Vicepremierul Serbiei cere lui ERDOGAN scuze URGENTE pentru afirmatia “KOSOVO E TURCIA”

27-10-2013 52 secunde Sublinieri

rdgthc

Erdogan si Thaci (premierul kosovar). Sursa foto: kosovahaber.net

“Kosovo nu e Turcia”, a spus Aleksandar Vučić , cerand “scuze urgente” premierului Turciei, Recep Tayyip Erdogan. 

Vicepremierul Serbiei a reactionat fata de o afirmatie a lui Erdogan facuta in orasul Prizren, saptamana trecuta, unde acesta a spus ca “Kosovo este Turcia, iar Turcia e Kosovo”

“Consider ca afirmatia este scandaloasa si cer scuze urgente de la Turcia si de la premierul Erdogan. Este un comportament inacceptabil in relatiile internationale si e nevoie sa vedem cum vor reactiona si alte tari”, a spus Vucic, ce se afla in Tel Aviv, Israel.

El a subliniat, de asemenea, ca Erdogan stie foarte bine ca Kosovo nu mai e turcesc “de la razboaiele balcanice” incoace. 

Dupa Vucic, afirmatia “arata doar intentiile reale ale unor tari din vecinatatea noastra.”

“Multi se ascund in spatele unor cuvinte frumoase, dar e de ajuns sa lucreze emotiile pentru a intelege ce fel de interese se afla sub astfel de mizanscene”. 

Vicepremierul a adaugat ca Serbia trebuie sa reactioneze puternic, dar “sensibil”: “Sarcina noastra este sa actionam rational, dar, pe de alta parte, sa facem totul ca astfel de afirmatii sa fie condamnate de comunitatea internationale”. 

Intr-o declaratie facuta ziarului Večernje Novosti, premierul  Ivica Dačić a spus ca afirmatia lui Erdogan a fost “nediplomatica” si ca cuvintele spuse la Prizren “in mod cert nu contribuie la stabilitatea politica din Kosovo si Metohjia sau la restaurarea increderii intre albanezi si sarbi.”

Ministrul Afacerilor Straine al Serbiei a afirmat ca afirmatiile lui Erdogan au fost “neprietenoase”. 

traducere razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Vicepremierul Serbiei cere lui ERDOGAN scuze URGENTE pentru afirmatia “KOSOVO E TURCIA”

  1. Asta e ce trebuie evitat pentru Transilvania ! (in rest, manifestari de strada, chiar violente_ca limbaj sau atitudine–raman o problema interna, fireasca pana la urma intr-o democratie)

  2. Pingback: Vizita lui PUTIN la BELGRAD. UE cere Serbiei dovezi de “proeuropenitate”/ Provocari la meciul cu ALBANIA: drona cu steagul KOSOVAR/ Mesaje islamiste pe zidurile manastirii DECANI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare