Pr. Gheorghe Calciu: DE CE E PERSECUTATA BISERICA?

13-08-2013 1 minut Sublinieri

parintele-gheorghe-calciu

Biserica este persecutată, în sensul spiritual. Cele mai odioase filme şi cărţi apar despre Iisus, despre Apostoli, cele mai odioase patimi pământeşti devin spectacolul lumii întregi. Ce mai vedem la televizor decât spectacolul acesta al desfrânării şi al păcatelor?! Când şi când mai apare altceva. Aţi văzut, în presa română? Niciodată nu se spune un lucru bun. Numai ticăloşii, numai nenorociri… Trăim într-o lume păcătoasă, care încearcă să nu ne lase să mergem la biserica lui Dumnezeu, ca să nu fim în Trupul mistic al lui Iisus, pentru că Biserica e Trupul mistic al Mântuitorului Hristos, în care fiecare dintre noi este un mădular.

Zice Sfântul Apostol Pavel că dacă unul din mădulare suferă, întregul trup suferă şi nu se poate ca un mădular să trăiască singur, fără celelalte. Nu poate să spună ochiul: “Nu-mi place de tine, trupule şi nu te mai servesc!”, sau inima: “Nu-mi place de tine, nu te mai slujesc…”, pentru că toţi formăm un trup organic şi această unitate spirituală se manifestă în Biserică. Fiecare este un mădular, fiecare îl ajută pe celălalt şi toţi împreună formăm Trupul mistic al lui Hristos.

În Biserică nimeni nu stă nepăsător când celălalt este bolnav, în Biserică nimeni nu stă departe de cel care îi cere ajutorul. În Biserică nimeni nu trece pe lângă cineva căzut în nenorocire, chiar dacă nu-l cunoaşte. Aşa este creştinismul, aşa este Dumnezeu, aşa este Biserica şi sfinţenia. Împreună facem o comunitate, facem o fiinţă unită în duh, toţi membrii acestei Biserici, vii şi morţi. De aceea săvârşim parastasele. Biserica triumfătoare de dincolo şi Biserica luptătoare de aici suntem un singur trup. Şi acest trup este cel mai mare duşman al politicii, al ateismului, al ticăloşiei umane şi al tuturor conducerilor veacului acestuia.

Biserica fiind comunitară, ea nu poate fi manevrată de un guvern internaţional ateu sau de guvernul propriu, pentru că există o rezistenţă spirituală mistică a Trupului lui Hristos în această lume. Din cauza aceasta toate puterile adverse se îndreaptă asupra noastră.

Aşa cum spune Mântuitorul – „Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor sfărâma” – totdeauna va rămâne în lume un nucleu de credinţă, un nucleu al adevărului spiritual care e Biserica. Şi acesta e turma mică de care vorbeşte Mântuitorul:„Nu te teme, turmă mică, fiindcă Dumnezeu a gătit pentru tine mare răsplată în împărăţia Cerurilor”.

(Părintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, Editura Bonifaciu, p. 75-76)

CalciuGhe


Categorii

Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Parintele Calciu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Pr. Gheorghe Calciu: DE CE E PERSECUTATA BISERICA?

 1. Mare adevăr a grăit părintele. Să luăm aminte şi să acţionăm în conformitate.

 2. Pentru ca nu te lasa sa pacatuiesti.
  Pentru ca striga la tine: “Gata, te rog!Pana aici, opreste-te! Dumnezeu te iubeste, te asteapta ca un indragostit, are deplina incredere in tine, iar tu ce faci, il tradezi cu nerusinare?”.
  Pentru ca-ti trezeste constiinta.

  Asta face Biserica, cu Sfintele Taine, cu cartile sfinte si cele duhovnicesti, cu sfintii Sai, cu simplii sai membri si chiar cu sunetul clopotelor. Toate ale sale sunt vii si cauta sa ne aduca si pe noi la viata, chiar prin simplul contact, la nivelul constiintei.
  Iar noi ce facem? Ne adormim constiinta si refuzam viata, alegand moartea, pacatul, ca sa fim in pas cu lumea, cu moda!
  E lumesc, e omeneste (“pamanteste”) sa ne purtam asa si cautam sa ne usuram poverile si sa ne maximizam beneficiile lumesti – platind un pret mult prea mare.

  Suntem vesnic nemultumiti, egoisti, mandri si gasim SCUZE pentru pacatele si patimile noastre peste tot, numai la noi nu: la alti oameni, la preoti etc., comportandu-ne ca niste celule canceroase care le infecteaza si pe celelalte din jurul lor, devenind dusmani ai Trupului Bisericii chiar din interior.

  Ce sa mai zicem ce cei din afara Bisericii, daca unii ca noi ne comportam asa?

 3. Nu ai cec sa mai vezi la TV.Este multa desfranare, obscenitate si afecteaza.Am avut norocul ca nu am crescut cu tv langa mine de mica.Daca ma uitam la TV urmaream emisiuni documentare, dezbateri.Acum ma uit mai mult la stiri caci filme sau emisiuni de divertisment sunt disgratioase, multa violenta, limbaj vulgar, instigare la ura.Apoi Tv nu va fi viitoara icoana vorbitoare prezisa in apocalipsa? Eu am reusit de nu mai sunt dependenta de TV si asta si datorita suferintelor prin care am trecut.

 4. DOAMNE AJUTA!
  Sun cu totul de acord !

 5. Nu vedem oare ca aceasta lupta se duce nu numai din interior, dar mai ales din afara? Acum poporul nostru a fost decimat prin oferirea himerei din Occident prin care este atras intr-o lume in care consumismul a pus stapanire pe om. Emigrantul se rupe de o lume in care viata, asa grea cum este, este una in care credinta si bunul simt inca mai au un cuvant de spus. Aceasta faramitarea a poporului nostru nu este altceva decat o noua metoda de a forma omul in spiritul Occidentului, ca la intoarcere, daca aceasta va mai avea loc, sa poata sa influenteze pe fiecare din anturajul sau si din familiari in acest spirit. Tot romanul plecat, care va fi infestat cu acest mod de viata occidentala, va semana aceasta samanta la intoarcerea sa in tara. Nu putem spune ca toti sunt infectati de acest ˝virus˝, insa foarte multi cad prada acestui mod de viata. Iar din acest mod de viata face parte si indepartarea de cele sfinte de Hristos Domnul si de Biserica. De aici pana a lupta impotriva Bisericii este doar un singur pas. Primul pacat al omului occidental este indiferenta pentru cele sfinte, iar din acest moment celelalte patimi prind usor radacina in sufletul slabit si strain…

 6. Pingback: Parintele Dosoftei de la Manastirea Putna despre CUTREMURUL DUHOVNICESC PE CARE IL TRAIM, ca urmare a NIHILISMULUI care ataca credinta si temeliile vietii (VIDEO, TVR) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare