FITI DEMNI! (Noutati de pe pagini ortodoxe la inceput de an 2009)

4-01-2009 1 minut Sublinieri

http://apologeticum.files.wordpress.com/2009/01/pasaport-electronic.jpg?w=250&h=250

 • Apologeticum:

România, ţară ortodoxă, face PRIMA pasul apostatic către paşapoartele biometrice

Masoneria mondiala a impus in Romania pasapoartele cu cipuri electronice care contin datele biometrice desi a fost dovedita deja nesiguranta acestora. Bineinteles politicienii romani s-au conformat supusi, Romania fiind singura tara din lume care a implementat direct ambele sisteme de identificare (faciala si amprente digitale). Primii care vor primi acest tip de pasaport vor fi locuitorii judetului Ilfov, urmand ca pana in 30 iunie sistemul sa fie functional in toata tara. În România noile permise auto conţin un cip electronic

Pr. Melchisedec : Tineri fiţi demni, apăraţi tradiţiile sfinte!!!

Comentariul nostru: Foarte bine si frumos ce spune Mitr. Kirill, “dialogul cu celelalte confesiuni sa fie pastrat in limitele traditiei si ale Sfintilor Parinti.” Insa se si respecta, oare, aceste limite prin realizarea dialogului cu reprezentantii altor confesiuni in cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor? Evident ca nu, dupa cum arata, argumentat si cu dovezi, memoriul facut de parintii de la Muntele Athos asupra efectelor participarii ortodoxe la CMB. Memoriul, un adevarat studiu, arata ca singurul rezultat al dialogului purtat in cadrul CMB este slabirea pozitiei ortodoxe. Dialogul cu celelalte confesiuni poate avea loc foarte bine si in alte cadre. Iar cadrul in care are loc dezbaterea este un element foarte important, la fel ca si scopul cu care se duce dezbaterea. Evident, cadrul si scopul CMB nu este nicidecum intoarcerea la ortodoxie si nici gasirea Adevarului… In plus, exemplul gasit de mitropolitul Kirill este… trist de ridicol. In curs de cativa ani, un oarecare functionar al CMB…“aproape” ca a devenit ortodox!

“It was the time to protect the Church teaching and Archbishop Hilarion rejected the so-called “Branch theory,” which claimed that all confessions are branches of one tree and saving flows of divine mercy are reaching each of them,” the patriarchal Locum Tenens has reminded on Monday answering the journalists in Moscow. According to the Metropolitan, “our attitude to non-Orthodox confessions should remain in frames of our theological tradition and Holy Fathers.” The Locum Tenens went on to say that just in these frames the Bishops’ Council has passed by a solid vote the document on Russian Church attitude to non-Orthodox confessions, which “clearly defines such behavior.” The Metropolitan noted that Archbishop Hilarion didn’t avoid correspondence with non-Orthodox, for example with Robert Gardiner, secretary of the Commission appointed to arrange World Conference of Christianity – the future World Council of Churches, and “in decline of years, Gardner almost became Orthodox”.

mitrop-kirill-de-smolensk-si-papa-benedict-xvi.jpg


Categorii

Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “FITI DEMNI! (Noutati de pe pagini ortodoxe la inceput de an 2009)

 1. ” În spatele sistemului perfect al cărţii de credit, al codului de bare, realizat prin computer, se ascunde o dictatură universală, se ascunde sclavia, robia faţă de antihrist ”

  cuviosul Paisie Athonitul

  În mai 1997, brevetul înregistrat în S.U.A. la nr. 5629678 a fost acordat unui “Sistem de observare, de reperare si de regasire personala”, constând dintr-un emitator–receptor microscopic (numit si “purice electronic miniaturizat”), suficient de mic pentru a putea fi implantat chiar si oamenilor. Cip-ul îsi poate înmagazina energia gratie unui sistem integrat electromecanic, care controleaza întregul ansamblu, precum si activarea sa. Aceste proprietati îi permit cip-ului implantat o functionare de mai multi ani, fara a fi necesara înlocuirea lui. Emitatorul–receptor integrat în cip poate transmite si primi continuu date si comenzi, permitând astfel localizarea sa continua si imediata prin tehnologia GPS (“Pozitionarea Globala prin Satelit”).

  La 10 decembrie 1999, compania Applied Digital Solutions a achizitionat patentul pentru aceasta tehnologie pe care a numit-o “Digital Angel”. Ea si-a devansat concurenta reusind, prima în istoria cercetarii si tehnologiei observatiei, sa micsoreze pâna la dimensiunile unui bob de orez cip-ul electronic, care poate fi implantat atât animalelor, cât si oamenilor, si care poate ramâne permanent în organismul acestora.

  Deci tehnologia exista si s-a trecut la aplicarea ei . Motivatiile sunt diverse : siguranta , lupta anti terorista , copii sau catei pierduti , etc. Dar oricare dintre noi isi poate da seama ca unul din pricipalele motive este de fapt SUPRAVEGHEREA .

 2. Un fragment din mesajul “Ce fel de stea s-a arătat la naşterea lui Hristos?”, la care faceti dvs. trimitere mai sus:

  “- Dar pentru care pricină s-a arătat steaua?

  – Ca să mustre nesimţirea iudeilor şi să le ia orice cuvînt de apărare pentru nerecunoştinţa lor. (…) Dumnezeu a făcut să vină nişte păgîni, dintr-un pămînt îndepărtat, să caute pe împăratul născut printre ei, şi astfel să afle iudeii din gura perşilor ceea ce nu voiseră să afle de la pro­feţi;(…)
  (Sfântul Ioan Gură de Aur – Omilia 6 la Evanghelia după Matei)”

  Cateva intrebari:

  Pastorii care s-au inchinat pruncului Iisus nu erau iudei? Ei aflasera “din gura persilor” de Mantuitorul? Maicuta Domnului, Sf. Simeon, Sf. Ioan Botezatorul, toti ucenicii si apostolii Domnului, multimile de oameni care-L urmau peste tot, multimile care L-au intampinat pline de bucurie in Ierusalim, toti acestia nu erau iudei? Aflasera si ei tot “din gura persilor” de Mantuitorul?

  E adevarat ca multi dintre ei s-au lepadat de El, ca si Petru. E adevarat ca doar o mana de oameni au mai ramas langa cruce pana la capat.

  Dar noi am fost oare mai breji in timpul comunismului? Oare suntem mai breji astazi, cand nici macar nu mai exista vreun Sinedriu sau vreo stapanire romana care sa ne indeparteze CU FORTZA de Hristos?

  Daca, citind omilia Sf. Ioan Gura de Aur, ne plasam pe noi insine in aceeasi categorie ca evreii “nesimtiti” si “nerecunoscatori”, e totul in regula. Nu-i rau s-o si spunem, in cazul acesta, cat se poate de explicit . Acest lucru l-am incercat eu aici, fara prea multa pricepere, dar cu dorinta sincera de a fi de ajutor.

 3. Raluca, nu cred ca este bine sa punem la indoiala cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur. Realitatea este ca evreii nu l-au primit pe Hristos. Exceptiile nu anuleaza o regula, ci o intareste. Drept dovada reactia maimarilor poporului (invatatorii de lege si batranii poporului) in frunte cu regele, “care la auzul vestii magilor s-au cutremurat si impreuna cu ei tot Ierusalimul”. O alta dovada este genocidul facut de Irod la Betleem.
  Si tot atat de adevarat este ca invatatii evrei si chiar multi teologi scoliti in spirit ecumenic si umanist il socotesc pe Sf. Ioan Gura de Aur antisemit. Dar pentru noi Sf. Ioan ramane un mare sfant al Bisericii, propovaduitor al adevarului si al moralei crestine.

  Si atunci sa ne mai surprinda ca cei care finanteaza distrugerea moralei crestine si a crestinismului sunt evrei? Cine finanteaza controlul popolatiei, practicile anticonceptionale, avortul si asa-zisa educatie sexuala la copii? Cine promoveaza noua ordine mondiala anticrestina si guvernul mondial comunist? Bancherii evrei. O recunosc chiar ei.
  Cititi cartea scrisa de Jacqueline Kasun, “Razboiul impotriva populatiei. Economia si ideologia contropului mondial al populatiei”, Editura Pro Vita Media, Bucuresti, 2008.

  Pr. Vasile

  Steaua care s-a aratat magilor nu era un astru ceresc, ci ingerul Domnului.

 4. Parinte Vasile si sora Raluca,

  As fi de parere ca inainte de a ne exprima despre iudei sa mai citim o data epistola catre Romani a sf. Pavel. E cutremurator cand citesti si intelegi ca esti un “”altoi”” pe o vita puternica cu care numai Dumnezeu stie ce face.
  Cat priveste articolul parintelui Savatie, l-am citit cu interes, crezand ca voi descopari o palpaire de lumina, cum am gasit in unele carticele ale lui. Dar de data asta a dat-o total pe naturalism. Si suficienta. O scriu cu amaraciune. Dar am avut si o bucurie: pictura de la inceputul filei. Cu bine, Vasile Rosetti

 5. Care articol al parintelui Savatie? Al Sfantului Ioan Gura de Aur voiati sa spuneti?! Ma tem ca nu cumva suficienta si lipsa de lumina sa provina cumva din oglinda constiintei proprii…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare