Noutati 30 iulie

30-07-2008 54 secunde Sublinieri

inundatii.jpg

  • Ziua Dan CIACHIR: O realitate: Biserica de mase – “La noi, criza recenta, foarte grava, a fost exclusiv sinodala. Ca Biserica ne este sanatoasa la temelie s-a vazut limpede; 50 de asociatii ale mirenilor au cerut Soborului aplicarea Canonului apostolic 46. Acelasi lucru i l-au solicitat o serie de intelectuali si gazetari tineri. Sanatoasa ne este Biesrica si la nivelul monahismului: manastirile au dovedit constiinta dogmatica. In acelasi timp, s-a vazut ce inseamna un Sinod format din multi pseudo-calugari, din “pantalonari” (profesori), “vaduvoi” si mitropoliti cu puradei. S-a vazut unde duce substituirea monahilor, in Sobor, cu doctori in teologie selectati dupa lungimea bibliografiei. Sinodul nostru, in frunte cu PF Parinte Patriarh Daniel, care linsese mana mitropolitului Corneanu cu prilejul alegerii sale, a preferat sa-si pastreze cele doua masele stricate in gura. Si puroiul. Iar lucrul acesta ne-a dat de rusine intre celelalte Biserici Ortodoxe Surori. […] In fine, un cuvant despre preotii nostri, indeosebi despre cei din Ardeal. Reactiile lor au fost de marturisire unanima a Bisericii Orotodoxe. Dezamagirea nu i-a clintit. Incercarile intaresc, apropie, solidarizeaza. Numai Sinodul e singur. Privit cu dezgust si jena. De catre preoti, monahi si mireni“.
  • Victor Roncea:

Scrisoare Deschisa din partea Parintelui Justin Parvu: Lepădările domnului Dan Ciachir

De la Est vine ploaia

  • Adevarul:

Apele au smuls copiii din braţele părinţilor

Slujbe speciale şi colecte, duminică, în toate bisericile Arhiepiscopiei Iaşilor


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Noutati 30 iulie

  1. Nu prea inteleg la ce articol a lui Dan Ciachir a reactionat parintele Iustin Parvu, apostrofindu-l in scrisoarea deschisa!

  2. Vezi acest editorial, la final indeosebi:
    http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-07-23&id=240554

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare