PREGATIRI PENTRU AL TREILEA TEMPLU (Noutati 20 martie 2009)

20-03-2009 52 secunde Sublinieri

news_img_131783_99314.jpg

 • Gardianul: 

Evreii pregatesc intens ridicarea celui de-al Treilea Templu

Patriarhii ortodocsi il apara pe Maxim al Bulgariei in disputa cu «Sinodul Alternativ»

Statutul parintelui prin alianta, o noua insulta adusa familiei franceze

Dan Diaconescu: „Mi-am văzut visul cu ochii. Am otevizat România. O mie de Magda Ciumac stau să apară”

Diaconescu a deschis cutia cu monştri: Magda Ciumac, Piticul porno, Sexy Brăileanca şi compania

Florin Tudose, psihiatru: „Se fac audienţe şi prin mimarea nebuniei”

OTVemânia

 • Realitatea.net:

Papa Benedict al XVI-lea este un “dezastru”, spun surse din Vatican

Parlamentul European cere ca jocurile pe computer să fie clasificate


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “PREGATIRI PENTRU AL TREILEA TEMPLU (Noutati 20 martie 2009)

 1. Doamne-ajuta!

  Nu am stiut nimic despre relativ recenta schisma bulgara…
  De-abea acum realizez prin ce pericol am trecut si noi romanii imediat dupa lovitura de stat din decembrie 1989, cand multi l-au acuzat pe patriarh (Dumnezeu sa-l ierte)de colaborationism cu comunistii.

  SA FIM INTELEPTI CA SERPII SI BLANZI CA PORMBEII FRATILOR!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  Doamne-ajuta!

 2. Al treilea templu

  I Sursa: http://www.alfanet.ro/stiri/?pag=israel3&cat=israel&id=5
  Corespondentul TOPIC Rainer Schmidt scrie din Israel: «Peste jumatate din israelieni suntpentru reconstruirea celui de-al treilea Templu.
  De la reunificarea Ierusalimului in data de 7 iunie 1967, o simpla intrebare s-a transformat intr-un subiect arzator in Israel si nu numai: este necesara reconstruirea Templului? Pentru prima data dupa 2000 de ani, Muntele Templului a ajuns din nou sub control evreiesc.
  Dupa cum bine stim, Templul a fost deja distrus de doua ori. Multe pasaje din Biblie indica insa (cititi in acest sens Dan 9,27 sau Isaia 24,2.23) ca, in vremurile din urma, Anticrist va profana un Templu deja existent (vezi 2 Tes. 2,4). Abia in contextul celui de-al treilea Templu se vor desfasura anumite evenimente din zilele de pe urma.
  Dar este cel de-al treilea Templu cu adevarat un subiect important pentru evrei sau numai anumiti crestini sunt in mod deosebit preocupati de aceasta problema?
  Rabinul Chaim Richman sustine ca in Israel are loc o revolutie spirituala, deoarece multi din evreii religiosi cred ca ar trebui ca demersurile pentru reconstruirea Templului sa se transpuna in realitate.
  Conform unui sondaj de opinie realizat in anul 1989, doar 18% dintre israelieni au fost pentru reconstruirea Tem plului. Acelasi sondaj a fost repetat acum 3 ani, constatandu-se insa ca procentajul a crescut la 53%.
  „Tot mai multi israelieni – fie laici, fie religiosi – inteleg ca secretul pacii atat de mult dorite de toti oamenii este prezenta divina, care va veni prin construirea Templului. Sunt si unii care nu gandesc asa, dar acestia re prezinta doar o minoritate a israelieni lor seculari“, spune Richman, care lucreaza
  in cadrul Institutului Templului din orasul vechi al Ierusalimului.
  Acolo au fost deja reconstruite cu maxima exactitate toate obiectele necesare pentru slujba de la Templu, conform instructiunilor biblice si folosindu-se materialele corespunzatoare. Printre acestea se numara instrumentele muzicale pentru leviti, coroana de aur a marelui preot sau vasele de aur si de argint pentru aducerea jertfelor.
  Intre timp s-a reusit si fabricarea integrala din aur curat a sfesnicului cu sapte brate, a altarului de aur pentru tamaie si a mesei de aur pentru asezarea painilor. Chaim Richman nu a confirmat zvonurile potrivit carora toate pietrele si materialele de constructie pentru viitorul Templu ar fi deja pregatite in Israel sau in Statele Unite ale Americii. In schimb, el a confirmat indeplinirea altor conditii necesare pentru slujba la Templu. in acest sens au fost deja pregatiti viitorii preoti de care e nevoie „pentru slujba divina“. Si vaca rosie este pregatita (textul din Numeri 19 spune ca cenusa unei vaci rosii fara cusur duse ca jertfa este necesara pentru purificare si reprezinta o premisa «sine qua non» – fara de care nu se poate, n.red.– a slujbei preotesti de la Templu). Richman nu a vrut insa sa faca publice detaliile despre aceste proiecte.
  In acelasi timp, in Israel mai exista o grupare care se numeste „Credinciosii Muntelui Templului“ si care a fost infiintata si condusa de Gerson Salomon. In fiecare an, cu ocazia zilelor traditionale de pelerinaj, „credinciosii“ incearca sa puna piatra de temelie pentru viitorul Templu, lucru interzis in mod clar de autoritati.
  „Reconstruirea Templului este o datorie nationala a Israelului, este ascultarea unei porunci divine, care va duce la o revolutie spirituala in lume, dar in primul rand in Israel“, spune Salomon. Si gruparea sa a construit deja dupa standardele biblice unele dintre obiectele pentru Templu, cum ar fi de exemplu trambitele de argint.
  Pe langa aces tea, ei au facut mai multe machete ale Templului, au realizat planuri de constructie si au pregatit materialele pentru viitorul lacas. „Nu doar ca suntem pregatiti, ci dorim sa le aratam tuturor, in special poporu lui evreu, ca nu este vorba doar despre o idee mistica, ci despre un proiect foarte concret“, a mai adaugat activistul pentru Templu.»
  Constructia celui de-al treilea Templu este necesara din mai multe motive:
  1. Conform celei de-a doua Epistole catre Tesaloniceni, Anticrist se va aseza intr-un Templu deja existent. Apostolul Pavel scrie despre Anticrist ca «se inalta mai pre sus de tot ce se numeste „Dumnezeu“ sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va ase za in Templul lui Dumnezeu, dandu-
  se drept Dumnezeu» (2 Tes. 2,4).
  Dupa parerea mea, acest Templu despre ca re vorbeste Pavel nu poate fi Biserica (templul spiritual). Pasajele in care prin Templu se face referi re din punct de vedere spiritual la Biserica, ofera intotdeauna o remarca directa adresata in acest sens credinciosilor, asa cum este cazul in textul din 1 Corinteni 3,16: «Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?» sau din 2 Corinteni 6,16: «Cum se impaca Templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dum nezeul lor si ei vor fi poporul Meu».
  Deoarece aceasta completare care indica inspre Biserica, trupul lui Christos, lipseste in textul din 2 Tesaloniceni 2,4, putem presupune ca apostolul se refera inca exista in momentul scrierii epistolei catre biserica din Tesalonic. In plus, este imposibil ca Anticrist sa se aseze in Biserica, deoarece in aceasta locuieste si domneste Duhul Sfant.
  2. Profetul Daniel scrie in cartea sa despre cea de-a 70-a saptamana-an, in ca re domnitorul anticristic care va veni, va inche ia un legamant cu Israel pentru sapte ani: «Dupa aceste saizeci si doua de saptamani, Unsul va fi starpit si nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni, va nimici cetatea si sfantul Locas si sfarsitul lui va fi ca printr-un potop. Este hotarat ca razboiul va tine pana la sfarsit si impreuna cu el si pustiirile. El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste, pana va ca dea asupra celui pustiit prapadul hotarat» (Dan. 9,26-27).
  In versetul 26 este vorba despre moartea de pe crucea lui Christos, a Unsului: «… nu va avea nimic». Intr-o alta traducere scrie ca «El nu va avea parte de aceasta». Acest verset indica implinirea faptului ca, la moartea Sa, Christos nu mai avea nimic. Dezbracat, tradat de ucenici, tagaduit, respins de popor, parasit chiar si de Tatal, Domnul Iisus a fost deposedat de absolut tot ce ii apartinea. Peste doar 30 de ani, romanii au venit si au distrus orasul si intreg Locasul sfant (cel de-al doilea Templul), ca un potop (v. 26).
  «Domnul care va veni» din versetul 26 este domnitorul anticristic care urmeaza sa vina si care se va ridica din mijlocul neamurilor. Conform versetului 27, ace ta va incheia cu Israelul un legamant de pace timp de sapte ani. Este foar te posibil ca in aceasta perioada sa fi e reconstruit Templul din Ierusalim,
  deoarece in acest pasaj sunt amintite «jertfele si darurile de mancare». Aceasta ar putea insemna ca Templul va fi reconstruit in prima jumatate a celor 7 ani. Primul Locas sfant din versetul 26 este distrus, acum insa apare unul nou, care este amintit in versetul 27.
  Dupa finalizarea si inaugurarea noului Templu, Anticrist, care va stapani din Ierusalim, se va aseza in Locasul cel sfant si se va autoproclama Dumnezeul poporului Israel. «Uraciunea pustiirii» va consta printre altele in faptul ca «profetul fals» (adica Anticrist) va construi o icoana a domnitorului anticristic si o va pune in viitorul Tem plu, «pe aripa uraciunilor idolesti».
  Cand vorbeste despre zilele din urma, Domnul Iisus face referire si la acest pasaj din Daniel: «Evanghelia aceasta a imparatiei va fi propovaduita in toata lumea ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul. De aceea, cand veti vedea „uraciunea pustiirii“ despre care a vorbit prorocul Daniel „asezata in locul sfant“ – cine citeste sa inteleaga! …» (Matei 24,14-15).
  In pasajul din Daniel 12,1.9-13 rezulta ca prin «uraciunea pustiirii» nu se face referire la distrugerea Templului de atunci, ci este vorba despre necazul cel mare si despre icoana idolatra din vremea sfarsitului.
  3. In Apocalipsa lui Iisus Christos este amintit textual un Templu cu altar si cu inchinatorii afl ati in interiorul lui, in cetatea cea sfanta (Ierusalim). Toate acestea nu pot fi intelese decat ad litteram:
  «Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prajini si mi s-a zis: „Scoala-te si masoara Templul lui Dumnezeu, altarul si pe cei ce se inchina in el. Dar curtea de afara a Templului las-o la o parte, nemasurata, caci a fost data neamurilor, care vor calca in picioare sfanta cetate patruzeci si doua de luni. Voi da celor doi martori ai mei sa proroceasca imbracati in saci o mie doua sute saizeci de zile“» (Apoc.11,1-3; cititi si Luca 2,25-37).
  Templul si altarul trebuie intelese ca atare, la fel ca inchinatorii. Este vorba despre acei evrei care in timpul necazului ce lui mare s-au intors din nou catre Dumnezeul lui Israel. In acele vremuri, Israelul va fi persecutat cu cruzime de catre neamuri. Mai este o afirmatie a lui Chaim Richman care ne atrage in mod deosebit atentia, si anume aceea ca urmasi ai semintiei preotesti sunt deja pregatiti pentru «slujba divina». Este interesant de observat faptul ca semintia preoteasca a evreilor poate fi astazi identifi cata din tribul lui Levi, spre deosebire de aproape toate celelalte semintii.
  De ce a lasat Domnul ca lucrurile sa stea astfel? Motivul este simplu: pentru a putea exista si functiona un viitor Templu, este necesara o semintie legitima a preotilor. Tot asa cum evreii s-au intors si inca se intorc in patria lor, iar Ierusalimul a ajuns din nou in stapanirea lor, se va ajunge, dupa parerea mea, si la reconstruirea Templului in vremea necazului celui mare. Toate aceste evenimente sunt indicii clare ca Domnul Iisus Cristos este pe punctul de a reveni. Maranata!

  II Sursa: http://www.tezaurul-ortodox.com/index.php?showtopic=846&st=0&p=1853
  (interviurile nu au putut fi copiate, se pot asculta in engleza la adresa de mai sus)
  Pregatirile celui de al 3 templu in Ierusalim au inceput cu vesmintul preotesc
  Iul 1, 2008 23:40 , sursa jewishworld,the examiner

  [..]Institutul Templului a inceput pregatirile pentru constructia celui de al 3 Templu de pe Muntele Moriah din Ierusalim( locul unde se afla the “Dome of the Rock” si moscheia Al-Aqsa ) cu inaugurarea unui atelier care confectioneaza vesmintele preotesti.[..]
  Dar constructia celui de al 3 Templu pare un vis cu implicatii politice de cosmar, din moment ce “Dome of the Rock” si moscheia Al-Aqsa este cea de-a 3 constructie sfanta a Islamului, care se afla pe Muntele Templului.

  Rabbi Yehuda Glick, directorul Institutului Templu, crede ca musulmanii ii vor sprijini , atunci cand Templul este gata sa fie construit.
  “Deja avem cativa musulmani care tin o legatura secreta cu noi” spune Glick.
  [..]
  Ani de cercetare sarguincioasa au fost necesari pentru a crea vesmintele preotesti in concordanta cu legea evreiasca.
  [..]
  “Templu nu este un mesaj [doar pentru] poporul evreu.Reuneste toata lumea in jurul unei singure case centrale de rugaciune.Toti profetii spun ca toate natiunile vor veni la Ierusalim si vor lua parte la cladire[Templu]” relateaza Glick.
  Planuri pentru constructia celui de al 3 Templu – CBN reportaj
  Interviu Rabbi Yehuda Glick, directorul Institutului Templu, prezentare obiecte de cult care vor fi folosite in Templu – Reportaj Infolive.Tv
  De retinut mesajul din finalul reportajului ” O singura natie mergand impreuna ca un singur om langa o singura inima [..] , mesaj care este adresat nu numai poporului evreu ci intregii lumi.”

  La constructia Templului contribuie si alte natiuni
  O delegatie din West Papua doneaza o cantitate considerabila de aur pentru constructia Templului

 3. de ce nu mai apare nimic nou ? deja se fac 3 zile de cand nu ati mai publicat nimic…ce se intampla?

 4. Tzuq:

  In primul rand, ca a fost totusi w-end si au fost oricum mai putine stiri, evenimente, etc.

  In al doilea rand ca trebuie sa ne cercetam daca nu cumva am devenim prea dependenti de informatie (si inca de informatie “de-a gata”) si am ajuns sa neglijam cele duhovnicesti (pagina principala a site-ului a avut si cate 2-3 postari pe zi in acest timp), care sunt cele mai importante. Si daca nu se mai intampla nimic deosebit in jur sau daca nu mai stim noi, macar o perioada, oare asta ne priveaza de cunostinta cea mantuitoare, oare astfel nu vom mai sti ce sa facem?

  In al treilea rand (desi, de fapt, in primul), nu uitati, va rugam, ca si noi suntem… oameni. Iar acesta nu este serviciul nostru, nu ne castigam existenta din asta, avem timp si puteri limitate (si din ce in ce mai imputinate). Mai mult decat atat chiar, vor interveni curand si unele schimbari in viata personala a unora dintre cei mai implicati aici, care vor face, poate, sa constatati ca se fac nu 3 zile, ci 3 saptamani, poate si mai mult, cine stie?, de cand nu s-a mai publicat nimic la Noutati… pentru ca n-a avut cine. Incercam totusi sa mentinem site-ul asa cum putem.

  Va rugam sa ne iertati si va multumim ca ne intelegeti si ne ingaduiti cu limitele si neputintele noastre!

 5. Aveti idee de ce nu se deschid comentariile la articolul despre minunea de dupa conferinta de la teatrul Luceafarul din Iasi?

  Va multumesc

 6. Va multumim pentru efortul vostru, Dumnezeu sa va rasplateasca.
  Va si rog ceva, dar nu acum, cind aveti timp.
  Exista undeva un loc de unde se poate descarca interviul lui Aaron Russo? (cele 10-14 min)
  Colegii mei care l-au vazut au semnat masiv impotriva noilor documente si ma gandesc ca e de referinta si pentru viitor.

 7. Ciudat…Toate comentariile se deschid, numai acolo nu. Poate puteti sa mi le trimiteti pe mail, fireste, numai si numai daca aveti timp. Inseamna ca nu ma invrednicesc, asa cum nu m-am invrednicit nici sa asist la minune, desi am fost acolo. Am plecat imediat dupa conferinta.

 8. Anna:

  Acum am vazut ca era o problema pentru cei care folosesc Internet Explorer. Noi folosim alte Browsere de internet, unde nu aparea acea eroare. Pe IE nu se vedeau, intr-adevar, finalul postarii si nici comentariile. Acum s-a remediat. Deci nu e o problema de nevrednicie a Dvs., ci a noastra! Iertati-ne, va rugam!

  Mihai:

  Si noi va multumim! Descarcati ultima versiune de Real Player si cu ea veti reusi sa salvati, cred, si acel filmulet. Cautati si programul “free flv converter”, e liber pe net, din cate stim.

 9. In ceea ce ma priveste, imi mentin parerea, iar pentru dumneavoastra am multumiri si pretuire.
  Sa ne rugam la dreptii si la mucenicii care au suferit pentru neam, si sa dea Domnul sa avem si noi taria lor, invingandu-i pe chinuitori si pe incepatoriile intunericului veacului acestuia.
  AMIN!

 10. Multumesc mult, o sa incerc.

  La vreme de Postul Mare, invatatura lui Avva Moise catre Avva Pimen:

  Oricine ,nu va face pacat,iata are nadejde si va afla usurare in ceasul si in ziua iesirii.

  Sa urasti cuvintele cele desarte ale lumii acesteia,ca sa vada inima ta pe Dumnezeu .Sa iubesti a face rugaciune adeseori ,ca sa ti se lumineze inima ta .Pazeste-ti limba ta ,ca sa se salasluiasca intru tine frica lui Dumnezeu.Sarguieste-te la slujba ta ,la rugaciune si la cantare, ca sa nu te manance pe tine fiarele gandului.

  Tare sa ai inima ta impotriva gandurilor rele,si usoare iti vor fi tie.Sa nu ai vrajba cu oamenii,ca sa-ti fie primita rugaciunea ta.

  Smereste-te ,fara deosebire, cu toti ,ca sa ai indrazneala a te ruga.Pazeste-ti ochii tai de vederi necuviincioase,ca sa se pazeasca omul tau cel dinlauntru.Pazeste-ti auzul tau ,ca nu tu singur sa-ti aduni razboaie.Sa lucrezi lucru cu mainile,ca sa-ti castigi painea ta.Sa nu tii la odihna ca sa nu ingreunezi trupul tau ,ca dator esti a-l infrana pe el.

  Sa nu-ti amesteci cuvintele tale cu vorbe necuvioase,ca sa nu ti se tulbure taria ta ,Iubitule,sa ne facem noua insine locuinta intru lacrimi,ca zice psalmistul:”Cei ce seamana cu lacrimi, vor secera cu bucurie”(Ps.125,5),intru Iisus Hristos,Domnul nostru.Amin.

 11. sunt putin descurajata dar ma incred in Dumnezeu care imi poarta d egrija as vrea sa aflu mai multe despre aceste evenimente …….de ce se construeste templu daca in el urmeaza sa fie anticristul?citesc si eu biblia apocalipsa si cred ca v-a fi ce scrie dar e prea infricosator lucrurile viitoare,,,,,

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare