IPS Justinian Chira: “VINE UN AN GREU, TREBUIE SA NE RUGAM MAI MULT”

2-01-2010 57 secunde Sublinieri

In catedrala incepuse de cateva minute slujba speciala de Anul Nou, cand am ajuns impreuna cu cateva prietene. Inca de la intrare am simtit mireasma de mir…

Lumea tot venea, venea, iar inauntru erau multi tineri, alaturi de familii cu copii. In biserica slujeau IPS Justinian si PS Justin alaturi de preotii din catedrala. Am recunoscut fragmente din psalmi.

Un cuvant mi-a ramas in suflet: “Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!”

In genunchi se rugau toti oamenii din biserica. Gresia se acoperise cu un strat de umezeala… Erau multi oameni, ca la o Sfanta Liturghie din zi de duminica.

La un moment dat s-a auzit doar glasul clopotelor de afara. Bateau de miezul noptii. Oamenii stateau adanciti in rugaciune. Anul Nou a venit lin, pe nesimtite, in taina.

S-au citit dezlegarile Sfantului Vasile cel Mare. Oamenii stateau tot in genunchi.

IPS Justinian ne-a indemnat sa tinem aproape Sfanta Scriptura, sa o citim mai des… ne-a spus ca vine un an greu in care trebuie sa ne rugam mai mult, sa ne rugam si pentru cei care nu se roaga, din felurite pricini, fie nu i-a invatat nimeni, fie sunt ispititi de duhuri, fie stau in pacate, nu stim, sa nu ii judecam, ca exista un singur Judecator al nostru, al tuturor, cine suntem noi sa judecam sufletul unui om, sa ne uitam la ale noastre, ca toti suntem pacatosi, dar sa ne rugam si pentru ceilalti. Sa-i pomenim la rugaciune…

Ma gandeam- cineva s-a rugat si pentru mine, oare bunica mea, care m-a invatat rugaciunea Tatal nostru, nu stiu, poate… dar stiu sigur ca acei calugari si maicile din manastiri care zi si noapte stau in fata lui Dumnezeu si duc greutatea unui neam, s-au rugat si pentru mine… si pentru toti cei care nu se roaga, din diferite pricini, noi nu stim, doar Domnul stie. (…)

Vezi si:


Categorii

IPS Iustinian Chira, Pagini Ortodoxe

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “IPS Justinian Chira: “VINE UN AN GREU, TREBUIE SA NE RUGAM MAI MULT”

 1. Din pacate , niciodata n-am fost la o slujba de miez de
  noapte … Dar “Ramura inflorita” m-a ajutat acum sa ingenunchez si eu pe gresia acoperita cu un strat de umezeala , in Sfanta Biserica unde a slujit IPS Justinian –
  chiar daca doar cu inima , doar cu gandul , doar cu cugetul …”Da-mi minte sa fac voia Ta , Doamne !”
  Mereu sa fii inflorita , draga Ramura inflorita !

 2. Se cunoaste ca este alesul lui Dumnezeu . A fost tot timpul o calauza buna .
  Staret de la varsta de 21 de ani , a trebuit sa tina piept securitatii care de nenumarate ori au vrut sa il dea afara din manastirea Rohia .
  Mai tarziu ajunge episcop . Este foarte iubit la noi in Maramures .
  Sa stiti ca vedeti un Sfant .
  Doamne ajuta .

 3. Alt ierah de seama este PS Vasile Somesanul , episcop vicar la Cluj , episcop ajuns la sfintenie . Cat timp a fost la facultate timp de 4 ani a mancat doar paine si a baut ceai .
  Oameni adevarati , crestini adevarati .
  Ce frumos spunea un articol de pe acest site ca Imparatia Cerurilor este alesilor lui Dumnezeu . Si cine sunt alesii lui Dumnezeu ? Aceia care au cerut si li s-a dat .
  Porunca avem : Cereti si vi se va da voua .
  Doamne ajuta

 4. A fost cea mai frumoasa intrare intr-un nou an! Alaturi de IPS Iustinian am simtit bucurie dragoste si nadejde de parca as fi renascut… Ma rugam Domnului sa imi pastreze acea stare minunata si acele lacrimi de bucurie pt tot anul… E un Sfant!

 5. @Aurel
  PS Vasile Somesanul m-a primit intr-o audienta cind m-am intors in tara acum un an. Voiam doar o binecuvintare. Nu il mai vazusem de mai bine de 10 ani pe cind era staret la manastirea Nicula. M-a izbit blindetea chipului, surisului si privirii…primul meu gind asa spontan a fost ca parintele are figura de sfint acum mai mult decit cind era mai tinar.

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Arhiepiscopul Justinian al Maramuresului, la 90 de ani. INTRU MULTI ANI, INALT PREA SFINTITE!
 7. Pingback: IPS IUSTINIAN CHIRA la “Romania, te iubesc” (Pro-TV): VOR VENI PESTE PAMANT LUCRURI DE NEINCHIPUIT DACA NU NE RIDICAM… (fragment video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Doamne, da-i sanatate parintelui Iustinian

 9. Pingback: Arhiepiscopul IUSTINIAN CHIRA, Pastorala de Craciun 2012: HRISTOS. Plus nou interviu video: SA FIM CONSTIENTI DE CE INSEAMNA NASTEREA DOMNULUI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: IPS IUSTINIAN CHIRA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: O MONSTRUOZITATE, O NEBUNIE. “Va veni potopul peste noi, când Dumnezeu nu va putea răbda până în capăt fărădelegile noastre, va trimite peste noi biciul Său. Peste tot Globul” | Cuv
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare