Presedintele Cehiei, VACLAV KLAUS RESPINGE CATEGORIC FEDERALIZAREA EUROPEANA. UE seamana cu URSS. Adoptarea Euro ar fi o prostie

13-09-2012 3 minute Sublinieri

IATA SI O STANCA CE NU POATE FI (INCA?) SFARAMATA DE BAROSUL EUROPEAN:

“In 2004, am aderat la Uniunea Europeana si nu la o federatie in care vom deveni o provincie fara importanta!” (Vaclav Klaus)


In acelasi timp, un alt presedinte, anume al Romaniei (re-numit de UE-SUA dupa referendumul unde a fost demis) sustine mai departe “fara rezerve” demersul de unificare europeana totala promovat “in viteza” de sefii sai (comisarii europeni) care l-au reinstalat la Cotroceni:

TRAIAN BĂSESCU – PRIMA DECLARAŢIE DE LA COTROCENI DUPĂ SUSPENDARE. “Rămânerea în afara zonei euro ar fi o dramă”

*

  • Hotnews: 

Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, respinge cu fermitate o federatie a statelor-natiuni: Cu siguranta, nu!

Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, cunoscut pentru opiniile sale eurosceptice, a respins “cu fermitate” joi propunerea lansata cu o zi in urma de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind crearea unei federatii a statelor-natiuni in Europa, scrie AFP.

“Resping cu fermitate aceasta idee a lui Jose Barroso”, a afirmat Klaus, intr-un interviu acordat cotidianului Pravo.

“Singurul lucru pe care il apreciez in propunerea sa este ca actualii protagonisti ai aprofundarii integrarii europene au marturisit pentru prima oara cu glas tare obiectivele lor reale”, a adaugat el.

“In 2004, am aderat la Uniunea Europeana si nu la o federatie in care vom deveni o provincie fara importanta”, a argumentat seful statului ceh.

Barroso a pledat miercuri pentru transformarea Uniunii Europene intr-o federatie a statelor-natiuni
, printr-un nou tratat, un subiect sensibil in conditiile in care opinia publica se indeparteaza de proiectul european.

“Cu siguranta, nu!”, a raspuns Vaclav Klaus la intrebarea daca Cehia va intra intr-o astfel de federatie.

Potrivit acestuia, UE ar trebuie sa se “schimbe in sens invers celui propus de Barroso”.

Seful Comisiei Europene a afirmat ca va prezenta o “schita” a acestei noi arhitecturi inaintea viitoarelor alegeri europene din 2014.

Aceasta federatie a statelor-natiuni ar trebui sa fie, potrivit acestuia, “o uniune intre statele membre si nu impotriva statelor membre”. Barroso a negat ca doreste sa infiinteze un “super stat” supranational.

Premierul Cehiei: Nu vom fixa o data pentru trecerea la euro. Nimeni nu ne poate obliga (2010)

Cehia nu va fixa o data pentru adoptarea euro in mandatul actualului guvern de centru dreapta care se termina in 2014, a declarat duminica, la Praga, premierul Petr Necas, citat de AFP. “Guvernul meu nu va fixa data adoptarii euro. Nici in 2014″, a spus Necas, in cursul unei dezbateri difuzate de televiziunea publica Ceska Televize (CT).

“Nu este niciun motiv sa ne grabim. Va fi decizia noastra, dorinta noastra”, a adaugat primul ministru, care se autodefineste drept “eurorealist”. Nimeni nu ne poate obliga sa adoptam euro”, a subliniat el, afirmand ca la ora actuala adoptarea monedei unice europene “ar fi o prostie politica si economica”. 

Republica Cehia a intrat in Uniunea Europeana la data de 1 mai 2004. Majoritatea cehilor (55%) se opune in prezent inlocuirii coroanei cu moneda europeana, potrivit unui sondaj de opinie.

Guvernul Necas, care a preluat puterea in vara acestui an, este un fervent partizan al austeritatii si si-a fixat drept principal obiectiv reduceri bugetare drastice pentru a impiedica supra-indatorarea tarii.

“Este necesar mai ales sa analizam ce se petrece in prezent in Zona Euro, care a cunoscut schimbari importante”, a adaugat premierul ceh.

Proiectul bugetului pentru 2011, a carui adoptare definitiva este asteptata la jumatatea lunii decembrie, limiteaza deficitul public la 4,6% din PIB iar guvernul spera sa aduca acest indicator la 2,9% in 2013, sub pragul de 3% fixat de cirteriile de la Maastricht.

Si presedintele euroesceptic al Cehiei, Vaclav Klaus, declarase la finele lunii noiembrie ca nu exista in prezent in tara “niciun grup definit distinct” care sa recomande adoptarea euro.

“Mai ales de la criza euro din acest an, nu exista niciun grup definit distinct in Republica Cehia, nici guvernul, nici parlamentul, nici banca centrala, care sa recomande aderarea noastra la Zona Euro intr-un viitor imaginabil”, afirmase seful statului.

Vaclav Klaus: Uniunea Europeana a ajuns sa semene cu Uniunea Sovietica (2009)

Uniunea Europeana s-a transformat intr-un proiect nedemocratic si elitist, comparabil cu dictaturile comuniste din Europa de Est care interziceau opiniile diferite, a declarat presedintele ceh Vaclav Klaus intr-un discurs rostit, joi, in fata Parlamentului European, transmite AP. In semn de protest, cativa europarlamentari au parasit sala in care liderul ceh isi tinea discursul.

Klaus a afirmat ca actualele practici ale UE amintesc de perioada comunista, cand URSS controla estul Europei si cand discutiile sau dezbaterile nu erau tolerate.Nu cu multi ani in urma, in partea noastra de Europa am trait intr-un sistem politic care nu permitea alternative si de aceea nici opozitia parlamentara”, a declarat presedintele ceh, adaugand ca “am invatat lectia amara ca fara opozitie nu exista libertate”.

Oficialul de la Praga a afirmat ca UE trebuie sa-si concentreze eforturile pentru a oferi prosperitate europenilor, nu sa caute o uniune politica mai stransa.

Vaclav Klaus a criticat si politica europeana potrivit careia integrarea in UE este singura varianta pentru un viitor corect.Acest lucru este de neacceptat. Cei care indraznesc sa gandeasca diferit sunt catalogati ca dusmani”, a afirmat presedintele ceh.

El a spus ca “intre cetatenii din UE si europarlamentari este o distanta mare, si nu doar din punct de vedere geografic”, a acuzat sistemul birocratic de la Bruxelles si a criticat din nou Tratatul de la Lisabona despre care a afirmat ca “va inrautati lucrurile”. 

Klaus, a carui tara detine in prezent presedintia UE, este cunoscut pentru opiniile sale eurocsceptice. El a refuzat, de exemplu, sa amplaseze steagul UE deasupra sediului presedintiei cehe, afirmand ca tara sa nu este o provincie a UE.

Klaus a fost huiduit joi de o parte dintre europarlamentari. In acelasi timp, liderul ceh a fost aplaudat de nationalisti si alti eurosceptici. “Nu m-am confruntat pana acum cu aceasta situatie, cand tara care are presedintia Uniunii sa compare UE cu URSS”, a declarat europarlamentarul belgian Ivo Belet.

Vezi si:

*


Categorii

1. DIVERSE, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Vaclav Klaus

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Presedintele Cehiei, VACLAV KLAUS RESPINGE CATEGORIC FEDERALIZAREA EUROPEANA. UE seamana cu URSS. Adoptarea Euro ar fi o prostie

  1. Eu nu vreau sa laud pe nimeni dar ce a spus liderul Ceh a dat dovada ca este om nu animal ca cel de la cotroceni. Eu nu cred ca basescu analizeaza situatia in folosul romanului si doar aplica ce ii spun sefi de parca UE asta ar fi cel mai mare dulau fara sa ii fie bagat pumnul in gura. Chiar Romania nu poate sa aiva oameni la varf care sa le bage pumnul in gura UE? dupa cum merg lucrurile cam da. Cine se crede UE domne invingatori? Chiar noi ca popor nu mai putem face nimic sa punem niste patrioti adevarat in fruntea tari? Pana cand Romanul nu se va destepta vom ramane cu animale la conducerea tari iar in acelas timp catelusul UE cand isi mai aduce stapanul aminte de existenta noastra mai arunca cate un os mic de dragul prosteli de a vedea cei mintiti vai ce cumsecade e UE.

  2. ce or fi facut polonezii de au un asa Om?

  3. @emanuela:

    Cehii.

  4. emanuela atit cehii cat si polonezii dupa caderea comunismului in europa de est, acestia din urma au votat cu capul pe cand la noi scuzami te rog expresia dar noi romani am votat cu fundul, adica am votat pe mici ,pe bere, pe mala, pe tricouri, pixuri etc.
    Asa ca emanuela drga ne meritam soarta, ce am votat asta avem, pt ca de pilda daca tu chemi niste prieteni in casa si acestia ati fura din casa tu ai mai chemi si a doua oara!? asa si cu acestia care ne conduc de 22 de ani, au desfigurat o tara intreaga si noi nu incetam sai votam incotinu, deci este si vina noastra

  5. Pingback: Demontarea propagandei neoliberale si federaliste despre CAUZELE CRIZEI ECONOMICE/ Liderii europeni spun ADIO DEMOCRATIEI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII "GERMANE" si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: VACLAV KLAUS ACUZAT DE INALTA TRADARE. Presedintele eurosceptic, pedepsit pentru atitudinea fata de UNIUNEA EUROPEANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
  9. Pingback: Hubert Vedrine critica utopia federalista: AR TREBUI SA SE RENUNTE LA IDEEA STATELOR UNITE ALE EUROPEI/ Merkel vrea mai mult: TREBUIE SA NE RUPEM DE TRECUT, CA SA PUTEM AVANSA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii” (VIDEO) - Recomandari
  11. Pingback: Actorul FLORIN ZAMFIRESCU despre INTRAREA IN UNIUNEA SOVIETICA EUROPEANA/ Neurochirurgul american BEN CARSON despre CORECTITUDINEA POLITICA: un oribil “cod al tacerii”, iar MEDIA ii ridiculizeaza si marginalizeaza pe cei care folosesc anumite
  12. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII “GERMANE” si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Recomandari
  13. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare