IDEILE FASCISTE DE STERILIZARE A POPULATIEI PROPAGATE TOT MAI FATIS/ Grecia – in haos si santajata grosolan/ EXPERTII RECUNOSC: O NOUA CRIZA MULT MAI GRAVA ESTE INEVITABILA/ Stat, Razboi, moloh/ Pamantul dezlantuit (STIRI 3-5 martie 2010)

5-03-2010 19 minute Sublinieri

Vorbind în cadrul unei conferinţe organizate pe 1 martie, Bill Gates s-a declarat îngrijorat că populaţia planetei se îndreaptă vertiginos către 9 miliarde de locuitori, ceea ce va duce inevitabil la creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră, relatează site-ul prisonplanet.com. “Dacă acţionăm pentru crearea de noi vaccinuri şi în domeniul sănătăţii şi al avorturilor, vom putea limita creşterea populaţiei cu 10-15%”, a spus Gates, lăsând să se înţeleagă că vaccinurile despre care vorbeşte au ca efect sterilizarea populaţiei. La Forumul Economic Mondial de la Davos, Bill şi Melinda Gates au anunţat că vor dona 10 miliarde de dolari pentru producerea unor noi vaccinuri ce urmează să fie apoi distribuite în statele sărace. Cum aceste state au o rată mare a natalităţii, decizia familiei Gates de a investi în vaccinuri a stârnit suspiciuni asupra unei posibile campanii mascate de sterilizare a populaţiei. Propunerea lui Gates vine în contextul în care actualul consilier în materie de ştiinţă şi tehnologie al preşedintelui Obama, John P. Holdren, este autorul unei lucrări care, în 1977, propunea ca, în ultimă instanţă, suprapopularea planetei să fie evitată prin sterilizări forţate ale femeilor, după ce acestea dădeau naştere unui număr prestabilit de copii. Gates a propus ca serviciile din statele dezvoltate să fie reduse drastic, pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon. El a subliniat că este necesară o reducere cu 20% a acestor emisii până în 2020 şi cu 50% până în 2050, pentru ca, în cele din urmă, ele să dispară. Pentru început, patronul Microsoft consideră că statele trebuie să-şi sporească contribuţia la fondurile ONU destinate luptei împotriva încălzirii globale şi că este necesară continuarea taxării emisiilor de dioxid de carbon. Bill Gates a prezentat teoria sa asupra combaterii încălzirii globale prin sterilizare la o conferinţă a organizaţiei nonprofit TED. Printre invitaţii TED se numără şi fostul vicepreşedinte american Al Gore, un militant celebru împotriva încălzirii globale, care a investit, alături de mari bănci americane, şi în recent apărutele tranzacţii cu permise de poluare din Europa.

Lupta impotriva problemelor de mediu a capatat forme din ce in ce mai diverse. Unele sunt surprinzator de agresive: Miscarea pentru Extinctia Voluntara a Umanitatii (VHEMT), care are si adepti romani, contribuie la protejarea mediului inconjurator prin refuzul de a mai procrea. Cristina si Cristian, doi dintre voluntarii romani, si Les Knight, purtatorul de cuvant din SUA al Miscarii, vorbesc pentru cititorii R.l. despre convingerile care i-au determinat sa intre intr-o miscare contestata inca in Occident. Cristina A. locuieste in marea Britanie de mai bine de un an, unde studiaza la o universitate din apropiere de Birmingham. In acest rastimp a luat contact si cu ideea de extinctie umana voluntara. Informatiile initiale le-a primit pe strada, de la activistii pentru drepturile animalelor, legate de cauzele degradarii mediului. “Aceste cauze sunt doua, si sunt, evident, intr-o stransa legatura una cu cealalta: suprapopularea umana si activitatea umana, in special consumul de carne si produse de origine animala. Consumul de carne si lapte presupune ca suprafete imense sa fie folosite pentru cresterea animalelor cu pretul distrugerii padurilor si habitatului speciilor salbatice. […]

Lupta contra tiparului cultural “familie/copil”

Adeptii miscarii sustin ca VHEMT nu este o organizatie, ci o miscare, adica un set de convingeri pe care le au in comun acesti oameni. Voluntarii si suporterii VHEMT provin din toate colturile lumii si activeaza in domenii extrem de diverse. Ceea ce ii uneste este credinta ca aducerea pe lume a altor oameni nu poate fi justificata in ziua de astazi. O alta trasatura comuna este felul in care voluntarii se raporteaza la natura. “Suntem de parere ca toate formele de viata existente au valoare prin ele insele si ca au dreptul de a exista independent de (ne)utilitatea lor din perspectiva economica – au dreptul de a nu fi exploatate”, argumenteaza Cristina. Totodata, adeptii VHEMT sustin ca evita sa includa cuvantul “copii” in discutia despre problema suprapopularii, iar asta, prin faptul ca prichindeii nu au cerut sa fie adusi pe lume, deci responsabilitatea pentru impactul ecologic si uman negativ le apartine celor care i-au creat. Dincolo de motivatia ecologica, multi voluntari VHEMT au si motivatii personale pentru a nu procrea: ei isi doresc sa exploreze un mod de viata in afara tiparului care presupune casatorie si copii. Cuvintele-cheie pe care le invoca aici sunt libertate individuala, posibilitatea de a trai asa cum isi doresc, timp si energie pe care le pot dedica activitatilor care ii intereseaza si cauzelor in care cred, mult mai putin stres, cheltuieli si griji financiare. […]

» Romania libera: De ce ai ales acest nume si ce filosofie sta in spatele miscarii VHEMT?

Les Knight: Numele a venit de la sine. Suficienta lume a ajuns la concluzia ca biosfera Pamantului s-ar imbunatati o data cu extinctia umanitatii, astfel incat de aici sa se nasca o miscare. Din pacate, aceasta idee capata valoare de evidenta numai prin metode de activism/voluntariat. In engleza, acronimul este pronuntat “vehement”.

» R.l.: Care crezi ca sunt cele mai serioase probleme de mediu?

L.K.: Pierderea biodiversitatii. Noi cauzam extinctia acesteia de 100 pana la 1.000 de ori mai rapid decat rata normala – mai repede decat oricand in ultimele 65 de milioane de ani. Pierderea habitatului este principala cauza a extinctiilor, caci noi convertim ecosistemele naturale in habitat uman si, implicit, le intrerupem neintentionat exploatarea resurselor. In prezent, schimbarea climatica se adauga la pierderea habitatului si genereaza una dintre cele mai presante probleme de mediu. Capacitatea noastra de a hrani 7 miliarde de oameni este compromisa de cresterea secetei si inundatiilor. Viitorul pe care noi il cream prin aceste conditii nu este unul care ar putea sustine noi fiinte umane.

» R.l.: Cati adepti exista in lume?

L.K.: In jur de 10.000 s-au inscris online pe forumurile VHEMT in diverse limbi, dar pentru ca VHEMT nu este o organizatie nu putem decat sa aproximam care este numarul celor care au aderat la principiile  VHEMT. Estimez sa fie mai bine de un milion de adepti.

» R.l.: Cum va promovati principiile?

L.K.: Conceptul VHEMT este disipat numai pe internet, iar diverse media ne-au oferit o expunere consistenta. In acelasi timp, adeptii impartasesc constant cunoscutilor si familiilor lor principiile VHEMT. […]

» R.l.: Care ar fi profilul adeptului VHEMT?

L.K.: Exista o mare varietate de oameni in Miscare, care au motive dintre cele mai diferite pentru care adera. Cei mai multi sunt ingrijorati de biosfera Pamantului, unii sunt activisti pentru drepturile animalelor, altii pentru drepturile omului. Principala idee pe care o impartasim este dorinta de a gandi dincolo de conditionarile culturale – sa ne gandim efectiv la noi. […]

» R.l.: Les, tu ai copii?

L.K.: Aproape doua miliarde. Chiar daca nu am procreat, consider ca toti copiii sunt responsabilitatea noastra. Cu zeci de mii de copii care mor zilnic din cauze care ar putea fi prevenite, e limpede ca nu avem grija de copiii nostri si ca nu avem dreptul sa aducem altii pe lume.

» R.l.: Cu siguranta sunt si opozanti VHEMT. Cu ce argumente va contesta?

L.K.: Mare parte din contestare vine din neintelegerea mesajului nostru. Primul lucru la care se gandesc oamenii cand aud de VHEMT il reprezinta decesele in masa. Caci oamenii tind sa uite ca densitatea populatiei poate fi simplu imbunatatita nemaiadaugand noi membri, nu crescand numarul mortilor. Alta opozitie este in relatie cu conditionarea culturala, care este foarte greu de depasit. Suntem indoctrinati de societate de la varste foarte fragede si descurajati de la a ne intreba care este viata pe care am vrea s-o urmam. Sute de milioane de femei isi neaga dreptul uman de baza de a nu procrea. Statutul femeii este cel mai important factor social care influenteaza rata natalitatii. Egalitatea intre sexe si libertatea reproducatoare care deriva din aceasta egalitate ar fi calea spre imbunatatirea densitatii populatiei.

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, sa aloce un sprijin financiar in valoare de 1 milion de lei pentru Institutul Cantacuzino, in vederea obtinerii autorizatiei de fabricare a vaccinurilor. “Sa aprobam, in baza propunerii Ministerului Sanatatii, un sprijin financiar de 10 miliarde de lei vechi pentru Institutul Cantacuzino, astfel incat pana pe 15 aprilie cel tarziu, sa obtina autorizatia de fabricatie si toate documentele legale“, a precizat premierul Emil Boc. Banii vor fi utilizati atat pentru obtinerea autorizatiei, cat si pentru cumpararea de echipamente. Agentia Nationala a Medicamentului a retras, in luna februarie, licenta Institutului Cantacuzino, astfel ca acesta nu mai poate produce vaccinuri, cu toate ca era singurul din tara care facea acest lucru. Autorizatia a fost retrasa deoarce expirase standardul de bune practici de fabricatie. “Institutul Cantacuzino produce cam 10-12 tipuri de vaccin. Odata cu retragerea licentei de catre Agentia Nationala a Medicamentului, productia acestor vaccinuri este oprita, si ma refer atat la vaccinul gripal, vaccinul BCG, dar si la cel impotriva tetanosului, antirabic si altele”, a declarat, atunci, directorul institutului, Radu Iordachel.

***

Grecia se prăbuşeşte, ce face România?

În condiţiile în care ţările Occidentale anunţă o stopare firavă a efectelor crizei economice mondiale, persistă încă numeroase semne de întrebare legate de capacitatea celorlalte ţări de a depăşi acest moment dificil. În acest context, situaţia României nu pare a fi îmbucurătoare, iar declaraţii ca cele de vineri ale preşedintelui Traian Băsescu nu fac decât să adâncească pesimismul privind momentul ieşirii din criză. Foarte aproape de noi, Grecia se luptă deja cu spectrul falimentului, ultimele soluţii avansate vizând chiar vânzarea celebrelor insule elene pentru acoperirea datoriilor. În România nici măcar nu s-a putut valorifica până acum potenţialul turistic autohton, iar ce era de vânzut s-a dat deja în anii marilor privatizări.

Cum Ministerul de Finanţe condus de Sebastian Vlădescu nu pare să aibă vreo formulă magică de ieşire din criză, propunând periodic doar majorări aiuritoare de impozite şi soluţii scoase parcă din perioada “fumăritului”, retractate ulterior, cum a fost cazul cu impozitarea pensiilor, se pune serios problema dacă România poate face faţă acestei situaţii, în condiţiile în care, confirmă chiar şeful statului, e posibil ca uriaşul împrumut de la FMI să nu fie suficient pentru asigurarea supravieţuirii economice. Este România pândită de spectrul falimentului? Credeţi că actuala echipă guvernamentală poate asigura ieşirea ţării noastre din criză? Cum comentaţi declaraţiile de vineri ale preşedintelui Traian Băsescu, privind posibilitatea unui nou împrumut? Aşteptăm opiniile voastre.

20 de miliarde de euro, o sumă insuficientă?

Pe lângă declaraţiile privind un nou înmprumut, discursul de vineri al preşedintelui Traian Băsescu a mai atins şi alte chestiuni economice. Astfel, şeful statului a mai spus cănu putem cheltui mai mult decât producem şi că “armata trebuie să înţeleagă că nu putem trăi cu bani împrumutaţi”.

România are, în prezent, un acord cu FMI pe doi ani, în valoare de 12,95 miliarde euro. Pachetul total de finanţare externă – de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD – ajunge la 19,95 miliarde euro. Să nu fie suficiente aşadar cele aproape 20 de miliarde de euro? De ce sumă ar mai avea nevoie România pentru a depăşi situaţia financiară actuală? De unde se vor lua banii şi, mai ales, când şi cum îi vom putea înapoia? Aşteptăm opinii legate de acest subiect.

Ministrul Vasile Blaga a anunţat, joi, la bilanţul MAI, că aderarea la Spaţiul Schengen la 27 martie 2011 este obiectiv strategic al României, după aderarea la NATO şi UE. “Niciunul dintre rapoartele de evaluare de până acum nu recomandă reevaluarea României”, a declarat încrezător ministrul. Până la 31 martie, România trebuie să finalizeze absorbţia celor 478 de milioane de euro puse la dispoziţie din fonduri europene. Alte 440 de milioane de euro reprezintă contribuţia României la realizarea Sistemului Integrat de Securizare a Frontierei. Ministrul Blaga a precizat că rata criminalităţii la infracţiuni sesizate a crescut în 2009 cu 11 la sută, în timp ce criminalitatea stradală a crescut cu 8 la sută. A crescut şi numărul jafurilor armate, tâlhăriile cu autori mascaţi dublându-se. Prejudiciile din dosarele economice s-au triplat, ajungând la aproape 4,5 miliarde euro. Peste 9000 de infracţiuni de evaziune fiscală au fost cercetate, în condiţiile în care, doar într-o săptămână, la 31 de duty-free-uri prejudiciul anual provocat de neplata taxelor se ridică la 174 milioane euro.

O criză şi mai gravă, gata să lovească sistemul bancar

Criza de pe Wall Street, din septembrie 2008, nu a fost nici ultima, nici cea mai gravă de la Marea Depresie din anii 1930. O nouă criză şi mai gravă ameninţă SUA şi, “data viitoare, s-ar putea să nu mai fim la fel de norocoşi”, avertizează un grup de experţi ai Institutului Franklin şi Eleanor Roosevelt, conduşi de Joseph Stiglitz, laureatul Nobel pentru economie în 2001. Potrivit ABC News, institutul – numit după unicul preşedinte al SUA ales de patru ori şi soţia lui, dar considerat un think-tank independent – a publicat un raport în care acuză băncile de asumarea aceloraşi riscuri care au atras ultima criză. Cu banii împrumutaţi de la Trezorerie, bancherii s-au apucat de aceleaşi operaţiuni riscante, pentru a-şi putea oferi aceleaşi bonusuri uriaşe. […] Prin urmare, “o altă criză, o criză mai mare care va slăbi atât sectorul financiar, cât şi economia, este mai mult decât predictibilă, este inevitabilă, apreciază în raport Rob Johnson, membru al Comisiei ONU de experţi financiari. America a intrat într-un ciclu care se termină implacabil cu o “zi a judecăţii” (doomsday cycle) când marile bănci ajung la faliment. Aceleaşi bănci considerate în 2008 “prea mari pentru a fi lăsate să cadă” sunt acum şi mai mari, asumându-şi aceleaşi riscuri. Capitalul lor de lichidităţi este foarte mic în raport cu activele riscante, de aceea raportul Institutului Roosevelt recomandă ca necesară obligarea băncilor să ţină lichidităţi de 20-25%.

“Liderii noştri, puţin capabili să repare sistemul”

Mai îngrijorător decât ceea ce fac băncile este că cei puşi acum să cureţe sistemul se află în ipostaza de “lupi păzitori la oi”. “Liderii noştri s-au dovedit puţin capabili să repare erorile din sistemul de piaţă”, arată Johnson. Actualul guvernator al băncii centrale (Federal Reserve), Ben Bernanke, şi secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, nu au luat măsurile necesare pentru a curma bula speculativă care se umflă, acuză şi alţi doi economişti, Simon Johnson (de la Massachusetts Institute of Technology) şi Peter Boone (Centre for Economic Performance).

Comentariul nostru:

Deficientele legate de planurile salvationiste ale administratiei Obama si ale tarilor europene au fost demascate, de la bun inceput, ca fiind mai rau decat falimentare, ci distructive , de catre o serie de economisti marginali care nu sunt niciodata citati in spatiul public, fiind accesibili doar unei minoritati informate. In schimb, acum, ceea ce se stia deja incepe sa fie facut public si de vedete cunoscute ale zonei economice (Joseph Stiglitz) sau academice. Acest lucru ne arata ca, probabil, suntem foarte aproape de treapta a doua a crizei economice – daca au inceput sa dea din casa… pentru ca tot ei sa vina cu o solutie amagitoare, mai apoi. Ce sa mai zicem si de vestile foarte recente (sau chiar actuale, cum e aceasta –  Wall Street inchide in echilibru. Fed vorbeste de o revenire economica lenta) care dadeau ca sigura iesirea SUA din recesiune, unele apartinand chiar Bancii Mondiale? Or fi vrut sa zica, oare, ca iesim din recesiune ca sa cadem in prapastie?

Ajutorul UE pentru Grecia nu ar trebui aprobat fără garanţii sigure precum proprietăţi imobiliare (inclusiv insule nelocuite) sau participaţii la companii de stat, cred legislatorii din coaliţia la putere în Germania “Oricine este în faliment trebuie să vândă tot ce are, pentru a face bani şi a-şi îndestula creditorii. Grecia deţine imobile, companii şi câteva insule nelocuite, care pot fi folosite acum pentru plata datoriilor”. Aceasta este soluţia de ieşire din criza bugetară oferită Guvernului elen de către un deputat german, în condiţiile în care Atena are nevoie disperată de 20-25 milioane euro. “Oferta” a fost lansată în cotidianul german Bild (şi preluată de agenţiile de presă internaţionale) de Josef Schlarmann, legislator din partea formaţiunii cancelarului Angela Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU). Potrivit Bloomberg, el este reprezentantul a 40.000 de antreprenori şi manageri ce susţin CDU.

Oficial, UE cere reduceri de cheltuieli, nu garanţii

La nivel oficial, în schimbul unui eventual împrumut de urgenţă, care să permită refinanţarea datoriei greceşti scadente în luna aprilie, partenerii din UE nu au cerut garanţii materiale, ci un angajament politic. Astfel, Executivului elen i s-a cerut un plan de reducere a cheltuielilor, care vizează aducerea la buget a 4,8 miliarde euro – obţinuţi prin reduceri salariale, mărirea TVA şi a altor taxe. Premierul grec se va afla, astăzi, la Berlin, pentru consultări cu omologul Angela Merkel, care a evitat până acum să facă promisiuni directe, în afara celor asumate în Consiliul UE. “Cancelarul nu poate promite Greciei nimic”, a avertizat Schäffler. FDP se opune vehement unui împrumut pentru Atena, câtă vreme germanii sunt împotriva acestui lucru, iar partidul a pierdut în sondaje circa jumătate din scorul înregistrat la alegerile din septembrie 2009. “Vindeţi-vă proprietăţile, greci falimentari! Vindeţi şi Acropolele!şi “Daţi-ne Corfu, să vă dăm bani, a titrat tabloidul Bild, surprinzând starea de spirit a nemţilor, a căror ţară trece prin cea mai dureroasă recesiune după 1945. Totuşi, în aceeaşi măsură în care germanii se opun finanţării datoriei greceşti, grecii se consideră îndreptăţiţi la o “despăgubire” pentru ocupaţia nazistă. Luna trecută, vicepremierul Theodoros Pangalos sugera că Berlinul are o datorie să ajute Atena pentru “furtul rezervelor de aur” în cel de-al Doilea Război Mondial.

 • Adevarul:

De ce ies grecii în stradă?

Presa din Atena nota în aceste zile despre o achiziţie inutilă a Executivului care a “făcut un cadou guvernului de la Paris, cumpărând de la francezi cinci fregate pentru o sumă care se apropie de un milliard de euro. “De ce a făcut acest gest? De achiziţii militare aveam noi nevoie pe timp de criză? Ei sunt iresponsabili, cei care ne numesc pe noi aşa”, conchide liderul de sindicat. Ilios Iliopoulos a declarat pentru “Adevărul” că mii de membri de sindicat din sectorul public vor demonstra luni, 8 martie, în faţa Ministerului Muncii din Atena, iar în data de 16 martie toţi muncitorii care activează în sectorul public, vor paraliza Atena ieşind în stradă, în faţa Ministerului de Finanţe pentru a-şi cere drepturile. Decizia guvernului grec de a aplica aceste măsuri vine după ce Olli Rehn, Comisarul European pentru afaceri şi politici monetare din cadrul Comisiei Europene a făcut presiuni asupra Executivului, în cadrul unei “vizite-control” efectuate luni, la Atena.

Moneda euro, atacată concertat?

Ancheta Departamentului Justiţiei din SUA vrea să lămurească legătura dintre piaţa financiară şi tranzacţiile recente cu obligaţiuni şi produse derivate aflate în legătură cu criza fiscală din Grecia. Tot mai multe voci consideră că atacul speculativ din ultima perioadă a fost premeditat cu multă vreme înainte. Criticii acuză fondurile cu capital de risc, băncile şi alte instituţii financiare din SUA şi Europa că au exacerbat criza financiară din statele de la periferia UE prin sprijinul acordat acestor ţări pentru a-şi masca deficitele prin operaţiuni de swap valutar şi alte instrumente derivate, pentru a profita acum de deprecierea puternică a titlurilor de valoare emise de aceste ţări. Ancheta din SUA vine după ce euro a suferit o depreciere de 10% în raport cu dolarul faţă de maximul înregistrat la începutul lunii decembrie. Declinul tranzacţiilor cu instrumente financiare legate de statele sud-europene reprezintă o schimbare a tendinţei pieţei care miza exclusiv pe scădere. În plus, investigaţia declanşată de organismele de reglementare joacă un rol important în liniştirea pieţelor, a declarat un manager de pe Wall Street, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

 • Mises.ro:

Miturile asistenţei financiare a FMI

Fondul Monetar Internaţional este produsul Acordului de la Bretton Woods şi este o creaţie la origine americană. El este o rămăşiţă a sistemului financiar internaţional care s-a prăbuşit pe 15 August 1971 la decizia Preşedintelui american de atunci Nixon… România, ca o veritabilă ţară din lumea a treia, continuă să creadă în puterea extraordinară pe care această instituţie dinozaur ar putea-o avea pe plan local. Un prim mit legat de importanţa acestei instituţii anacronice vehiculat de “specialişti” este acela că FMI ne împrumută cu adevărat fonduri importante. Din păcate puţini ştiu că resursele financiare ale FMI provin din cota vărsată de fiecare ţară la fond (1/4 în aur şi devize şi 3/4 în monedă locală) şi că atunci când FMI ne “ajută” o face în mare parte din banii noştri: fiecare ţară poate împrumuta de la fond maxim 150% din cota sa de participare adică un calcul simplu arată că FMI împrumută doar 1/3 din fonduri, restul de 2/3 fiind fondurile proprii ale ţării respective. Doar pentru acel 1/3 trebuie să plătim dobândă şi de aceea un calcul simplist spune că dobânda pe care o plătim FMI e mai mică decât orice altă dobândă. Şi pentru 2/3 există un cost pentru că, fiind vărsat monedă naţională, cota va fi iniţial vândută pentru valută către alţi membri cu obligativitatea răscumpărării ulterioare (şi aici poate să apară un cost). Un alt mit este legat de importanţa fondurilor furnizate de FMI: un calcul simplu arată că în 2009 valoarea creditului internaţional a depăşit 40.000 miliarde dolari. FMI împrumută România de exemplu cu sume absolut derizorii prin comparaţie cu valoarea creditului internaţional, valoarea tranzacţiilor cu obligaţiuni sau acţiuni în lume (în total sunt circa 100.000 miliarde de dolari ce ar putea fi accesaţi prin aceste canale private de finanţare). Fondurile trimise de FMI sunt foarte limitate şi sunt acordate cu precădere pentru a întări rezerva internaţională a unei ţări (stabilitatea cursului de schimb), favorizând în ţările lumii a treia repatrierea profiturilor companiilor multinaţionale către companiile mamă la un curs atractiv (menţinerea valorii acestor profituri la o valoare constantă). […] FMI propune adesea soluţii care sunt contradictorii care sfidează şi cele mai elementare principii ale logicii economice: un astfel de exemplu este cel în care FMI propune diminuarea cheltuielilor administrative (salarii în aparatul de stat) în condiţiile în care statul administrează şi proiecte publice (cu oameni mai prost plătiţi statul va fi mai corupt şi mai puţin interesat de modul în care se cheltuieşte banul public). FMI are o reţetă standard pe care o propune tuturor ţărilor lumii a treia care se confruntă cu diferite crize structurale. E ca şi cum aş primi acelaşi tratament dacă aş suferi de cancer sau răceală. Având în vedere toate aceste lucruri, apelarea la FMI ca o soluţie providenţială se poate transforma într-o greşeală fatală pentru o economie de tipul celei româneşti nu prin dimensiunea fondurilor împrumutate (care e redusă) ci prin inutilitatea şi caracterul iluzoriu al lor.

Stat, război, moloh

Războiul este un ingredient esențial al rețetei statului de succes, iar pentru război este nevoie de îndoctrinarea și înregimentarea populației, cu consecința ștergerii artificiale a distincțiilor naționale, etnice, religioase. Pe de altă parte, opoziția opiniei publice frânează tendințele agresive, la interior și exterior, ale statului: Activitatea bancară, statele-naţiune şi politica internaţională, de Hans-Hermann Hoppe.

***

 • Antena3:

Revista presei. Obama face presiuni pentru adoptarea reformei sanitare. Exerciţii militare ruso-abhaze, spionate de flota americană în Marea Neagră. Uniunea Europeană cere răspuns clar contra Iranului

Uniunea Europeană cere răspuns clar contra Iranului

Uniunea Europeană a cerut un “răspuns clar” contra Iranului, apreciind că este pregătită să sprijine un nou rând de sancţiuni contra republicii islamice pentru programul său nuclear, comunică AFP. “UE rămâne pregătită să se angajeze în discuţii cu Iran pentru a ajunge la o soluţie negociată în această chestiune, dacă Iran ia decizii concrete în acest scop,” se arată într-un comunicat comun cutut de Spania la o întâlnire a agenţiei nuclear a ONU. “Totuşi, insistenţa Iranului de a nu-şi îndeplini obligaţiile internaţionale cere un răspuns clar, inclusivă măsuri adecvate. UE va sprijini acţiuni ale Consiliului de Securitate al ONU dacă Iran continuă să nu coopereze.”

Ambasadorul rus la NATO: Pun pariu pe un milion de euro că Alianţa Nord-Atlantică are planuri împotriva Rusiei

Negociatorii americani si cei rusi, reuniti la Geneva, pentru a discuta incheierea unui nou tratat privind reducerea arsenalului nuclear strategic, nu au reusit inca sa ajunga la un acord. Potrivit AP, care citeaza declaratia purtatorului de cuvant al misiunii americane, cele doua delegatii au decis reluarea negocierilor pe data de 9 martie. Noul acord ar trebui sa inlocuiasca Tratatul pentru Reducerea Armelor Strategice (START – 1), incheiat in 1991 si care a expirat pe data de 5 decembrie 2009. Acesta limita numarul de focoase nucleare si rachete pe care cele doua state le pot desfasura. Saptamana trecuta, in cadrul unei convorbiri telefonice, presedintele american, Barack Obama, si omologul sau rus, Dmitri Medvedev, au convenit asupra faptului ca, in baza noului tratat, cele doua state isi vor reduce numarul focoaselor nucleare pana la 1.500 – 1.600. Ulterior, seful Statului Major al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov, a declarat ca acest acord va fi incheiat in curand, dar a subliniat faptul ca unul din principalale obstacole il reprezinta planurile americane de amplasare a unui scut antiracheta in Europa de Est, impotriva unui eventual atac venit din partea Iranului sau a Coreei de Nord. In acelasi timp, se pare ca Washingtonul si Moscova nu au reusit inca sa cada de acord asupra mecanismelor de verificare si monitorizare.

Rusia deranjata de flota NATO din Marea Neagra

Ayatollahul Ali Khamenei atacă Israel : “cancer periculos şi fatal”

Băsescu i-a vizitat pe militarii români din Afganistan: “Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism”

Cuba acuză SUA şi Europa de încălcarea drepturilor omului şi războaie pentru controlul resurselor

Conflict diplomatic Turcia-SUA pe fondul “genocidului” contra armenilor

***

DEZASTRE l După tsunamiul care a urmat în Chile şi furtuna Xynthia din vestul Europei, valuri de şase metri au inundat Havana, iar unele de opt metri au ucis doi pasageri aflaţi pe un vas de croazieră din Marea Mediterană. Din cei 802 decedaţi, la cât a ajuns, ieri, bilanţul cutremurului din Chile, se pare că cei mai mulţi au fost ucişi de cele trei valuri seismice care au urmat, potrivit autorităţilor din provincia cel mai grav afectată, Maule. Deşi mişcarea telurică din Chile rămâne cea mai mare tragedie de sâmbătă încoace, forţele dezlănţuite ale naturii au continuat să răpună vieţi omeneşti.

Azi se împlinesc 33 de ani de la marele cutremur din 1977, care a ucis 1.542 de oameni şi a accidentat alţi 10.000. Deşi au trecut mai bine de trei decenii, imobilele şubrede stau tot neconsolidate, iar Capitala a fost împânzită de turnuri din sticlă care sunt mai nesigure decât blocurile comuniste. Recentul cutremur din Chile ne reaminteşte cât de vulnerabili suntem. Mastodonţii din fier şi sticlă care s-au ridicat în ultimii ani, precum ciupercile după ploaie, nu rezistă la un seism puternic, nici măcar cât blocurile comuniste. Sunt imobile flexibile care se îndoaie precum trestia şi din acest motiv nu sunt indicate pentru cutremurele cu perioadă mare de oscilaţie, cum este cel vrâncean. “În Bucureşti, construcţiile făcute pe schelet metalic nu rezistă decât dacă sunt îmbrăcate în beton, practic blocurile vechi din beton armat ţin mai bine decât turnurile noi, care sunt îmbrăcate în sticlă”, spune arhitectul Camil Roguski, fost director al trustului Carpaţi. Există multe alte capitale din lume unde aceste turnuri sunt foarte potrivite, nu însă în Bucureşti. “Vrancea dă perioade de vibraţii mari, iar aceste turnuri sunt foarte flexibile şi deci şi ele au perioade de vibraţii mari. Asta înseamnă că cele două perioade pot coincide şi atunci structura cedează”, explică Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

CUTREMURUL E CA UN VAL

Câte clădiri vor colapsa la un cutremur cu o magnitudine mai mare de 7 grade pe scara Richter? Răspunsul la întrebare depinde de foarte multe variabile: teren, poziţia blocului faţă de direcţia Vrancea, forma imobilului, distanţa dintre clădiri, de alte necunoscute şi nu în ultimul rând de hazard. “Cutremurul este ca un val, atunci când vine şi se loveşte de un colţ mai rezistent se întoarce şi vine şi mai înalt. Se poate să fie şi invers, adică să vină mai slab. Când se întâmplă o amplificare, construcţia care se află acolo este mai expusă. Aşa se explică cum din două blocuri vecine, unul poate să nu aibă nimic, iar celălalt să cadă”, spune Camil Roguski, fost director al trustului Carpaţi.

El adaugă că Bucureştiul este un oraş bătrân în care peste 35% din clădiri sunt mai vechi de 70 de ani. Însă expuse sunt şi blocurile amplasate pe marile bulevarde, construite înainte sau după 1977 chiar dacă structura acestora este îmbrăcată în beton, spune arhitectul Roguski. El îşi aminteşte că în anul 1988 s-a făcut o testare cu câteva astfel de blocuri şi s-a constatat că multe au fierul din fundaţie macerat. “Sarea care se aruncă pe bulevarde iarna ca să topească zăpada s-a dus spre clădiri, a intrat şi în fundaţia blocurilor şi a corodat fierul care e macerat în proporţie de 25%“, spune arhitectul.

BUCUREŞTIUL STĂ PE NISIPURI

Bucureştiul este capitala europeană cea mai expusă riscului seismic, pentru că stă pe nisipuri şi pe zone mlăştinoase. Este o mare problemă, în timpul unui cutremur apa care este în pământ se ridică şi astfel pământul se lichefiază, spun specialiştii. “Este o vorbă din bătrâni, când e cutremur se ridică apa din fântâni”, spune Camil Roguski. El adaugă că în Capitală, cel mai bun teren e în centrul oraşului, la Belu, la Mitropolie, la Casa Poporului, în zona de sud a Cotrocenilor şi în cartierul Olteniţa. Cel mai prost la Otopeni, Băneasa, Casa Presei şi Pantelimon. “O altă problemă este că metroul a zdruncinat nivelul apelor freatice care s-a schimbat o dată cu extinderea treptată a metroului, însă nimeni nu a făcut un studiu. Metroul a întrerupt nivelul apei, ca un dig, într-o parte s-a ridicat apa, în alta a scăzut. Cum nu s-a făcut nici un studiu, nu se ştie care sunt zonele avantajate şi care sunt cele afectate”, spune Roguski, care a fost martor şi la cutremurul din 1940, şi la cel din 1977.

Gheorghe Mărmureanu: “Un deceniu de linişte”

Un seism de mare magnitutine nu va avea loc în următorii zece ani în România, consideră Gheorghe Mărmureanu (foto), directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului. “Nu se pune problema pentru că acum Vrancea nu este încărcată mai mult de 7 grade pe scara Richter. Este prea devreme, înmagazinarea de energie durează, mai ales la cutremurele de mare adâncime, cum ne aşteptăm să fie următorul”, spune Mărmureanu. El adaugă că nu este o predicţie, pentru că afirmaţiile sale se bazează pe teoria că zona Vrancei este supusă atât acţiunii blocului indo-australian, cât şi celui african. Cum până în anul 2021 activă va fi placa indo-australiană, pământul va lucra în Asia. Există însă şi teorii mai puţin liniştitoare care se bazează pe teoria ciclicităţii şi care susţin că deja am intrat în perioada în care un cutremur major se poate produce oricând. Mărmureanu neagă această teorie şi spune că în ultimii 200 de ani au avut loc patru mari cutremure (în 1802, 1838, 1940 şi 1977), iar între 1838 şi 1940 au trecut aproape 100 de ani.

Marmureanu a anticipat in 2007 cutremurul devastator din 2010

Cine starneste panica?

Articol din 2 dec. 2009

Directorul Institutului National de Fizica Pamantului contesta credibilitatea sursei dezvaluirii AIM “Cutremur in 60 de zile” * Suntem acuzati ca am creat panica * El isi contrazice, insa, propriile predictii * In 2007, avertiza asupra producerii unui seism devastator tot in 2010

Agentia de Investigatii Media a fost contactata de Constantin Ionescu, director tehnic al Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP), in legatura cu articolul “Cutremur in 60 de zile”, reprosandu-ni-se ca materialul, preluat de ziarele “Libertatea” si “Cancan” ar fi produs panica in randul populatiei. Mai mult, seful INFP, Gheorghe Marmureanu a fost nemultumit de citarea, ca sursa, a lui Toader Victorin, seful laboratorului de avertizare seismica din cadrul Institutului Roman de Seismologie Aplicata (IRSA), pe motiv ca acesta din urma n-ar avea studii de seismologie, ci ar fi un simplu tehnician. Aici trebuie mentionat ca este arhicunoscuta animozitatea dintre cele doua institute. INFP este singurul acreditat de Guvern, iar IRSA este unul privat – cu scop comercial, adesea confundat cu institutul condus de Marmureanu.

Marmureanu: “Cutremur devastator la inceputul lui 2010”

La fel de cunoscuta este si instabilitatea la nivel declarativ a lui Gheorghe Marmureanu. Nu o data acesta a tot avertizat populatia despre cutremure care n-au avut loc. Pe vremea cand Hancu facea cariera la OTV, Marmureanu a spus romanilor ca un cutremur devastator va fi in 2006. Daca n-a fost unul, a amanat data pentru 2007: “Un cutremur devastator, peste sapte grade pe scara Richter va fi in prima parte a anului 2007”, a declarat Marmureanu la acea vreme pe toate posturile de televiziune. Intrucat nici in 2007 n-a fost marele cutremur, Gheorghe Marmureanu a dat o noua declaratie stupefianta, in data de 13.08.2007, consemnata de ziarul “Gardianul”: “Un cutremur devastator este prevazut pentru 2010. Autoritatile nu trebuie sa se grabeasca prea tare cu consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat, pentru ca mai sunt trei ani pana la producerea sigura a unui cutremur cu magnitudine mare.”

Pe langa faptul ca Marmureanu avertiza autoritatile sa nu se grabeasca in ceea ce priveste consolidarea imobilelor, directorul INFP dadea drept “sigur” anul 2010. Pentru ca pe 10 decembrie 2007, la seminarul “Constructiile cu risc seismic ridicat”, organizat impreuna cu Primaria Capitalei, Gheorghe Marmureanu sa se proununte:Finalizarea constructiilor cu risc seismic major ar trebui sa se petreaca la inceputul anului 2010, cand este prevazut ca in Romania sa se petreaca un cutremur devastator, asemanator celui din 1977“. Declaratie consemnata la acea vreme de ziarele “Libertatea” si “Cotidianul”.

Victorin: “Cutremur devastator in urmatoarele 60 de zile”

Cum a explicat Marmureanu “amanarea” cutremurului pentru 2010: “Un mare cutremur nu se poate petrece, deocamdata, pentru ca sistemul tectonic s-a schimbat intre timp si in placa tectonica din Vrancea nu s-au acumulat suficiente tensiuni care sa declanseze un cataclism major in Romania in acest an (2007 – nota AIM). Prognoza Institutului National de Fizica a Pamantului este ca aceste tensiuni se vor acumula treptat, pana la inceputul anului 2010, cand este posibil sa avem parte de un cutremur peste sapte grade pe scara Richter.” Ca atare, fara sa vrea, Marmureanu ii da dreptate omologului sau Toader Victorin de la Institutul Roman de Seismologie Aplicata, care a declarat pentru Agentia de Investigatii Media ca un cutremur major se poate petrece in urmatoarele 60 de zile, data fiind starea de acumulari energetice in placile tectonice, inclusiv in Marea Neagra, dar si perioada de acalmie din Vrancea, unde nu se mai inregistreaza media zilnica de 10-15 cutremure, iar cele doua, trei inregistrate pe zi au magnitudinea medie de 1,4 grade, fata de o magnitudine medie de pana acum de 2,4 grade. In plus, Victorin a mentionat periodicitatea de aproximativ 32-33 de ani pentru producerea cutremurelor majore in Romania. Astfel, din 1977, urmatorul cutremur cu consecinte devastatoare, ca durata si intensitate, peste 7 grade pe scara Richter ar fi la finele lui 2009, inceputul lui 2010.

Seminar international la INFP

Interesant este si faptul ca Institutul National de Fizica a Pamantului a programat un seminar international, cu specialisti din Japonia si Statele Unite la inceputul acestei luni. Joi, 3 decembrie, va incepe acest colocviu care va avea ca tema cutremurele de magnitudine mare si periodicitatea acestora istorica, dupa cum ne-a declarat Constantin Ionescu. In cadrul acestui seminar va fi dezbatuta si activitatea seismica din zona Vrancea, ca si evolutia acumularilor energetice in placile tectonice, inclusiv ultimele cutremure din zona Marii Negre. “Nu pot sa spun ca este vorba despre o periodicitate de 32 sau 33 de ani. Cutremure mari s-au inregistrat si in 1986 si in 1990, deci dupa cel din 1977. Este adevarat ca nu au avut aceleasi caracteristici, ca durata, ca propagare de unde, dar deocamdata, despre cutremure nu se poate pronunta nimeni cu exactitate. Daca cineva ar descoperi precizia mecanismului de declansare, problema ar fi rezolvata.”, ne-a mai spus Ionescu.

Mihaela G.

Afirmaţii absolut îngrijorătoare făcute de specialişti recunoscuţi confirmă o realitate despre care se vorbeşte de mult: următorul cutremur ce va lovi România ar putea fi peste nivelul celui din martie 1977. Adică 7,5-7,6 grade Richter. Într-o ţară cu un grad ridicat de responsabilitate, această informaţie ar fi declanşat o amplă şi urgentă acţiune la nivel naţional. Din păcate, România nu se înscrie în rândul unor astfel de ţări. O spun cu amărăciune, ca locuitor al acestor meleaguri unde se cheltuie peste 100 de miliarde de euro pe an, aruncaţi parcă într-o gaură neagră. Specialiştii în geofizică şi seismologie vorbesc despre un număr înfricoşător: de la mii până la sute de mii de morţi, în cazul acelui cutremur de mare adâncime.

Potrivit directorului Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, şi profesorului Mircea Radulian, viitorul cutremur care va avea loc în România va fi mai mare decât cel din 1977 şi se va asemăna cu cel din 1802. Despre acesta din urmă sunt puţine date. Evenimentul s-a produs la 26 octombrie 1802 şi a fost resimţit intens pe o arie geografică extrem de vastă, de la St. Petersburg până în insulele greceşti din Marea Egee, de la Belgrad până la Moscova. Seismul a avut loc cam la o oră după prânz (12.55 ora locală), când lumea tocmai ieşise de la slujbe din biserici. Celebră a fost prăbuşirea (în Bucureşti) a Turnului Colţei, ridicat cu peste 8 decenii înainte; turnul s-a rupt de la mijloc, iar partea superioară a căzut pe caldarâm. Conform unor martori, în Bucureşti, în timpul cutremurului, “un zgomot înfiorător a îngrozit lumea”. În multe locuri din Bucureşti şi din ţară s-au format crăpături adânci şi lungi în pământ, din care a ţâşnit, pe alocuri, apă fierbinte şi “murdară urât mirositoare”. „Un cutremur a lovit oraşul ieri între orele 12 şi 1. Cutremurul s-a simţit aproape 10 minute şi jumătate a fost atât de violent încât toate hornurile din oraş s-au prăbuşit. Câteva case şi alte câteva biserici s-au sfărmat. Biserica Sfântul Nicolai şi renumitul turn Colţea sunt acum un morman de ruine. Pământul s-a despicat în câteva locuri de unde a ţâşnit o apă verzuie, care a emanat un miros ca de sulf în tot oraşul. La ora 5 fix a urmat o replică, dar şocul a fost mai mic şi nu a pricinuit nici o stricăciune. În ciuda numărului mare de clădiri prăbuşite în timpul primului cutremur nu s-au înregistrat alţi morţi în afară de o evreică, copilul ei şi alte două persoane. Prinţul Ipsilanti, noul conducător al Valahiei, tocmai ajunsese; s-a dus la biserică să se roage, iar cel mai violent moment al cutremurului a fost în clipa în care era pe punctul de a săruta Sfânta Evanghelie, se arata în revista „The European Magazine”.

 • Antena3:

Un nou cutremur în Chile: 6,6 pe scara Richter

Panică în Taiwan, în urma unui cutremur de 6,4 grade (VIDEO)

FOTO: Noile carti de identitate cu cip din Germania, incepand cu 1 noiembrie 2010

CNA a amendat postul OTV pentru emisiunea cu PAVEL CORUT

Hotnews:  Malaezia: Doi ziaristi musulmani au profanat ritualul romano-catolic al sfintei cuminecaturi


Categorii

Al treilea razboi mondial, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “IDEILE FASCISTE DE STERILIZARE A POPULATIEI PROPAGATE TOT MAI FATIS/ Grecia – in haos si santajata grosolan/ EXPERTII RECUNOSC: O NOUA CRIZA MULT MAI GRAVA ESTE INEVITABILA/ Stat, Razboi, moloh/ Pamantul dezlantuit (STIRI 3-5 martie 2010)

 1. Ca sa nu zica cineva ca va manipulez intrebati niste specialisti cam cate zeci de tone de benzina se consuma la un zbor transatlantic cu un Boeing 747.
  Si cate tone la un zbor cu un Boeing 767 si cu alte modele mai mici.
  Daca vedeti cate benzina se arde la un zbor transpacific va speriati.
  (sunt cateva zeci de tone).
  Se vrea sa se reduca productia de CO2?
  Nimic mai simplu:
  sa se faca campanie in mass-media sa nu mai circule oamenii aiurea cu avionul si cu masina.
  http://www.howstuffworks.com/question192.htm
  Un 747 consuma la un zbor transatlantic adica la vreo 8000km:
  8000*12=9600l de benzina adica aproape 10 tone plus cat ii trebuie sa decoleze o mai fi si acolo vreo tona sau doua de benzina.
  La un zbor transpacific adica sa zicem pe la 12.000km consuma si mai mult.
  http://www.boeing.com/ids/globaltanker/files/B767andA330FuelConsReportJuly9.pdf
  Si 747 si 767 sunt printre cele mai economicoase avioane ca si consum per pasager la capacitatea maxima.
  Ati putea sa calculati de curiozitate cam cat CO2 se produce intr-o zi in Bucuresti avand in vedere ca sunt cam ceva sute de mii de masini care merg.

  Vedeti aci o scurta demonstratie simplificatoare ca nu organismele vii produc CO2 foarte mult:
  http://micpohling.wordpress.com/2007/03/27/math-how-much-co2-is-emitted-by-human-on-earth-annually/
  Demonstratia e simpla si asa simplificata e uluitoare si arata ce e de aratat.

 2. Mai sus am gresit calculul de fapt era la un zbor transatlantic peste 100t de benzina arse de un 747 (era 8000*12=96000 am uitat un 0. 🙂 )

 3. Adeptii miscarii pentru extinctia voluntara a umanitatii ar trebui sa se gandeasca la parintii lor! Nu cred ca bietii oameni s-au gandit ca vor procrea asa egoisti ticalosi…

 4. @mihailt

  Oameni ca tine ajuta sistemul sa ne distruga mai repede. Ce-ti pasa tie cit consuma un avion sau o masina? Este irelevant. Toate avioanele si toate masinile si toate ba..inile vacilor (asta cu vacile chiar ne jigneste inteligenta) nu fac atita CO2 cit produce un vulcan intr-o luna. Cred ca Dumnezeu a lasat vulcanii TOCMAI ca sa nu ne prosteasca astia asa de usor…. Dar oameni ca tine care se cred inteligenti si ‘fac calcule’ sint oameni care vor sa-i ia locul. Oameni fara bun simt.
  Aveti mai intii grija de sufletele voastre si lasati planeta in grija lui Dumnezeu care a facut-o. Iar atunci cind va fi distrusa nu de la CO2 i se va trage…

 5. Drgalasule Mihailt, dar de avioanele de la baza Kogalnicenu, care survoleaza zilnic Romania de zeci de ori, pulverizand metale grele,plumb, DTT si alte parfumuri frantuzesti nu te-ai prins? Vezi, uite asa murim prosti, cu lozincile mass media in creer.Daca esti roman, pacat de tine,caci romanii de felul lor sunt inteligenti , mai putin unii, daca esti strain cu misiune, zat de aici.

 6. @ Doina:

  Suntem de acord cu ideea, dar… haideti sa ne exprimam totusi crestineste, va rugam mult!

 7. În mod “normal”, adică aşa după cum merge treaba acum şi de vreo 20 de ani încoace, România nu va putea nicicum face faţă unei situaţii precum în Grecia. Motivele sunt simple şi la îndemâna oricui are ochi să le vadă.
  Vreme de 20 de ani capacitatea de producţie a României (fabrici, pământuri, forţa de muncă calificată şi tânără) este diminuată spre zero.
  Populaţia României, cât a mai rămas pe aceste meleaguri, este învăţată pe de o parte să se îndatoreze, pe de alta să se distreze; rezultatul este din nou străveziu.
  Guvernanţii, mai ales în ultimul an şi jumătate, nu au emis decît soluţii pro-criză. Dar chiar nici una anti-criză! Precum Obama, iau şi ei bani de la cei care producem, deci muncim eficient, şi-i dau celor care îi consumă alandala.
  Criza din România este doar în proporţie de 18% efectul crizei mondiale; restul este consecinţa activităţii guvernului şi BNR.
  De 20 de ani încoace, cei mai puternici din România n-au fost nici preşedinţii, nici parlamentarii, nici guvernanţii, ci BNR şi mai ales Mugur Isărescu. Care din păcate este şi acum la butoane şi face o treabă bună pt cei care-i dau comenzile. De aceea este şi aşa de longeviv în scaun. De prisos să mai analizăm şi cele 20 mrd Euro împrumutate recent de la FMI şi care în mare parte au ajuns la BNR, iar de aici din nou la bancherii mondiali. Cu ce ne alegem noi? Cu condiţionări politice, cu plata ratelor şi a dobânzilor. Plată imposibilă în fapt, datorită situaţiei în care am ajuns din motivele arătate mai sus.
  Care este concluzia??? Simplă, din nou pt cel care vrea să o vadă. Sf. Nicolae Velimirovici spunea, că criză este un alt cuvânt pt judecată. Astfel, în România, dar nu numai, Dumnezeu ne judecă acum (şi eu aş spune, că mai bine acum decât după sfârşitul veacurilor). Şi ne judecă, pt că ne-am pervertit, închinându-ne zeului ban. Acum, dacă avem vreo problemă de rezolvat, repede apelăm la bani, sub orice formă, uitând, că de fapt, Dumnezeu până în ziua de azi lucrează şi ne ţine pe toţi. Ori, cei care ne mână sunt tocmai cei care se pricep cel mai bine la bani.
  Deci ce vom face? Ne vom ruga în continuare zeului ban, suferind toate consecinţele ce decurg din aceasta, sau ne vom pocăi şi reîntoarce către Dumnezeu?

 8. Eu stiu de la Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul ca oamenii vor fi inviati cu trupuri transfigurate si vor fi judecati si ca judecata va fi aci pe Pamant.
  Asa ca nu cred ca Dumnezeu va lasa sa fie distrusa Terra.

  Asa marturisesc crestinii ortodocsi la crez:
  “Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie.Amin”.
  Sfantul Macarie cel Mare a rugat pe Dumnezeu de a inviat un mort ca sa adevereasca ca va fi invierea trupurilor.
  Vulcani nu au fost de la inceput ca dupa ce crease Dumnezeu Terra cu oameni si animale si plante pe ea toate erau “bune foarte”.

  Masina mica e pentru cine e bolnav sau batran si nu poate sa mearga pe jos.
  Si pentru cine il dau banii afara din casa.
  Eu mai frate Witness multumesc lui Dumnezeu ca am ce sa mananc si caldura in casa si casa.

 9. Eu credeam ca COdoiul se transforma prin fotosinteza in O2. Si ca ar fi responzabil de acest proces fratele nostru,codrul. Si cica face fata la toate avioanele lor. Dar AŞTIA au o altfel de formula,mai frumoasa,mai curata

 10. pe greci ii casapesc economic, pentru ca ei sunt inca un simbol pt Europa, eu au dat nume continentului, ei au dominat lumea prin Alexandru Machedon, ei au detinut suprematia intelepciunii, au avut cel mai prosper negot din antichite, au fost foarte patrioti,crestini şi martiri demn de admirat şi urmat.
  se urmareste clar dizolvarea ideii de traditie si crestinism.
  cat despre vinderea insulelor grecesti, mi se pare un atentat la integritatea teritoriala, fara nici un fel de scrupul.
  la noi, se fac presiuni cu Rosia Montana, tot o miza grea.
  eu chiar am un sentiment de rusine si remuscare tot gigantice, pt ca la Parusie ne vom intalni cu toti stramosii si voievozii şi ne ne vor intreba ce am facut cu tara pe care ne-au lasat-o. in plus, ce lasam copiilor nostri?

 11. http://www.financiarul.ro/2010/03/01/rezervele-internationale-ale-romaniei-3246-miliarde-euro/
  BNR are o rezerva valutara,tineti-va bine de 29 de miliarde (da miliarde) si 730 de milioane de euro!
  Din astia doar vreo 3 miliarde sunt din imprumutul ala nou.
  Pentru ce s-a facut imprumut de 20 mld euro daca BNR avea atata rezerva valutara?
  E vorba numai de rezerva valutara nu si de aur cu tot cu aur rezerva valutara e de 32 de miliarde si 460 de milioane euro!
  O mare parte a poporului roman e lasat sa traiasca in conditii mizere si se repeta in continuu ca nu sunt bani da asta arata altceva!

  Da noi sa nu uram pe nimeni si sa umblam dupa poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos ca daca macar suntem prigoniti asa sa nu ramanem pe din afara imparatiei Preasfintei Treimi.
  Daca se doreste sa murim ca ocupam pamantul pe care altii cam inselati de duhuri rele nu mai au loc de noi asta e dar sa murim ca si crestini ortodocsi.Ca nu e rau sa mori cum a zis Sfantul Ioan Gura de Aur ci e rau sa mori rau.

 12. Cata nerusinare este in gura mai-marilor lumii acestora si a purtatorilor lor de cuvant.
  Pai, care este problema cu CO2 (care NU este un gaz toxic, si care, dupa cum a spus cineva intr-un comentariu, este emis in cantitati foarte mari de eruptiile vulcanice.
  Dar despre emisiile de CO (monoxid de carbon, gaz foarte toxic) si alte emisii foarte toxice (incluzand reziduurile radiactive) industriale si ale traficului auto, feroviar, aerian etc., nu face nimeni gura.

 13. eu as sterge articolul de la antena 3 pt ca una se spune in secventa din inregistrarea video si alta scriu cei de la antena3.
  Chiar daca rezultatul e acelasi: scaderea populatiei, felul in care e facuta interpretarea conferintei slabeste credibilitatea. In film Gates spune ca daca populatiile din tarile sarace ar avea serviciile medicale din vest si nivelul de trai al tarilor dezvoltate, atunci populatia ar scadea si automat – nivelul emisiilor de CO2.
  E ca si cum s-ar striga: “lupul”. Insa se striga in bataie de tobe, cu turle si trambite: ” Bill Gates propune sterilizarea în masă a populaţiei pentru reducerea CO2 din atmosferă (VIDEO)”; si cand colo omul ala vorbeste despre ceva aparent inofensiv, util si frumos: servicii medicale si cresterea nivelului de trai. Aaaaa… care duce la scaderea populatiei. Pai dupa ce ai anuntat cu atata pompa sterilizarea in masa prin vaccin, si vezi ca nu e asa, ci altfel, rezultatul(scaderea populatiei) devine un mare fass.
  E ca si cum lupul chiar ar veni, insa il vezi mititel, jigarit si il ignori; ba chiar il iei in ras.
  Mai trebuie sa tineti cont ca nu toti stiu engleza, iar cine intra pe antena 3 si citeste, chiar crede. Pana cand un altul ii traduce si ii rade in nas.
  Prin urmare ar fi mai bine daca ati sterge stirea de la antena 3, si gandul (deoarece sunt inselatoare), iar in loc ati pune conferinta respectiva cu traducerea exacta in limba romana. Tocmai pt ca oamenii sa poata intelege singuri cat de grava e situatia si sa nu fie inselati de stiri bombastice.

 14. @emanuelle: Am dat deja filmul cu Bill Gates intr-o postare anterioara: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/03/03/2010-anul-marilor-cutremure-dumnezeu-e-prea-suparat-pe-noi-chemtrails-gigantii-internetului-si-datele-noastre-personale-grecia-in-situatie-de-razboi-razboiul-optiunea-iresponsab/

  Am reluat subiectul pentru ca se raspandise si in cadrul mass-media, cu stilul de rigoare al presei. Acum, sigur, putem spune ca presa prezinta prea strident si ca lupul e mai pricajit; insa e un lucru bun ca presa mai si observa acest lucru si il scoate in evidenta. E surprinzator, deoarece a devenit, totusi, moneda curenta sa gandesti, in unele medii, ca suntem prea multi incat trebuie sa fim imputinati; e la mintea cocosului ca imbunatatirea serviciilor medicale trebuie sa duca la cresterea populatiei, nu la scaderea ei. Asadar, scaderea procentuala nu poate proveni decat, vorba lui Bill, daca acele vaccinuri au o actiune sterlilizanta si daca din servicii este foarte dezvoltat cel al avorturilor. Un lup mai subtil, poate, dar nu prea pricajit, chiar daca e maricel “doar” de 10-15%, acolo… un fleac, pierderi colaterale.

 15. @emanuelle

  Multi romani nu vor sa creada dar Bill Gates tocmai asta a zis: ca vaccinele si imbunatatirea serviciilor de sanatate (a se citi de planning familial) pot duce la scaderea populatiei. Asta au inteles si americanii nu numai noi, iar noi nu pretindem sa cunoastem mai bine sensul limbii engleze decit ei, nu-i asa? Se adeveresc cuvintele Scripturii, ca sint unii care ‘nici daca vor vedea nu vor crede’. Adica omul zice una si ceilalti sar sa ‘piptene’ sensul cuvintelor lui doar pentru ca nu se potriveste ideii lor despre realitate. Da, realitatea este mult mai urita decit pare si o sa vedeti si o sa auziti lucruri din ce in ce mai urite. Cred ca ar fi timpul sa incepeti sa va obisnuiti.
  Povestea asta este foarte asemanatoare cu cea legata de asa-zisa ‘incalzire globala’: vremea se raceste vizibil dar sintem atit de lipsiti de judecata incit acceptam explicatia ‘stiintifica’ ca de fapt ea SE INCALZESTE! Of Doamne, prostia si lipsa de discernamint ne va pierde….

 16. @mihailt

  Nu stiu ce fel de crestin esti. Dar daca vrei sa te bucuri de cinstea acestui nume esti dator sa cunosti invataturile dreptei credinte.
  Asadar nu crezi ca ‘Dumnezeu va lasa sa fie distrusa Terra’? Pai atunci reflecteaza la cuvintele Mintuitorului: ‘Cerul şi pămîntul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece'(Matei 24:35) sau la cuvintele lui Petru din Epistola a II-a: ‘În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde’ (Petru 3:10), sau ale Apocalipsei Sf. Ioan: ‘Şi am văzut, iar, un tron mare alb şi pe Cel ce şedea pe el, iar dinaintea feţei Lui pământul şi cerul au fugit şi loc nu s-a mai găsit pentru ele’ Apoc. 20:11 sau 21:1 ‘Şi am văzut cer nou şi pământ nou. Căci cerul cel dintâi şi pământul cel dintâi au trecut; şi marea nu mai este’. Mai reflecteaza si mai si citeste.
  Cit despre vulcani, intr-adevar au fost facuti dupa potop dar in atitea mii de ani aveau tot timpul sa imbicseasca atmosfera. Insa a crede macar ca omul are atita putere prin sine insusi incit sa distruga planeta, inseamna deja mindrie luciferica. Tot ce poate el este sa-si omoare fratii si sufletul…

 17. @witness
  Eu nu doresc in niciun caz sa ma apuc sa interpretez ce scrie la Cartea Apocalipsei ca nu voi intelege nimic de acolo.
  De invierea trupurilor ca va fi e clar.
  Ce scrie Sfantul Ioan Damaschinul e suficient de clar si chiar la Crez zice ca va fi invierea trupurilor.Normal ca acolo e vorba si de invierea noastra sufleteasca dar si de invierea trupurilor.
  Poate Dumnezeu Iisus Hristos se refera la altceva acolo dar ar trebui la Sfintii Parinti cautat sa se vada ce inseamna.

  Ca tot Dumnezeu dupa potop a zis asa:
  “21.Iar Domnul Dumnezeu a mirosit mireasmă bună şi a zis Domnul Dumnezeu în inima Sa: “Am socotit să nu mai blestem pământul pentru faptele omului, pentru că cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinereţile lui şi nu voi mai pierde toate vietăţile, cum am făcut.
  22.De acum, cât va trăi pământul, semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea nu vor mai înceta!”
  (Facere,capitolul 8).
  E clar ca nu exista contradictie intre acestea si ca se inteleg cumva fara ca o parte sa contrazica alta parte.

  Ceea ce arata ca Dumnezeu a lasat oamenilor in folosire Pamantul si lucreaza aci cele necesare pentru intretinerea vietii noastre.
  Si Dumnezeu a zis ca de acum nu va mai pierde toate vietatile.
  Deci e clar ca Dumnezeu nu va distruge Pamantul.

  Poate Pamantul nu va fi distrus ci va transfigurat si atunci se numeste ca Pamantul cum e acum va trece si ca Pamantul cel transfigurat va fi Pamant nou.Cine stie.E o simpla presupunere.

  Eu nu am indemnat pe nimeni sa omoare pe nimeni am zis doar ca s-ar putea reduce din circulatia aeriana si a masinilor.
  Nu am zis sa nu mai mearga masini de salvare sau de pompieri sau de politie si alte care merg pentru strictul necesar dar sa fim seriosi de la masinile de salvare pompieri si politie se face poluare?

 18. Contradictia este in intelegerea ta. Chiar din citatul pe care il dai este cit se poate de clar: ‘De acum, cât va trăi pământul…’, adica atita timp cit va exista pamintul, prin expresia ‘cit va trai’ sugerind ca va fi o vreme cind nu va mai trai. Nu se zice niciodata despre ceva vesnic ‘cit va trai’. Nu zici ‘cit va exista Dumnezeu’ sau ‘cit va exista vesnicia’. Mai mult decit atit, distrugerea finala (nu numai a pamintului ci si a Universului care se va ‘stringe ca un sul’) nu se va produce ca urmare a mîniei lui Dumnezeu ci pur si simplu pentru ca timpul se va fi terminat si pentru ca incepe vesnicia. Nimic material nu va intra in vesnicie, ci va fi ‘un cer nou si un pamint nou’. Judecata se va face inainte de arderea pamintului, imediat dupa a Doua Venire.
  Iarta-ma dar dupa cum scrii si dupa cum intelegi pari sectant. Pentru un ortodox acest aspect este foarte clar.

 19. P.S. Pierderea vietatilor nu va fi facuta de Dumnezeu, ca la Potop, ci va avea loc ca urmare a pacatelor oamenilor, la fel ca si caderea din Rai. Animalele si plantele vor inceta sa existe chiar mai intainte de venirea Mintuitorului.

 20. Noi stim sigur ca trupurile noastre transfigurate in bine sau rau vor ramane vesnic.
  Ia vezi mai frate witness ce scrie aci la linkul asta referitor la ce s-a discutat la Sfantul Sinod Ecumenic al cincilea:
  http://www.comparativereligion.com/anathemas.html
  Eu nu sunt sectar mai frate incerc sa fiu crestin ortodox.
  Nu stim cum va fi cu cerul nou si pamantul nou.

 21. Nu am afirmat in nici un moment ca nu vom invia in trup sau ca noile trupuri transfigurate nu vor fi vesnice. Pentru ca vor fi. Tot ceea ce am afirmat, bazat pe Scripturi si pe interpretarile sfintilor la Apocalipsa, si sustin in continuare, este ca pamintul si tot ce este pe el va arde, dupa care va urma ‘un cer nou si un pamint nou’ despre care nimeni nu stie nimic. Sf. Isaac Sirul a oferit niste indicii dar nu este bine sa fie cunoscute decit de cei incercati pentru ca pot sminti pe unii.

 22. Iata ce zice Sfantul Apostol Pavel la epistola dupa Romania capitolul 8:
  “19.Pentru că făptura aşteaptă cu nerăbdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu.
  20.Căci făptura a fost supusă deşertăciunii – nu din voia ei, ci din cauza aceluia care a supus-o – cu nădejde,
  21.Pentru că şi făptura însăşi se va izbăvi din robia stricăciunii, ca să fie părtaşă la libertatea măririi fiilor lui Dumnezeu. ”
  Si aci de la Teologia Dogmatica Ortodoxa,volumul 3,paginile 406-407-408 a parintelui Staniloae aparuta la editura EIBMBOR:
  “In orice caz Domnul este cauza ultima a consumarii lumii vechi si a aparitiei celei noi. Lumea creata e cuprinsa potential în Persoana dumnezeiasca neîntrupata. Cea transfigurata e cuprinsa în Persoana Cuvantului întrupat si înviat în trup. Prin aceasta se afirma superioritatea de putere a persoanei fata de natura si
  dependenta celei din urma de prima. Din cuvintele si din fata oricarei persoane iradiaza o putere superioara care se datoreste spiritului. Cu atat mai mult iradiaza o putere din persoana Domnului. Daca lumea a fost creata prin cuvant, acum e transformata prin lumina fetei, a ochilor în care S-a îmbracat Dumnezeu, pentru ca materia ei sa fie facuta dupa chipul materiei trupului înviat. Iar daca trupurile au fost însufletite la început prin suflarea lui Dumnezeu cel neîntrupat, ele învie
  acum prin iradierea puterii întregi a trupului Sau înviat, care e Duhul Lui. ”Caci nu e neputincios Cel ce a constituit la început trupul din tarana pamantului, ca, odata desfacut si întors în pamantul din care s-a luat, dupa hotararea Creatorului, sa-l învie iarasi”. Sfantul Simeon Noul Teolog spune însa pe de o parte ca lumea se va preface ”la un semn al lui Dumnezeu”, pe de alta, ca se va preface ”arsa de focul dumnezeiesc”, deci nu de un foc material, natural.
  Venind Domnul, pe de o parte arde chipul învartosat al lumii, pe de alta o înnoieste, adaptand-o trupului Sau înviat si trupurilor celor noi ale oamenilor, a caror înviere tot apropierea trupului Sau înviat o va produce, prin puterea ce va iradia din el.
  Solidaritatea între aparitia chipului nou al lumii si aparitia trupurilor înviate o afirma Sfantul Simeon Noul Teolog astfel: ”Trupurile oamenilor nu trebuie sa învie si sa devina nestricacioase înainte de înnoirea tuturor fapturilor. Si precum prima data s-a zidit lumea nestricacioasa si pe urma s-a plasmuit omul, la fel trebuie sa se faca zidirea nestricacioasa, ca împreuna cu ea sa se înnoiasca si sa se faca nestricacioase si trupurile oamenilor, ca sa se faca iarasi duhovnicesti si nemuritoare si sa locuiasca într-o locuinta nestricacioasa vesnica si duhovniceasca. Chipul actual al lumii este adaptat necesitatilor de hrana; în el materia e într-o prefacere necontenita. E un chip stapanit de legile desfacerii si recompunerii. E un chip pe care lumea l-a luat din pricina oamenilor, nu invers. De aceea zidirea asteapta descoperirea fiilor lui Dumnezeu, pentru ca sa-si arate si ea adevaratul chip (Rom. 8, 19). În chipul înnoit va domni numai ”miscarea stabila” a unei uniri tot mai mari.
  De aceea cand trupurile oamenilor se vor preface, eliberandu-se de coruptibilitate, se va preface, în solidaritate cu ele, si chipul lumii. Iar cum trupurile înviate vor fi ca trupul înviat al lui Hristos, acest trup sau Duhul prezent în el în chip coplesitor, e propriu-zis forta, aluatul care va preface dupa asemanarea lui lumea întreaga. De aceea, se poate spune ca a doua venire a Domnului în trupul cel înviat coincide cu prefacerea lumii si învierea mortilor, pricinuindu-le simultan. Cand El va vrea sa intre în solidaritate deplina pnevmatic-corporala – nu simplu si nedeplin duhovniceasca ca acum – cu lumea aceasta, ea se va preface dupa chipul Lui.
  Deci reintrarea deplina pnevmatic-corporala a lui Hristos în solidaritate cu lumea, e o reintrare prin Duhul, de Care e plin trupul Lui înviat. Acesta va fi evenimentul Cincizecimii universale si de suprema putere. Aparitia lui Hristos si prefacerea lumii înseamna o ridicare a lumii într-o stare transfigurata de Duhul care este în Hristos, sau o extensiune deplina a Duhului, de Care este plin El, asupra lumii. Duhul nu va mai lucra atunci în mod ascuns în lume, ca acum, ci Îsi va arata efectul lucrarii si la vedere. Stralucirea de pe Tabor se va extinde asupra lumii întregi. Lumea va fi atunci Taborul generalizat. Viata dumnezeiasca din trupul lui Hristos va umple lumea întreaga.
  Dar aceasta nu va fi fiinta divina, ci lumina si slava ce pornesc din ea ca
  plinatatea energiilor necreate. Prin aceasta zidirea întreaga devine pnevmatica, incoruptibila, îndumnezeita, transparenta, desi pentru a se face capabila de o astfel de înnoire trebuie sa moara forma actuala a lumii, dupa cum trebuie sa se strice forma actuala a trupului pentru a învia într-o forma capabila de a fi vas deplin al Duhului dumnezeiesc. Aceasta va da o frumusete neînchipuita lumii.”
  Cred ca s-a scris suficient daca cineva doreste sa inteleaga.

 23. Crezi ce vrei dragul meu. In fond nu faci decit sa te invirti in cerc pentru ca nu exista transfigurare fara trecerea mai intii prin moarte. Cauta si citeste unde scrie ca cei care vor fi in viata la a Doua Venire vor MURI si vor invia in aceeasi clipa in noile trupuri. Cum sa fie Inviere daca nu exista moarte? Cu o moarte toti sintem datori. Dumnezeu e drept iar legile pe care le-a creat se vor aplica intregii creatii fara exceptie. Nu te obosi sa cauti alte citate pentru ca nu exista nici unul care sa excluda moartea iar eu nu am absolut nici un dubiu in legatura cu aceasta..

 24. Pingback: VASILE VOICULESCU (†26 aprilie 1963) despre SUFLETUL FARA IUBIRE. O distopie profetica exceptionala despre LOBOTOMIZAREA LUMII -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare