Mitropolitul Muntenegrului critica EUROPA TIRANICA si NATO, pe care-l numeste AL PATRULEA REICH/ Turcia acuza LOBBY-UL EVREIESC/ Noi documente semnate pentru SCUTUL ANTIRACHETA

2-07-2013 4 minute Sublinieri

mitropolit-amfilohije2

 • Mediafax:

Mitropolitul Muntenegrului: NATO este Al Patrulea Reich

Mitropolitul Muntenegrului, Înaltpreasfinţitul Amfilohie, a declarat că NATO este un “Al Patrulea Reich“, iar Europa este “tiranică”, relatează agenţia sârbă de ştiri Tanjug, citată de B92 în pagina electronică de luni.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) consideră că NATO reprezintă “o continuare a fascimului şi o dorinţă de a conduce întreaga lume”, relatează B92. El apreciază că este bine că Muntenegru s-a aliat “cu Europa”, dar nici într-un caz nu ar trebui să devină “o parte din NATO”.

“Care este raţiunea de a fi a NATO? Ce este NATO, dacă nu Al Patrulea Reich? Ce este, dacă nu o continuare a fascimului şi o dorinţă de a conduce întreaga lume”, a spus Înaltpreasfinţitul Amfilohije în timpul unei ceremonii de sfinţire a unei biserici renovate din oraşul Kolasin (nordul Muntenegrului).

“Noi mergem spre Europa, dar trebuie să contribuim cu ceva, nu doar să cerşim în Europa. Primul lucru pe care l-ar putea face Muntenegru este să ceară naţiunilor NATO să denunţe pactul. Aceasta ar fi contribuţia Muntenegrului pentru Europa“, a adăugat mitropolitul.

În ce priveşte Kosovo şi Metohija, el a afirmat că acolo a “continuat” tirania lui Murad, un conducător otoman omorât în Batălia de la Kosovo din 1389.

“Acum nu Murat ia parte la aceasta (tiranie), ci NATO, UE şi SUA, cu alte cuvinte, toţi cei care continuă tirania cruciadelor, a Inchiziţiei, a lui Napoleon şi a bolşevicilor”.

“Ei apără drepturile omului şi aruncă bombe asupra noastră, numind asta bombardament «umanitar». Americanii au construit în Kosovo una dintre cele mai mari fortificaţii militare din lume, din considerente umanitare evident. Liderii noştri trebuie să se gândească mai bine. Noi ar trebui să mergem spre Europa, dar spre ce fel de Europă? Europa aşa cum ea este astăzi – criminală, tiranică şi călcându-i în picioare pe cei săraci – este Europa de care avem noi nevoie?” a întrebat mitropolitul.

“Lobby-ul evreiesc”, acuzat de implicare în manifestaţiile antiguvernamentale din Turcia

Vicepremierul turc Besir Atalay a acuzat “diaspora evreiască” de organizarea şi participarea la manifestaţiile contra regimului islamo-conservator, informează presa turcă.

“Incidentele din parcul Gezi (Istanbul) (…) au fost orchestrate de către diaspora evreiască, activă în acest domeniu”, a declarat Atalay, citat de cotidianul Hürriyet.

Atalay a acuzat, de asemenea, presa internaţională şi “forţele străine”, fără a le nominaliza, că au participat la “destabilizarea” Turciei în timpul revoltei care a durat trei săptămâni.

atalay24c1856724b53b2aby“Turcia nu mai este ceea ce a fost înainte”, a adăugat vicepremierul, “toată este lumea este la curent cu ceea ce se întâmplă”.

În ultimele săptămâni, premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat responsabilitatea unui “lobby financiar” care ar fi profitat de pe urma protestelor din Turcia, o ţară în curs de dezvoltare şi o destinaţie importantă pentru capitalurile străine.

Peste 2,5 milioane de persoane au manifestat în 80 de oraşe ale ţării timp de trei săptămâni, începând cu 31 mai, potrivit poliţiei.

Manifestaţiile împotriva lui Erdogan, acuzat pentru derivă autoritară şi intenţia de a “inslamiza” societatea turcă, s-au soldat cu moartea a patru persoane, trei manifestanţi şi un poliţist, şi cu aproape 8.000 de răniţi, potrivit Asociaţiei Medicilor.

Prima declaraţie, care deja face valuri enorme la Bruxelles, aparţine lui Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European, candidatul oficial al socialiştilor europeni pentru preşedenţia Comisiei Europene în 2014. Domnia-sa a declarat că

„dl. Snowden a adus un serviciu opiniei publice mondiale, arătând în mod clar că trăim într-o epocă în care democraţia aplică metode utilizate odată de regimurile totalitare, dacă dl. Snowden face o cerere, autorităţile trebuie să examineze dacă el face, de fapt, obiectul unei persecuţii politice…am înţelegere pentru această cerere.“

Ca lucrurile să fie complete, după ce a adăugat că spionarea instituţiilor europene de către americani „reprezintă o provocare”, şi-a exprimat şi

„dezamăgirea profundă faţă de Obama…L-am considerat un reformator, m-am gândit că ar aduce mai multă democraţie, mai multă transparenţă în politica americană. Se pare că nu este cazul. ”

Este cea mai tranşantă declaraţie şi cea mai dură luare de poziţie a unuia dintre liderii europeni în scandalul interceptărilor ilegale şi, cu certitudine, deschide calea unor tensiuni fără precedent în relaţiile politice euro-atlantice, făcând ca adoptarea rapidă a acordului de liber-schimb SUA-UE să devină cel puţin problematică în perioada imediat următoare. Este însă şi un semn al exasperării produnde a politicienilor europeni faţă de ce se demonstrează a fi, cu probe care se acumulează de la o zi la alta, acţiunea sistematică de interceptare la scară globală operată de NSA.

Implicaţiile sunt multiple, deoarece este limpede că această poziţionare foarte severă va avea urmări directe asupra dezbaterilor privind protecţia datelor la nivel european, dar va duce şi la o impulsionarea creării unor agenţii comune în domeniul securităţii informatice, inclusiv a unui sistem cloud aparţinând unui operator european, cel la care Germania a făcut deja referire în urmă cu două zile. Dar, în substrat, semnalând şi opoziţia Parlamentului European, cel puţin până nu se lămuresc lucrurile, în privinţa unei posibile cereri americane de formare a unei coaliţii de tip Irak sau de susţinere a unei misiuni NATO.

Cealaltă declaraţie, generatoare a unui scandal cel puţin la fel de grav şi cu urmări absolut imprevizibile, a fost declanşat de declaraţia vicepremierului turc Besir Atalay care a afirmat că „incidentele din parcul Gezi au fost orchestrate de diaspora evreiască, active în acest domeniu”, acuzând în acelaşi timp şi forţe străine nenominalizate de a fi participat la „destabilizarea” Turciei în perioada revoltei care a durat trei săptămâni. Atenţie la termeni, căci ei n-au mai fost folosiţi demult, de dinaintea celui de-al doilea Război Mondial. Vicepremierul turc nu nominealizează Israelul, ci „diaspora evreiască”, adică o parte a combinaţiei “oculta iudeo-masonică” pe care şi altcineva pusese odată anatema, deschizând drumul către crematoriile lagărelor de concentrare.Ghe

Foarte primejdioasă afirmaţie, căci ea semnifică, în clar, o mutaţie a ceea ce se credea a fi până acum un regim islamist moderat, exemplul mereu evocat de înţelepciune şi echilibru la nivelul orientului Apropiat, către mesajul fundamentalist islamist care are ca temă de predilecţie tocmai atacul împotriva comunităţilor evreieşti din diaspora, cel care susţin politic şi financiar existenţa statului Israel.

De ce am pus împreună aceste declaraţii? Pentru că arată cum ritmul evenimentelor se precipită şi este de acum limpede că fiecare dintre actori se repoziţionează. Nu formal, ci profund, în tranşee ideologice şi/sau religioase. În adâncul jocului se petrece ceva atât de important, încât chiar mesajele de suprafaţă au început să devină nu numai din ce în ce mai transparente, dar şi extrem de ofensive şi vindicative. Nimeni nu mai are răbdare pentru soluţii negociate pe termen lung, nimeni nu mai are încredere că cineva le va respecta vreodată. Marii jucători se pregătesc de iminenta mare discuţie, cea care stă de fapt în spatele a tot ceea ce vedem ca bătălie parcă iraţională între grupuri de interese care, până mai ieri, păreau unite şi calme: reîmpărţirea zonelor de influenţă, cu mai puţini mari participanţi şi cu definiţii geografice clare ale zonelor de putere. 

Trei noi documente bilaterale româno-americane necesare implementării sistemului antirachetă în baza de la Deveselu au fost semnate marţi de către oficiali din cele două ţări, informează MAE român.

Documentele reprezintă un nou aranjament de implementare şi două amendamente la astfel de acorduri încheiate anterior, fiind încheiate cu ocazia reuniunii de la Bucureşti a Comitetului Mixt româno-american care gestionează aplicarea “Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României”.

În cadrul unor reuniuni anterioare din 2012 ale acestui comitet au mai fost încheiate opt astfel de documente, precizează un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

Acordurile încheiate marţi au fost semnate de Sebastian Huluban, secretar de stat în cadrul MapN şi generalul Mark O.Schissler din cadrul Comandamentului Forţelor SUA în Europa.

“Având în vedere importanţa acestor documente, pot spune că facem paşi importanţi în pregătirea momentului din 2015 când arhitectura NATO este planificată să atingă scut-antiracheta-2Capacitatea Operaţională Iniţială, inclusiv prin amplasarea de interceptori în baza din România, pregătind astfel terenul pentru Capacitatea Operaţională Completă de Apărare Antirachetă a NATO”, a declarat Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE şi negociator şef cu partea americană privind scutul antirachetă.

De asemenea, oficialul român a afirmat, cu această ocazie, că parteneriatul strategic cu SUA continuă “să reprezinte una dintre pietrele de temelie ale politicii externe a României”.

Aurescu “şi-a manifestat încrederea cu privire la marcarea corespunzătoare a momentului inaugurării formale a lucrărilor la Baza de la Deveselu, din acest an, de natură să reflecte angajamentul comun de a operaţionaliza această bază, în conformitate cu calendarul bilateral şi la nivel NATO”, mai evidenţiază comunicatul MAE.


Categorii

Kosovo, Serbia, Mitropolitul Amfilohie Radovici, Scutul antiracheta (Deveselu), Turcia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Mitropolitul Muntenegrului critica EUROPA TIRANICA si NATO, pe care-l numeste AL PATRULEA REICH/ Turcia acuza LOBBY-UL EVREIESC/ Noi documente semnate pentru SCUTUL ANTIRACHETA

 1. Turcia pare sa intre pe linie dreapta in ceea ce priveste profetiile cuv Paisie Aghioritul:

  – guvern nationalist islamist – scapt de sub control
  – deteriorarea progresiva a relatiilor cu evreii
  – deteriorarea relatlor cu “organismele financiare internationale” – achitarea totala a datoriei externe si excedent financiar (n-au invatat nimic de la Ceausecu)

  Nu e de mirare ca rusii vor avea acordul organismelor mondiale, pt a “remedia situatia”.

  PS: Conflictele maritime dintre China-Japonia, Coreea-Japonia, Argentina – imperiul Britanic, apropie momentul detonarii conflitelor prin legile pe care le va da “comunitatea internationala”.

 2. Pingback: Jurnalistul Unteanu il ataca pe IPS Pimen pentru predica sa anti-UE invocand LEGISLATIA ANTI-CRESTINA EUROPEANA - Recomandari
 3. Pingback: Vicepremierul Serbiei cere lui ERDOGAN scuze URGENTE pentru afirmatia “KOSOVO E TURCIA” - Recomandari
 4. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
 5. Pingback: Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului: PARADELE GAY SUNT PARADE ALE MORTII. IN SPATELE LOR E O ASPIRATIE PENTRU PUTERE, PENTRU CREAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE/ Jurnalist sarb – pustnic in pesterile Karuliei, pe Muntele Athos - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare