ELITA POLITICO-MILITARA POLONEZA, IN FRUNTE CU PRESEDINTELE CONSERVATOR SI EUROSCEPTIC KACZYNSKI – DECAPITATA DE UN “ACCIDENT” AVIATIC SUSPECT IN RUSIA

10-04-2010 3 minute Sublinieri

 • Gandul:

„NOUL KATYN”. POLONIA, LA A DOUA DECAPITARE ÎN ULTIMII 70 DE ANI

COMENTARIU LIVE – Ce uşor moare un preşedinte! Un zbor „ciudat” şi o grămadă de întrebări fără răspunsde Bogdan MUNTEANU

Lech Kaczynski şi Jaroslaw Kaczynski- fraţii gemeni “minune” ai scenei politice de la Varşovia- aşa cum i-a catalogat presa europeană în ultimii 5 ani, au fost unii dintre cei mai activi lideri europeni atât pe plan intern, cât şi la nivelul instituţiilor comunitare. Istoricul lor a fost unul aproape identic: cei doi au îmbrăţişat aceleaşi valori catolice, ultraconservatoare, şi ambii s-au lansat în politică din rândurile mişcării anticomuniste Solidaritatea (Solidarnosc)

• După impunerea legii marţiale în decembrie 1981, Lech a fost închis, ca alţi câţiva mii de militanţi din Solidaritatea. Eliberat după 11 luni, el a devenit, împreună cu fratele său, un colaborator apropiat al liderului istoric al primului sindicat liber din lumea comunistă, Lech Walesa. După apariţia unor conflicte cu acesta, la începutul anilor ’90, gemenii au fondat partidul Lege şi Justiţie, în 2001, devenit între timp cel mai important partid polonez. În 2002 Lech a fost ales primar al Varşoviei, după ce a declarat război corupţiei. O mare parte dintre deciziile sale au fost populiste, cum a fost şi interzicerea paradelor gay, tocmai pentru a atrage electoratul catolic, cel mai disciplinat la vot.

• Lech Kaczynski a câştigat alegerile prezidenţiale la 23 octombrie 2005, după cum fratele său – mai în vârstă cu 45 de minute – le-a câştigat pe cele legislative, desfăşurate la 25 septembrie 2005, în fruntea partidului Lege şi Justiţie (PiS) la a cărui conducere încă o deţinea. Potrivit Constituţiei poloneze, şeful statului are o putere limitată, inferioară celei a premierului, concentrându-se în special pe politica externă. Asta nu i-a împiedicat pe fraţii Kacyznski să formeze unul dintre cele mai puternice tandemuri din politica europeană. Conducerea lor bicefală a pus pe jar de mai multe ori întreaga Uniune Europeană, mai ales când era necesar acordul Poloniei pentru adoptarea Tratatului de la Lisabona, iar cei doi au blocat Consiliul European, până când nu au obţinut o serie de derogări în avantajul Varşoviei şi în sprijinul catolicilor polonezi. O altă controversă majoră a constituit-o şi susţinerea reintroducerii pedespsei cu moartea de către şeful statului polonez, idee care a provocat fiori reci în mai multe Cancelarii europene, dar şi în rândul ONG-urilor.

Ultima fotografie a sotilor Kaczynski, la urcarea in avionul mortii

• Pentru a nu stingheri candidatura lui Lech la funcţia de şef al statului, Jaroslaw a renunţat la postul de premier, în favoarea unui expert mai puţin cunoscut publicului larg, Kazimierz Marcinkiewicz. El şi-a păstrat însă postul – foarte influent – de şef al partidului care a obţinut cele mai multe locuri în Parlamentul de la Varşovia.

• Cei doi fraţi au fost, de asemeni, unii dintre copiii prolifici ai showbiz-ului polonez. La sfârşitul anilor ’70, Lech şi Jaroslaw au jucat rolul unor fraţi gemeni într-un film pentru copii. Ulterior, în anii de mandat la conducerea Guvernului de către Jaroslaw, dar şi a lui Lech la preşedinţie, presa poloneză de scandal deseori îi supranumea, pe un ton ironic, “Fraţii Cartof”.

Ce îi diferenţia pe gemeni: atitudinea, o aluniţă şi viaţa personală

“Fratele meu m-a împins tot timpul în faţă. El preferă să fie mai retras, vrea să rămână acolo unde este şi să conducă partidul nostru politic”, explica Lech, într-un interviu. “Nu suntem chiar identici”, dădea asigurări preşedintele polonez, mai mic decât fratele său cu 45 de minute. El era căsătorit, tată şi bunic, în timp ce Jaroslaw era celibatar şi locuia cu mama- un academician cunoscut şi membru al Academiei Poloneze de Ştiinţe.Este adevărat însă că, pe plan politic, avem aceleaşi opinii. Acestea s-au născut din patriotismul părinţilor noştri, membri ai rezistenţei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ei ni le-au transmis”, mai mărturisea Lech Kaczynski.

• Presa însă reuşea să-i deosebească doar in punct de vedere fizic: cele două aluniţe de pe obrazul stâng şi de pe nas erau “secretul”. Numai preşedintele Lech le avea şi asta îl diferenţia de fratele “mai mare” cu câteva minute, Jaroslaw.

William R. Voss, presedintele Flight Safety Foundation: Nu elimin nici o cauza a accidentului, insa avioanele VIP primesc cea mai buna intretinere si sunt pilotate de cei mai buni piloti

Statul major al fortelor aeriene militare din Rusia: Pilotii aeronavei in care se afla presedintele polonez au ignorat in mod repetat mesajele turnului de control

La o distanta de 1,5 km, controlorii de zbor au constatat ca echipajul a marit viteza verticala de coborare, ajungand sub linia de glisare. Coordonatorul de zbor a cerut echipajului sa aduca avionul in plan orizontal si, cand echipajul nu a executat manevra indicata, a ordonat pilotilor sa indrepte aparatul spre aerodromul de rezerva. Cu toate acestea, echipajul a continuat sa coboare. Din pacate, totul s-a terminat tragic”, a spus Aleshin… Gazeta Wyborcza scrie ca militarii polonezi se intreaba cine a permis “tuturor acelor oameni care au murit in avion sa zboare la bordul unui singur aparat”... Parca ar fi mana diavolului in aceasta tragedie, unde zeci de reprezentanti ai elitei politice si militare a Poloniei au murit in drum spre Katyn, acolo unde s-a consumat una dintre cele mai ingrozitoare tragedii din istoria poporului polonez”, scrie Vzgliad intr-un comentariu pe aceasta tema.

Trupul neinsufletit al presedintelui polonez Lech Kaczynski a fost scos din avionul ars

Accidentul de la Smolensk: Coincidenta tragica

Arhiva:

 • Eurosceptic (22 ianuarie 2010):

Lech Kaczynski revine cu declaratii eurosceptice.

UE este o “republică aristocratică” ce ar trebui “puţin democratizată“, a spus preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, într-un interviu pentru presa din Cehia, citat de Mediafax. Kaczynski a acuzat Franţa, Germania şi Marea Britanie că iau deciziile singure, apreciind că “procesul real de luare a hotărârilor ar trebui să mai evolueze“. “Trebuie să ne luptăm ca Tratatul de la Lisabona să nu fie considerat o constituţie, deoarece constituţia este a unui stat, iar UE nu este un stat“, a subliniat preşedintele polonez.

(1 iulie 2008): Interviu cu preşedintele polonez Lech Kaczynski

(…) BBC aminteste ca aceasta este ultima dintr-o serie de inclestari intre Bruxelles si Varsovia, ce acopera domenii variate, precum homosexualitatea sau protectia mediului.

Insusi presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, a cerut anul trecut statelor membre UE sa accepte reintroducerea pedepsei cu moartea, pedeapsa sustinuta, in cazul pedofililor, si de Liga Familiilor Poloneze, partid radical ce face parte din coalitia de guvernamant.


Categorii

Pagini laice, Polonia, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

72 Commentarii la “ELITA POLITICO-MILITARA POLONEZA, IN FRUNTE CU PRESEDINTELE CONSERVATOR SI EUROSCEPTIC KACZYNSKI – DECAPITATA DE UN “ACCIDENT” AVIATIC SUSPECT IN RUSIA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Nu sustin nimic, tocmai pentru ca nu pot fii sigur.

  Doar tind sa cred ca (de data aceasta) ‘rusii’ nu au partasie.

 2. @ admin:
  Nu cred ca cei din fruntea tarii noastre sunt ortodocsi get beget. Sunt ortodocsi declarati la recensamant si la televizor. Si atat.
  Toata admiratia pentru lupta antiglobalizarii a fratilor Kaczynski si colaboratorilor lor. Condoleante familiilor indurerate si poporului polonez.

  Este oare de vreun folos sa ne angajam in nestire in supozitii, sa citim declaratii printre randuri, sa tragem concluzii, sa judecam si sa condamnam? Nu face asta, aproape sufocant, toata presa scrisa, vazuta si auzita?
  Eu n-am vrut nici o secunda sa generes vreo cearta. Mi-a sarit in ochi cuvantul folosit mai sus de un antecomentator si-am vrut sa atrag atentia ca nu e cazul sa ne apucam de pictat icoane.
  Cu ingaduinta Domnului a avut loc tragicul eveniment, accident sau inscenare, deci cine sunt eu sa-mi dau cu parerea.
  Iertati-ma va rog pentru tulburare!
  Dumenzeu sa-i ierte si sa mantuiasca sufletele celor decedati si ale celor indurerati, cu prealuminatele sale judecati.
  Doamne miluieste!

 3. Sa ne imaginam un scenariu interesant:
  Vrem sa scapam onorabil de un tandem aflat la conducerea unei tari,tandem ce intareste periculos tara prin influenta avuta in Parlamentul European.Tara respectiva se afla la granita cu patria noastra.Patria noastra nu trebuie sa aiba vecini puternici provestici,zicem noi.Cum procedam sa-i omoram si totusi sa nu fim banuiti ca am avea vreo implicare?Simplu.
  Tandemul respectiv ne face o vizita,pentru a comemora-culmea tupeului-victimele crimelor savarsite de inaintasii nostri asupra acestei tari.
  In primul rand directionam printr-o metoda sau alta aeronava respectiva spre o zona cu ceata.Un avion ce se pregateste de aterizare devine mult mai vulnerabil si mai dependent de indicatiile turnului de control in conditii de ceata.Inducem in eroare pilotii avionului comunicandu-le informatii eronate asupra altitudinii,vitezei de coborare,etc si am rezolvat problema mai simplu decat credeati.Evident tot noi vom studia cutiile negre ale avionului si nu e o problema sa scoatem vinovati pilotii avionului,chiar daca asta va fi partea cea mai grea.Pilotii unei aeronave prezidentiale sunt asii asilor,ei nu pot gresi,se stie.Dar totusi sunt oameni,nu? Va multumim pentru atentie.

 4. @ Adris:

  Fiindca de asta ne-a dat Domnul si ceva pe umeri 🙂 si ne-a zis sa fim nu numai blanzi ca porumbeii, ci si… stii continuarea. Nu te supara noi.

  Or fi ortodocsi prin botez (majoritatea, nu toti), dar nu doar ca n-au treaba ei cu credinta decat electoral, insa si-au vandut de mult si neamul, si sufletul…

 5. @ George Liviu:

  Corect!

 6. http://www.hotnews.ro/stiri-international-7120286-update-doi-controlori-trafic-rusi-sustin-nu-inteles-pilotii-polonezi-din-cauza-barierei-lingvistice-expert-securitate-aviatica-controlorii-din-aeroporturile-militare-nu-trebuie-vorbeasca-engleza.htm#comentariu_7122460

  Dar de fapt ce avem? O delegatie oficiala, un sef de stat strain aterizand pe un aeroport semi-militar din Rusia. Se stia ca vine acolo? Categoric.
  Vizita era pregatita dinainte, exista anumite proceduri (SUNT SIGUR) si aeroportul ala TREBUIA SA FIE FUNCTIONAL. Daca rusii nu erau in stare sa-l faca functional, trebuiau sa refuze din start si sa indice alt aeroport.
  In schimb rusii trimit acolo controlori de trafic care nu vorbesc engleza. Nu e prostie, nu poate fi prostie la nivelul unor asemenea implicatii. Daca pe aeroportul ala se poate ateriza doar prin GCA, controlorii trebuiau sa poata vorbi engleza in somn.

  Un prieten a zis in gluma ca da, a fost o eroare de pilotaj, avionul n-a putut evita racheta. Dar daca e adevarata stirea si rusii au trimis acolo niste persoane incapabile sa aduca avionul ala pe pamant in siguranta in orice conditii (si asta vom sti cu precizie dupa ce vor analiza cutiile negre), atunci a fost cu intentie si cu poate-poate. Daca cade e vina lor, daca nu cade ramane pe alta data.

  Nu ar trebui sa uitam ca Putin a mai amenintat cu moartea un alt presedinte de stat, care i-a stat impotriva (cel al Georgiei).

 7. doua confuzii:

  1. nu rusii de la sol ci polonezii din avion trebuiau sa confirme altitudinea pentru ca dotarile de la bordul avionului permit asta insa dotarile precare ale unui aeroport provincial, in sepeta radarul, probabil ca nu avea posibilitatea sa ateste inaltimea la care se afla aparatul. intriga persista totusi, pentru ca nu pricep de ce polonezii au lovit solul din moment ce aparatul indica altitudinea corecte (sau nu?)

  2. cred cu tarie ca atat echipajul polonez cat si cel rusesc de la sol ar fi avut posibilitatea sa comunice in limba “oficiala” in aviatie, adica engleza, insa, in mod traditional, intre cetateni ai statelor slave se instaleaza in mod oarecum natural un dialog intr-o slavona care combina cele doua dialecte slave ale respectievelor nationalitati. fiind vorba de cifre, coordonate si date exacte, este probabil sa fi aparut erori, insa mai degraba cu privire la coordonatelke pistei decat cu referire la altitudine, care cum spuneam era sau trebuia sa fie cunoscuta de catre pilotii polonezi.

  drama ramane inca greu de explicat si vor fi necesare noi date, din surse sigure ca sa se mai limpezeasca apele. este mult prea devreme sa punem concluzii, mai ales cand o astfel de concluzie ar putea avea consecinte incalculabile. noroc ca parerile noastre nu pre conteza. cand insa vor ajunge polonezii la o concluzie, oricare ar fi aceea, fiti siguri ca se va simti asta.

 8. Alt comentariu de acolo:

  Cu Putin in fruntea comisiei de ancheta rezultatul nu va avea nicio credibilitate. Nu este nici specialist nici neutru. Nu exista oricum nicio ancheta care sa elimine absolut toate semenele de intrebare iar in acest caz, orice chichita va fi speculata de una sau alta dintre parti.

  In aceste conditii am mari dubii ca Putin se straduieste macar sa afle ce anume s-a intimplat si ca nu s-a concentrat de la bun inceput pe aruncarea pisicii. Indiferent daca este personal vinovat sau nu, va plati pentru acest accident mai devreme sau mai tirziu.

  Mai ales ca o astfel de “bariera lingvistica” ar fi fost inimaginabila intr-un stat cu o conducere cit de cit civilizata.

 9. Este evident ca dintre toate potentialele cauze a arata cu degetul ( partial sau in totalitate) spre ‘rusi’ este cel mai usor si natural lucru.
  Si mie tot asta imi trece prin cap cel mai usor.

  Dar ma gandesc,incercand sa trec peste impulsul asta, oare nu (si) asta s-a urmarit?
  Daca lucrurile stau altfel?
  Parerea mea ramane ca mai inainte, eu spun ca faptasii mai dinainte stiau si constientizau care va fii reactia populatiei in general – iar cum bine stim, au mare talent in a manipula.

 10. Da, repetam si noi: NU DOAR rusii! Dar ei au executat, asta e clar, erau si direct interesati… si tot ei trebuie sa musamalizeze. Acuma s-ar putea ca occidentalii sa se spele pe maini, aruncand totul NUMAI pe ei, fiindca mai departe chiar nu se poate dovedi nicicum.

  http://www.rgnpress.ro/content/view/42671/1/

 11. “Mass-media israeliană exprimă îndoieli cu privire la versiunea oficială a cauzelor accidentului în regiunea Smolensk. Unele publicații israeliene sunt înclinate să vadă în acest accident un „asasinat în stil Kremlin”, informează izrus.co.il, preluat de jurnal.md.

  Principalele surse mass-media israeliene a treia zi contestă explicațiile oficiale privind cauzele accidentului de lângă Smolensk, care a dus la moartea președintelui Lech Kaczynski și altor înalți oficiali polonezi. Multi comentatori cred că această tragedie a fost pusă la cale de Kremlin, care-l “ura” pe Kaczynski, din cauza opiniilor sale anti-ruse.

  Prima dintre mass-media israeliană care a menționat o posibilă implicare a lui Putin, a fost al doilea canal ITV. „Kaczynski a fost mantaua roșie a toreadorului pentru Putin și Medvedev”, spunea în seara de 10 aprilie, editorul departamentului de știri internaționale, Arad Nir. Prezentatorul de știri a subliniat că, atât timp cât ancheta se desfășoară sub supravegherea Putin, este puțin probabil să se afle vreodată adevărul despre cauzele accidentului. ”

  🙂 Asta-i haios…

  Mass media ‘israeliana’ de consum vorbeste de teoria conspiratiei ?!?
  Sa mori de ras nu alta ( sau de plans , amandoua)
  Pai ,stai asa, cand s-a intamplat ce s-a intamplat in 11 sep 2001 aceeasi mass-media nu a mentionat niciodata ‘teoria conspiratiei’ dar acum mentioneaza ?!?

  Multumesc pentru articolul http://www.rgnpress.ro/content/view/42671/1/
  dar nu a facut decat sa contribuie la a ma ajuta sa-mi pun inca si mai multe intrebari – deci cu atat mai mult nu pot crede ceea ce pare a fii pozitia oficiala.

  Eu tot spun ca de data asta ‘rusii’ nu au partasie pe nici un plan , eu cred ca se doreste ca acestia sa se pripeasca la a face ceva necugetat iar in acelas timp asmutirea efectiva a cator mai multi asupra lor , a-i intarata ; acestea spre a servi la crearea contextului pentru o a treia conflagratie.

  Parerea mea de doi bani, asta este.

 12. http://en.wikipedia.org/wiki/Jörg_Haider

  Haider a murit tot intr-un accident,cica…conducea prea repede sub infleunta alcoolului…

  Presedintele polenez era prea “voluntar” si voia sa aterizeze musai pe acel aeroport (zice o parte a presei)…iaca, a murit si el…

  Cine urmeaza?

 13. PVB:

  Bine, Haider era sodomit notoriu… si de la asta i s-a si tras. Nu se compara cazurile. El chiar si-a cam facut-o singur. Sigur ca toti au oftat usurati…

  Ar putea urma Erdogan al Turciei, Saakasvilli al Georgiei si Klaus al Cehiei. Cam astia mai sunt “rebeli”.

 14. @stefan: nu uita ca Polonia a mai fost impartita o data intre Germania si Rusia.
  Rusia sovietica a participat “cu bucurie” la hacuirea Poloniei si si-a gasit imediat rasplatita decizia – au fost invadati si aproape cuceriti de acelasi Hitler, fost aliat. Iar Stalin a fost efectiv surprins de atacul nazist, nu se astepta. E limpede de ce mass-media israelita face “teoria conspiratiei” cu rusii – pentru rolul pe care il joaca in problema iraniana.

  Ce te face sa crezi ca nu au cazut fostii kaghebisti intr-o astfel de capcana? Sau ti se pare ca sunt niste opozanti acerbi ai UE sau ai guvernarii Obama? Nu sunt… ca se opun pe alte fronturi, indeosebi cele militare, acest lucru e firesc, deoarece e vorba de zona lor de influenta si statutul lor de putere mondiala.

 15. Nu uit, cum sa uit asta.

  Pe de o parte sunt constient ca jocurile se fac peste capetele liderilor de state si ca sforile se trag la modul global.
  In acelasi timp cred ca (“Ce te face sa crezi ca nu au cazut fostii kaghebisti intr-o astfel de capcana?”) tocmai asta se vrea ca indivizii sa cada in capcana cu scopul de a crea conflagratia dorita.

  Eu cred ca ‘intamplarile’ ( gen asasinatul de fata) sau pionii ( gen Saakasvili) servesc scopul de a intarata si de a scormonii in taciuni pentru a face focul mare.

  Mai cred ca de data asta ( cu tot tamtamul “anti-rus”) nu au fost ‘rusii’ implicatii , oare nu se vede trendul ?
  Oare nu tot ceva similar s-a incercat cu/in Georgia?! ( doar un modus-operandi diferit)
  Dar cu Cecenia?
  Dar cu Kosovo?
  Serbia?
  Iraq,Afganistan…. Iran ?!

  Sigur , la nivel de state nu se poate spune la modul general : astia-s baietii buni iar astia cei rai; dar cateodata, din voia lui Dumnezeu, unele lucruri,persoane si intamplari mai arata si alte fatete.

  Oare?!

 16. S-ar putea ca Haider sa fi fost homosexual dar nu e un lucru cert (cel putin in Germania nu era considerat ca atare). Cert e ca era considerat un rebel…

 17. karenin,uite cum sta treaba:
  -aeronava are altimetre,bineinteles,dar la aterizare orice aeronava se supune indicatiilor turnului de control,asta e o regula.Altimetrele aeronavei sunt corectate in urma indicatiilor aceluiasi turn in caz de neconcordanta.Deci,turnul de control poate influenta decisiv,in special in conditii de ceata mentinerea pantei descendente a aeronavei.

 18. karenin,sunt foarte curios sa inteleg de ce sustii asa de vehement neimplicarea moscovei in accident.Exista milioane de exemple in istoria recenta asupra modului in care moscova intelege sa rezolve o problema sau alta.Daca inteleg dupa nick ca ai fi un mare admirator al literaturii ruse,sa inteleg dupa hemoragia de neologisme in care te pierzi ca ai studiat foarte bine si limba romana?

 19. “Exista milioane de exemple in istoria recenta asupra modului in care moscova intelege sa rezolve o problema sau alta”

  Ohoo si cate exemple probabil se pot da…
  Pai si ce asta reprezinta un argument?
  Putem noi ‘da vina’ pe o aparenta ‘gasca’ facand vagi presupuneri si bazandu-ne strict si in totalitate pe trecut?

  Parerea mea este ca nu trebuie sustinut, si mai ales vehement, o asa de aparent evidenta ‘dare de vina’ date fiind circumstantele si implicatiile.
  Materialiceste vorbind ( si numai din perspectiva materiala punand problema), nu se poate sustine ceva anume fara probe concrete si clare precum cristalul.

  Sau daca nu vrem sa abordam subiectul in felul asta, atunci altfel.
  Oare ‘ocidentul’ nu are un ‘trecut glorios’ in moduri interesante de a ‘rezolva problemele’?

  ohoooo , si cata istorie!
  Si totusi, nici in directia aia nu putem intinde degetul.
  In oricare aparenta directie am alege sa plasam ‘vina’ se risca indubitabil de a gresii extrem de tare. Asta cu atat mai mult cu cat suntem constienti ca , defapt, asta se vrea – ca unii sa se asmuta si intarata spre altii.
  Noi ca oameni cu judecata, ca si Crestini, trebuie sa fim cugetati. Trebuie sa distingem nuantele si Doamne fereste! sa nu ne pripim ca treaba este groasa.

 20. Era vorba ca URSS stia de atacul nazistilor asupra lor cu 3 zile inainte:

  http://english.pravda.ru/russia/history/19-06-2009/107815-secret_agent-0

 21. Stefan,corect si intelept punctul tau de vedere.Nu poti acuza fara probe,asa este.Da,e adevarat ce ai spus.Cateodata trebuie sa ne aducem aminte cine santem si ce vrem,de fapt.

 22. Tot ce s-a intamplat nu mi se pare deloc un accident.Traim niste vremuri tulburi care vor deveni din ce in ce mai tulburi.Oamenii care au coloana vertebrala nu-si vor mai gasi locul in aceasta lume.Ma doare sa spun ca suntem condusi de oameni fara inima , fara sentimente , care taie in carne vie numai pentru a-si vedea propriile interese personale si de grup.Acum totul este posibil : se produc cutremure la comanda , inundatii , seceta , dar ce este mult mai grav se omoara la comanda. Acesti”oameni” nu inteleg ca li se va infunda intr-o zi.Dumnezeu nu le va permite nelegiuri la infinit.Ii lasa sa creada ca sunt invincibili si nemuritori si apoi ii va readuce la realitate : “SUNT NIMICURI”.Totul depinde de noi , sa vrem sa ne schimbam , sa constientizam ca puterea vine din interiorul fiecaruia.Si cel mai important lucru sa nu ne indepartam de Dumnezeu , ci sa-i cerem sprijinul si ajutorul secunda de secunda.Dumnezeu ne iubeste atat de mult , nu trebuie decat sa-l chemam.

 23. Pingback: 1 AN DE LA TRAGEDIA DE LA SMOLENSK: Tensiuni intre Rusia si Polonia - Razboi întru Cuvânt
 24. Pingback: Rusii ar fi cautat sa impiedice aterizarea fostului presedinte polonez Kaczynski la SMOLENSK - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: Polonia acuza Rusia de REA-VOINTA in chestiunea TRAGEDIEI de la SMOLENSK - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Pingback: Dupa Stratfor, CARNEGIE: expert american care ne indeamna sa NE "IMPACAM" CU RUSIA DUPA MODEL POLONEZ/ Basescu il "dezavueaza" pe FRIEDMAN si apara SCUTUL ANTIRACHETA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 27. Pingback: MASACRUL DE LA KATYN: SUA l-a acoperit pe STALIN, desi stia de CRIME - Recomandari
 28. Pingback: POLONIA: noul presedinte, reprezentant al PARTIDULUI CONSERVATOR condus de Kaczynski/ PARTIDELE RADICALE castiga teren la alegerile regionale si locale din SPANIA | Cuvântul Ortodox
 29. Pingback: POLONIA: noul presedinte, reprezentant al PARTIDULUI CONSERVATOR si EUROSCEPTIC condus de Kaczynski/ PARTIDELE RADICALE castiga teren la alegerile regionale si locale din SPANIA | Cuvântul Ortodox
 30. Pingback: SEFII SERVICIILOR SECRETE din Polonia si-au dat demisia la cererea noului premier eurosceptic. ACUZATI DE “POLITIE POLITICA”, detronarea sefilor SERVICIILOR SECRETE este vazuta drept … TOTALITARISM! | Cuvântul Ortodox
 31. Pingback: SEFII SERVICIILOR SECRETE din Polonia si-au dat demisia dupa ce au fost acuzati de “POLITIE POLITICA” de noul premier conservator. Detronarea sefilor SERVICIILOR SECRETE este vazuta drept … TOTALITARISM! | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare