Nigel Farage, din nou devastator in Parlamentul European: TROICA GLOBALISTA (UE-FMI-BCE) taraste Grecia catre HAOS SI REVOLUTIE!

15-02-2012 3 minute Sublinieri

grecia-troica

Grecia tocata de Troica… (sursa imagine)

Rezumatul interventiei lui Nigel Farage in cadrul sedintei Parlamentului European (15 februarie 2012, vezi video mai jos):

– despre premierul Papademos: este papusa/marioneta Papademos!

– demonteaza absurditatea acuzei adusa de premierul Papademos demonstratiilor violente care ar atenta la democratia greceasca: Grecia nu este condusa democratic acum, ci de un premier numit de eurocrati si de o troica, adica de trei oficiali care zboara la Atena sa le spuna grecilor ce sa faca si ce sa nu faca;

– violentele s-au produs tocmai pentru oamenilor li s-au luat drepturile democratice. Ce mai pot face? “Daca as fi fost grec, as fi fost si eu pe strada, la proteste, incercand sa dau jos aceasta monstruozitate impusa oamenilor!”

– Papademos mai pretinde, de asemenea, ca daca nu s-ar fi votat noul pachet de austeritate nivelul de trai ar scadea. Dar daca ar fi aruncat o privire afara, ar fi observat ca 50% din tineri sunt deja someri si ca economia se afla in recesiune accelerata;

– Grecia este pusa la pamant si, vorbind despre haos, cred ca nu am vazut nimic deocamdata. Aceste politici duc Grecia catre revolutie! Daca nu isi recapata drahma inapoi (adica sa iasa din zona euro – n.n.) atunci veti fi responsabili de ceva cu adevarat oribil!

Farage: Globalist Troika Driving Greece Towards Violent Revolution

***

Eurozona îşi amână summitul şi stopează deocamdată un nou pachet de salvare pentru Grecia.Motivul invocat este lipsa garanţiilor politice pentru implementarea planului de austeritate. Dar Atena nu are acum nevoie de o terapie de şoc de la Bruxelles, ci de un program de reconstrucţie. În loc de stigmatizare este nevoie de solidaritate.

Ştiri dintr-o Europă divizată: exporturile germane ating în premieră cota de un milliard de euro. Economia duduie, taxele şi impozitele cresc iar şomajul scade. Sindicatul IG Metall cere o majorare salarială de 6,5% pentru angajaţii din sectorul metalurgic. Germania este, astfel, o insulă a virtuoşilor.

Grecia, în schimb, este o ţară aflată pe marginea prăpastiei şi în clocot. Guvernul de tranziţie decide, la presiunile troicii formate din UE, BCE şi FMI, un nou pachet drastic de austeritate. Salariile trebuie să fie reduse cu 20-30%. Din aparatul bugetar vor fi disponibilizaţi 150 000 de oameni până în 2015. Economia va scădea în acest an cu mai mult de 8%. Ţara este în continuare în pragul falimentului.

Al doilea pachet de salvare al UE cu un volum de 130 de miliarde de euro este însă întârziat.  Miniştrii de finanţe ai ţărilor eurozonei se îndoiesc de faptul că guvernarea Papademos va implementa măsurile de austeritate anunţate. Şi asta pe bună dreptate, pentru că tăierile abia decise nu rezolvă nimic, ci doar acutizează problemele şi pentru că opoziţia grecilor faţă de programul de sărăcire şi tutelare a ţării lor este, în mod justificat, mare.

Grecia, un protectorat al executivului de la Bruxelles?

Este aceasta perspectiva unei Europe unite? O ţară de origine a culturii occidentale care devine faptic un protectorat al executivului de la Bruxelles – fără speranţă şi ameliorare. Un continent care se divizează tot mai puternic între Nordul prosper şi Sudul care suferă, unde oamenii abia mai ştiu cum să facă rost de bani pentru pâinea cea de toate zilele. În timp ce în Germania coaliţia de guvernare se gândeşte foarte serios să scadă taxele şi impozitele, în mijlocul celei mai severe crize financiare din ultimele decenii.

Dar ceea ce se întâmplă pe continent în jurul nostru nu ne poate fi indiferent. Măcar pentru faptul că un val de radicalizări politice primejdioase şi o renaţionalizare bat la uşă, aşa cum se va vedea şi cu ocazia viitoarelor alegeri din Grecia. 

Ar trebui să ne facem griji şi pentru că această evoluţie fatală, determinată de guvernul german, care pune în pericol chiar şi propriul nostru model de succes: economia germană duduie doar datorită companiilor noastre care fac afaceri pe seama ţărilor mai slabe. Pentru că acolo salariile sunt încă tot prea mari în raport cu productivitatea mai mică, iar, simultan, din cauza presiunilor pentru mai multă austeritate, cererea internă scade. În schimb, aici, în Germania, creşterile de taxe şi reformele pe piaţa muncii au făcut economia de-a lungul anilor atât de competitivă încât, în prezent, ameninţă să le sufoce pe cele ale altor ţări UE, precum Franţa. Cine va mai cumpăra atunci în viitor mărfurile germane? Nu mai avem nevoie de statele aflate în criză pentru că ne costă bani?

Cine profită cel mai mult de programele de salvare a euro, Germania

Cine gândeşte aşa omite faptul că nu Grecia profită cel mai mult de programele de salvare a euro, ci Germania. Dacă Grecia ar declara falimentul de stat, (şi ) băncile germane ar trebui să piardă miliarde, iar contribuabilii nemţi ar fi nevoiţi să acopere aceste pierderi. Dacă marca germană ar fi reintrodusă, aceasta s-ar aprecia dramatic. Mărfurile germane ar deveni cu 40% mai scumpe. Astfel, modelul german de creştere economică bazat pe exporturi ar trebui abandonat.

În sudul Europei, nu doar în Grecia, este o atmosferă primejdioasă, îndreptată mai ales împotriva Germaniei. La aproape 70 de ani de la sfârşitul războiului, Germania este percepută, din nou, ca putere duşmănoasă. Există deja voci care cer paşi radicali împotriva deciziilor luate de străinii de la Bruxelles şi Berlin.

Cine i-ar putea învinovăţi pe oamenii care au dat de necaz! Trebuie ei să privească mai departe neputincioşi cum modelul lor modest de bunăstare se duce pe apa sâmbetei şi cum politicienii lor devin simpli executanţi de ordine externe, numai pentru ca băncile şi speculanţii care le-au furnizat ani de zile credite cu dobânzi mari să nu aibă pierderi şi să nu trebuiască să şteargă datorii? (…)

Un ziar elen a publicat o fotografie a cancelarului german, Angela Merkel, în uniformă nazistă, cu textul “Memorandum macht frei” (“Memorandumul vă va face liberi”), o referire la un slogan nazist şi la acordul solicitat de creditori pentru un nou împrumut acordat Greciei, scrie Financial Times, informează Mediafax.

Sentimentele antigermane par să fie din ce în ce mai răspândite în Grecia, pe fondul măsurilor dure de austeritate solicitate de Troica formată din CE, BCE şi FMI. (…)

Legaturi:

 

violente Grecia februarie 2012


Categorii

Criza datoriilor suverane, Grecia, NIGEL FARAGE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Nigel Farage, din nou devastator in Parlamentul European: TROICA GLOBALISTA (UE-FMI-BCE) taraste Grecia catre HAOS SI REVOLUTIE!

  1. http://www.gandul.info/news/lupta-grecilor-cu-asupritorii-germani-se-duce-si-in-presa-un-ziar-elen-a-publicat-o-poza-cu-angela-merkel-in-cea-mai-jignitoare-ipostaza-pentru-germani-9238854

    Un ziar elen a publicat o fotografie a cancelarului german, Angela Merkel, în uniformă nazistă, cu textul “Memorandum macht frei” (“Memorandumul vă va face liberi”), o referire la un slogan nazist şi la acordul solicitat de creditori pentru un nou împrumut acordat Greciei, scrie Financial Times, informează Mediafax.

  2. Mi-e teama ca va fi redus la tacere in curand, devine foarte incomod…intr-un fel sau altul…. gasesc ei ceva metoda, chiar si cea mai urata…

  3. o voce singulara intre atatia europarlamentari. unul singur care are curajul de a spune ce gandeste fara a se teme de consecinte. curajos om. isi merita painea pe care o pune pe masa. si-a inteles rolul si-l joaca in mod real si nu fatarnic. ma intrebam oarecum cu tristete: oare cum se face ca doar unul din atatea cohorte de europarlamentari se gaseste sa spuna tare si raspicat adevarul infruntand marea finanta si politicile ei? dar apoi mi-am revenit si mi-am spus ca de fapt e bine ca se gaseste acest unul. cand nu va mai fi vreunul atunci situatia e pecetluita.

  4. De fapt Nigel Farage nu este singurul. El face parte dintr-un partid al euroscepticilor din Parlamentul European, The Europe of Freedom and Democracy care are 33 de membrii, dintre care majoritatea sint britanici(9) si italieni(9) (Liga Nord), urmati de polonezi (4 membrii), 2 greci si in rest cite unul din DAnemarca, Finlanda, Belgia, Lituania,Franta Olanda, Slovacia.

    Ce-i drept Nigel Farage a fost cel mai longeviv si cel mai constant din tot grupul. De asemenea, a fost si cel care a venit de fiecare data cu un discurs solid si bine argumentat. Pe mine nu ma mira dominatia britanica eurosceptica. Nu numai pentru ca britanicii sint eurosceptici (si pe buna dreptate), dar si pentru ca daca urmareste cineva dezbaterile (foarte vii, de altfel) din Parlamentul Britanic, va observa,ca, spre deosebire de agramatii, semi-doctii, istericii, mitocanii, imbalmajitii, arogantii agresivi, si cei care pur si simplu habar n-au despre ce vorbesc, din Parlamentul nostru, acolo fiecare MP isi pregateste discursul cu grija (chiar daca nu pare asa)si de multe ori am observat (cu oarecare admiratie si multa ciuda, cind ma gindeam la legislativul nostru)logica excelenta si gradul de informare al vorbitorilor. Cu toate ca pentru mine Margaret Thatcher a fost din multe puncte de vedere un asasin al economiei si societatii britanice (ea fiind prima care a deschis politicile neo-liberale)totusi daca ii ascultati discursurile o sa vedeti aceeasi fluenta, logica, si documentare (nimic nu era spus in vint). Daca ar fi fost altfel ar fi fost imediat taxata si cu mare duritate de catre MP din opozitie. De fapt, discutiile din Parlamentul Britanic sint exact ca un meci de ping pong in care, declaratiile raspunsurile si contra-declratiile se succed cu viteza, cu aplomb, cu inteligenta, uneori cu duritate si de mule ori cu umor. Asa ca Farage are in spate exact acest antrenament ( in materie de retorica mai ales).

  5. “Cine va mai cumpăra atunci în viitor mărfurile germane? Nu mai avem nevoie de statele aflate în criză pentru că ne costă bani?”.

    Pai UE tocmai a semnat un acord de liber schimb cu India. Aaaa, si era sa uit de indienii din spatiul carpato-danubiano-pontic, care in curand adera si ei la euro. Vampirii astia te sug pana te omoara si dupa aia te inlocuiesc.

    Sarmana Grecie a ajuns ca una dintre acele femei care stau si incaseaza pumni si injuraturi de la barbat, dar, de frica, sau mai stiu eu din ce alte neputinte psihologice, nu indraznesc sa-si faca bagajele si sa plece, in nadejdea ca vor apuca vremuri mai bune. Iar in cele din urma, dupa ce nu mai sunt bune de nimic, sunt aruncate in strada. Macar daca Grecia ar fi plecat pana acuma, sau daca s-ar decide in al unsprezecelea ceas sa ia ea aceasta decizie. Sa-si afirme independenta. Nu sa mai rabde in continuare pana va fi data afara. Ca impact psihologic, atat pentru o persoana cat si pentru un popor, e cu totul altceva daca ii zici tu pa-pa aluia, in loc sa te dea ala afara in suturi. In momentul de fata grecii sunt umiliti tocmai datorita faptului ca a ajuns sa le fie frica de independenta. Si ca atare sunt inrobiti cu consintamant, ei care si-au castigat si si-au aparat independenta cu pret de sange. Nimic nu e mai catastrofal pentru un popor decat o astfel de umilinta.

  6. @Alexandru Racu

    Ar trebui sa copiez tot mesajul tau si sa schimb numele de Grecia cu Romania. Cat mai avem noi pana ajungem la fel sau mai rau ca grecii, si ce ne tine sa spunem PA acum? Femeia aia unde sa plece din casa ei? De ani de zile s-a invatat sa taca din gura sa primeasca bataie. Asteapta ca barbatul sa se linisteasca, se mai roaga, mai ridica si ea tonul (o revolutie mica) si atunci o incaseaza si mai tare.

  7. Poate ar fi bine să delimităm întrucâtva Germania ca națiune, popor și Germania ca guvernare politică. Mă tem că se dorește de fapt o acumulare de ură și că aceasta va ajuta la acel haos mondial premergător războiului. Nu germanul de rând este cel care cere astăzi Greciei (poporului grec) ”reforme, austeritate” ci o elită care am putea spune este la fel de puțin germană așa cum elita Greciei este la fel de puțin grecească. ”Germania” care înflorește economic este în fapt cea corporatistă iar resturile acestui festin sunt aruncate națiunii pentru a rămâne supusă și muncitoare.

    Nu sunt deloc puțini germani care văd prea bine încotro se îndreaptă țara lor și care recunosc că se află încă sub ocupație. O ocupație nu numai militară dar și ideologică (vezi cazul Zundel).

    Exporturile au depășit 1000 de miliarde, este adevărat, dar și importurile sunt pe măsură.

    Diferența nu este mare raportată la o economie ca a Germaniei dar nu au deficit. În schimb datoria externă este uriașă comparativ cu a Greciei. Germanii nu sunt de invidiat.

    Din păcate mai peste tot la conducerea țărilor nu mai sunt de mult naționaliști și patrioți care să urmărească binele comun, ba aș spune că mulți sunt venetici și de altă etnie sau credință.

    Grecia este vizată mai mult, poate, pentru rădăcinile sale ortodoxe; nici Rusia nu este ferită și nici noi, dar pentru fiecare țară există un scenariu.

  8. @Ina,daca crezi ca noi stam-din vreun pct de vdr., mai bine decit grecii,te-nseli amarnic!Sarmana Romanie,ea e ca acea femeie a carei barbat-peste nu o bate si siluieste doar el ci si o banda nesfirsita de pagini animalici!E o diferenta.Plus ca pe la ei sperantele de aparare,din partea Biserici,sint mai intemeiate decit la noi…In timp ce noi sintem de ceva vreme deja pireu,ei mai au ceva cartofi de saminta…Doamne,ajuta!

  9. Sint de acord cu Liviu Nanau,Germania este doar o unealta(de calitate nemteasca,ce-i drept),folosita cu pragmatism si fara sentiment dar,in acelasi timp,mai de compatimit decit noi sau grecii dintrun anumit(esential pt. unii…)pdv…

  10. Subscriu ca manipularea populatiei Greciei de a uri Germania chiar si politic este tot un joc diavolesc. Seful meu din Germania si-a petrecut 3 saptamani de vacanta in Grecia, deci ca oameni nu cred ca exista probleme, numai la nivel politic ni se induce ura. Si lupta noastra cea mare nu e la nivelul trupului si sangelui ci al duhurilor. Avem de ales intre ura si dragoste sau mila macar.

    Asa cum la noi gasesti fructe, legume si faina in magazine din orice alta numai din Romania nu, maxim ambalate undeva prin Romania sau pentru Romania, la fel in orice alta tara (Grecia, Germania sau Canada) gasesti numai produse din alte tari indepartate eventual ambalate pentru ei.

  11. Si totusi iesirea din zona Euro a Greciei nu este o solutie eliberatoare, asa cum s-ar putea crede. Si mai ales NU in conditiile astea, prin care tot sectorul public, de stat este dezasamblat si vindut corporatiilor din afara. Poate ca ar trebui sa se inteleag ca nu statutul de membru al UE este in esenta lui cauza tuturor relelor care se abat asupra acestora. In fond, Suedia, Finlanda, DAnemarca, Marea Britanie si…Polonia, au reusit sa navigheze cu destula inteligenta in cursa cu obstacole care este UE, si (cu exceptia Marii Britanii) nici una dintre acestea nu este in criza. Pe de alta parte cu mult inainte de intrarea in UE (10 ani), Bulgaria isi pierde independenta economica. Asta este un fapt despre care s-a vorbit prea putin si chiar ma mir. IN 1997 si Romania si Bulgaria experimentau o prabusire economica care in BUlgaria a fost cu mult mai accentuata chiar decit la noi (inflatia crestea de la ora la ora). Atunci s-a hotarit crearea unui grup de decizie (a unui comitet) format din autoritatile bulgare dar dominat din punct de vedere al viziunii economice de catre marii economisti ai FMI. Rezultatul? In mod real, BUlgaria nu si-a mai revenit niciodata, in ciuda unor statistici care arata cum ca PIB lor ar fi cu putin mai mare decit al nostru. La ei saracia este in termeni reali mai mare decit la noi (cu toate investitiile germanilor in turism), somajul dublu fata de ce a fost si inca este la noi (chiar in vremurile mai bune de dinainte de criza).

    Deci, nu este nevoie sa fii in UE ca sa te incalece capusele economice si financiare de tip corporatist globalist. America de Sud este un alt exemplu. Faptul ca Grecia va iesi din zona euro s-ar putea sa fie o treaba foarte dureroasa….doar pentru greci si atit.

  12. @petra:

    Da, insa in cazul acesta – al Greciei – elementul decisiv se numeste zona euro, respectiv moneda euro. Grecia nu era in situatia Bulgariei, sa poata fi ingenuncheata asa usor, au avut nevoie de ea, geopolitic, intr-o anumita perioada de timp, au prins faza “constructiva” a UE, aia in care se dadeau bani cu ghiotura (evident, pentru consum si pentru importuri, nu pentru dezvoltare reala)…

  13. Pingback: Care este, de fapt, rolul GERMANIEI in noua ordine mondiala? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Grecia, conform Financial Times: PRIMA COLONIE EURO, va SANGERA PANA LA MOARTE daca nu iese din zona. Problema: zona euro a fost construita FARA IESIRI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: FASCISMUL FINANCIAR EUROCRAT s-a oficializat. Grecia, guvernata direct de TROICA, Ungaria, pedepsita de Comisia Europeana - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: IPS Serafim de Pireu: Tehnocratii Bilderberg lucreaza pentru instaurarea GUVERNULUI MONDIAL, A RELIGIEI UNIVERSALE SI PREGATESC CALEA LUI ANTIHRIST (Video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: Nigel Farage in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE. De ce incurajeaza Marea Britanie o Uniune dominata de Germania? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: NIGEL FARAGE: Barroso este un idiot amagit. UNIUNEA EUROPEANA REPETA EXPERIENTA UNIUNII SOVIETICE (video si traducere) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Presedintele Cehiei, VACLAV KLAUS RESPINGE CATEGORIC FEDERALIZAREA EUROPEANA. UE seamana cu URSS. Adoptarea Euro ar fi o prostie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII “GERMANE” si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Traian Basescu sufla in panzele STATELOR UNITE ALE EUROPEI la CONGRESUL PPE/ Popularul LASZLO TOKES vrea FEDERALIZAREA Romaniei/ NIGEL FARAGE: Van Rompuy este un PERICOL REAL pentru ROMANIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Barroso: UE TREBUIE SA DEVINA O FEDERATIE. Nu e de ajuns cedarea de suveranitate economica, UE vrea sa IA DECIZII POLITICE IN LOCUL STATELOR NATIONALE. Madam Reding ii tine isonul si vrea sa dicteze total in JUSTITIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Nigel Farage despre Romania in cadrul UE: ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: NIGEL FARAGE catre Comisia Europeana: "Sunteti niste criminali de drept comun! Aceasta UE este NOUL COMUNISM, este PUTERE FARA LIMITE!" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare