Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE! (video si traducere)

30-08-2012 3 minute Sublinieri

De ce incurajeaza Marea Britanie o Uniune dominata de Germania?

Nigel Farage, presedintele Partidului Independentei din Marea Britanie si europarlamentar in Grupul Libertate si Democratie, interventie la RT TV in iunie 2012

Eu nu vad summit-ul acesta (summitul Consiliului European din iunie 2o12 – n.n.) ca pe unul concludent, la urma urmelor este al 19-lea summit pe care l-am avut aici la Bruxelles din 2009 pana in prezent si exista deja speculatii si zvonuri cum ca ar fi necesara organizarea unui altuia in iulie. Domnul Rompuy, care este presedintele permanent Consiliului European, a afirmat foarte clar ca vrea un sistem european comun de trezorerie, de fapt el isi doreste ca UE sa devina o uniune defuncta. In timp ce acest lucru ar fi acceptabil din punctul de vedere al unor tari sudice care sunt deja intr-o situatie critica, pentru tarile din nordul Europei acest lucru nu este dezirabil.

Accentul cade intotdeauna pe Germania: “Oare va clipi Merkel sau nu?” dar adevarul este ca olandezii si finlandezii au acelasi sentiment. Vom continua sa urmarim aceasta conferinta, care, in opinia mea se va incheia fara sa se fi tras prea multe concluzii. Deci orice se va intampla aici, evident ca are importanta pentru UK, dar ceea ce ma intriga este ca guvernul UK condus de David Cameron implora, practic, restul UE, spre realizarea unei uniuni fiscale, politice si, in cele din urma, la realizarea unei uniuni care va fi dominata de Germania si aceasta tendinta se impotriveste a 4 secole de politica externe a Marii Britanii.
Intotdeauna am incercat sa avem grija ca nicio tara sa devina prea dominanta in Europa si acum parem ca incurajam aceasta tendinta, lucur care mie mi se pare intr-adevar ciudat.

Zona euro este o constructie fundamental gresita intre economii care sunt atat de diferite iar o uniune intre acestea era evident ca nu va functiona niciodata. Singura solutie pentru Grecia, Spania si Portugalia si alte tari asemenea lor este sa recunoasca ca euro este o greseala, sa se desprinda (din uniune) sa isi redobandeasca vechile monede nationale, si sa-si reconstruiasca vechile democratii. Aceasta este singura cale de urmat.

Ceea ce facem acum, daca continuam cu incapatanare sa sustinem moneda euro, este de fapt un mod de a persevera in aceasta situatie si de a consolida esecul. Nu facem decat sa garantam un viitor mizerabil, nu doar pentru zecile de milioane de oameni care vor trai sub pragul saraciei, dar s-ar putea sa platim si un pret social extrem de ridicat in termeni de insurectii si violente. Ceea ce avem aici este o prapastie de netrecut intre cultura Europei de nord si cultura Europei de sud.

Tot ce facem la aceste summit-uri – si retineti: acesta este al 19-lea summit din anul 2009 incoace – este sa batem apa in piua, intrucat din nou se pune problema unui alt summit in iulie. Nu se ajunge la nicio concluzie, pietele isi pierd increderea – si nici nu putem sa le invinovatim pentru acest lucru. Si acum vedem : datoria de 10 ani a italiei, datoria de 10 ani a Spaniei situandu-se in jurul criticului prag de 7% si intreaga situatie se indreapta spre un mare dezastru. Aduceti-va aminte ca sunt 17 tari a caror aderare la UE a fost o greseala si pana acum 5 dintre ele au fost salvate, deci aproape o treime din ele au avut nevoie de un plan de salvare. Planul pentru Spania a consituit doar o fractiune/parte din ceea ce este nevoie in cazul in care Italia va avea nevoie de o astfel de masura. Nu sunt suficienti bani in UE pentru salvarea Italiei intrucat vorbim de a treia mare datorie – ca valoare- din lume!!, depasind 2 Miliarde.

Politicienii si oamenii care se ocupa de lucrurile acestea par a fi orbi la tot scenariul acesta. Domnul Barrosso, participand la sedinta G20 de la Washington saptamana trecuta, a dat impresia ca dansul traieste pe o alta planeta. Putem sa continuam asa, dar impresia mea este ca pana la sfarsitul acestei veri, pietele mondiale vor coplesi intreg sistemul european.

Cand Van Rompuy vobeste despre sprijinul democratic pentru uniunea politica este ceva care starneste rasul! El chiar nu crede in ceea ce spune. Ei abordeaza democratia cu un dispret profund. UE – in stadiul in care se afla – nu este nedemocratica ci este fundamental anti-democratica.

Ceea ce se urmareste este determinarea a 27 de state sa renunte la abilitatea – ca prin intermediul alegerilor generale si prin alegerea de presedinti si prim ministri – de a-si decide intr-un mod independent normele bugetare. Acestia – Barroso si Van Rompuy – sunt intr-adevar niste persoane foarte foarte rele, de fapt cei mai rai oameni din cati am vazut in Europa din 1945 incoace.

Cand ii spui unei tari care abia si-a achitat o datorie enorma pe 20 de ani: “crezi ca ai putea sa platesti datoriile si pentru Grecia, Portugalia, Spania si probabil si pentru Italia?” Chiar este asa de surprinzator ca Germania nu vrea nicio implicare in treaba asta? Si cred ca ceea ce este cu adevarat interesant este ca se remarca o trezire in Germania in sensul identitatii nationale. Sa nu uitam ca istoria apasa foarte greu pe umerii acestei tari! Simtul lor de vinovatie pentru ceea ce s-a intamplat in timpul celui de-al doilea razboi mondial a dominat Germania in relatiile internationale incepand inca din 1945. Dar o generatie tanara se ridica care nu resimte vinovatia in acelasi fel in care parintii si bunicii lor o au simtit. Ei spun ca vor sa fie o tara moderna, democratica, accepta cu bucurie sa coopereze cu restul Europei dar nu vor continua sa salvam tari care esueaza si care, sincer, nu ar fi trebuit niciodata sa fi aderat la aceasta uniune. Angela Merkel, care nu e o femeia proasta deloc si e un bun politician, stie acest lucru.

Daca ii deposedezi pe oameni de drepturile lor de a-si construi singuri viitorul, sa traiasca dupa propriile lor reguli, daca le iei nationalitatea, atunci risti sa faci ceva – ceea ce noi deja am facut in 1920 cu Iugoslavia. Atunci am luat diferite state balcane fortandu-le intr-o uniune impotriva voii lor, sub o noua identitate si stim cu totii de lucrurile groaznice care se intampla acolo din 1990 incoace de cand tarile acestea se lupta intre ele pentru redobandirea drepturilor pe care le-au pierdut: indpendenta, autodeterminarea, democratia, libertatea.

Nu trebuie sa permitem Uninii Europene sa comita aceleasi greseli.

traducere pentru razbointrucuvant de Bianca M.

Legaturi:


Categorii

Criza datoriilor suverane, NIGEL FARAGE, Traduceri, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE! (video si traducere)

 1. Pingback: Nigel Farage: Barroso este un idiot amagit. UNIUNEA EUROPEANA REPETA EXPERIENTA UNIUNII SOVIETICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 2. Recomandam domnului Farage sa aiba grija cum isi bea cafeaua si mai ales sa nu calatoreasca cu avionul.Nu de alta dar drumurile sunt nesigure…

 3. @admin
  Frumoasa si engleza asta…pentru cine o cunoaste.

 4. Joseph Daul

  In January 2007, the French farmers’ leader Joseph Daul was elected the new leader of the European People’s Party–European Democrats (EPP-ED), the European Parliamentary grouping which then included the British Conservatives. The UK Independence Party almost immediately revealed that Daul had been under judicial investigation in France since 2004 as part of an inquiry into the alleged misuse of public funds worth €16 million (£10.6 million) by French farming unions.”[43] It was not suggested that Daul had personally benefited, but was accused of “complicity and concealment of the abuse of public funds.” Daul accused Farage of publicising the investigation for political reasons and threatened to sue Farage, but did not do so though the court dropped all charges against him.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_Farage

 5. “ceea ce ma intriga este ca guvernul UK condus de David Cameron implora, practic, restul UE, spre realizarea unei uniuni fiscale, politice si, in cele din urma, la realizarea unei uniuni care va fi dominata de Germania si aceasta tendinta se impotriveste a 4 secole de politica externe a Marii Britanii.”

  …mai precis de 650 de ani, de la infrangerea sa de catre Franta in Razboiul de 100 de ani. Ultima data cand Marea Britanie a inchis ochii la politica Germaniei totul s-a sfarsit cu un Razboi Mondial, al doilea. Asa ca scenariul iugoslav extins la intreaga Europa nu pare exagerat.

 6. Multumiri si traducatoarei Bianca M.

 7. Pingback: Barroso: UE TREBUIE SA SE TRANSFORME INTR-O FEDERATIE. Nu e de ajuns cedarea de suveranitate economica, UE vrea sa IA DECIZII POLITICE IN LOCUL STATELOR NATIONALE. Viviane Reding ii tine isonul si vrea sa dicteze total in JUSTITIE - Razboi întru Cuvânt
 8. Pingback: Presedintele Cehiei, VACLAV KLAUS RESPINGE CATEGORIC FEDERALIZAREA EUROPEANA. UE seamana cu URSS. Adoptarea Euro ar fi o prostie” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Traian Basescu sufla in panzele STATELOR UNITE ALE EUROPEI la CONGRESUL PPE/ Popularul LASZLO TOKES vrea FEDERALIZAREA Romaniei/ NIGEL FARAGE: Van Rompuy este un PERICOL REAL pentru ROMANIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Ilie Serbanescu: De la secera si ciocan la SECERA SI BARROSO/ Radu Golban: GERMANIA, LUPUL MORALIST, tara cu FALIMENTELE cele mai dezastruoase ale secolului XX - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Regionalizarea: pre-conditia GUVERNULUI MONDIAL/ Federalizarea Europei si regionalizarea statului national/ Nationalistii catalani insista in obtinerea INDEPENDENTEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Nigel Farage: NU VREAU SA TRAIESC INTR-O EUROPA DOMINATA DE GERMANIA! (video si traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: David Cameron anunta ca Marea Britanie NU VA FACE PARTE DIN ZONA EURO si ca ar putea IESI din UNIUNEA EUROPEANA. Reactia eurofililor: premierul britanic SE JOACA CU FOCUL… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: NIGEL FARAGE catre Comisia Europeana: "Sunteti niste criminali de drept comun! Aceasta UE este NOUL COMUNISM, este PUTERE FARA LIMITE!" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII “GERMANE” si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Recomandari
 17. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare