Fost agent CIA despre operatiunea dezmembrarii prin razboi civil a Iugoslaviei: AM MITUIT PARTIDE SI POLITICIENI SA CULTIVE URA. SCOPUL NOSTRU ERA SA VA FACEM SCLAVII NOSTRI!

4-12-2015 5 minute Sublinieri
Two Croatian Defense Council (HVO) Army T-55 Main Battle Tanks pull into firing position during a three day exercise held at the Barbara Range in Glamoc, Bosnia and Herzegovina. The HVO Army was granted the use of the range for first time in 18 months to train their troops on the proper use of the tank, its 100mm main gun and 12.7mm machine gun.

Two Croatian Defense Council (HVO) Army T-55 Main Battle Tanks pull into firing position during a three day exercise held at the Barbara Range in Glamoc, Bosnia and Herzegovina. The HVO Army was granted the use of the range for first time in 18 months to train their troops on the proper use of the tank, its 100mm main gun and 12.7mm machine gun.

Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!” spune Robert Baer, fost agent CIA într-un interviu.

Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Bobert Baer, fost agent CIA, care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie.

Baer se afla, în urmă cu două săptămâni, într-un turneu de promovare a cărţii sale “Secretele Casei Albe“, la Quebec, Canada, în momentul în care a acordat interviul pentru publicaţia sârbă. Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush. Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul adminstraţiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat şi e mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.

Reporter: Când şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?

Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.

Reporter: Cine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?

Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea “Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura atacuri cu bombă în clădiri împortante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.

Reporter: Acel grup chiar a existat şi ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?

Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicenii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială. De ce să provocam isterie când era clar că acel grup nu exista.

Reporter: Cum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?

Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele de “Istina” (adevărul) cu toate că numai adevar nu era.

Reporter: De ce v-aţi dus în Slovenia?

Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.

Reporter: Care este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?

Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi cu tendinţe paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am rămas şocat la enorma cantitate de minciuni cu care erau “hrăniţi” politicenii de către agenţii CIA. Mulţi din ei habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii.

Reporter: Aşadar, era numai propaganda anti-sârbească?

Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel că Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.

Reporter: Puteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?

Baer: Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.

[…]

Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?

Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.

[…]

Reporter: Aveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?

Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi, trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe.

Robert Baer este un fost agent CIA, jurnalist și editorialist al revistei Time, la The Wall Street Journal și Washington Post.

Este autorul cărții “See No Evil”, pe baza căreia a fost scris scenariul filmului “Syriana”, în urma căruia actorul George clooney a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, scenariul a fost nominalizat la Oscar.

Presa din Serbia a publicat un interviu cu Robert Baer în timpul turneului de promovare a ultimei sale cărți, “Secretele Casei Albe”. Fostul agent american discută despre războiul din fosta Iugoslavie, încheiat acum 20 de ani, cu acordul de la Dayton. În urma războaielor din fosta Iugoslavie, peste 140.000 de oameni au murit și peste 4.000.000 au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Baer spune fără menajamente, că SUA a finanțat mișcarea de independență din Slovenia, dar și diferiți politicieni care să inflameze ura dintre popoarele Iugoslaviei.

Am primit instrucțiuni că Slovenia este gata să-și declare independența. Am primit bani, câteva milioane de dolari, pentru a finanța câteva ONG-uri, partide de opoziție și politicieni care să întrețină o atmosferă de ură”, a spus Baer.

Acesta mai spune că agenții CIA din regiune erau responsabili de propaganda pe care părțile beligerante o împrăștiau prin mass- media și Serbia a fost aleasă drept “țapul ispășitor” pentru toate crimele din fosta Iugoslavie.

Scopul propagandei a fost dividă republicile astfel încât să se separe de Iugoslavia. A trebuit să alegem un țap ișpășitor care putea fi acuzat pentru tot. Cineva trebuia să fie responsabil pentru război și violență. Serbia a fost aleasă pentru că în anumite feluri este succesoarea Iugoslaviei“, a zis el.

Mai mult, acesta afirmă că liderii Croației și Bosniei, dar și fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, au fost plătiți de CIA.

Stie pan Mesici (ultimul președinte al Iugoslaviei, primul premier al Croației independente, fost președinte al Croației -n.r.), Franjo Tudjman (primul președinte al Croației independente, n.r,), Alija Izetbegovici ( primul președinte al Bosniei Herzegovina n.r.), mai mulți consilieri și membri ai Guvernului Iugoslaviei au fost plătiți. La fel și câțiva generali sârbi, jurnaliști și chiar unități militare. Radovan Karadzici a fost plătit o perioadă, dar a apoi a refuzat când a realizat că va fi sacrificat și acuzat de crime de război. Totul a fost regizat de administrația americană“, a declarat Baer.

În ceea ce privește evenimentele cunoscute drept “masacrul de la Srebrenica“, Baer afirmă că este vorba despre marketing politic.

Srebrenica este o poveste exagerată și din păcate, mulți oameni au fost manipulați. Numărul victimelor este la același ca și numărul sârbilor uciși în alte părți, dar Srebrenica este marketing politic. Șeful meu, fost senator american, mi-a repetat de mai multe ori că o înșelătorie trebuie să se petreacă în Bosnia. Cu o lună înainte așa-zisul Genocid de la Srebrenica, mi-a spus că acest oraș va fi pe prima pagină a tuturor ziarelor și ne-a ordonat să chemăm presa. Noua armată bosniacă primise ordinul să atace casele civililor din oraș. Aceștia erau cetățenii Srebrenicei (majoritari bosniaci musulmani -n.r.). În același moment, sârbii au atacat din partea opusă. Cineva, probabil, i-a plătit și i-a incitat“, afirmă Baer.

De asemenea, era nevoie de Srebrenica pentru a da motiv americanilor să-i atace pe sârbii bosniaci.

Pentru Srebrenica de vină sunt bosniacii, sârbii și americanii, adică noi! Un prieten de-al meu, fost agent CIA care lucrează la FMI, a spus că Srebrenica este rezultatul înțelegerii dintre Guvernul SUA și politicienii bosniaci. Orașul a fost sacrificat pentru ca America să aibă un motiv pentru a-i ataca pe sârbi“, a spus americanul.

În ceea ce privește căderea Iugoslaviei, Robert Baer a fost foarte franc.

Este foarte clar: cei care au incitat la război și au dictat termenii păcii acum dețin companiile care exploatează resursele din zonă. Au făcut sclavi din voi: oamenii voștri muncesc pentru mai nimic și ce produc ajunge în Germania sau America…aceștia sunt învingătorii! Voi ajungeți să importați ceea ce ați produs chiar voi și, neavând bani, trebuie să vă împrumutați. Asta e, pe scurt, povestea Balcanilor“, a zis Baer.

În ceea ce privește Kosovo, fostul agent spune că motivele sunt pur economice și strategice.

Kosovo a fost luat pentru două motive: din cauza resurselor minerale și naturale și pentru că acolo e cea mai mare bază NATO din Europa, chiar în mijlocul continentului”.

Mesajul pentru popoarele din Balcani este simplu:

Uitați trecutul, a fost aranjat și e fals. V-au manipulat, au primit ce-au dorit și e o prostie ca voi să vă urâți din cauza asta. Trebuie să arătați că sunteți mai puternici și că ați înțeles cine a creat totul. Îmi cer iertare, sincer. De-aceea am început mai demult să dezvălui din secretele CIA și ale Casei Albe“, a încheiat el.

robert-baer


Categorii

1. DIVERSE, America, Batalia pentru resurse, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Kosovo, Serbia

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Fost agent CIA despre operatiunea dezmembrarii prin razboi civil a Iugoslaviei: AM MITUIT PARTIDE SI POLITICIENI SA CULTIVE URA. SCOPUL NOSTRU ERA SA VA FACEM SCLAVII NOSTRI!

 1. La #Colectiv a fost mână criminală. Cât credeţi că ar valora dezmembrarea României?

  Autor: Ninel Peia, Deputat PSD

  Publicat: 12:35

  Am scris, cu câteva zile în urmă, cum a trecut România la un pas de disoluţia sa ca stat independent, pornind de la manipulari odioase ale maselor din stradă şi cum a fost dejucată această infernală maşinaţiune de către patrioţii români din serviciile nostre secrete şi de un simplu gest politic, respectiv demisia lui Victor Ponta.

  La #Colectiv a fost mână criminală.

  Mulţi oameni de bine au crezut cele scrise de mine. Alţii s-au convins deabia după capturarea dezaxatului maghiar care pregătea un atentat la Târgu Secuiesc.

  Evident, au mai râmas câţiva, de genul celor care fac politică la o bere, prin birturi sordide, apoi scriu pe te miri unde ca să îşi justifice lefurile de slugi primite de la nu mai spun cine. Vreo câţiva chiar îmi sugerau să fac un control psihiatric, bieţii de ei. De, avem şi noi nevolnicii noştri, slabi de minte şi purtând mândri experienţa unei vieţi de coadă de topor nicicând lustruită.

  Scriam atunci despre cum România urma să se dividă, peste noapte, în trei ţări: Valachia, Moldova Mare şi un al doilea stat de orientare maghiară înfiinţat sub protectorat german. Nu mai dezvolt subiectul, dar nu pot să nu îmi exprim tristeţea datorată faptului că nici un organism abilitat nu s-a autosesizat, tocmai pentru a putea găsi dovezi de netăgăduit.

  Dar, astfel de planuri oculte au mai existat în chiar istoria recentă a Europei. Citiţi aici http://www.stiripesurse.ro/un-fost-ef-cia-ocheaza-am-primit-milioane-pentru-dezmembrarea-iugoslaviei_975280.html , WebTribune şi apoi întrebaţi-vă câte milioane s-au dat ca să se încerce dezbinarea teritorială a României? Mai puţin decât pentru Iugoslavia? Nu prea cred. Totuşi, există o diferenţă. În cazul sârbilor, inamic era SUA. În cazul nostru, fericit, America este aliatul nostru. Dar cine a dat banii şi a urzit planurile mişeleşti vizavi de integritatea Ţării noastre? Păi cine are cele mai mari interese în dominarea totală a Bătrânului Continent, dacă nu Alianţa subterană dintre Rusia şI Germania?

  Sau Pactul Putin-Merkel. Aşa cum insist să-l denumesc. Şi aşa va fi şi cunoscut, în viitor.

  Probabil, peste câţiva ani, cineva va scrie şi amănuntele conspiraţiei care urma să împartă România în trei, aşa cum, recent, s-au povestit detaliat acţiunile de disoluţie din Iugoslavia. Sau poate nu.

  Dar cred că e timpul să ne trezim, şi de data asta de-a binelea, căci timpul de a ne odihni a cam expirat. Vigilenţa salvează viaţi şi naţiuni, aşa se scrie prin cărţile de istorie. Să ne deşteptăm odată pentru totdeauna!

  Şi încă odată, cu riscul de a oripila nu ştiu care înţelept cu tabletă şi stylus la telefon, dar cu neuronii tociţi de la naştere, voi mulţumi patrioţilor agenţi români din serviciile speciale care au dejucat sinistrul plan de disoluţie a României, indiferent cine a condus sau coordonat aceste delicate operaţiuni. Trăiască România, vă spun!

  Ninel Peia – Deputat PSD Ilfov

  http://www.stiripesurse.ro/la-colectiv-a-fost-mana-criminala-cat-credeti-ca-ar-valora-dezmembrarea-romaniei_975340.html

 2. Haideti sa mai terminam cu odele penibile inaltate maretelor servicii romanesti, pentru alte misiuni de PR la fel de penibile, prin care se fac de rasul lumii, in timp ce tocmai pentru adevaratele acte criminale si de demantelare a tarii nu fac nimic, ba fac… dar de-a-ndoaselea, si inca de 26 de ani continuu. Deci au “dejucat” niste artificii secuiesti, dar nu au putut dejuca “mana criminala” a “artificiilor” din Colectiv, cu tot ce a urmat apoi? Serios?! Haideti sa nu ne lasam chiar prostiti in fata.

 3. Pingback: Sir Julian Rose: “MARILE CORPORAȚII CONDUC, guvernele doar le urmează. Corporațiile, lanțurile de supermarketuri, guvernele și UE, toate fac parte dintr-un MARE CLUB. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. AVEȚI O ULTIMĂ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare