COMBATEREA CORONAVIRUSULUI, comparată cu AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. Cum a fost găsit pretextul ideal pentru instaurarea unei DICTATURI TOTALITARE ORWELLIENE/ Memento mori și amintiri despre gripa Hong Kong din 1968

9-03-2020 7 minute Sublinieri

Nota noastră

[1] Titlul original al interviului, Coronavirus: war is appropriate analogy, este, într-adevăr, foarte „inspirat”: „expertul” (de fapt, reprezentant al unor producători de vaccinuri) ne spune ca suntem in fata unui nou tip de război – cu un inamic invizibil, se subînțelege. Dar analogia nu este cu orice fel de război, ci cu cel împotriva terorii. Chiar asistăm, de fapt, la o variantă mult mai îmbunătățită a războiului contra terorii. Avem același tipar: inamicul este pretutindeni și nicăieri; este supraexpus mediatic și spaima cauzată de supraexpunere este contagioasă; nu poate fi combătut cu acțiune previzibilă, programatică, ci prin instaurarea unei permanente stări de necesitate care justifică măsuri extraordinare ce limitează sau anulează drepturi și libertăți fundamentale. Un alt fel de revoluționare permanentă…

[2] Richard Hatchett este directorul unei alianțe globale – The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) organizație care finanțează si coordonează dezvoltarea de noi vaccinuri pentru viruși. Intre fondatori, așa cum poate afla imediat oricine de pe Wikipedia, se afla Guvernul Norvegiei, World Economic Forum, The Wellcome Trust, Bill and Melinda Gates Foundation (finanțator principal). Organizația este înființată in 2016 cu un buget de pană la jumătate de miliard de dolari.

[3] Foarte interesant este că vorbitorul dă ca exemplu pozitiv in ceea ce privește combaterea epidemiei: Hong Kong si Singapore. De ce este relevant acest lucru? Simplu, Singapore nu este o societate democratică, dar este prezentat in massmedia mainstream ca o minune a prezentului, rai al investițiilor străine si Orașul Viitorului. Orașul-stat este o autocrație digitală, o utopie tehnologică, in fapt o societate oligarhică/plutocratie, dirijata autoritar de grupări elitiste, in care diviziunea de clase sociale nu mai poate fi ascunsa.

Iată reperele pozitive ale acestui nou război: China și Singapore, societăți centralizate, supravegheate permanent, puternic digitalizate, bazate pe conditionare si reprimare „soft”, care, in timp de război, devine, însă, și „hard.” 

[4] Alți termeni cheie în care expertul prezintă situația sunt engagement of the public și distanța socială. Engagement este folosit pentru a descrie capacitatea de angajament a reacțiilor pe rețelele de socializare, iar în context social semnifică o stare de mobilizare a populației. Ca pe timpul unui război – stare de necesitate, toată lumea la ordin, la dispoziția autorităților. O stare de mobilizare așa cum se petrece în cadrul unei societăți totalitare – o permanentă stare de vigilență, de expunere la propaganda de stat și de participare la acțiunile concepute de centru pentru combaterea dușmanului. Acest lucru pare a fi contradictoriu cu impunerea distanței sociale, care presupune interacțiuni sociale cât mai puține, distanță fizică între persoane și interdicția acțiunilor comune, sociale, a evenimentelor publice, a mulțimilor sau chiar grupurilor. Mobilizare permanentă și ruperea legăturilor sociale autonome, izolarea persoanei – iată elementele unei disciplinări radicale a corpului social, care trebuie deposedat de orice eventuale rezistențe locale și transformat într-o masă amorfă și obedientă. 

[5] Este interesantă și perioada destul de lungă previzionată pentru producerea unui vaccin. După precedentele episoade/exerciții de pandemie (ne amintim de gripa porcină), o astfel de perioadă, între timp cu o populație în stare de mobilizare și de necesitate, epuizată nervos de bombardamentul neîncetat al groazei covid-19, poate garanta o uriasă cerere de vaccinare – un fel de povestea cartofului la scară și intensitate mult mai mare (asta dacă nu o să o facă oricum obligatorie).

[6] Hatchett a evocat gripa spaniolă, întărit în emisiunea românească și de Raed Arafat, care trage un fel de concluzie: orice măsură a statului este în favoarea comunității. Chiar oriceÎn plus, nu există încă un răspuns cert cu privire la gripa spaniolă –  a cărei mortalitate a putut fi accelerată de condițiile oribile ale primului război mondial. Nu ar fi oare, mai uman, mai rațional, ca în loc de această atitudine alarmistă la extrem, care vrea să vadă societățile angajate într-un soi de distopie orwelliană medicală, să optăm pentru o atitudine decentă, precum cea descrisă de Craig Murray mai jos?

Gabriel Popa:

Revoluția este fără nuanțe și accelerează, mereu, la vremuri de criză. Artificială sau reală.

Cea mai mare industrie a lumii, China, este închisă de câteva luni.

Italia, inima turismului mondial și a spațiului Schenghen, a devenit noul epicentru global al epidemiei de coronavirus.

Petrodolarul a cunoscut o prăbușire istorică, în urma unei bizare alianțe între Rusia și Emiratele Arabe Unite, prin creșterea producției în condiții de criză și de prăbușire a prețului.

Dolarul este în cădere liberă, ca urmare a prăbușirii petrodolarului.

Yenul japonez se prăbușește și el.

Europa este în genunchi. Franța, Germania și Spania au intrat și ele pe spirala Italiei. Și mai e și Brexitul, la care EU e încă departe de a se fi adaptat.

OMS anunță că virusul nu va dispărea cel mai probabil o dată cu apariția căldurii.

CNN ne spune că situația din lume este comparativă cu una de război.

Ce vedem pare a fi „furtuna perfectă”. Dacă îmi spunea acum cineva acum trei luni că toate aceste nenorociri se vor alinia, l-aș fi trimis direct la Obregia, să se caute.

Revoluția înaintează în două viteze. Încet, în vremuri „de pace”. Și pe repede înainte, în vremuri de război și de criză. Nu contează că acea criză este reală sau stimulată, artificială. Obiectivele spre care Revoluția se mișca lent, în vremuri de pace, sunt accelerate în vremuri „de război”. Vaccinarea obligatorie este un singur exemplu. Se cere, peste tot, închiderea bisericilor și chiar sistarea Liturghiei.

Și dacă încerci să te opui rațional isteriei globale, ți se va răspunde că ești un reacționar, un dușman al boborului și al binelui public.

Revoluția nihilist-progresist-globalistă nu cunoaște nuanțe, este absolutistă și lucrează cu cu tancul sau cu ghilotina. Este deservită de tot felul de idioiți utili și de submediocri care îi zbiară din toți bojocii sloganistica debilă, dar eficientă la anumite mase. Și tocmai a intrat din nou în faza „pe repede înainte”. Pedala de accelerație e apăsată până la fund.

Sursa foto: https://www.craigmurray.org.uk/archives/2020/03/momento-mori-unpopular-thoughts-on-corona-virus/

Craig Murray:

Memento Mori – Gânduri nepopulare legate de coronavirus

Întotdeauna am fost atașat de această fotografie, din motive care sunt probabil evidente. Suntem, de la stânga la dreapta, Celia, Stuart, Neil, Craig și de-a lungul copilăriei am fost cu adevărat atât de apropiați și atât de fericiți. Motivul pentru care postez acest lucru este că mama mea mi-a spus mereu că a fost uimită cât de bine arătam în fotografie, având in vedere că a fost făcută când eram cu toții in pauză școlară bolnavi fiind de gripă Hong Kong.

Pandemia de gripă din Hong Kong din 1968/9 a fost ultima pandemie de gripă cu adevărat gravă care a măturat Marea Britanie. Acestea par extraordinar de regulate – 1919, 1969 și 2020. Epidemiile de gripă au o punctualitate mult mai bună decât trenurile (deși v-am păcălit un pic in lista de mai sus și am lăsat în afară „gripa asiatică” din 1958). În ziua de azi „gripa Hong Kong” este cunoscută sub numele de H3N2. Estimările pentru decesele pe care le-a provocat la nivel mondial variază de la 1 la 4 milioane. În Marea Britanie, aceasta a ucis aproximativ 80.000 de oameni.

Imagine: Decese in Marea Britanie, atribuite diverselor epidemii de gripă

Dacă coronavirusul actual ar fi apărut în 1968, pur și simplu s-ar fi numit „gripă”, probabil „gripă Wuhan”. Este posibil ca COVID-19 să nu fie clasificat astăzi ca atare, dar în tinerețea mea gripă este cu siguranță ceea ce am fi numit-o. Gripa din Hong Kong a fost foarte asemănătoare cu focarul actual, fiind extrem de contagioasă, dar cu o rată de mortalitate destul de mică. Se estimează că 30% din populația Regatului Unit a fost infectată în pandemia de gripă Hong Kong. Rata de deces a fost de aproximativ 0,5%, în mare parte persoane în vârstă sau cu comorbidităti.

Însă nu a existat nicio panică masivă, nici o isterie mass-media în timp real, secundă cu secundă, raportat la gripa Hong Kong.Să încep să fiu nepopular. „Om la aproape 80 de ani, aflat deja într-o stare foarte proastă de sănătate, moare de gripă” nu este și nu ar trebui să fie un titlu de știri. Redarea este obscenă, intruzivă, dezechilibrată și proiectată pentru a provoca isterie în masă.

Luați în considerare acest lucru: 100% dintre cei care contractează coronavirus vor muri. 100% dintre cei care nu contractă coronavirus vor muri și ei. Diferența de speranță medie de viață între cele două grupuri se va dovedi a fi doar foarte marginală. Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a celor care mor de COVID-19 se vor apropia deja de sfârșitul vieții sau vor avea alte probleme de sănătate.

Permiteți-mi să fac această afirmație importantă. Scriu ca cineva a cărui inimă și plămâni sunt deteriorați și în stare proastă, în urma multiplelor embolii pulmonare bilaterale care aproape m-au ucis în 2004 – embolii apărute în mod misterios exact în momentul în care guvernele din Marea Britanie și SUA încercau disperat să scape de mine în calitate de ambasador, la doar câteva săptămâni după ce am fost în sfârșit exonerat de toate acuzațiile false cu care guvernul britanic a încercat să mă încadreze. Am fost în comă zile întregi și mi-au fost dați, ulterior, maximum trei ani speranță de viață (citiți Crimă în Samarkand pentru povestea completă). Dacă sunt infectat cu COVID-19, mă aștept să plec destul de repede în următoarea mea aventură.

Dar sunt în regulă cu asta. Am trait o viata incredibil de plină și satisfăcătoare. Nu am nicio dorință să mor – am o soție și copii pe care îi iubesc profund și am bătălii politice importante pe care doresc să le lupt. Dar omul nu trebuie să trăiască pentru totdeauna și într-o zi va veni timpul meu.

Ceea ce mă îngrijorează legat de reacția actuală la coronavirus este faptul că pare să reflecte credința că moartea este o aberație, mai degrabă decât o parte a ordinii naturale a lucrurilor. Întrucât specia umană continuă să se extindă masiv în număr și, întrucât continuă să facă să dispară alte specii, este inevitabil ca populația umană, aglomerată și în exces, să devină susceptibilă la boli.

Deoarece vedem efectele catastrofale ale ființelor umane asupra mediului, inclusiv asupra altor specii și asupra climei, sunt cu adevărat perplex cu privire la presupunerile și obiectivele omenirii. Credem cu adevărat că știința medicală ar putea și ar trebui să elimine toate bolile?Există numeroși oameni de știință in domeniul medical, bine finanțați, care lucrează din greu la cercetarea teoriei că îmbătrânirea în sine este un proces ce poate fi prevenit. Deoarece aceasta este o noțiune foarte atractivă pentru occidentalii înstăriți, se cheltuiesc mai mulți bani pentru prevenirea îmbătrânirii decât pentru combaterea malariei și a altor boli tropicale. Unde se termină asta? Vrem într-adevăr o lume în care toți oamenii să fie centenari? Care sunt efectele acestui fapt asupra populației, asupra demografiei, economiei și alocării resurselor finite, inclusiv alimente și locuințe?

Isteria de masă din jurul coronavirusului actual este determinată de respingerea societală a ideii că specia umană face parte din ecologia mai largă și că moartea și boala sunt fapte inevitabile – lucruri cu care însă, dimpotrivă, ar trebui să ne împăcăm pentru ca fac parte din condiția umană. Permiteți-mi să ofer un gând reconfortant celor care v-ați afundat în isterie. Nu am nicio îndoială că ratele mortalității din coronavirus sunt exagerate. Toate se bazează pe extrapolare de la cei care au fost testați, dar există o populație foarte mare de oameni, la nivel mondial, care au sau au avut coronavirusul, ale cărui simptome au fost cele ale unei răceli sau chiar inexistente, care nu au fost puși în situația de a fi testați pentru coronavirus. Gripa din Hong Kong a avut o rată a mortalității de 0,5% și cred că în cele din urmă COVID-19 se va dovedi a fi foarte similară. La fel ca gripa, singura diferență este că COVID-19 este mai contagioasă, așa că mai mulți oameni o vor lua.

Da, spălați-vă mâinile, aruncați șervețelele la coșul de gunoi, păstrați-vă lucrurile curate. Nu stați in preajma cuiva care are gripă. Profitați de tot ceea ce poate face medicina modernă pentru a vă ajuta. Dar nu fiți prea șocați de ideea că unii bolnavi mor, mai ales dacă sunt bătrâni. Nu suntem zei, suntem muritori. Trebuie să ne reconectăm la acest gând.

Toate decesele umane sunt tragedii individuale. Doresc toată mângâierea și compătimirea celor afectați și nu vreau în niciun fel să minimalizez durerea pierderii individuale a oricărei persoane de orice vârstă (mi-am pierdut propria mamă nu cu mult timp în urmă) sau sa susțin ca un număr mic de decese ale copiilor nu ar fi oricum îngrozitor de dureroase. Condoleanțele mele cele mai adânci și din inimă merg către toți cel îndurerați, iar salutările mele calde se adresează tuturor bolnavilor și celor îngrijorați. Dar perspectiva sensului mai larg al vieții umane în univers este de ajutor în mâhnire și suferință. Scopul acestui blog rămâne să nu evităm să spunem ceea ce poate fi nepopular. Sper că oamenii vor începe să ia în considerare COVID-19 într-un mod mai echilibrat.

Paul Anicet:

Incredibil cât îi (roade) pe unii ideea că trebuie închise bisericile (eventual chiar de Paști) ca să evităm, pasămite, pericolul epidemiei de coronavirus. Evident, bineintenționații ăștia sunt fix cei care ar închide bisericile permanent, pentru bunul motiv că nu suportă ei Biserica.

Comandasem mai devreme pentru copii niște pizza la domiciliu, și am realizat că dacă vrem prevenție la sânge, păi unitățile de alimentație publică sunt primele care ar trebui închise. Hoteluri, restaurante, baruri, catering, pizzerii… îți strănută un angajat în oala de ciorbă, au pus-o de mămăligă clienții…

Chiar, “măsura” asta de ce nu e promovată în spațiul public de ăștia ce vor suspendarea slujbelor religioase? Doamne ferește, că eu nu vreau așa ceva, dar de ce binevoitorii noștri se gândesc imediat la Împărtășanie și slujbele religioase când e vorba de interdicții și nu la restaurante ori malluri?

În fine, ce voiam, de fapt, să spun e că pentru creștin sunt prioritare cuvintele Mântuitorului: “Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.” (Matei 10:39).

Noi mergem la Liturghie nu atât pentru a fi feriți sau vindecați de coronaviruși, cum își închipuie seculariștii (sau mergem și pentru asta, dar numai în secundar), ci pentru a dobândi viața veșnică, pentru mântuire și pentru Domnul nostru. Căci dacă pentru a ne “feri de boală” ajungem să ne ferim de Domnul nostru și de Împărtășirea cu El, e ca și cum Îl negăm sau Îl echivalăm cu boala. Vom căuta să ne păzim viața de aici și o vom pierde pe cea care contează. Ba, prin necredință, s-ar putea să pierdem și sănătatea de aici. Dacă fugi din biserică de frică, dar te rogi de acasă pentru sănătate, s-ar putea să ți se aplice acel “Fie ție după credința ta”.

Dacă pentru Iisus trebuie să mergem și în miijlocul virușilor și să ne îmbolnăvim, trebuie să fim gata să o facem. Inclusiv pentru a ne ruga cei tari (și cu mine, cel fricos) pentru cei mai slabi în credință. Nu ne cereți să nu ne ducem.


Categorii

Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “COMBATEREA CORONAVIRUSULUI, comparată cu AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. Cum a fost găsit pretextul ideal pentru instaurarea unei DICTATURI TOTALITARE ORWELLIENE/ Memento mori și amintiri despre gripa Hong Kong din 1968

 1. Doamne ajută,

  Prezentăm aici reeditarea online a Bibliei din 1914 într-un format mai clar, toate literele fiind inteligibile.
  Aceasta nu este reeditarea publicată de „biserica pe stil vechi” din România.

  Citiți aici:
  Biblia 1914 – reeditare online
  https://cititorul.home.blog/2020/03/10/biblia-1914-reeditare-online/

 2. Asa ceva…!!!! Tocmai au anuntat ca se interzic slujbele cu participarea a mai mult de 100 persoane in spatii inchise.

 3. Pingback: BISERICA ORTODOXA LA UN PAS DE PRIGOANA MASCATA, in Postul Pastilor? SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERIC
 4. Pingback: CORONAVIRISUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?
 5. https://m.activenews.ro/economie/Doua-amenintari-la-adresa-pacii-mondiale-II-160563

  Pe cât se poate vedea au reușit să declanșeze o mare criză. Experimentul fără precedent, prin amploarea pe care o are la nivel global, prin care PANICA a făcut legea cu ajutorul tuturor guvernelor obediente sistemului mondial ocult, folosindu-se de o pseudopandemie pe post de sperietoare, ar trebui să ne pună serios pe gânduri, pe noi cei dreptcredincioși. Pentru că ceilalți sunt atât de speriați încât nu mai știu ce să facă. Doar noi cei dreptcredincioși mai putem face ceva cu ajutorul și cu mila Domnului, rugându-ne și pentru ei, după sfatul ÎPS Neofit.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. Pingback: Filosoful italian Giorgio Agamben despre contagiune și normalizarea stării de urgență
 7. Pingback: SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERICA GRECIEI SI PATRIARHIA ANTIOHIEI - POZITII CATEGORICE, EXEMPLARE/ De
 8. Pingback: SEMNALE DE ALARMA de pe frontul pandemiei - "SACRIFICAREA" MEDICILOR aruncati in razboi fara arme, IMINENTUL COLAPS AL SISTEMULUI MEDICAL, CRIZA, DISPERARE, SARACIE si... SALVAREA OTRAVITA: "Criza economica fara precedent va dobori orice re
 9. Pingback: CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare