainte de Paşte, când mii de pelerini vizitează biserica.

În cadrul măsurilor, toate rezervările hoteliere pentru turiştii care vizitează Cisiordania vor fi anulate, conform Wafa, în contextul în care în prezent există mai multe cazuri suspecte de infectare cu noul coronavirus la un hotel din Betleem.

Autocarelor cu turiști li s-a interzis intrarea în Betleem

Autorităţile israeliene au împiedicat vineri intrarea turiştilor în Betleem, principalul oraş turistic din teritoriile palestiniene, din cauza descoperirii unor cazuri de coronavirus, care au determinat autorităţile locale să declare stare de urgenţă sanitară.

Potrivit unui jurnalist AFP prezent la faţa locului, circa 20 de autobuze cu turişti au rămas blocate la punctul de control aflat la intrarea în Betleem, un oraş situat la mai puţin de zece kilometri de Ierusalim.

“Confirm că autobuzele turistice nu mai pot intra în Betleem”, a declarat pentru AFP Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, care controlează acest punct de control de la intrarea în oraşul palestinian.

“În urma descoperirii unor cazuri de coronavirus la Betleem, o decizie a fost luată ieri de Ministerul Apărării israelian, în coordonare cu Autoritatea palestiniană, pentru a împiedica deplasarea, către şi dinspre acest oraş, a turiştilor şi rezidenţilor”, a precizat acest responsabil.

Şapte persoane au contractat noul coronavirus în Cisiordania, potrivit autorităţilor palestiniene, care au decretat joi stare de urgenţă pentru 30 de zile, închiderea Bisericii Naşterii Domnului din Betleem şi o interdicţie de două săptămâni pentru sejururile turistice pe acest teritoriu ocupat de Israel.

Pe de altă parte, potrivit DPA, moscheile din Cisiordania erau deschise pentru rugăciunile de vineri ca de obicei, în pofida apelului autorităţilor palestiniene ca acestea să se închidă pentru a preveni răspândirea virusului.

În sectorul Betleemului au fost identificate primele cazuri de COVID-19 din Cisiordania.

“Persoane contaminate au vizitat Biserica Naşterii Domnului”, a declarat pentru AFP părintele Asbed Balian, de la Biserica Armeană, una dintre cei trei biserici care administrează acest loc sfânt unde potrivit tradiţiei creştine s-a născut Iisus.

De partea israeliană, 17 cazuri de COVID-19 au fost confirmate până în prezent, determinând autorităţile să interzică intrarea în ţară, cu rare excepţii, a călătorilor din numeroase ţări asiatice şi europene, în special din Franţa şi Germania.

Aceste măsuri de interdicţie au intrat în vigoare de vineri dimineaţă, ceea ce va duce la anularea mai multor zboruri către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv.

De altfel, compania germană Lufthansa a anunţat joi anularea tuturor zborurilor sale către Israel.

Vineri dimineaţă, zborurile companiei israeliene El Al de la Zurich, Barcelona şi Berlin au fost de asemenea anulate, precum şi cele trei zboruri ale Air France din Paris, şi zborurile companiilor americane United Airlines şi Delta care decolau din Franţa şi Germania.

Stare de urgență în Palestina

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă de 30 de zile, joi,după ce au fost raportate cazuri de coronavirus în oraşul Betleem din Cisiordania.

Decretul a fost anunţat de premierul palestinian Mohammed Shtayyeh la câteva ore după ce oficialii au închis Biserica Naşterii din Betleem, locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, şi au interzis prezenţa turiştilor străini în hotelurile din Cisiordania.

“Am decis să declarăm o stare de urgenţă în toate zonele palestiniene pentru a face faţă pericolului coronavirusului şi a împiedica răspândirea acestuia”, a spus Shtayyeh, citind din decret.

Shtayyeh a declarat că Abbas i-a acordat autoritate deplină de a supraveghea punerea în aplicare a decretului şi că, în consecinţă, a decis să închidă toate şcolile, colegiile şi grădiniţele şi să anuleze rezervările făcute de turişti străini.

***

Europa FM:

Fără pelerinaje la Betleem, cel puțin până pe 20 martie

Basilica Travel, Agenția de turism a Patriarhiei, a anulat toate excursiile în centrul religios, după decizia autorităților palestiniene de a închide pentru 14 zile toate bisericile și moscheile, de teama coronavirusului.

Oficialii au închis Biserica Naşterii Domnului din Betleem – unde, în fiecare an, în special în Postul Paștelui, mii de pelerini din toată lumea vin să se roage.

„Prin urmare, pelerinajele organizate prin agenția Basilica Travel sunt suspendate între 6 – 20 martie, transmite Patriarhia Română. Persoanele înscrise pentru excursiile din această perioadă pot opta fie pentru amânarea datelor de pelerinaj, fie pentru primirea banilor înapoi” a transmis Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

Amintim, românii care și-au luat vacanțe în zone afectate de coronavirus își pot primi banii înapoi de la agențiile de turism, dacă în zonele respective au fost anulate cursele aeriene sau orașele au fost închise.

***

Orban îi îndeamnă pe românii din Italia să nu vină acasă de Paște dacă sunt în zonele afectate de COVID-19

Premierul interimar, Ludovic Orban, le recomandă românilor aflați în zonele din Italia afectate de coronavirus să nu vină în ţară de Paște sau în vacanță, decât în cazuri de urgenţă.

„Ştiţi foarte bine că încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară. La urma urmei nu fac altceva decât să îşi pună în pericol membrii familiei, prieten. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia. Dar sunt câteva zone care sunt afectate”, a declarat Ludovic Orban, vineri.

Premierul face un apel la responsabilitate şi spune că autorităţile nu vor putea gestiona situaţia dacă virusul se va răspândi rapid în România, scrie Mediafax.

„Dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficiente resurse umane”, a mai spus premierul interimar.

În România au fost confirmate opt cazuri de coronavirus, dintre care trei persoane s-au vindecat. Mai mult, 21 de persoane se află în carantină, iar peste 12.000 sunt monitorizate la domiciliu. În Italia situaţia este, însă, mult mai gravă. Bilanţul epidemiei a ajuns, joi, la 148 de morţi. Paştele are loc în acest an pe 12 aprilie.

Editor: I. I.

***

Mediafax:

Măsurile autorităţilor italiene pentru evitarea coronavirusului: Fără săruturi sau strângeri de mână

Guvernul Italiei anunţă închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor din cauza epidemiei

***

Gazeta românească:

Bilanț necruțător în Italia, 107 morți și peste 2700 de persoane infectate. Suspendate toate evenimentele publice

Șeful Protecției Civile, Angelo Borelli, a prezentat, la ora 18.00, situația zilnică a epidemiei de coronavirus în Italia. Numărul total de persoane infectate a ajuns la 2706 (cu 443 mai mulți decât în ziua precedentă), iar numărul morților a ajuns la 107 (cu 28 mai mult). Mortalitatea este de 3,47% dintre cei infectați, a anunțat Angelo Borelli. Astăzi persoanele vindecate au ajuns la 276, creștere cu 72,5% față de ieri (când erau 160 de persoane vindecate)

UPDATE joi 5 martie

În total sunt până acum 3.089 persoanele care s-au infectat, inclusiv victimele și persoanele vindecate.

Sunt 295 bolnavii cu coronavirus internați la terapie intensiva, cu 66 mai mulți decât ieri.

În spitale sunt 1.346 internați cu simptome, în timp ce 1.065 sunt în izolare la domiciliu. Din datele Protecției Civile rezultă că 1.497 bolnavi sunt în Lombardia, 516 în Emilia Romagna, 345 în Veneto, 82 în Piemont, 80 în Marche, 31 în Campania, 21 în Liguria, 37 în Toscana, 27 în Lazio, 18 în Friuli Venezia Giulia, 16 în Sicilia, 7 în Puglia, 7 în Abruzzo, 5 în Trentino, 3 în Molise, 9 în Umbria, unul în provincia Bolzano și în Calabria, 2 în Sardinia și unul în Basilicata. Singura regiune care nu a avut cazuri de Coronavirus în Italia rămâne în prezent Valle d’Aosta.

Victimele sunt 73 în Lombardia (18 în plus față de ieri), 22 în Emilia Romagna (+4), 6 în Veneto (+3), 4 în Marche (+2), câte una în Liguria și Puglia.

Guvernul lucrează în acest moment la un decret care să interzică orice fel de evenimente publice până la 20 martie. Suspendarea evenimentelor de orice fel, precum și a evenimentelor într-un loc public sau privat și într-un loc închis, deschis publicului (inclusiv cinematografe și teatre).”

Sunt prevederi din decretul care conține noile măsuri legate de lupta împotriva coronavirusului. Suspendarea, prin urmare, a tuturor evenimentelor “care implică aglomerarea de oameni și care nu garantează respectarea distanței de siguranță interpersonale de cel puțin un metru”.

Este prevăzută „amânarea tuturor activităților de convenții și congrese”. Se prevede „suspendarea congreselor, reuniunilor, întâlnirilor și evenimentelor sociale, pentru personalul medical și personalul care garantează servicii și utilități publice esențiale.“. Competițiile sportive se vor desfășura numai în spatele ușilor închise.

„Evitați îmbrățișările și strângerile de mână”, recomandă guvernul. Alte recomandări: Spălarea frecventă a mâinilor; strănutul sau tusea în batistă, evitând contactul mâinilor cu secrețiile respiratorii; păstrați în contactele sociale o distanță interpersonală de cel puțin un metru; evitați îmbrățișările și strângerile de mână; evitați schimburile de sticle, pahare, în special în timpul activităților sportive

Activitățile de bază pentru sport în general, desfășurate în săli de sport, piscine și centre sportive de tot felul sunt permise numai cu respectarea recomandărilor„adică prin menținerea măsurilor de precauție în contactele sociale cu distanțe de siguranță și standarde de igienă.”

O recomandare municipalităților, autorităților locale, asociațiilor culturale și sportive de a oferi activități recreative individuale alternative care promovează și favorizează activitățile în aer liber (fără adunări) sau acasă.

“Recomandare pentru toate persoanelor în vârstă și persoanele cu boli cronice, cu multimorbiditate, precum și stărilor de imunodepresie congenitale sau dobândite de a limita ieșirile care nu sunt strict necesare și de a evita locurile aglomerate în care nu este posibil să se mențină distanța de sigurață interpersonală de cel puțin un metru”, spune proiectul.

Se prevede interdicția de a însoți pacienții în sălile de așteptare ale secțiilor pentru urgențe și primire și prim ajutor (DEA / PS), cu excepția cazului în care este specificat în mod specific de către personalul medical de la triaj.

“Proiectul prevede, de asemenea,”limitarea accesului rudelor și vizitatorilor la structuri precum ospiciile, reședințele asistenței medicale asistate (RSA) și structurile rezidențiale pentru persoanele în vârstă, autosuficiente și neautosuficiente, numai în cazuri permise de conducerea de sănătate a unității, adoptând măsurile necesare pentru a preveni eventualele transmisii de infecție”.

De menționat alarma lansată de asociației de categorie Confturismo-Confcommercio, care indică peste 7 miliarde de pierderi din cauza epidemiei. În trimestrul următor, 1 martie – 31 mai, în Italia sunt așteptați cu 31,625 milioane de turiști mai puțin. “Situația este dramatică pentru întregul sector”, spune președintele asociației, Luca Patanè. „Din păcate, plătim pentru consecințele unei comunicări media mult mai letale decât virusul”.

***

Radio România Actualități:

Guvernul francez a interzis temporar adunările mai mari de 5.000 de oameni

Noul coronavirus continuă să se extindă în întrega lume. COVID-19, aşa cum a fost numit, s-a răspândit, în doua luni, în 56 de ţări. Sunt aproape 86 de mii de cazuri confirmate şi aproape 3 mii de decese.

Cele mai afectate ţări, în afara Chinei, sunt: Coreea de Sud, cu peste 3 mii de cazuri, Italia cu peste o mie, Iranul cu aproape 600, Franţa cu 100, Germania cu 79 şi Statele Unite cu 68 de cazuri. Guvernul francez a interzis temporar adunările mai mari de 5.000 de oameni, iar semimaratonul de la Paris, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, a fost anulat.

Principala zonă de foc este situată la circa 90 de km în nordul de Paris, de unde a provenit primul francez decedat săptămâna aceasta în urma contractării coronavirusului. În cele cinci localități, unde trăiesc aproximativ 100.000 de oameni, școlile rămân închise cel puțin și săptămâna viitoare, orice fel de adunare publică este interzisă, inclusiv slujbele religioase, iar locuitorii sunt sfătuiți să nu iasă din casă decât pentru urgență sau pentru aprovizionarea cu alimente.

Un al doilea focar îngrijorător este un sat din estul Franței, în regiunea munților Alpi, în apropierea graniței cu Elveția. Unul dintre locuitori a făcut o petrecere cu 120 de invitații la scurt timp după ce se întorsese din Italia, iar apoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Ministrul sănătății a anunțat că testările populației din zonele de risc sunt în derulare și se așteaptă ca numărul cazurilor confirmate să crească. În acest moment, nouă pacienți sunt în stare gravă. Ieri, în ședința Consiliului de Apărare și a reuniunii extraordinare a guvernului s-a decis interzicerea la nivelul național a adunărilor publice la care participă mai mult de 5.000 de persoane.

Astfel, semimaratonul Parisului, de astăzi, la care erau înscriși peste 44.000 de alergători, a fost anulat, precum și mai multe târguri și conferințe internaționale programate în toată Franța până la jumătatea acestei luni.

***

Gabriel Popa:

Acum câteva luni scriam că următoarea țintă pentru neobolșevicii de la noi este BOR. Deoarece neobolșevicii și neofasciștii ăștia au mereu nevoie de un „dușman din interior” și de unul din exterior. Ca să funcționeze, ei trebuie să-și canalizeze mereu ura împotriva a ceva și să pornească să arunce cu flegme verzi într-o țintă.

Nu contează că spun enormități și că rostogolesc fake newsuri și falsuri. De exemplu, dintre istoricii ăia pe care îi pomentește Calamitru, doar unul singur vehiculează teza că BOR s-ar opune „occidentalizării” României. Este vorba de austriacul Oliver Jens Schmidt. Un istoric înregimentat ideologic, ale cărui luări de poziție au probleme serioase, cu multe inexactități, deformări ale faptelor și interpretări tendențioase. Așadar, „toți istoricii străini o zic” se reduce de fapt la un singur istoric, și acela foarte controversat și contestat de establsihmentul de la noi (și nu doar de la noi, din câte știu).

Așa au funcționat toate ideologiile totalitare. Pâinea și cuțitul lor este falsul, iar benzina lor este ura. Niște viruși care pătrund în creierele oamenilor și-i transformă în zombies cu spume la gură. Numai buni de asmuțit spre un țap ipsășitor. Precum evreii, burghejii, „religioșii” în general și, azi, BOR.

Nota noastră:

Dacă Autoritatea Palestiniană a decis închiderea Bisericii Nașterii Mântuitorului, oare, dacă isteria se va intensifica și/sau virusul se va răspândi mai mult în Israel, nu se va afla în același pericol și Biserica Sfântului Mormânt? Eventual chiar de Paști?

Nădăjduim că e doar worst case scenario și că nu va fi cazul, însă când vezi că unele țări au impus limite unor ceremonii sau pelerinaje religioase, când în unele regiuni din Italia s-au interzis și adunările la biserică, nu poți să nu îți pui serios această problemă.

Și nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva și „alor noștri” le va trece prin cap ceva asemănător mai ales că deja mass-media tot întreabă frenetic-insidios care vor fi „măsurile speciale” de Paști, atunci când mult mai mulți români din diaspora – inclusiv cea italiană – se întorc în țară, iar ministrul sănătății le cântă în strună, vorbind despre presupuse contacte pe care le-ar avea cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române pe această temă. Practic, ministrul sănătății dă de înțeles că au în vedere acest aspect, chiar dacă, pe surse, Patriarhia dezminte categoric.

Precedentul insa deja a fost creat! Să ne reamintim că recenta cedare a Patriarhiei la presiunile autorităților a fost însoțită de o campanie agresivă a unor influenceri, dintre care Andrei Caramitru se distinge prin agresivitate. În acel context, Caramitru a vânturat, invocând exemplul din Coreea de Sud,  inclusiv ipoteza-șantaj a consecințelor juridice, penale, imputabile clericilor și ierarhilor pentru imaginara răspândire a virusului. Nu este deloc exclus ca presiunile asupra Patriarhiei, cele care nu au fost vizibile public, să fi conținut și astfel de sugestii.

Pentru că, nu-i așa?, asta arde, până la urmă, sa se interzica adunările in bisericile ortodoxe! Nu aglomerările anonime ale mulțimilor de aiurea de prin malluri, de pildă, unde mii de oameni lasă mii de urme pe mese, scaune, farfurii și tacamuri, spalate cum or fi și igienizate ioc, sau aglomerările de la supermarketuri, sau din metrouri, autobuze și troleibuze. Nu, problema sunt exact acele adunări periodice, între oameni care se cunosc, la biserică, la Sfânta Lturghie… sigur de acolo vine pericolul!

sursa foto: Basilica

”RELIGIA ȘI CONSERVATORII RĂSPÂNDESC CORONAVIRUSUL”. Cum stigmatizează massmedia grupurile religioase, pelerinajele și ceremoniile plecând de la cazul unui cult milenarist din Coreea de Sud

Parintele Vasile Ioana: CUVANT LAMURITOR DESPRE SFANTA IMPARTASANIE in contextul ”INFODEMIEI” CORONAVIRUSULUI. Explicatii privitor la cele doua comunicate ale Patriarhiei: “PRIMUL A FOST LA PRESIUNE. Numai Patriarh sa nu fii in vremurile astea! Greu este, dragilor, sa iti vina institutiile statului si sa te oblige sa iei niste masuri”. “HAIDETI SA NE RUGAM PENTRU TARA! URMEAZA O PERIOADA GREA. NU A INCEPUT INCA RAUL…” (video + text)

Patriarhia Română CEDEAZĂ GRAV în fața presiunilor activiștilor #rezist anticlericali. ÎMPĂRTĂȘIREA LA ACELAȘI POTIR și cu aceeași linguriță pusă în dubiu chiar de către cei care ar fi trebuit să le afirme/ CUM AU RĂSPUNS TEOLOGUL JEAN-CLAUDE LARCHET ȘI MITROPOLITUL NICOLAE AL MESOGHIEI ISTERIEI SIMILARE A GRIPEI PORCINE?

PATRIARHUL DANIEL REVINE CU PRECIZARI DESPRE REGULA IMPARTASIRII, dar PRECEDENTUL “LINGURITELOR PERSONALE” ESTE CREAT, in numele grijii pentru “cei mai slabi in credinta”/ PS IGNATIE: “Biserica se conduce nu prin comunicate, ci prin cuvinte pastorale asumate”/ REACTII, ATITUDINI, CLARIFICARI si MARTURII din partea corpului eclesial viu in privinta SMINTELII create de primul comunicat al PATRIARHIEI si a relatiei dintre SFINTELE TAINE – LINGURITA – BOLNAVI – IGIENA

“SFINTELE TAINE sunt realitati, nu simboluri. Este o PROFANARE sa ne gandim sau sa ne apropiem de ele ca si cum ar fi realitati biologice obisnuite, perisabile” – Marturisirile limpezi si puternice ale unor EPISCOPI ROMÂNI (PS MACARIE, IGNATIE si IUSTIN) despre SEMNIFICATIA SI PUTEREA SFINTEI IMPARTASANII, in contextul “ISPITEI de a dori sa modificam DUPA BUNUL PLAC randuiala liturgica statornicita in Biserica”

PREDICI DE ÎNTĂRIRE A CREDINȚEI ÎN VREMEA ISTERIEI CORONAVIRUSULUI: “Vă rog să nu vă lăsaţi intimidaţi! Şi, mai ales, SĂ NU VĂ LĂSAȚI ÎNDEPĂRTAȚI DE SFINTELE TAINE din pricina provocărilor evidente pe care unii şi alţii le aruncă! SĂ FIM CU DREAPTĂ SOCOTINȚĂ ȘI SĂ NU NE LĂSĂM MANIPULAȚI”

CORONAVIRUSUL, ÎMPĂRTĂȘANIA și CREȘTINII. “Să ne privim în oglindă, punându-ne întrebarea cu toată sinceritatea: de ce ne împărtășim?”

Epidemia de coronavirus intre EXPERIMENTELE DARPA in domeniul armelor biologice si omniprezenta “vizionara” a magnatului BILL GATES – de la SIMULAREA RECENTA A UNEI PANDEMII DE… CORONAVIRUS, la PREVIZIUNILE CATASTROFICE a milioane de morti si pana la FINANTAREA DEZVOLTARII UNUI VACCIN. Nicio legatura cu preocuparile mai vechi privind… REDUCEREA POPULATIEI MONDIALE, inclusiv prin VACCINURI (si VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “BISERICA NAȘTERII MÂNTUITORULUI – ÎNCHISĂ PE MOTIV DE CORONAVIRUS! Ce va fi cu Sfântul Mormânt în NOAPTEA DE ÎNVIERE?/ Care sunt „MĂSURILE SPECIALE” intenționate de Statul român pentru perioada de PAȘTI? Semne îngrijorătoare ale PRESIUNII și ȘANTAJULUI exercitate asupra BOR pentru INTERZICEREA SLUJBELOR BISERICEȘTI, sub amenințarea dosarelor penale!

  1. “Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor…
    Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut..”

    Il suparam si-L scarbim pe Domnul si Mantuitorul, Lumina lumii , mai ales noi care ne consideram “a fi cu El” , strecurand tantarul si inghitind camila, cantarind Iubirea in discutii savante, “think tank assessments”.

    “Vino sfârşit, aşterne cenuşă pe lucruri.
    Nici o cărare nu mai e lungă…
    Pe coate încă o dată
    mă mai ridic o şchioapă de la pământ
    şi ascult.
    Apa bate-ntr-un ţărm.
    Altceva nimic, nimic,
    nimic” (LB)

    Puterea intunericului se intinde peste lume si oamenii ovationeaza.
    Si ma asez, ingenunchez si plang.

  2. pai cum sa-si faca aparitia antihristu cu atatea biserici deschise in Israel… liturghii si altele din astea…

  3. 1. Se spune ca vor fi inchise bisericile si moscheile. Nu si sinagogile. Interesant!
    2. Caramitru asta care face de rusine sangele atator mucenici aromani, nu scapa nici un prilej de al invoca pe Domnul in batjocura, scriindu-l intentionat cu litera mica. Dumnezeu sa-l ajute!

  4. @menumoroot

    Masurile sunt luate in teritoriile controlate de Autoritatea Palestiniana – poate ca nu exista sinagogi pe-acolo…

  5. Pingback: CARANTINĂ DE PAȘTI? Traian Băsescu pune presiune pe Patriarhul Daniel: CATEGORIC, DA, TREBUIE RESTRÂNSĂ PARTICIPAREA LA SLUJBE. CINE VINE, INTRĂ ÎN CARANTINĂ. PATRIARHUL E RAȚIONAL.../ Reacție fermă a lui Vasile Bănescu: „Biserica nu intră
  6. Pingback: BISERICA ORTODOXA LA UN PAS DE PRIGOANA MASCATA, IN POSTUL PASTILOR? SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERIC
  7. Pingback: SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERICA GRECIEI SI PATRIARHIA ANTIOHIEI - POZITII CATEGORICE, EXEMPLARE/ De
  8. Pingback: PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, no
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare