INAPOI IN ANII `30/ Ce mai “profeteste” Roubini?/ Ilie Serbanescu: “VINDEM ROMANIA CA SA PUTEM TAIA PENSII SI SALARII”/ Otravurile pentru trupul si sufletul copiilor nostri si “vrajelile” Big Pharma/ 11 SEPTEMBRIE PENTRU MEDIU/ S-a aflat ce cauta, de fapt, americanii in Afghanistan (STIRI 12-15 IUNIE 2010)

15-06-2010 12 minute Sublinieri

 • Realitatea.net:

Temeri de la Bruxelles: Europa s-ar putea întoarce în anii ’30

“Este extrem de periculos. Acum ne aflăm în 1931 şi ne îndreptăm înapoi către 1930 cu Marea Depresiune şi ne trezim cu dictatură militară”, a spus într-un interviu acordat portalului EUobserver, John Monks, secretarul general al Congresului Sindicatelor Europene. “Nu spun că suntem deja acolo, dar poate fi o problemă foarte serioasă, nu numai din punct de vedere economic, ci şi politic.

Monks le-a spus jurnaliştilor că Jose Manuel Durao Barroso, şeful Executivului european, împărtăşeşte aceleaşi temeri, dar din motive diametral opuse celor invocate de sindicalişti. Adică Barroso speră că măsurile de austeritate vor salva Europa de la experimenta din nou dramatica perioadă a anilor ’30 marcată de Marea Depresiune şi de ascensiunea regimurilor totalitare.

(…)

EUobserver califică măsurile de austeritate din România – reducerile salariale de 25% şi micşorarea tuturor pensiilor cu 15% – drept cele mai dure din Europa şi aminteşte că anunţul lor a cauzat cele mai mari proteste publice din România postcomunistă.

Sindicatele au organizat până acum un număr de greve generale în fiecare ţară şi îşi intensifică ofensiva împotriva măsurilor de austeritate care au captivat imaginaţia economică a guvernelor europene. Mai mult, plănuiesc să îşi coordoneze acţiunile la nivel transnaţional. John Monks spune că pe 29 septembrie va fi “o zi de acţiune sindicală” la nivelul întregii Europe. În acea zi vor avea loc greve, demonstraţii şi întâlniri cu miniştrii guvernelor naţionale din toate ţările UE.

Roubini, profetul crizei: “Ne aşteaptă crize economice şi mai grave”

Mai întâi a venit criza financiară, apoi sistemul financiar global s-a dezintegrat. În prezent, ţările de pe întreg globul stau sub ameninţarea deficitelor bugetare în creştere. Nouriel Roubini, economistul care a anticipat criza, a declarat într-un interviu pentru Der Spiegel că în viitor ne aşteaptă crize economice şi mai grave, până ce liderii lumii vor cădea de acord asupra unor reforme eficiente. Una dintre ele este dezmembrarea băncilor uriaşe. “Pieţele financiare internaţionale sunt extrem de îngrijorate de Grecia, însă situaţia aceste ţări reprezintă doar vârful icebergului. Marea Britanie, Irlanda, ba chiar Statele Unite şi Japonia vor avea în viitor probleme din cauza deficitelor lor bugetare ridicate. Poate că nu anul acesta, însă până la urmă se va întâmpla. În Statele Unite, state precum California, Nevada, Arizona, New York şi Florida întâmplină probleme fiscale uriaşte. Deficitele bugetare uriaşe şi datoriile guvernelor mă îngrijorează cel mai tare”, a declarat Nouriel Roubini. În cadrul interviului pentru publicaţia germană, economistul care predă la Universitatea New York a mai precizat şi că “crizele sunt încrustate în codul genetic al capitalismului”.

Băncile-gigant trebuie divizate

“Multe elemente vitale acestui sistem economic, precum inovaţia şi asumarea de riscuri, declanşează frecvent colapsuri. Astfel că viitorul ar putea fi mult mai rău decât criza prin care am trecut”, a avertizat Roubini. Pentru a evita un astfel de scenariu, liderii lumii trebuie să adopte reforme economice cu adevărat eficiente, una dintre ele fiind dezmembrarea băncilor-mamut. El a subliniat că salvarea băncilor cu banii statului, fapt petrecut în Statele Unite, prezintă riscul de a crea “bănci zombie”, ţinute artificial în viaţă. Soluţia este împărţirea băncilor gigantice în segmente mai mici, pentru ca un eventual faliment să poată fi suportat de economia unei ţări, fără să fie nevoie de intervenţia statului. În ceea ce priveşte situaţia UE, Roubini este de părere că moneda unică europeană a fost o idee bună, însă aplicată prost, prin acceptarea prea multor ţări în zona euro. “Un nucleu mic de ţări omogene din punct de vedere economic şi stabile din punct de vedere fiscal ar fi constituit o uniune monetară mult mai de succes. Problema este că odată acceptate, statele nu pot ieşi din zona euro fără să producă pagube însemnate”. (…)

România a concediat în ultimul an mai mulţi angajaţi decât toate ţările Europei de Est la un loc

Germania considera ca Europa are nevoie de o “guvernare economica” dar aceasta masura ar trebui sa se aplice tuturor celor 27 de state membre, si nu dar membrilor Zonei Euro, a declarat luni cancelarul german Angela Merkel, citat de Reuters.

Uniunea Europeana trebuie sa ia in calcul anumite schimbari in tratatul de baza, inclusiv suspendarea dreptului de vot, daca un stat incalca reglementarile europene, a precizat Merkel.

Analist economic elvetian: “Euro este un proiect politic. Sunt destul de optimist, sunt convins ca membrii zonei euro vor salva moneda”

***

Ilie Serbanescu: Eu nu ma feresc sa spun ca asta e vinderea Romaniei pentru niste voturi! VINDEM ROMANIA CA SA PUTEM TAIA PENSII SI SALARII! E apocaliptic…”

Mariana Campeanu: “MIZA ESTE REGIONALIZAREA ROMANIEI DUPA PROIECTUL U.D.M.R.!”


Ce rămâne din salariile bugetarilor

Clasa de mijloc, la limita sărăciei

După ce reuşise să se formeze cu greu, pătura de mijloc se află în pericolul dezintegrării. Măsurile economice luate de guvern, lipsa oricărei perspective şi degradarea nivelului de trai apropie clasa medie de limita de jos a piramidei sociale şi o împing spre emigrare.

(…)

Reducerea salariilor bugetarilor loveşte în primul rând în educaţie, sănătate şi administraţie, sectoare indispensabile oricărei societăţi.Măsurile atacă, fără discriminare, în cei care sunt coloana vertebrală a oricărui stat”, spune Mircea Coşea. Urmările? Vom asista la o egalizare în jos a veniturilor majorităţii şi apropierea clasei de mijloc tot mai mult de baza piramidei sociale.

Un alt efect social, la fel de important, este migraţia. Cei care pleacă din motive economice provin, de obicei, din sectorul bugetar: medici, profesori sau învăţători. Numărul cererilor de certificare a studiilor înregistrate la Colegiul Medicilor din România a crescut spectaculos. De la 1.410 solicitări în 2009, numărul acestora a urcat la 4.700 în primele patru luni ale acestui an. Ceea ce înseamnă că 10% din totalul medicilor au ales să plece din ţară.

PUNCT ŞI DE LA CAPĂT

Criza a accentuat doar starea de fapt a economiei şi a societăţii. Pentru că România avea, oricum, o structură economică ce s-a dovedit perdantă. Este o structură de tip colonial, explică Mircea Coşea, în care nu există capital naţional, care este orientată excesiv spre o singură sursă de comerţ şi care nu poate trăi din resurse proprii.

Economia este dependentă de exterior în proporţie de 70% şi a involuat, pentru că nu a făcut decât să lucreze sub contract pentru firmele occidentale în loc să îşi dezvolte produsele şi serviciile prin cercetare proprie.

Criza de încredere a economiei

SUA tratează criza cu un deficit uriaş

In timp ce europenii strâng punga, americanii stimulează economia, pompând alte zeci de miliarde de dolari. Preşedintele Barack Obama a trimis o scrisoare Congresului prin care cere din nou bani pentru popor: 50 de miliarde de dolari.

Într-o scrisoare trimisă Congresului sâmbătă, Obama a cerut aprobarea unui fond de urgenţă, de 50 de miliarde de dolari, pentru a salva locurile de muncă „a sute de profesori, pompieri şi poliţişti” şi pentru a-i ajuta pe micii întreprinzători.

(…)

Timothy Geithner

Americanii se opun austerităţii europene

Relaţiile dintre politicienii americani şi cei europeni sunt mai rele decât par, transmite UPI. Surse europene “bine plasate” au declarat pentru agenţia americană că, săptămâna trecută, la întâlnirea miniştrilor de Finanţe din G20, a avut loc o ceartă aprinsă între secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, şi Jean-Claude Trichet, şeful Băncii Centrale Europene.

Totul a început când Geithner a făcut apel la europeni să pună frână măsurilor de austeritate, spunând că stagnarea economică a blocului european este ultimul lucru de care are nevoie economia globală în acest moment. El a arătat că diferitele pachete de stimulare au dat rezultate, că economiile emergente merg bine şi că SUA îşi revine, dar că acest curs pozitiv nu poate fi păstrat dacă europenii apasă pe frâne.

Spirite încinse

Geithner a mai fi spus că reducerile masive de cheltuieli ale europenilor sunt echivalente cu deflaţia din 1931, care s-a adăugat colapsului pieţei de capital din 1929. În

Jean-Claude Trichet

urma acestor reproşuri, Trichet, cu faţa roşie şi cu tonul ridicat, s-a întors către Geithner  spunând:

„Cum îndrăznesc americanii să vorbească în acest fel, când întreaga criză a fost vina lor?”. El a amintit că prăbuşirea pieţei ipotecilor din SUA şi goana nebună după câştig a Wall Street-ului au fost cele care au adus economia mondială în această stare şi le-ar fi reproşat americanilor că nu-şi asumă niciun fel de responsabilitate şi că refuză să împartă povara.

Trichet a spus că reducerile de cheltuieli din Europa vor ajuta de fapt economia mondială, refăcând încrederea în pieţe, care a fost zguduită de problema datoriilor suverane ale Greciei şi de îngrijorările privind alţi membri ai zonei euro.

China poate reaprinde criza globală

Miracolul economic chinezesc  începe să semene cu un motor supraturat, care poate ceda în orice moment, cu efecte dezastruoase pentru pieţele din întreaga lume. Cu o piaţă imobiliară inflamată, o monedă subevaluată şi o industrie bazată excesiv pe exporturi, dar mai ales cu un sistem bancar neperformant, China ar putea trece oricând de la extaz la agonie.

Ameninţaţi de bănci, orăşenii fug la ţară

 • Gandul:

Videanu: Un acord cu FMI e bine venit. Berceanu nu crede că este necesar

FMI transmite României că un nou împrumut „nu este cea mai bună soluţie“

România este ţară de origine, tranzit şi destinaţie pentru bărbaţii, femeile şi copiii traficaţi în special în scopul muncii forţate, precum şi pentru femeile şi copiii traficaţi în scopul exploatării sexuale, arată raportul anual al Departamentului de Stat american.

 • Gandul:

Peste 2.000 de copii din România sunt trimişi la cerşit ori muncesc din greu

Peste 300 de paturi din spitalele vasluiene, reduse

 • Adevarul:

Măsură anticriză în spitale: programare la moarte

Criza loveşte şi unităţile sanitare, iar acestea închid secţiile sau taie din paturi. Ultimele piese de domino sunt pacienţii, care nu mai au unde să se trateze şi se duc să moară acasă. Una dintre secţiile care vor dispărea este cea de radioterapie de la Bacău. Forţaţi să-şi caute loc în alte spitale, zeci de bolnavi refuză să mai lupte cu boala. (…)

Spre deosebire de acum 20 de ani, fetele au început să intre la pubertate cu un an mai devreme, respectiv înainte de 10 ani. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Spitalul Universitar Copenhaga, relatează coti­dianul “The Telegraph”. Potrivit specialiştilor, această schimbare face ca debutul vieţii sexuale să fie la vârste tot mai fragede.

De-a lungul monitorizării, cercetătorii au observat că pieptul începe să se dezvolte încă de la vârsta de 9 ani şi 10 luni, cu aproape un an mai devreme decât până acum. Un studiu similar realizat în 1991 indica faptul că vârsta acestei schimbări era la 10 ani şi 10 luni. Cauzele acestui feno­men nu sunt cunoscute total, dar oame­nii de ştiinţă consideră că instalarea pubertăţii precoce este în strânsă legătură cu stilul de viaţă nesă­nătos, care implică o alimentaţie bogată în chimicale. Potrivit specialiştilor, fetele sunt pregătite de viaţa sexuală încă din cur­sul primar, ele fiind expuse mai devreme şi hormonilor sexuali, precum estrogenul, ceea ce duce la creşterea riscului de cancer mamar. “Este un semn clar că ceva îi afectează pe copiii noştri, indiferent dacă este vorba despre junk food, chimicale din mediul înconjurător sau lipsa activităţii fizice“, a declarat Anders Juul, coordonatorul cercetării.

Potrivit acestuia, principalul vinovat de apariţia pubertăţii la vârste fragede este bisfenolul A, care se găseşte în plastic şi alte ambalaje, inclusiv în biberoanele pentru bebeluşi. Potrivit oamenilor de ştiinţă, această substanţă a fost găsită în mostrele de urină prelevate de la fetiţe.

Şi alimentaţia contribuie la intrarea timpurie la pubertate. Potrivit specialiştilor, copiii care mănâncă alimente cu un conţinut ridicat de kilocalorii, com­parativ cu generaţiile trecute, mulţi devenind obezi. Între obezitate şi pubertatea precoce există o strân­să legătură, potrivit studiilor. (M. Chiţu)

Consilierii și teama de școlile de corecţie ar putea să fie soluţiile pentru elevii care sunt din ce în ce mai agresivi. Peste 100 de tineri prezenţi la evenimentul organizat de „Salvaţi Copiii“ au redactat un set de propuneri împotriva actelor de agresiune în şcoli.

Elevii au arătat că principalele cauze ale violenţei provin tocmai de la produsele destinate tinerilor, respectiv reţelele de socializare, jocurile pe calculator şi desenele animate. Nichita Milodin, elevă în clasa a VIII-a în Bucureşti, a propus autorităţilor ca elevii să fie duşi în vizită la penitenciare şi în şcolile de reeducare, pentru a-şi putea da seama unde duce violenţa.

Ascultă-ţi copilul!

Vorbiţi-le bebeluşilor de când sunt în burtă!

 • Jurnalul national:

Criza vine cu insomnie şi depresie

Adevăruri care mint

În articolele “Industria farmaceutică nu este sfântă” şi “Inventatorii de boli”, publicate în Jurnalul de sănătate, doctorul Vania Atudorei, director al unei companii de produse farmaceutice din Montreal, Canada, a dezvăluit multe dintre adevărurile incomode din industria farmaceutică globală. Amintesc că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a apreciat că dintre cele aproximativ 40.000 de medicamente, produse de industria farmaceutică la nivel mondial, sunt necesare numai 300, restul fiind variaţiuni ale aceleiaşi teme. Această constatare, făcută de un asemenea organism internaţional, ridică un mare semn de întrebare în legătură cu sănătatea umană. (…)

Industria farmaceutica nu este sfanta

Inventatorii de boli

Într-o recentă intervenţie la lansarea unui raport legat de terorismul internaţional al Fundaţiei ICSA, ministrul de Interne şi-a manifestat intenţia de a extinde controalele specifice aeroporturilor şi la anumite gări.

Maroni a spus că: „În experimentarea scannerelor corporale am luat-o înaintea Uniunii Europene şi testăm trei prototipuri pentru a-l identifica pe cel mai sigur şi mai puţin invaziv.

Ministrul a mai spus că acum caută un echilibru între păstrarea intimităţii călătorilor şi eficienţa controlelor. „Sunt convins că aceste maşini vor funcţiona ca instrument de prevenire dar şi pentru identificarea substanţelor care nu pot fi identificate cu un metal-detector. Scannerele corporale vor fi instalate în toate aeroporturile italiene şi în toate locurile cu factor de risc ridicat, cum ar fi gările”, a mai spus Maroni, citat de Adevărul.it.

*

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Avort – Spania. Conservatorii spanioli au dat in judecata Guvernul pentru a impiedica intrarea in vigoare a noii legi a avortului. Avortul in Spania a fost interzis pana in 1985, fiind legalizat doar in caz de viol sau pericol pentru sanatatea sau viata mamei. Anul acesta socialistii spanioli au adoptat o lege noua care a liberalizat foarte mult avortul. Acesta e permis pentru orice motiv pana la 12 saptamani, iar minorele pot avorta fara acordul sau instiintarea parintilor. Avortul e cauza principala a mortii in Spania, cu peste 120.000 de avorturi anual. In Romania, cu o populatie mult mai mica, rata uciderii este de 200.000 pe an. Ironic, Spania se considera printre cele mai catolice tari din lume, iar Romania printre cele mai ortodoxe (detalii).

Consiliul Europei. Consiliul Europei, dupa ce tocmai ne-a socat cu Rezolutia Gross, continua campania de indoctrinare a cetatenilor Consiliului Europei. De data asta privind rolurile sexuale si stereotipurile. A fi mama este un stereotip discriminatoriu la adresa femeilor si trebuie eradicat, afirma un raport discutat saptamana trecuta de Comitetul asupra Oportunitatilor Egale pentru Femei si Barbati al Adunarii Parlamentare al Consiliului Europei. La fel ca Rezoltia Gross, Raportul de fata a fost initiat tot de un socialist elvetian, Doris Stump (detalii).

ONU – Sexualizarea Adolescentilor (I). ONU face din sexualizarea adolescentilor o prioritate ideologica. In ultimii ani o promoveaza prin conferinte internationala tinute in diferite parti ale lumii. Anul acesta sunt programate doua, fiecare sa fie tinuta in puncte strategice ale lumii – Tunisia (lumea araba), si Mexic (tara profund crestina si catolica cu o crestere a natalitatii foarte rapida si cu o pondere mare a populatiei tinere) (detalii). Ideologia sexuala a ONU respinge abstinenta si promoveaza contraceptivele, avortul, sexul precaut si “diversitatea” in experimentarea sexuala de la o varsta frageda (relatii cu persoane de sex opus, de acelasi sex, de ambele sexe, in grup).

ONU – Sexualizarea Adolescentilor (II). Pe langa ONU, alte organizatii neguvernamentale promoveaza si ele ideologia sexuala a ONU. Printre aceste organizatii, cea mai agresiva si vizibila este International Planned Paranthood Federation. Acestia si-au publicat cifra de afaceri pe 2009, 140 de milioane de dolari, cu 20% mai mult ca in 2008. Sursele de finantare sunt tarile care si la nivel intern promoveaza moartea si distrugerea familiei si a valorilor: Marea Britanie, Suedia, Japonia (al carei colaps demografic e un dat ireversibil). In 2009, acest ONG a cheltuit cu 9.9 milioane de dolari mai mult ca in 2008 pentru promovarea “drepturilor sexuale si reproductive” la adolescenti. In traducere, aceasta fraza inseamna avort, promiscuitate sexuala, homosexualitate. Notam cresterea de 20% in cifra de afaceri, in contextul celei mai acute crize economice de dupa al II-lea razboi mondial (detalii).

Creationism – Irlanda de Nord. Ministrul Culturii al Irlandei de Nord cere Muzeului National Irlandez sa introduca in muzeu o sectiune a creationismului si una despre intelligent design. Crestin, ministrul declara ca sugestia lui a fost generata de multele cereri cu acest scop pe care le-a primit de la cetateni (detalii).

Alcoolism – Marea Britanie. Plaga alcoolismului se extinde in Marea Britanie, tara in care 25% din populatie se declara atee si unde casatoria si familia naturala au fost inlocuite cu parteneriatele civile si concubinajul. In doar un an, numarul retetelor medicale pentru alcoolism a crescut cu 12%. Sa fie oare cresterea alcoolismului o simptoma a depresiei cauzate de distrugerea relatiilor de familie? (detalii)

Homosexualitatea e o uraciune (I). Asta a fost afirmatia fostului presedinte al Nigeriei, un crestin. Afirmatia a fost facuta pe 26 mai la Johannesburg (Africa de Sud) in cadrul unei conferinte la care a participat si Kofi Annan, fost Secretar General al ONU, si Tony Blair, fost premier britanic care se declara si el crestin. Ca premier, Tony Blair a fost varful de lance in promovarea drepturilor homosexualilor si a legislatiei antifamilie in Marea Britanie (detalii).

Homosexualitatea e o uraciune (II). Intr-o nota editoriala publicata pe 28 mai in Sunday Nation (Londra), o crestina afirma acelasi lucru, “homosexualitatea e o uraciune in ochii lui Dumnezeu.” Argumentul crestinei, o femeie de origine africana, e facut cu multa pasiune si convingere in contextul unui alt articol publicat in acelasi ziar cu cateva zile in urma despre o “biserica” a homosexualilor din Kenia (detalii).

Probleme demografice – Europa. Pe 10 mai, europarlamentarul crestin german Thomas Mann (PPE) a introdus in Parlamentul Europei un raport privind situatia demografica precara in care se afla Uniunea Europeana si care se indreapta spre dezastru. Va redam textul raportului in franceza si engleza. UE nu promoveaza solutiile evidente pentru corectarea declinului demografic, adica familia, casatoria, drepturile parentale sau moralitatea, ci modurile de viata alternative care il exacerbeaza, adica avortul, redefinirea familei, concubinajul, parteneriatele civile si homosexualitatea. Notam ca tot d-l Mann a initiat petitia pan-unionala pentru declararea duminicii ca zi de odihna si fara lucru la nivel unional. AFR a promovat aceasta petitie in Romania in primele luni ale anului.

Islam. Declinul demografic al Europei nu e singura problema majora cu care se confrunta Europa. Declinului demografic i se adauga si declinul moral, religios, respingerea crestinismului si expansiunea secularismului. In contrast, islamul in Europa e si el in expansiune in detrimentul civilizatiei europene. Asta este tema unui articol scris de politologul american Daniel Pipes. Autorul afirma ca autoritatile europene sunt intimidate de populatia islamica din tarile occidentale. Asta explica, spune el, de ce tot mai mult autoritatile engleze si franceze folosesc metode mai docile in relatiile cu comunitatile islamice, chiar daca ele dau semne de radicalism si tendinte teroriste.

Promiscuitate. Promiscuitatea inainte de casatorie submineaza fericirea in casnicie, atat in relatiile de cuplu, cat si cele intre parinti si copii. Aceasta este concluzia si tema fundamentala a unei aparitii editoriale din SUA, Hooked: New Science on How Casual Sex Is Affecting Our Children (“Prins in Capcana – Date Stiintifice Noi privind Efectele Sexului Iresponsabil asupra Copiilor”) (2009). Cartea e scrisa de doi cercetatori de la Institutul Medical al Sanatatii Sexuale din Austin, Texas , Dr. Freda McKissic Bush si Dr. Joe McIlhaney (detalii).

Africa de Sud. Impreuna cu alti 9 ambasadori acreditati la Bucuresti, ambasadorul Africii de Sud a sprijinit murdaria marsului homosexual din Bucuresti in mai printr-o declaratie comuna. Un gest fariseic, deoarece Africa de Sud nu are statura morala de a dicta altor tari in problema moralitatii. Va sugeram un editorial din Liberation (Franta) pe aceasta tema.

Valorile in America – Ce gandesc americanii. Intre 3 si 6 mai, agentia de sondaje Gallup si-a facut sondajul anual privind valorile in America. Sondajul s-a focalizat pe 16 aspecte sociale. Rezultatele arata ca americanii sunt in general oameni morali, dar ca in privinta avortului, homosexualitatii, a sinciderii asistate si a copiilor nascuti in afara casatoriei sunt radical divizati. Doar 43% gandesc ca homosexualitatea e imorala si doar 26% au aceeasi pozitie privind imoralitatea divortului. In schimb, 50% afirma ca avortul este imoral, pe cand doar 38% afirma ca e moral. Rezultatele sondajului dovedesc, asa cum au aratat si alte sondaje de opinie, ca SUA a devenit o tara majoritar pro-viata. Asta este o schimbare radicala in comparatie cu anii 70, 80 si 90 cand avortul era privit ca o vaca sacra printre drepturile omului. Aceasta schimbare din gandirea americanilor se datoreaza bisericilor si crestinilor care de zeci de ani incoace combat avortul la nivel ideologic si doctrinar (detalii).

***

Altfel de afaceri cu energie

“Cred că acest dezastru va schimba modul în care gândim problemele de mediu şi energie în acelaşi fel în care evenimentele din 11 septembrie au modificat atitudinea noastră referitoare la vulnerabilităţile de securitate şi politică externă”, a spus Barack Obama.

“Acesta este momentul în care am putea face o trecere (n.r. în ceea ce priveşte economia, de la una bazată pe petrol la una care foloseşte “noile energii”) şi să investim în noi moduri de a face afaceri când vine vorba de energie”, a completat Obama.

La 20 aprilie, 11 persoane au murit în explozia produsă la platforma Deepwater Horizon, la 80 de kilometri de coastele statului Louisiana. Scurgerile de petrol au provocat un dezastru ecologic, afectând ireversibil ecosistemul. Mii de persoane şi nave iau parte la operaţiunile de curăţare.

 • Antena3:

Bill Gates: SUA trebuie să investească în energia “verde”

Inundaţii devastatoare în Spania şi în lume

Iranul ar putea avea suficient uraniu pentru o bombă atomică în cel puţin un an

Dubla cetăţenie, pe agenda Bucureşti – Budapesta

O noua descoperire ar putea oferi o explicatie rationala pentru razboiul din Afganistan

Cu totii stim ca razboiul din Afganistan a inceput ca o lupta pentru democratie si una impotriva terorismului. Adica SUA au inceput sa se lupte ca cetatenii dintr-o alta tara sa poata sa fie liberi, ca sa aiba o democratie functionala si sa fie eliberati de sub teroare. Se pare insa ca intre timp SUA au mai descoperit si niste depozite minerale importante, valoarea lor fiind estimata la 1.000 de miliarde de dolari, potrivit The New York Times. Depozitele “nestiute” pana acum contin zacaminte mari de cupru, fier, cobalt, aur, dar si o cantitate extrem de importanta de litiu, resursa strategica in industria moderna. “Aceasta descoperire poate schimba fata razboiului din Afganistan”, spun oficialii americani. Un memoriu intern al Pentagonului spune, de exemplu, ca Afganistanul ar putea devini “Arabia Saudita a litiului”, aceasta resursa find strategica in fabricarea bateriilor, a laptopurilor sau a telefoanelor mobile. Descoperirea este declarativ noua, desi se pare ca primele estimari au fost facute de expertii Uniunii Sovietice in anii ’80, atunci cand s-au facut si primele harti geologice ale zonei.

Conform  The New York Times, aceste harti au fost protejate de niste geologi afgani, care le-au pus inapoi in arhive in 2001, dupa ce Afganistanul a fost ocupat/eliberat de SUA. Hartile au fost gasite in 2004 de expertii geologi din Statele Unite, dar se pare ca tot le-a trebuit aproape sase ani sa si anunte descoperirea. O posibila explicatie a intarzierii anuntului este ca, in afara de geologi, nimeni nu s-a uitat pe aceste harti, iar geologii nu s-au gandit dincolo de datele tehnice, adica la profit. Situatia se schimba in 2009, cand Pentagonul afla de aceste date si preia in mare operatiunile din jurul exploatarii. Desi este vorba de o descoperire recenta, se pare ca oficialii americani au cateva planuri gata facute si au reactionat prompt la anuntul estimarilor. “Exista un potential urias aici”, declara sambata generalul David H. Petraeus, comandantul Conducerii Centrale a Statelor Unite. Descoperirea vine intr-un moment in care luptele sunt departe de a se incheia, guvernul local este din ce in ce mai contestat, iar coruptia este din ce in ce mai accentuata.

Se pare ca aceasta “noua” descoperire nu este chiar atat de surprinzatoare, avand in vedere ca fostul Ministru al Minelor din Afganistan a fost inlocuit din functie dupa ce a fost acuzat ca a luat mita in valoare de 30 de milioane de dolari pentru a da permis de exploatare Chinei in vederea extragerii cuprului.


Categorii

Acordul cu FMI, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Era Big Brother, ILIE SERBANESCU, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

67 Commentarii la “INAPOI IN ANII `30/ Ce mai “profeteste” Roubini?/ Ilie Serbanescu: “VINDEM ROMANIA CA SA PUTEM TAIA PENSII SI SALARII”/ Otravurile pentru trupul si sufletul copiilor nostri si “vrajelile” Big Pharma/ 11 SEPTEMBRIE PENTRU MEDIU/ S-a aflat ce cauta, de fapt, americanii in Afghanistan (STIRI 12-15 IUNIE 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. “Băncile-gigant trebuie divizate”

  BCR-Erste si Reifaisen sunt de fapt filiale Rotschild. Nu de de mirare ca prin politica discriminatorie a dobanzilor, bancile romanesti privatizate dupa 89 duc la falimentarea intreprinzatorului roman.
  Dobanzile practicate de banci, falimenteaza economia romaneasca.
  Dl Adrina Vasilescu, purtator de cuvant BNR spunea ca primii 100 de agenti economici care activeaza in Romania au actionariat in afara tarii.
  Acestia oricand pot inchide portile si se pot reloca in zone in care obtin profit mai mare.

  Cei ce au efectuat privatizarile strategice, incepand cu 1996 poarta raspunderea.

  In perioada CDR, parintele Ioaniche Balan a trimis mai multe scrisori presedintelui – “cu frica de Dumnezeu si care credea in Dumnezeu”- Emil Constantinescu, prin care ii cerea sa sisteze instrainarea patrimoniului national. Era pe vremea aceea o isterie a privatizarii rapide.
  Totusi privatizarea Petrom, BCR, BRD, Banc Post, Sidex (gaura neagra la buget) facute de guvernul Nastase-PSD (guvern de masoni si homosexuali), conditii obligatorii pentru aderarea la UE, in conditiile in care Petrom si BCR erau intreprinderi pe castig, au facut ca Romania sa-si piarda independenta economica.

 2. O cunostinta, femeie credincioasa, mi se plangea cu ceva timp in urma ca fetitei sale i se predau la scoala ore de asa-zisa “educatie sexuala” unde elevilor li se face de fapt educatie pentru desfranare.

  A incercat ea sa vorbeasca cu profesoara si aceea i-a spus ca nu are incotro, e obligata sa predea ce e in programa scolara.

  Nici macar nu isi mai pune problema ca mutileaza niste suflete, pur si simplu se supune ordinelor pentru a nu avea eventuale probleme cu parinti si elevi mai “emancipati”, cu conducerea scolii si cu inspectoratul, pt. a nu fi admonestata, sanctionata, poate chiar data afara…Iata riscurile pe care si le-ar lua profesoara accea daca ar alege sa marturiseasca si sa le spuna elevilor adevarul in locul minciunilor ademenitor ambalate.

  Nu-i usor, e dureros si risti sa fii strivit. Insa nu stiu cum altfel ne vom putea uita in ochii lui Hristos…

 3. Pozitia Agelei Merkel nu trebuie sa surprinda pe cineva. Nu poti avea o asemenea pozitie politica fara acordul Bilderberg, nici chiar in Germania.

  Predecesorul ei dupa ce nu mai fost cancelar al Germaniei, s-a angajat la banca Rothschind:

  Colaborarea anuntata recent intre Rothschild Group si Gerhard Schr�der aduce laolalta cea mai mare afacere bancara de familie din lume si un fost sef de guvern european la fel de respectat, dar care in ultima vreme a avut parte de o doza substantiala de critici pentru manevrele sale economice, dupa plecarea de la guvernare.
  In plan economic, Schr�der nu este cunoscut doar pentru sustinerea pe care, in valul de reforme pe care le-a promovat in ultimii ani la conducerea Cancelariei de la Berlin, a acordat-o afacerilor de familie, unul dintre pilonii economiei germane. El si-a castigat o notorietate aparte si pentru faptul ca, dupa plecarea de la guvernare, s-a implicat in ipostaza de consilier pentru o astfel de operatiune privata, iar la un nivel mult mai ridicat – in ceea ce presa europeana a calificat drept o “afacere de familie” a Kremlinului – proiectul Gazprom de construire a unei conducte petroliere la Baltica.

  “Bagajul” Ringier si Gazprom
  Potrivit presei internationale din ultimele zile, Schr�der se va alatura, luna aceasta, Consiliului Consultativ European al Rothschild Group, pentru a-si spune parerea in privinta planurilor bancii de a-si extinde afacerile in Europa Rasariteana – inclusiv Romania -, Rusia, Turcia si chiar in Asia. Motivul pentru care i s-a propus aceasta pozitie il reprezinta, conform presedintelui grupului bancar international, David de Rotshchild, “cunostintele sale extraordinare, precum si experienta si reputatia sa internationala”.
  Ce a imbogatit experienta lui Schr�der in jumatatea de an de cand a plecat de la guvernare? El s-a alaturat, in pozitia de consilier pe probleme de politica internationala, grupului de presa elvetian Ringier AG, cunoscut ca o afacere de familie. Iar apoi, prin implicarea sa in proiectul North European Gas Pipeline, o “coproductie” germano-rusa dominata de Gazprom, despre care presa germana a sustinut ca ar fi fost pregatita de pe vremea cand se afla la guvernare si mentinea relatii cordiale cu “familia” de interese din jurul presedintelui rus Vladimir Putin.

  http://business.ro/content/view/29158/9/

 4. Legat de Germania, ca tot se discuta de Merkel si Schröder…decalajul dintre bogati si saraci e tot mai mare si in Germania iar clasa de mijloc tot mai periclitata. Elita politica si financiara e si acolo corupta doar ca putreziciunea nu e asa de la vedere ca la noi. Cetateanul de rand e jumulit la sange si cu acte in regula.

  Se bate multa moneda pe multiculturalism si corectitudine politica, chiar si la interviul care precede acordarea cetateniei germane esti intrebat daca esti gata sa respecti drepturile homosexualilor. Tineretul german e tot mai imbecilizat si violent, adultii si batranii au ajuns sa se teama de adolescenti.

  Am stat un numar de ani in Germania si m-am intors pt. ca simteam cum duhovniceste si sufleteste ma sufoc.

 5. @Admin frate, vorbeste frumos si are si dreptate Crin Antonescu dar eu nu am incredere in dansul, cum nu am incredere in nici-un om politic al momentului.

 6. @PVB:

  Asa este. Se urmareste „educatia sexuala” a copiilor de la varste cat mai fragede, adica de la gradinita. In occident lucrurile sunt mai avansate. Au inceput insa sa le puna in practica si aici. Educatoarele si profesoarele se conformeaza, pentru ca le e frica sa nu fie date afara. Cata lasitate! Nu exista nici un protest organizat nici al parintilor, nici al cadrelor din invatamant impotriva acestor faradelegi! Li se dau copiilor inca de la gradinita informatii detaliate despre cum se “fac” copiii, si despre anatomia femenilor si a barbatilor, si de asemenea sunt invatati sa considere ca homosexualii sunt persoane la fel de normale ca si restul lumii. La varsta lor nici nu sunt in stare sa inteleaga bine ceea ce li se spune. Important este insa sa se OBISNUIASCA cu toate aceste lucruri. Va dati seama ca daca un astfel de copil nu primste macar o sumara educatie religioasa in familie, cand va creste, va avea creierul bine spalat si pregatit sa accepte practic orice. Vai de capul nostru.

 7. @ PVB:

  Nici nu trebuie sa avem incredere, l-am dat fiindca zice bine si se leaga foarte frumos de discutia de ieri. Dar se vede macar ca duh, ca macar e un rau mai mic, nu e maximum de indracire, de nebunie, de sadism, care e reprezentat de actualul sef de stat. Si drama e ca si raul mai mic, macar ceva mai mic, ceva mai uman, mai suportabil, a devenit un vis frumos pt. romani. Pentru noi e prea tarziu si intangibil ceva gen Grecia sau Polonia. Nu mai e nimic de sperat omeneste, politiceste.

  Cum zicea sfanta Matuska Macaria, mangaietoarea celor suferinzi, de la carei adormire s-au implinit 17 ani vinerea trecuta:
  http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-carte/2062-cuvioasa-macaria,-mangaietoarea-celor-suferinzi-durasov,-ghenadie.html

  “Carmuitorii nu mai sunt pentru popor si toate se vor nimici. Nu mai este nici o mila fata de oameni

 8. @ admin si azucena
  Nimeni nu e de vina decit noi pentru ceea ce ni se intimpla.
  Noi, pentru ca noi am ales gresit, cel rau si slugile lui au facut ceea ce este in natura lor sa faca, dar noi am ales, nimeni nu a intrat in creierul nostru si nu a hotarit sa aleaga o alta cale.
  Mai rau. In loc sa ne simtim vinovati pentru ca nu am fost solidari cu sfintii inchisorilor cind au fost prigoniti, marea majoritate a populatiei peste 30 de ani are nostalgia vremurilor de prosperitate de sub comunism. Nimeni nu mai este dispus sa analizeze ca acelea au existat pentru a se dovedi “corectitudinea” caii ateismului. A fost doar o manipulare, care s-a spart ca un balon de sapun. Sunt ferm convins ca la momentul cind Antihristul ne va oferi prosperitate materiala in schimbul lepadarii de credinta, marea majoritate a populatiei Romaniei va accepta cu entuziasm acest schimb.
  Nu mai suntem dispusi sa suferim nimic, mai ales pentru Hristos. Tot neamul asta s-a indepartat de Dumnezeu (cu rare exceptii). Am lepadat calea, mai grea, a lui Dumnezeu, si am luat calea, mai usoara a diferitelor ideologii utopice umaniste. Suntem deplini si singuri responsabili. Alegerea a fost si este a noastra, nu a celor care depun eforturi fenomenale pentru a ne manipula.
  Pe Dumnezeu nu poti sa-L schimbi cu nimic. Cu orice l-ai schimba, ajungi in bratele celui rau.
  Nu exista alta solutie pentru neamul asta decit solutia Ninive. Abia astept sa creasca productia romaneasca de saci (cit mai asprii) si de cenusa… :)))

 9. @Vasile C

  Doamne pazeste-ne de sminteala. Daca s-a ajuns sa se picteze asa ceva pe peretii unei biserici ortodoxe sub privirea ingaduitoare a ierarhilor e jale.

 10. @Admin frate,

  de acord. E f. posibil ca odata cu adancirea crizei sa apara si personaje “providentiale” care se vor oferi sa ne salveze. Asa cum s-a intamplat si in Germania anilor 20 cand pe valul disperarii populare s-a lansat Herr Hitler si ai lui…sprijiniti din umbra de marii capitalisti.

  Multumesc pt. link, o sa caut cartea despre aceasta cuvioasa.

 11. Nu stiu cat de buna e vestea asta, nu ma pricep la economie insa se stie cat de lipsita de scrupule e China:
  http://www.lumeaincriza.info/464/in-sfarsit-o-veste-buna-pentru-grecia-vin-chinezii/
  Preluat de aici:
  http://www.guardian.co.uk/business/2010/jun/15/greece-china-contracts-signed

 12. Da, noi suntem vinovati. Dar recunoastem asta astazi? Mai intelegem ce ni se intampla si de ce? Vorbeati de saci si de cenusa… dar eu vad in jurul meu ca oamenii se gandesc mai degraba in ce tara sa-si petreaca concediile… fiindca, nu-i asa, intr-un an, doi, criza va trece… Dumnezeu ne asteapta pana in ultimul ceas sa ne intoarcem la El, sa ne pocaim, sa fim ai Lui. Ne trimite mereu noi si noi prilejuri de intoarcere. Si aceasta criza pe toate planurile este sau ar trebui sa fie un prilej pentru noi, este judecata lui Dumnezeu (cum spunea Sfantul Nicolae Velimirovici). Trebuie numai sa marturisim inaintea Lui ca patimim ceea ce meritam, desi nu patimim pe cat ni s-ar cuveni. Ceea ce trebuie sa cautam acum este voia lui Hristos; sa ne lasam in voia Lui cu dragoste, cu credinta si cu nadejde, privindu-ne cu sinceritate si asumandu-ne starea in care ne aflam. Cred ca de aici ar trebui sa incepem. Vom putea oare sa o facem? Sa fie mila Domnului cu noi ca sa lucram cat inca este ziua!

 13. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Avort – Spania
 14. @Miron Stelian Daniel

  Sacii trebuie sa-i producem noi fiecare cu o viata foarte simpla care sa ne arda trupul si lacrimi multe, iar cenusa trebuie sa fie rezultatul arderii pacatelor noastre, adica hotararea noastra a fiecaruia de a pacatui cat mai putin.

  Acum supun discutiei niste observatii de-ale mele la cele spuse de voi.
  Daca analizam evenimentele petrecute in Romania incepand cu ’45, veti vedea ca nu prea am avut multe sanse. Din capul locului vreau sa intelegeti ca nu caut scuze, ci sa intelegem de ce s-a intamplat asa si continua sa se intample lucruri si mai rele. E de folos asta pentru a stii sa-i ajutam pe cei din jurul nostru sa inteleaga. Chiar si pe cei care vor vacante nu stiu pe unde…am si eu in jurul meu gramada de oameni care viseaza “cai verzi pe pereti”.
  Cu fiecare din noi Dumnezeu a facut o minune, prin cineva, cumva am primit un dar de la Dumnezeu: ne-am trezit la credinta.
  Si noi nu trebuie sa pastram asta pentru noi ci sa dam mai departe, dar trebuie sa stim cum.

  1. Miron spunea ca nu am fost solidari cu cei progoniti de comunisti, poate parintii nostri, dar nu noi. Eu m-am nascut in anii’70 nu puteam fi solidara cu ei. Eram solidara cu iconita Maicii Domnului de la capatul patutului si cu cea a Sfantului Nicolae – era pe perete, care-mi parea foarte sever…am si acum icoana si tot sever mi se pare….si mai eram solidara cu ursuletii de plus…..si cantam “Am cravata mea” si eram tare mandra ca sunt pionier. Ce puteau face ai mei? Ce sa-mi explice? Bunica le-a dat sfat sa nu vorbeasca despre Dumnezeu cu mine si sa-I vorbeasca Lui Dumnezeu despre mine….si asta au facut….am aflat mai tarziu.
  Mai stiu ca m-a impresionat profund Ecaterina Teodoroiu de care m-am izbit prima data in clasa a 4-a, atat de mult ca in vacanta de vara i-am barait pe ai mei la cap sa vititam Marasti si Marasesti
  2. Prin ’89 eram in primul an de facultate, am vrut sa ies in strada mama m-a oprit, a stiut ea de ce, mi-a spus ca este “astia au nevoie de carne de tun” si ea nu vrea asta pentru mine….
  3. Am tot votat mereu cu opozitia si cand a “iesit” sa guverneze vezi guvernarea Constantinescu s-a intamplat ca s-a continuat ce se incepuse in ’90…
  Era imposibil sa le vorbesti oamenilor despre ce se intampla cu adevarat pentru ca nu te intelegeau ei fiind educati in spiritul comunist care a bantuit tara atatia ani. Cand bunicul a zis “sa vina regele” l-am gasit “perimat”. Erau foarte putini oamenii de valoare care mai stiau adevarata istorie.
  4. Spiritual vorbind, pe langa “libertatea bisericii” au aparut si alte grupari mult mai libere: yoga, evanghelisti, budisti…spiritisti.

  Ma opresc aici…
  A fost o lucrare a raului continua, nu vreau sa caut scuze pentru noi, caut “scuze” pentru romani in general. Pe semenii nostri ne-credinciosi trebuie sa-i privim cu mila si compasiune si pe noi insine cu asprime.
  Li s-a dat la cap sistematic romanilor, crema societatii a fost luata si omorata, banditii si talharii pusi in frunte…si uite ca avem situatia de azi. Iar acum copiiilor li se ucid sufletele. Ioan Ianolide scria ca se ingrozea ce vedea la copiii de atunci…care eram noi…imaginati-va ce s-ar ingrozi azi.
  Sansa este intoarcerea la Hristos prin marturia si atitudinea fiecaruia.
  Mila si rugaciuni pentru cei din jur si saci si cenusa pentru noi.
  Ajutorul meu de la Domnul Cel ce a facut cerul si pamantul.

 15. Lucrurile au fost bine „crosetate”, planificate si proiectate pe o perioada lunga de timp. NIMIC din ceea ce s-a intamplat nu ar fi fost posibil fara colaborarea noastra. Nu se ajunge la prigoana si martiraj asa, dintr-o data. La inceput metodele au fost soft, de pacaleala, apoi s-a strans surubul. Ceea ce s-a intamplat in anii comunismului a fost posibil din cauza putinei credinte a romanilor, adusa la stadiul de rutina, si uneori de superstitie, dar nu de traire adevarata. Nu ma refer la toti, ci „doar” la o majoritate. Acum avem de-a face cu o nenorocire mostenita „genetic” de la generatiile anterioare, pe care trebuie sa o ducem. Asa ne-a fost dat sa prindem aceste timpuri. Cum se mai poate rezolva situatia? Pai foarte greu, pentru ca legatura cu Dumneeu s-a subtiat si mai mult. Parintele Iustin punea problema in termeni cat se poate de simpli, directi si transanti: martirajul. La inceput, cand am auzit asta, am zis ca nu se poate, trebuie sa mai existe si alte solutii pentru cei slabi si fricosi ca mine. Cati se simt „atinsi” sufleteste de martirajul romanilor din perioada comunista? Cati ii inteleg? Cati se pot pune in locul lor? Cati inteleg drama lor, proiectata in drama ce va sa vina? Cred ca foarte putini.
  Nu stiu cat am fost de coerenta …

 16. Scuzati, … legatura cu DUMNEZEU …

 17. @Azucena,

  citeam cu ceva timp in urma romanul scriitoarei germane Gertrude LeFort, “Ultima la esafod” bazat pe povestea adevarata a unor calugarite ghilotinate in timpul Revolutiei Franceze pt. ca refuzau sa isi abandoneze credinta in Dumnezeu.

  Una, o novice, cea mai tanara dintre ele, era teribil de sensibila si fricoasa din fire si lesina numai cand auzea de ghilotina. Se temea ca frica o va determina sa se lepede de credinta. La polul opus se situa o alta care isi dorea neaparat sa aiba parte de decapitare si prin aceasta de martiraj. Spre deosebire de cea fricoasa care era smerita si se considera pe sine un nimic, aceasta era cam mandra si semeata.

  Dumnezeu a randuit altfel decat doreau oamenii: in ultimul moment a dat curaj celei fricoase sa urce pe esafod cantand alaturi de surorile ei si a impiedicat arestarea celei curajoase care era prea mandra pentru a merita mucenicia.

  Mi-a placut mult concluzia cartii: mucenicia e un dar de la Dumnezeu si se da numai celor smeriti indiferent cat de slabi se cred ei.

 18. @azucena

  De fapt prigoana si martirajul dau valoare crestinismului.
  Se creaza un fel de echilibru caci asta nu inseamna “hai sa facem sa fie prigoana si martiraj” caci omul e neputincios si fricos, se gandeste “oare voi rezista?”
  Dar ne mangaiem cu gandul ca sunt multi mucenici si martiri care ne vor ajuta prin rugaciunile lor.
  Tu intrebi “cati inteleg sau sunt atinsi de drama marturisitorilor” eu intreb “cati stiu despre ei?” sau “pe cati i-ar interesa sa afle?” aici e problema:
  1. ca toate astea nu ajung la oameni, foarte greu si foarte rar aproape zero
  2. atitudinea de a inlatura din viata pina si “povestile neplacute”….dar privitul unui film horror se accepta.

  Pentru noi ceilalti vin intrebarile tale. Eu personal am luat-o asa:
  Ma aflu intr-un tunel in care nu pot merge decat inainte (timpul se scurge). Tunelul imi ofera doua sanse, amandoua extrem de “neconfortabile”: sa merg inainte spre martiraj cu toate durerile si necazurile de rigoare spre lumina din capat (Hristos) sau sa-mi cada ceva in cap pe parcurs si sa ma zdrobeasca (mor ori de boala, ori de razboi, ori pur si simplu in accident).
  Ambele variante sunt groaznice pentru ca “voi da ochii cu Domnul” si “vai de pacatele mele”.
  Dumnezeu are grija si de astia slabi si fricosi ca noi, totul e sa-I cerem.

 19. @ CristinaP
  Si eu sunt nascut in anii 70. Nu am stiut, dar acum stiu.
  Si sunt la fel de vinovat ca toti aceia care nu facem nimic. Duhovniceste vorbind.
  ”Pentru ca raul sa izbindeasca, este de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic.”

 20. @PVB:

  Frumos exemplu, dar stii cum e cu smerenia. Treaba e foarte COMPLICATA si DELICATA, o spun si Sfintii Parinti. O au tocmai cei care se considera cei mai pacatosi, si care nu constientizeaza smerenia lor, pentru ca se considera cei mai nevrednici …

 21. @CristinaP:

  Asa este. Sunt intrutotul de acord cu ceea ce ai spus.

 22. ”Pentru ca raul sa izbindeasca, este de ajuns ca oamenii buni sa nu faca nimic.”

  Pe vremea comunismului nu s-a facut nimic de frica. Din 1989 incoace iar nu s-a facut mare lucru. Nu avem o societate civila, nu exista solidaritate, suntem dezbinati cum bine s-a subliniat si pentru toate acestea noi crestinii ortodocsi avem o mare parte de vina. Macar acuma cand e cam 12 fara 20 si timpul fuge spre cel de-al 12-lea ceas ar fi cazul sa ne desteptam…

 23. Ia uitati ce spune Dumitru Bordeianu in cartea “Marturisiri din mlastina disperarii” (pag 158-159):

  Martirii si mortii nostri n-au avut morminte, n-au fost ingropati in cimitire unde supravietuitorii lor, generatiile de maine, sa poata rosti o rugaciune intru pomenirea lor. Slugile Satanei au vrut sa le stearga pentru totdeauna orice urma, tocmai pentru ca, nu le-au putut ucude sufletul. Noi tinerii legionari de atunci, n-am renuntat insa la vis si stam de garda acolo sus, pe locurile unde ne-a azvarlit istoria, sa povatuim generatiilor care vor veni dupa noi. Numai ei ne vor crede pentru ca n-au fost ispititi de duhul necuratului. Si ei ne vor unge ranile de pe trupurile sfartecate in prigoane si anchete, lagare si temnite, in odioasele demascari: numai ei vor intelege de ce am fost atat de urati de dusmanii nostri. Nu vor cunoaste unde ne sunt mormintele, dar vor auzi glasul tainic al atator patimiri pentru acest neam batjocorit si oropsit. Ei vor aprinde in fata sfintelor altare lumanari de jertfa pentru odihna tuturor mortilor nostri. Sufletele curate si cinstite ale unui tineret care nu a cunoscut zgura pacatului si a intinarii, ura si patima politica, dorinta de putere, isi vor aduce aminte de noi. Aceste suflete curate, animate de un ideal sfant, de dragoste pentru Dumnezeu, de aproapele si de neamul lor. Nu patimasii, nu lasii, nu tradatorii, nu cei manati de dorinte animalice, nu cei care si-au vandut sufletul Satanei sau vreunei oculte vor avea dreptul sa vorbeasca in numele neamului si sa-l conduca.
  Nu exista jertfa in care sa se fi varsat sange nevinovat de care Dumnezeul dragostei si al dreptatii sa nu-si aduca aminte. El va alege din neamul nostru barbati neinfricati care sa lupte cu cuvantul, evocand generatiilor viitoare sutele de mii de jertfe, ca pe ele sa se cladeasca ” o tara sfanta ca soarele sfant pe cer”. Arma noastra va fi cuvantul si prin el vom transmite celor ce vor veni dupa noi nazuintele si patimirile noastre.

  (Acest fragment este si o dedicatie pe care o fac fratilor de la …”Razboi intru Cuvant”.)

 24. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
 25. Pingback: ILIE SERBANESCU despre comparatiile intre Romania si Grecia in privinta datoriilor suverane si despre CE NE ASTEAPTA DIN PARTEA CREDITORILOR MONDIALI
 26. Pingback: Noii cobai ai industriei farmaceutice. Romanii sunt si ei pe lista [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare